Tęcza Duda Leszno- KK AZS Jelenia Góra 66:40

Moderator: patrese

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Tęcza Duda Leszno- KK AZS Jelenia Góra 66:40

Postautor: patrese » 27 listopada 2007, 18:31

...
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2007, 23:41 przez patrese, łącznie zmieniany 1 raz.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

kreglarz
Nowy na forum

Postautor: kreglarz » 28 listopada 2007, 09:53

zapewne obejrzymy tzw. mecz bez historii..
Pzd

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 28 listopada 2007, 11:50

hmm mzoe i bez historii ale pewnie zawodniczki z Jeleniej reprezentuja wyzszy poziom niz Sms a ja z mila chcecia zobacze jak zagra Małaszewska ... praktycznie wykluczenie jej z gry powoduje ze nikt tam nie pogra sobie ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 28 listopada 2007, 12:14

kreglarz pisze:zapewne obejrzymy tzw. mecz bez historii..
Pzd
Ale za to bedzie grac Natalia. :D Szkoda tylko, ze po przeciwnej stronie. :cry:

Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 28 listopada 2007, 23:15

Outsider przyjeżdża do Leszna
28.11.2007.

Koszykarki Tęczy Dudy Leszno już w najbliższy czwartek, 29 listopada rozegrają awansem spotkanie 10 kolejki spotkań Ford Germaz Ekstraklasy. Rywalem będzie jedyny zespół bez zwycięstwa - AZS KK Jelenia Góra.

Jeszcze w ubiegłym sezonie drużyna trenera Sroki była rewelacją rozgrywek. Wtedy jednak były pieniądze, były Amerykanki i dobre wyniki. Dzisiaj w Jeleniej Górze pozostały jedynie miłe wspomnienia.

Zespołowi groziło nawet, że nie wystartuje w obecnych rozgrywkach. Ostatecznie z trudem, ale przystąpił do nowego sezonu, tyle, że w krajowym składzie.

Kłopoty wciąż są. Zespół jednak gra i będzie próbował obronić ekstraklasę. Na razie jednak nic na to nie wskazuje, bo dzisiaj, w środę AZS KK przegrał w bezpośredniej konfrontacji w meczu wyjazdowym z Arcusem SMS PZKosz Łomianki.

To sprawiło, że już tylko jeden zespół w lidze pozostał bez zwycięstwa i jest to właśnie drużyna z Jeleniej Góry. Teoretycznie nie trudno wskazać faworyta meczu w Lesznie. Pomimo pewnych kłopotów kadrowych leszczynianki będą zdecydowanymi faworytkami tej konfrontacji.

W dalszym ciągu kontuzję leczy Daria Mieloszyńska. Przerwa w treningach tej zawodniczki potrwa jeszcze około tygodnia. Wiele wskazuje na to, że zagra Agnieszka Makowska, która w ostatnim meczu także nabawiła się urazu nogi. Kontuzja okazała się jednak mniej groźna.

Prawdopodobne jest także to, że trener Jarosław Krysiewicz da odpocząć, tak jak w poprzednim meczu: Oldze Żytomirskiej oraz Annie Talarczyk, które nie są jeszcze w pełni sił.

Czwartkowy mecz Tęczy Dudy Leszno z AZS KK Jelenia Góra rozpocznie się w hali Trapez o godzinie 18.00.

www.panorama.media.pl

Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 29 listopada 2007, 22:52

66-40 dla Teczy :)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 29 listopada 2007, 23:40

Dobra passa Tęczy Dudy trwa
29.11.2007.

Koszykarki Tęczy Dudy Leszno kontynuują zwycięską passę. Dzisiaj w rozegranym awansem spotkaniu Ford Germaz Ekstraklasy łatwo pokonały outsidera rozgrywek - KK AZS Jelenia Góra 66:40.

Mecz rozpoczął się z 50-minutowym opóźnieniem, gdyż kierowca autokaru wiozącego koszykarki gości źle obliczył czasowo trasę z Łomianek. Stamtąd bowiem wracały koszykarki KK AZS Jelenia Góra po środowym meczu z zespołem Arcusa SMS PZKosz.

Pojedynek jak się spodziewano był bez historii. leszczynianki szybko objęły prowadzenie (8:0), by wygrać pierwsze 10 minut spotkania (14:10).

W 13 minucie po rzucie dobrze dysponowanej Martyny Koc przewaga miejscowych sięgnęła 10 punktów (22:12). Na przerwę zespoły schodziły do szatni przy stanie (32:16).

Druga połowa rozpoczęła się od dwóch dobrych kontr zakończonych punktami Edyty Krysiewicz. Leszczynianki osiągnęły wtedy 20-punktową przewagę (36:16).

Do końca meczu nic się nie zmieniło. Trener Krysiewicz sukcesywnie wpuszczał na parkiet zmienniczki. Między innymi dlatego drużynie trenera Sroki udało się minimalnie wygrać ostatnią kwartę. W całym meczu pewnie jednak wygrał zespół z Leszna (66:40).

- Był to mecz z cyklu tych, które trzeba zagrać i wygrać. Ciężko jest zmotywować zespół do lepszej gry z takim przeciwnikiem. Najważniejsze dzisiaj było to, by zespół uniknął kontuzji i to się udało. Był to też ostrzejszy trening przed meczem z MUKS-em Poznań. Dzisiaj ćwiczyliśmy pewne warianty gry na ten mecz - powiedział Jarosław Krysiewicz, trener Tęczy Dudy Leszno.

Tęcza Duda Leszno - KK AZS Jelenia Góra 66:40 (14:10, 18:6, 22:11, 12:13)

Punkty dla Tęczy zdobywały: Budnik 19, Koc 18, Krysiewicz 11, Żytomirska 5, Krzywicka 5, Siwczak 4, Talarczyk 4, Jinks 0, Makowska 0, Król 0, Soroczyńska 0.

Najwięcej dla KK AZS: Małaszewska 19, Arodź 12.

www.panorama.media.pl
................................................................................................

Ciekawe czy skrupulatne władze PLKK nałożą jakąś karę dla kierowcy autobusu... :lol: :wink: Ciekawe jak on to wyliczył? :shock: Myślał, że pojedzie autostradą do Leszna czy jak :?:
Kolejne zwycięstwo Tęczy cieszy. Drużyna z Jeleniej Góry zaprezentowała się lepiej niż przypuszczałem, zwłaszcza w 4 kwarcie wygrywając z leszczyńskimi zmienniczkami. Te udowodniły tym samym, że pożytku z nich Tęcza nie będzie mieć żadnego. Bardzo dobrze zagrały Aga Budnik i Martynka Koc. Gratulacje dla całego zespołu za 2 punkty i przede wszystkim za miejsce w tabeli jakie zajmują. Dziewczyn z Jeleniej Góry mi żal i mimo przeciwności losu szczerze im życzę utrzymania ekstraklasy. Natalia M. pokazała znowu ogromną waleczność oraz serce do gry i została nagrodzona brawami przez publiczność zgromadzoną w Trapezie oraz nawet skandowaniem nazwiska wznoszonym przez kk Tęcza - brawo! (a to "kto nie skacze ten z Polkowic, hej, hej!" było dobre :D )
Tak więc po raz kolejny powiem, że naprawdę fajnie byłoby, gdyba Natalia dołączyła do naszego zespołu w najbliższym czasie. Bardzo pasowałaby nam. Kibiców już tutaj ma. :) Pozdrawiamy gorąco. :)

Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 30 listopada 2007, 00:28

skandowanie bylo odnosnie jej kontuzji ... szczerze jest dizewczyna waleczna i sam bylem inicjatorem tegoby grala w lesznei i nadla jestem ale jest ona surowa taktycznie ... zauwazylem to podczas ustalania taktyki przez trenerow nie grala tego co jej kazali troche ją chyba walka poniosla ale nie dziwie sie jak ma podawac do innych dziewczyn to wolala rzucac sama nie ukrywajmy najwiecej pkt zdobyla w kwarcie 4 gdzie gral nasz wunderteam ;) coz miejmy nadizeje ze lawka rezerwowa z roku na rok bedzie coraz ciekawsza i slabe zawodniczki odpadac beda ..wiadomo o kim mowa

a co do meczu cieszy postawa Budnik jednakze moz to wynikac z tego ze miala przewage wzrostu ktora wykorzystala , dobry mecz Martyny Koc , Krysiewicz 3ma poziom i jest good
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 30 listopada 2007, 12:21

Prawda jest taka, że oprócz jednej zawodniczki (nie pamiętam nazwiska), Małaszewska nie miała z kim tam grać..zauważyłem jedną rzecz, że jedna z naszych Natalii lekko "nie trawi", a mianowicie Siwa, kto był to widział i wie o co chodzi 8)

I teraz taki apel. Może ktoś to czyta z zewnątrz,a co tam...
Tak się zastanawiam, co w drużynie robi pani Soroczyńska? A tak zapomniałem ona klubu prawie nic nie kosztuje..prawie..właśnie za te pieniądze mogła by być jakakolwiek zawodniczka dawnych kadetek o których klub zapomniał.. :shock:
Nikita Bell- I love this game!
Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 30 listopada 2007, 15:14

No nie wiem Mozarthio kto był inicjatorem. :roll: :wink:
Oto mój wpis z 15.01.2007 (temat "Leszczyńskie piekiełko" - można sprawdzić :wink:) :
patrese pisze:Pozdrawiamy gorąco Natalię Małaszewską! I zapewniamy, że w Lesznie jest zawsze mile widziana. Jest znakomitą koszykarką. Cieszę się, że wyszła z cienia 3 jeleniogórskich Amerykanek i życzę jej powołania do kadry Polski. A w przyszłości gry w leszczyńskim zespole... :-)

Tak tylko przytoczyłem dla zabawy, bo nie rzecz w tym, by o to się kłócić. Fajnie, że wiele osób z Leszna się z tym zgadza i najwyższy czas, aby Natalią zainteresowali się leszczyńscy działacze, bo ewentualny transfer jest jak najbardziej w naszym zasięgu. A Edyta Krysiewicz przecież grać wiecznie nie będzie...

Ali_G - myślę, że gra w jednym zespole pojednałaby obie zawodniczki. Jakieś małe winko na zgodę i byłoby OK. :D Jakby co to zobowiązuję się je dostarczyć. :wink:
Co do pani Soroczyńskiej, pani Król i pani kapitan to szkoda gadać... Jeśli ze słabą Jelenią Górą nie potrafią dobrze zagrać to z kim :?:

Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 30 listopada 2007, 15:20

nie nei o to chodzi moze zle to ujelem ...szczerze to nie widzialem twego postu wczesniej ale chodzilo mi o to ze tez bylem za tym zeby u nas grala ;)napisze jednym z inicjatorow bedzie lepiej :)

p.s. wiecie co wczoraj powiedzial trener Jeleniej kibicom leszna? ze jedna leszczynska zawodniczka zarabia tyle co ich caly zespol ..no wiec wyciagam wniosek z tego tak ize ja nawet dam 2 zawodniczki Krol i Soroczynska za Malaszewska ;)

a druga sprawa Ali g czy Siwa ma powody nei lubiec Malaszewskiej ? hmm nei wiem dla mnie bylo rzecza jasna ze bedziemy grac na Malaszewska ...wylaczenie jej z gry powoduje nieistnienie Jeleniej wiec nei wysuwaj takich daleko idących spostrzezen a dodam ze Makowska i Jinks tez zlapaly faule na Natalii , w druzynie musi byc profesjonalizm czy ktos sie lubi czy nei musza grac zespolowo ...coz przyjedzie Bell mysliscie ze ona lub nasze odpuszcza jej? watpie jeszcze na dodatek czuje ze bedzie tylko wieksza agresja ;)

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 30 listopada 2007, 19:04

mozarthio

grać na Małaszewską..hmm ja pod tym pojęciem rozumiem, że przykładowo Jinks czy Siwa starają się grać z Małaszewską 1 na 1 w konsekwencji ta łapie faule i schodzi...ale mi nie o to chodziło. Wyraźnie siwa prowokowała Małaszewską, a widziałem to na wyciągniecie ręki. Swoją drogą skoro widziałeś taktykę trenera to siedzisz w tym samym sektorze co ja;) Nie przypadkowo siwa zamienia się potem kryciem z Jinks:) nie sądzisz?
Co siwa ma do Natalii? Tak wtajemniczony to ja nie jestem.

Pozdrawiam

Tęcza Leszno!

radosław
Nowy na forum

Postautor: radosław » 30 listopada 2007, 19:16

Do Ali_G:
Siwa jest jedną z niewielu profesjonalistek na boisku. Zauważ, że dotychczasowa gra naszej drużyny jest zorientowana na grę agresywną, wręcz brutalną - przypomnę, że po meczu z Gorzowem ich trener wyraźnie to powiedział w trakcie konferencji po meczu - nasze dziewczyny grają podobnie brutalną koszykówkę do Rosjanek. Coś w tym jest - analizując ilość fauli w każdym z meczy można zauważyć ich większą ilość po naszej stronie.

Siwa zwyczajnie gra to, co nakazuje trener. Oby wszystkie Panie tak słuchały wskazówek, np. żona Pana trenera, która zapomina, że koszykówka jest grą zespołową, zawsze wprowadzając chaos na boisku w trakcie swojej gry. Zauważcie, że gdy Edzia gra (mecz z Gorzowem, Toruniem, CCC), to dziewczyny są zaskakiwane zagraniami Edzi. Ewentualnie Edzia rzuca, bo... rzuca. Szczęście, że zaczęła trafiać. Nie wypracowuje pozycji, bo ich nie zna. Podaje nie tam, gdzie powinna.

Poza tym brutalna gra to z pewnością element strategii trenera - dziewczyny mają grać agresywnie i na maxa. Stąd też oprócz dużej ilości fauli po naszej stronie również duża ilość kontuzji - niestety.

Szczęście, że rozlosowaliśmy układ meczy w taki sposób, choć początek niewątpliwie był terapią szokową. Dziewczyny z pierwszej piątki odpoczną teraz, podleczą urazy. Istotne jest, że drużyny klasyfikowane w środku tabeli w ub. sezonie zwyczajnie się nas boją. A strategia widać dobra, przynosi efekty. Trzeba tylko "połatać" dziury w składzie i grać swoje.

Swoją drogą - choć i u mnie sporo krytyki pod kątem niektórych zawodniczek - cieszę się, że NASZ zespół tak gra. Dziewczyny ciężko pracują na takie wyniki. A że część ławki jest jaka jest - cóż - idziemy w górę tabeli, a zespołu nie buduje się w jeden czy nawet dwa sezony. Jeśli dziewczyny zakończą sezon w 8, to zdecydowanie będzie łatwiej pozyskać cenniejsze zawodniczki na przyszłe sezony.

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 30 listopada 2007, 19:36

radosław

Co do Edzi, to zgadzam się z Toba w 100%, przede wszystkim pokryta przez sprawną i dobrze broniącą zawodniczkę robi proste błędy. Fakt faktem w tej chwili jest bardzo dobrze dysponowana strzelecko, ale nic poza tym..

Co do stylu gry. Zgadzam się- grają agresywnie, ale czy w meczu przeciwko Jeleniogórzankom potrzebna jest taka gra? Jak dla mnie to niepotrzebne narażanie zawodniczek na kontuzje, a sezon długi.
Tak naprawdę 15 grudnia będziemy wiedzieli coś więcej o tej drużynie..

Pozdrawiam

Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 30 listopada 2007, 20:44

Ali_G pisze:Tak naprawdę 15 grudnia będziemy wiedzieli coś więcej o tej drużynie..

Wiemy , że jest dobrze, po tym meczu okaże sie czy jest bardzo dobrze :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Wróć do „Tęcza Leszno”