I liga grupa C sezon 2007/2008

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

teo
Amator

Postautor: teo » 01 grudnia 2007, 17:52

BasketFan pisze:Panowie kibice z Pabianic.
Prosze o troche pokory i nie pier..****głupot. :!: :!: :!:
Przełozyli , to przełozyli.
Widocznie był powód.
Nikt nie wie dlaczego przełozyli i kto o to prosił.
Może my prosiliśmy, bo nie mamy "Blaszki". :?:
Mecz będzie 17 stycznia i boisko wszystko zweryfikuje. :!:
Czy oni będą z Dulnik, czy bez niej , to mogą i nas rozjechać.
To jest sport-boisko wszystko zweryfikuje.
A pier****** , w stylu "że i tak was rozjedziemy" to w/g mnie jest żałosne.
Grajmy fair play (cokolwiek to znaczy) :!: :!:

Ponieważ skrytykowane zostało użyte przeze mnie słowo "rozjechać" zwracam uwagę:
Po pierwsze: w mim poście piszę grze fair play naszego zespołu.
Po drugie: użyłem sformułowania Wierzę że nasze dziewczyny rozjadą Pruszków co oznacza, że wierzę że wygrają i to wysoko (co byłby ze mnie za kibic gdybym nie wierzył). Nie użyłem sformułowania I tak was rozjedziemy.
Ponadto moim prywatnym zdaniem uwzględniając dotychczasowe rozgrywki przy zielonym stoliku oraz informację o przełożeniu meczu z powodu braku sali to powiem: "cóś jest na rzeczy"

warszawiak

Postautor: warszawiak » 01 grudnia 2007, 19:23

sienot pisze:
Anonymous pisze:to nie grajcie jak Wam sie nie podobaja! Gdyby przepisy byly normalne to Pabianice wogole by nie graly w I lidze wiec powinniscie sie cieszyc!

A po drugie wedlug przepisow obie strony musza sie zgodzic na przelozenie meczu wiec Pabianice mogly nie wyrazic zgody a wyrazily wiec po co to gadanie!
bo bym nie jesteśmy jak Wawa "cieciami" :wink:

Chyba Ci się miasta pomyliły... Ja sobie nie życzę, żeby ktokolwiek o tak małej klasie rzucał inwektywami w Bogu ducha winnych warszawiaków... ciecie????? - Jezu Ty chyba masz z 15 lat... :evil: Jakim prawem obrażasz innych???? Co ma Wawa do Pruszkowa???

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 01 grudnia 2007, 20:03

Jeśli ktoś ma jakieś wyniki to niech poda tutaj bo z powodu chyba jakiejś awarii u mojego dostawcy internetu niektóre strony mi nie działają :cry:

teo
Amator

Postautor: teo » 02 grudnia 2007, 20:01

warszawiak pisze:
sienot pisze:
Anonymous pisze:to nie grajcie jak Wam sie nie podobaja! Gdyby przepisy byly normalne to Pabianice wogole by nie graly w I lidze wiec powinniscie sie cieszyc!

A po drugie wedlug przepisow obie strony musza sie zgodzic na przelozenie meczu wiec Pabianice mogly nie wyrazic zgody a wyrazily wiec po co to gadanie!
bo bym nie jesteśmy jak Wawa "cieciami" :wink:

Chyba Ci się miasta pomyliły... Ja sobie nie życzę, żeby ktokolwiek o tak małej klasie rzucał inwektywami w Bogu ducha winnych warszawiaków... ciecie????? - Jezu Ty chyba masz z 15 lat... :evil: Jakim prawem obrażasz innych???? Co ma Wawa do Pruszkowa???

Może, co do słownictwa kolega Sienot przeholował, ale co do miast to w ramach Warszawskiego Związku Koszykówki (z siedzibą w Warszawie) prowadzone są rozgrywki I ligi grupy C i to w tym związku odbywały się różne głosowania mające na celu pozbycie się Pabianic przy stoliku, a nie na parkiecie. To drużyny z okręgu warszawskiego robią co mogą, aby nie rozgrywać meczy z Pabianicami. Prawda jest taka, że polską koszykówkę kobiet "ciągną" drużyny spoza okręgu warszawskiego, gdzie Pabianice mają bardzo bogatą tradycję (spadły do I ligi z przyczyn finansowych, a nie sportowych, więc logiczne jest, że drużyny z I ligi mogą się ich bać, w tym mierzący w I miejsce Pruszków). Więc pod pojęciem Wawa kolega Sienot mógł mieć na myśli (aczkolwiek nie wiem co myślał) drużyny z okręgu warszawskiego. To tyle w temacie co ma Wawa do Pruszkowa.
A na koniec: zarzucanie komuś małej klasy w ten sposób to zniżanie się do jego poziomu, co też świadczy o klasie.
Pozdrawiam

Kibic I ligi

Postautor: Kibic I ligi » 03 grudnia 2007, 12:35

Widzew jest z okregu Lodzkiego i tez nie byl za tym zeby Pabianice graly!:(
Druzyny grajace w I lidze chcialy wyjasnien na jakiej podstawie druzyna z Pabianic ma dolaczyc do gry po 5 rozegranych kolejkach!:( I bylo za tym wiekszosc druzyn!Jako ze wiekszosc druzyn z tej ligi jest z warszawskiego okregu wszystko spada na Warszawe. A np Siedlce i Widzew tez nie byly "zadowolone" z dopuszczenia Pabianic do gry w I lidze!
Mysle ze jakby to mialo miejsce w innej grupie to reakcja druzyn bylaby taka sama bo nie jest to normalna sytuacja ze miesiac po terminie mozna zglosic druzyne do rozgrywek!:)
Pora chyba juz zakonczyc ten temat bo konczy sie pierwsza runda rozgrywek a na forum zamiast o meczach caly czas temat "zielonego stolika"! Bylo minelo! I tak sie prawdy nie dowiemy jak to wszystko bylo dlaczego Pabianice dopuszczono, potem wykluczono i w kolejnym glosowaniu znowu dopuszczono!:) czy byl zielony czy czerwony stolik:)
Czas zajac sie gra i kibicowaniem!:) Bo takimi postami napewno nie promujemy kobiecej koszykowki!:( a chyba chodzi nam o to zeby ludzie zainteresowali sie nie tylko gra mezczyzn i ekstraklasa kobiet zeby na mecze I ligi tez przychodzili wierni kibice! Mysle ze jest coraz lepiej bo widac ze oprocz KK w Pabianicach mamy juz KK w Pruszkowie i Zyrardowie! Oby tak dalej!
Do zobacznia na meczach!:)

teo
Amator

Postautor: teo » 03 grudnia 2007, 13:05

Kibic I ligi pisze:Pora chyba juz zakonczyc ten temat bo konczy sie pierwsza runda rozgrywek a na forum zamiast o meczach caly czas temat "zielonego stolika"! Bylo minelo! I tak sie prawdy nie dowiemy ...

W pełni sie z tym zgadzam
Pozdrawiam

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 03 grudnia 2007, 14:35

Spoko, loko, luzik, Widzew przyjezdza w srode to sie okaze kto jest lepszy na boisku 8)
Przy stoliku, obojetnie jakiego koloru, to My mozemy kiedys usiasc z piwem :wink: :D :D
spoko, loko, luz i spontan... :-)

teo
Amator

Postautor: teo » 03 grudnia 2007, 15:14

malkontent pisze:Spoko, loko, luzik, Widzew przyjezdza w srode to sie okaze kto jest lepszy na boisku 8)
Przy stoliku, obojetnie jakiego koloru, to My mozemy kiedys usiasc z piwem :wink: :D :D

Tu również się zgadzam.

MaD

Postautor: MaD » 03 grudnia 2007, 17:03

Żyrardowianka chciała przełożyć mecz z Liderem Pruszków, bowiem wówczas jej podstawowa rozgrywająca broniła pracę magisterską. Pruszków nie chciał nawet o tym słyszeć. Filozofia Kalego :shock:

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 05 grudnia 2007, 20:40

No nareszcie :!: :!:
W Pabianicach pojawiły sie emocje na meczu.
Ale tylko te sportowe :!: :wink:
Po bardzo emocjonującym i zacietym meczu PTK Hartman Pabianice pokonał MUKS Widzew Łódź 66:59 :!: :!: :D :D
Trzeba przyznać, żę ciężko nam się dzisiaj grało.
Bez "Blaszki" i cała IV kwarta bez "Reni"(5 fauli) to była naprawdę męczarnia.
Co by nie powiedzieć- dobrze , że mamy w składzie Ewelinę Gala i"super rutynę" Marzenę Głaszcz. :!: :!: :D :D
Oj nie będzie tak różowo, np. w Pruszkowie :!: :!:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

kierowca Lidera

Postautor: kierowca Lidera » 07 grudnia 2007, 10:16

MaD pisze:Żyrardowianka chciała przełożyć mecz z Liderem Pruszków, bowiem wówczas jej podstawowa rozgrywająca broniła pracę magisterską. Pruszków nie chciał nawet o tym słyszeć. Filozofia Kalego :shock:
Ciekawe czy jadąc w sobotę na mecz do Widzewa Łódź czasami nie popsuje mnie się autobusik?

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 07 grudnia 2007, 12:30

Kierowco Lidera nie rob sobie smiechow :wink:
Wy tak walczycie o ekstraklase "roznymi" srodkami dlatego, ze w Warszawie nie ma jeszcze zadnego zespolu w tej lidze :?:
spoko, loko, luz i spontan... :-)

Gość

Postautor: Gość » 07 grudnia 2007, 14:48

I jak pruszkow awansuje to nadal nie bedzie zespolu z Warszawy:)

Widzewiak 1234

Postautor: Widzewiak 1234 » 08 grudnia 2007, 17:09

Witam! Mam takie pytanie: W strojach jakiej firmy wystepują koszykarki Widzewa Łódź??? z Gory dziekuje za odpowiedz :)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 08 grudnia 2007, 21:42

Widzew wygral dzis z Liderem Pruszkow cos ok. 15 punktow. dokladnego wyniku nie znam.

Wróć do „I/II liga”