Derby Poznania: AZS Poznań vs MUKS Poznań 78:48

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Kto wygra derby??

Czas głosowania minął 08 grudnia 2007, 15:27

AZS Poznań
20
71%
MUKS Poznań
8
29%

Liczba głosów: 28

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Derby Poznania: AZS Poznań vs MUKS Poznań 78:48

Postautor: MARAS » 22 listopada 2007, 15:27

Już niebawem święto koszykówki kobiecej w Poznaniu, po bodajże 11 latach przerwy znowu odbędą sie derby naszego miasta. Mecz będzie transmitowała TV, dlatego trzeba licznie przybyć do Areny i dopingować AZS. Mecz może być ciekawy bo spotka sie klub akademicki z klubem uczniowskim. Zobaczymy kto komu da lekcje i czego.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 22 listopada 2007, 16:04

Mimo wszystko AZS :) pzdr. :)

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 22 listopada 2007, 16:12

Myślę że AZS poradzi sobie z MUKSEM :)
Bo koszykówka jest, bo koszykówka jest, bo koszykówka jest od tego aby bawić się aby bawić się aby bawić się na całego !

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 22 listopada 2007, 16:17

Co to za godzina ?? :lol:

Rowniez uwazam ze AZS :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 22 listopada 2007, 18:45

wlodi9 pisze:Co to za godzina ?? :lol:

Rowniez uwazam ze AZS :wink:

TVP lecie w kulki. Dobrze że to niedziela a nie dzień powszedni. O takiej porze jeszcze na meczu ligowym nie byłem 8)

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 22 listopada 2007, 18:56

Oni to już w ogóle szaleją z tymi godzinami na maxa. Robią co chcą ...
Bo koszykówka jest, bo koszykówka jest, bo koszykówka jest od tego aby bawić się aby bawić się aby bawić się na całego !

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 22 listopada 2007, 20:01

Po TVP nie można się niczego dobrego spodziewać. Dobrze, że abonament chca znieść, bo może wtedy zaczną tam myśleć rozsądnie...

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 22 listopada 2007, 22:51

Wygra zdecydowanie AZS Poznan widzialem jak gra MUKS i taka gra mnie nie sadysfakconuje:]
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Gość

Postautor: Gość » 23 listopada 2007, 12:23

zapraszamy całą Jelonkę na mecz derbowy !!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 25 listopada 2007, 18:49

Na meczu derbowym Jelonka sie raczej nie pojawi, ale wczoraj dostali od nas zaproszenie na rewanż i obiecali że wpadną!

Gość

Postautor: Gość » 27 listopada 2007, 09:34

Bedziemy z wami sercem:] Pisze ze szkoly wiec nie moge sie zalogowac:D TylkoAZS kkJG:]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 listopada 2007, 21:37

Reda Aleliunaite Jankowska : Historyczna chwila

- Wczoraj na zajęciach trener przyniósł nam historyczny wycinek z tamtego meczu. Były na nim składy obu ekip. Na pewno fajnie, że w Poznaniu są dwa zespoły koszykarskie, tak jak to było kiedyś. Na pewno niedzielny mecz to jest jakaś historyczna chwila. Mam nadzieję, że będzie to bardzo dobre, ciekawe spotkanie – mówi przed niedzielnymi derbami Wielkopolski – Reda Aleliunaite Jankowska, środkowa INEI AZS-u Poznań.

- W jakimś tam sensie jest to mecz wyjątkowy, bo to pierwsze derby po 11 latach. Na pewno jest inaczej niż przed innymi meczami. W jednym się tylko nic nie zmienia. Ciężko trenujemy, co mamy nadzieję zaowocuje kolejnymi punktami do ligowej tabeli. Szanujemy przeciwnika, ale znamy również swoją wartość – kontynuuje zawodniczka.

Popularna „Reda” jak nazywają poznańską środkową koleżanki z zespołu, jest jedną z nielicznych zawodniczek, które pamiętają ostatnie spotkanie derbowe poznańskich drużyn. - W tamtym okresie grałam swój pierwszy ligowy sezon w Polsce, a więc mówiąc szczerze, występując w tamtym meczu nie miałam jakiegoś poczucia, że to spotkanie było wyjątkowe. Dla mnie był to po prostu ważny, ligowy mecz o punkty. Dopiero po latach poczułam klimat, znaczenie derbów – wspomina. Po chwili oddechu i zastanowienia dodając – Na pewno warto przyjść na ten mecz. Zapraszam wszystkich sympatyków koszykówki oraz kibiców AZS-u, jak i MUKS-u.

Przypomnimy, iż w 1996 roku naprzeciw siebie stanęły wówczas Olimpia Poznań oraz AZS Poznań. W meczu tym triumfowała Olimpia, którą prowadził wówczas duet trenerski Tomasz Herkt - Grzegorz Szajek. W niedzielę staną naprzeciw siebie Roman Haber i Iwona Jabłońska. Kto zwycięży? Przekonamy się w niedzielne późnym popołudniem.

Mecz INEI AZS-u Poznań z MUKS-em Poznań zostanie rozegrany w niedzielę tj. 02.12.2007 r. w hali „Arena” przy ulicy Wyspiańskiego 33. Początek spotkania zaplanowano na godzinę 14:4 5. Uczniowie i studenci na podstawie legitymacji zostają wpuszczeni za darmo. Wstęp również za okazaniem sobotniej „Gazety Wyborczej” oraz jednej z tysięcy ulotek rozdawanych w całym Poznaniu. Transmisje z meczu przewidziały na swoich antenach TVP Sport oraz TVP Info.

Łukasz Klin

-----------------------------------------------------------------
Swoją drogą moze ktoś napisz tu składy zespołów z tych ostatnich derbów z seoznu 1996/97 i gdzie sie odbył mecz, jaki był dokładny wynik bo wiemy że wygrała Olimpia, kto był trenerem AZSu w tamtym czasie??

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 02 grudnia 2007, 19:50

Powiem tak , ciągle was mało w tym młynie , byłem na meczu i widziałem moze z 15 osób , a słychac was było choc bardzo słabo , motywujecie sie zawsze na poczatku kazdej kwart i na koncówke meczu.

Mam pytanko co sie dzieje ze PSŻ nie jest z wami w kotle tylko siedzi po drugiej stronie hali

A tu rada , lepiej te dzeici uciszcie bo to wstyd

Pozdrawiam

Kiedys bedzie lepiej
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 grudnia 2007, 19:55

Przychodzi ta sama sprawdzona ekipa i raczej lepiej nie będzie.
Byłeś na meczu to dobrze. Ale udzielanie przez Ciebie nam rad jest troche nie na miejscu, bo Leszno jest w ekstraklasie dopiero drugi rok, a AZS od wielu wielu. Wyczułem ironie w twojej wypowiedzi, więc przyznaj sie jeśli to prawda????

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 02 grudnia 2007, 21:47

krysti10 pisze:Obstawiałem że Inea i miałem racje

Raczej trudny typ to nie byl :lol: :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Wróć do „AZS Poznań”