Przed meczem: CCC Polkowice - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Przed meczem: CCC Polkowice - Wisła Kraków

Postautor: Kuba » 20 stycznia 2005, 16:51

Myśle, ze zapowiada się bardzo ciekawy pojedynek. Wydaje mi się, ze nasze zawodniczki powinny wygrać to spotkanie, gdyż forma Wisły jest daleka od oczekiwanej, zawodniczki Downara-Zapolskiego będą zapewne odczuwały w nogach wczorajszy mecz z USVO, jak i niekrótką przecież podróż do Francji.
Nasze zawodniczki są na fali. Szkoda, ze najprawdopodobniej nie zobaczymy jeszcze w naszym zespole Ani Szyćko, która wciąż leczy chorobę.
Mecz będzie retransmitowany w paśmie ogólnopolskim TVP3 w niedzielę od 19.40.

Reanimator

Re: Przed meczem: CCC Polkowice - Wisła Kraków

Postautor: Reanimator » 20 stycznia 2005, 17:05

Wisła wygra...łatwo.Aż dziwie się dlaczego tak wygra.Myśle żę CCC zawiodą rozgrywające.Początek będzie wyrównany momentami będą prowadzić nawet Polkowice.Gdzieś między 15-20 min Wisła odskoczy.Potem mimo ambitnej gry CCC Wisła będzie kontrolować mecz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 stycznia 2005, 19:00

Reanimator pisze:Wisła wygra...łatwo.Aż dziwie się dlaczego tak wygra.Myśle żę CCC zawiodą rozgrywające.Początek będzie wyrównany momentami będą prowadzić nawet Polkowice.Gdzieś między 15-20 min Wisła odskoczy.Potem mimo ambitnej gry CCC Wisła będzie kontrolować mecz.

O forme Agaty jestem spokojny, chyba, ze szybko złapie kilka fauli i będzie potrzebna Waligórska, która nie grywa tak często jak w zeszłym sezonie, wiec jest lekka niepewność.

Dziewczyny wygrały siedem z ostatnich ośmiu spotkań (po drodze był lotos;-)). ostatnio widać wyraźną poprawe gry. Jeżeli wykorzystaja wszystkie swoje atuty i nie będzie powtórki "wyczynu" z Krakowa, 27 strat, to o wynik mogę być spokojny .....

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 20 stycznia 2005, 19:02

Reanimator pisze:Wisła wygra...łatwo.Aż dziwie się dlaczego tak wygra.Myśle żę CCC zawiodą rozgrywające.Początek będzie wyrównany momentami będą prowadzić nawet Polkowice.Gdzieś między 15-20 min Wisła odskoczy.Potem mimo ambitnej gry CCC Wisła będzie kontrolować mecz.

jestem pełen podziwu dla twoich zdolności parapsychologicznych :lol: :lol:

Gość

Postautor: Gość » 20 stycznia 2005, 19:03

Co ty jestes taki pewny?Czarna jest nierówna i w mojej ocenie troche przereklamowana.Dużo lepiej prezentuje sie Powell.Skerovic natomiast to przeciętna rozgrywajaca na pewno nie lepsza niz małe CCC.Natomist dużym zmartwieniem może być to,że nad amerykankami wisi miecz i mogą zostac odesłane do domu,dlatego beda grysc parkiet.Ale ambicji CCC też nie brakuje a Nowakowski cos wymyśli żeby zaskoczyć WISŁE.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 stycznia 2005, 22:31

Dopiero w piątek po północy koszykarki Wisły Can-Pack via Bruksela wróciły z Valenciennes do Krakowa. Wczoraj miały dzień przerwy, a w niedzielę czeka je wyjazdowy mecz z CCC Polkowice w ekstraklasie.

Być może już po środowym (26.01) meczu Euroligi z MKB Euroleasing Sopron drużynę Wisły opuści Tangela Smith, która w USA będzie zabiegowo leczyła kontuzję kolana. - Gra z kontuzją i nie jest w 100 proc. przygotowana do sezonu - przyznaje trener Wisły Wojciech Downar-Zapolski. W Krakowie mają już kandydatkę na jej miejsce. Jest nią inna czarnoskóra koszykarka ze Stanów Iciss Rose Tillis. Amerykanka ma 23 lata i 196 cm. Do niedawna występowała w US Valenciennes Olympic, ale po powrocie po kontuzji Audrey Sauret zrezygnowano z jej usług. Tillis grała także w WNBA w Detroit Shock.

- Dałem koszykarkom dzień wolnego, bo po ciężkim meczu, zakończonym po północy, dobę wracaliśmy do kraju - wyjaśnił trener. CCC prowadzi dobrze znany z sukcesów z Wisłą (m.in. wicemistrzostwo Polski w 1999 r.) Andrzej Nowakowski, pod którego wodzą polkowiczanki wygrały z Polfą Pabianice i AZS AWF Gorzów Wlkp. - Jedziemy w roli faworyta, przecież nasza drużyna ma grać w finale mistrzostw Polski - nie ukrywa Downar-Zapolski, który pracuje od trzech tygodni jako pierwszy trener.

Wak Gazeta Wyborcza

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”