Derby Poznania: AZS Poznań vs MUKS Poznań 78:48

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Kto wygra derby??

Czas głosowania minął 08 grudnia 2007, 15:27

AZS Poznań
20
71%
MUKS Poznań
8
29%

Liczba głosów: 28

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 00:19

Rozumiem że w mediach jak najczęściej pożadane jest używanie nazwy sponsora ale w gronie kibicowskim znacznie lepsze jest używanie nazwy rodzimej klubu czyli w tym wypadku AZS Poznań, wkurza mnie to jak ktoś określa naszą drużynę w osobie żeńskiej (ta INEA)poprawnie powinno być ten AZS. Dzisiaj Łabędź dobrze pare razy powiedział AZS INEA Poznań.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 03 grudnia 2007, 08:03

MARAS pisze:Przychodzi ta sama sprawdzona ekipa i raczej lepiej nie będzie.
Byłeś na meczu to dobrze. Ale udzielanie przez Ciebie nam rad jest troche nie na miejscu, bo Leszno jest w ekstraklasie dopiero drugi rok, a AZS od wielu wielu. Wyczułem ironie w twojej wypowiedzi, więc przyznaj sie jeśli to prawda????

Może jestesmy drugi sezon w ekstraklasie ale jesli chodzi o liczebnoisc i o doping moim zdaniem wychodzimy lepiej w tej sprawie , ale cóż wieksza liczba osó w kotle to lepszy doping.

Pozdrawiam
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 10:58

Longerinho pisze:
Byłeś na meczu to dobrze. Ale udzielanie przez Ciebie nam rad jest troche nie na miejscu, bo Leszno jest w ekstraklasie dopiero drugi rok, a AZS od wielu wielu. Wyczułem ironie w twojej wypowiedzi, więc przyznaj sie jeśli to prawda????

Może jestesmy drugi sezon w ekstraklasie ale jesli chodzi o liczebnoisc i o doping moim zdaniem wychodzimy lepiej w tej sprawie , ale cóż wieksza liczba osó w kotle to lepszy doping.

Pozdrawiam

Nie będziemy się licytować kogo jest więcej a kogo mniej, kto jest dłużej w ekstraklasie a kto krócej, ale jedno jest pewne mniejsze ośrodki koszykówki przeżywają bum na koszykówkę.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 03 grudnia 2007, 11:32

ejjj Maras, coś cieńko było..... :D Ostatnio uswiadamiałeś mi, że w 8 potraficie petardęł zrobić na wyjeździe przy biernej postawie kibiców przeciwnej drużyny...... i co????? było Was chyba z 15 gardeł i to u siebie ...... poziom powiem jak na kilkanaście osób to był mizerny. Jedyne co było słychać to tylko bęben. No nie zła petarda :roll: , w takim razie Nasz występ w Brzegu zaliczam do bardzo udanych :D

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 03 grudnia 2007, 11:45

MARAS pisze:Byłeś na meczu to dobrze. Ale udzielanie przez Ciebie nam rad jest troche nie na miejscu, bo Leszno jest w ekstraklasie dopiero drugi rok, a AZS od wielu wielu.

Czyli uwazasz ze dobrze sie dzieje jezeli na meczu, jed nej druzynie kibicuja 2 Fan Cluby(jeden bardziej profesjonalny, jeden mniej co prawda) :?: :!: .

Moim zdaniem to byla dobra rada ,a nie zadna ironia, z reszta ja tez Wam tak proponuje, juz pisalem wczesniej o tym :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 12:17

Barti pisze:ejjj Maras, coś cieńko było..... :D Ostatnio uswiadamiałeś mi, że w 8 potraficie petardęł zrobić na wyjeździe przy biernej postawie kibiców przeciwnej drużyny...... i co????? było Was chyba z 15 gardeł i to u siebie ...... poziom powiem jak na kilkanaście osób to był mizerny. Jedyne co było słychać to tylko bęben. No nie zła petarda :roll: , w takim razie Nasz występ w Brzegu zaliczam do bardzo udanych :D

Ale to jest Arena nie kumasz tego??? W takiej hali żeby była petarda potrzebne jest ze 100 osób. O petarde chodziło mi na mniejszych halach typu Brzeg, Gorzów, Jelenia Góra...

Barti
Żak

Postautor: Barti » 03 grudnia 2007, 13:04

MARAS pisze:Ale to jest Arena nie kumasz tego???

Napięcie przedmiesiączkowe masz???Nie nerwuj się wania bo żyłka pęknie :D Lekko i z żartem napisałem, a Ty się podniecasz jakbym chciał III wojnę rozpętać. Dobra obiecuję, ż juz nie będę pisał z żartem czy małą nutka ironii, ale poważnie.
Wiem co to Arena, bo wielokrotnie na niej gościłem. Specyfika kibicowania na tym obiekcie jest rzeczywiście nieporównywalna do innych hal, ale ja to napisałem także w kontekście Waszych osiągnięc na innych halach, gdzie raczej (po opisach innych forumowiczów) nie brylujecie. Pamietam także spotkania w poprzednich sezonach u nas, gdzie dopingu w Gorzowie praktycznie nie było. Przyjechali kibice z szalami AZS-u Poznań, wywiesili prześcieradło na drabinkach i kilka razy krzykneli AZS. I powiem szczerze, że za wiele się od tego czasu nie zmieniło, jesli chodzi o Wasze wyjazdy, bo opis jaką petardę u zaprzyjaźnionych kibiców z Jeleniej Góry w kilka osób robicie (za Ich przyzwoleniem zresztą) nie jest tu żadnym argumentem. Mnie razczej chodziło o to, że sami będąc w takiej, a nie innej liczbie i prezentując taki, a nie inny poziom, piszesz, że gdybyście Wy tam byli to ...., że gorzowiaki cienkie itp. Trochę mnie to rozbawiło. Również się nie popisaliście na play offach w zeszłym sezonie u siebie, gdzie nas było niewiele więcej i u siebie nie istnieliście. Czasem warto więc najpierw spojrzeć na siebie, a później oceniać innych. Gdyby to napisał np. Wislak czy ŁKS-ak to bym nawet w polemike nie wchodził, bo do Ich osiągnięć to my latami będziemy jeszcze dochodzić. Ja wiem, że w Gorzowie jeśli chodzi o doping to my dopiero zaczynamy raczkować i wiele nauki przed nami, ale w takim razie Wy (z całym szacunkiem dla kibiców AZS-u Poznań) jeszcze z pieluchą i butlą leżycie.
Sorki, że w tym temacie, ale jakoś tak wyszło.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Arenie.

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 03 grudnia 2007, 13:46

Barti pisze:

Napięcie przedmiesiączkowe masz???Nie nerwuj się wania bo żyłka pęknie :D Lekko i z żartem napisałem, a Ty się podniecasz jakbym chciał III wojnę rozpętać. Dobra obiecuję, ż juz nie będę pisał z żartem czy małą nutka ironii, ale poważnie.
Wiem co to Arena, bo wielokrotnie na niej gościłem. Specyfika kibicowania na tym obiekcie jest rzeczywiście nieporównywalna do innych hal, ale ja to napisałem także w kontekście Waszych osiągnięc na innych halach, gdzie raczej (po opisach innych forumowiczów) nie brylujecie. Pamietam także spotkania w poprzednich sezonach u nas, gdzie dopingu w Gorzowie praktycznie nie było. Przyjechali kibice z szalami AZS-u Poznań, wywiesili prześcieradło na drabinkach i kilka razy krzykneli AZS. I powiem szczerze, że za wiele się od tego czasu nie zmieniło, jesli chodzi o Wasze wyjazdy, bo opis jaką petardę u zaprzyjaźnionych kibiców z Jeleniej Góry w kilka osób robicie (za Ich przyzwoleniem zresztą) nie jest tu żadnym argumentem. Mnie razczej chodziło o to, że sami będąc w takiej, a nie innej liczbie i prezentując taki, a nie inny poziom, piszesz, że gdybyście Wy tam byli to ...., że gorzowiaki cienkie itp. Trochę mnie to rozbawiło. Również się nie popisaliście na play offach w zeszłym sezonie u siebie, gdzie nas było niewiele więcej i u siebie nie istnieliście. Czasem warto więc najpierw spojrzeć na siebie, a później oceniać innych. Gdyby to napisał np. Wislak czy ŁKS-ak to bym nawet w polemike nie wchodził, bo do Ich osiągnięć to my latami będziemy jeszcze dochodzić. Ja wiem, że w Gorzowie jeśli chodzi o doping to my dopiero zaczynamy raczkować i wiele nauki przed nami, ale w takim razie Wy (z całym szacunkiem dla kibiców AZS-u Poznań) jeszcze z pieluchą i butlą leżycie.

zal.pl :shock:
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 03 grudnia 2007, 15:12

Barti pisze:

Jak tak to trzeba było być na meczu...i słyszeć to na zywo...
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 03 grudnia 2007, 15:15

Longerinho pisze:

Pozdrawiam
ale osób w wieku??10-15 lat...U nas gdyby te dzieci siedzace po drugiej stronie przyszły to bylo by nas o wiele wiecej...
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 03 grudnia 2007, 15:21

Wrona pisze:ale osób w wieku??10-15 lat...U nas gdyby te dzieci siedzace po drugiej stronie przyszły to bylo by nas o wiele wiecej...

Gdyby babcia miała wąsy byłaby dziadkiem :lol:

:wink: :wink:
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2007, 15:50 przez wlodi9, łącznie zmieniany 1 raz.
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 03 grudnia 2007, 15:25

Barti pisze:1. (...) ale ja to napisałem także w kontekście Waszych osiągnięc na innych halach, gdzie raczej (po opisach innych forumowiczów) nie brylujecie. Pamietam także spotkania w poprzednich sezonach u nas, gdzie dopingu w Gorzowie praktycznie nie było. Przyjechali kibice z szalami AZS-u Poznań, wywiesili prześcieradło na drabinkach i kilka razy krzykneli AZS. I powiem szczerze, że za wiele się od tego czasu nie zmieniło, jesli chodzi o Wasze wyjazdy,(...)

2. (...) Ja wiem, że w Gorzowie jeśli chodzi o doping to my dopiero zaczynamy raczkować i wiele nauki przed nami, ale w takim razie Wy (z całym szacunkiem dla kibiców AZS-u Poznań) jeszcze z pieluchą i butlą leżycie. (...)

Że się wtrącę....
AD.1.) Nie wiem jak jest obecnie, ale bodajże dwa lata temu, gdy kibice AZSu przyjechali do Pabianic na play-off zaprezentowali się BARDZO dobrze!!! Zresztą, z tego co pamietam w owym sezonie zaliczali sporo wyjazdów i prezentowali dobry poziom.

AD.2) Ano własnie.... w Gorzowie czy Lesznie wszystko zaczyna sie rodzić i według mnie, troszkę pokory by się zdało!! Żeby nie było, życzę w/w ekipom jak najlepiej, rozwijajcie się dalej, ale przytyki i pouczania do kibiców AZsu (którzy są na scenie kibicowskiej już kilka sezonów) jest według mnie nie na miejscu. Potwierdźcie swoja zwyżkę formy przez kilka lat, utrzymajcie poziom i wtedy dopiero się "mądrujcie".
Ktos napisał wcześniej, że duzo zależy od liczebności itp. To fakt, ale uważam iż należy sie jakiś tam szacunek dla AZSu za to że, mimo iż nie mają możliwości rekrutacji nowych ludzi do młyna wciąż im się chce w te kilka osób coś robić na meczach.... inni by już dawno sobie odpuścili.

Pozdrawiam
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 03 grudnia 2007, 15:52

Nie wiem co wam nie pasuje, ze dzieci sobie przyszły całą klasą troche pokrzyczeć czy tam pomachać flagami i nie dopinogwały jak to ktos zauważył z nami. Przecież bez sensu było by na siłe ustawianie tych dzieci z nami tylko po to zeby w tv było widac jaki to liczny jest kocioł w Poznaniu ( ja p... to jest jak dla mnie śmieszne) no chyba że chodzi tylko o to ile osób stoi i to sie nazywa kocioł według niektórych a nie to jak dopingują i robią oprawe kibice. Przychodzi stała grupka i tyle... Jest jak zawsze wesoło :P

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 03 grudnia 2007, 15:52

Ale nikt tu Im nie wytyka , że jest Ich malo, maja slaby doping czy cos...
chodzilo tylko o to ,żeby zrobic cos z dziecmi z podstawowki , ktore kibicuja po drugiej stronie KK AZSu (to miala byc tylko rada, a nie nauczka czy cos w tym stylu :!: )
T Ę C Z A
L E S Z N O

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 grudnia 2007, 15:52

Do Bartiego: Ty chłopie na mecze jeszcze nie chodziłeś gdy my w sezonie kiedy Gorzów wchodził do ekstraklasy byliśmy na waszej sali bodajże na Pucharze Rektora, potem był słynny wyjazd 4 grudnia do Gorzowa gdzie w siedem osób panowaliśmy niepodzielnie na waszej hali, takie wtedy były czasy że w Gorzowie dopingu nie było tylko jakieś dzieci co waliły w bębny, moge ci podesłać filmik. Coś u was drgnęło dopiero od zeszłego sezonu gdy zebraliście sie w kupe i zaczęliście coś robić. I nie chrzań mi głupot że na playoffach nie było dopingu z naszej strony na waszej hali, bo sam sie normalnie ośmieszasz chloptasiu. A że do Areny przyjechaliście w dużej grupie i sie panoszyliście to tylko szczęście że Poznań to nie Łódź lub Kraków gdzie dostalibyście p..., zresztą potem były tego skutki na meczach z Wisła w Krakowie.
I nie prowokuj więcej bo twoje posty dzialają na mnie jak płachta na byka :lol:

Wróć do „AZS Poznań”