Orzeł Polkowice vs. Zarząd...

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Kuba
Oldboy

Orzeł Polkowice vs. Zarząd...

Postautor: Kuba » 06 grudnia 2007, 23:23

Myślę, że tekst wart szerszego zainteresowania, niż sam portal:

SportoweFakty.pl pisze:Cii, bo koszykarki grają – czyli o konflikcie CCC Polkowice z kibicami
Data: 06.12.07 14:10, Autor: Malwina Nowak, Źródło: własne

"Dla kogo Wy gracie, dziewczyny?" Takie pytanie zadaje sobie wielu sympatyków CCC Polkowice. Powód? Zarząd klubu z panem Krzysztofem Korsakiem na czele nie tylko odizolował się od klubu kibica, ale nawet zabronił fanom w jakikolwiek sposób dopingować swój zespół.

KIBICE, ŁĄCZMY SIĘ
- Współczuję takich błaznów w klubie. Jak mówi jeden z moich kolegów jak nie chcą cię puścić drzwiami to wchodź oknem. Nie potraktujcie tego jako złośliwość ale powoli możecie zacząć odczuwać jak traktuje się nas "piłkarskich kibiców". – napisał na forum krakowski kibic koszykówki kobiet. - Chociaż nie przepadam za Polkowicami to jednak tym razem jestem po waszej stronie – dodał kibic z Leszna.

ZACZNIJMY OD SEDNA
Wszystko zaczęło się od meczu z Dudą Leszno, kiedy to kibice z drużyny przeciwnej wulgarnie wyrażali się na temat koszykarek oraz sztabu szkoleniowego CCC Polkowice. -W naszym mniemaniu stanęliśmy w obronie klubu i zawodniczek, nie pozostając dłużnym na wyzwiska i obelgi z przeciwnej strony. Trzeba jednak zaznaczyć wysoką dysproporcję owych wyzwisk, gdyż przyjezdni "jechali równo" od pierwszej do ostatniej minuty meczu, miarka się przebrała i zareagowaliśmy dopiero pod koniec spotkania - relacjonuje nam jeden z kibiców z Polkowic.

A PO CO SĄ KIBICE?
Po tym meczu PLKK nałożyła na oba kluby sankcje prawne – CCC zapłaciło 500 zł, a Tęcza 1500 zł. Prezes Krzysztof Korsak z tego powodu postanowił zerwać współpracę z klubem kibica. Jednak polkowiccy fani nie dali za wygraną. Mimo wszystko pojechali na mecz do Gorzowa. Problemy zaczęły się podczas meczu z Toruniem. - Panowie z służb porządkowych chcieli za wszelką cenę, abyśmy nie mogli się zorganizować i dopingować. Przecież my nie jesteśmy kibicami piłkarskimi, nie prowokujemy bójek, nie wyzywamy nikogo, chcemy dopingować nasze dziewczyny i tyle. Najpierw okazało się, że nie możemy kupić więcej niż 5 biletów na jedną osobę, do tego dawali nam specjalnie bilety na inne sektory, żebyśmy nie mogli się zorganizować... Nie zapomnę widoku mojego kolegi, który został obezwładniony miotaczem gazu. Powiecie, że pewnie sobie zasłużył. Tak, zasłużył sobie, bo nie zajął na hali takiego miejsca, jakie miał wpisane na bilecie - opowiadam nam kolejny z fanatyków polkowickiego klubu koszykarskiego.

Obrazek
Kibice Orła Polkowice tworzą niesamowitą aurę podczas meczów swojej drużyny.

IMPEL PONAD PRAWEM
Do tej pory wydawało mi się, iż używanie miotaczów gazu obezwładniającego jest zabronione w takich miejscach, jak hala sportowa, ale najwyraźniej panowie pracujący w "Impelu" stoją ponad prawem… Mają również prawa używać siły fizycznej wobec kibiców, którzy nie zajmują swojego miejsca na hali. - W IV kwarcie "Impel" został wygwizdany przez całą halę, nie tylko młodszych, ale starszych, którzy byli świadkami ekscesów i nadużyć ze strony służb porządkowych - komentuje nam kibic Orła Polkowice. - W obronie kibiców stanęli ludzie zasiadający na pozostałych sektorach. W ruch poszły pałki i zakazany na halach gaz, a jednej z mam rozerwano nawet kurtkę. O komentarz poprosiliśmy również Krzysztofa Korsaka, gdyż naszym zdaniem służby porządkowe nie zachowały się zgodnie z prawem. - Nie twierdzę, iż służby porządkowe zachowały się w porządku i nie popieram ich działań. Ale gdy pan z służb porządkowych poprosił o wylegitymowanie się jednego z kibiców został nieodpowiednio potraktowany i użyte zostały wobec niego wulgaryzmy, stąd rozpoczęła się bójka. Ja oczywiście nie popieram tego typu działań, które stosuje "Impel".

JAK NIE WIADOMO O CO CHODZI, TO CHODZI O PIENIĄDZE
Co w tym wszystkim jest najlepsze? To, że kibice stali się niewygodni, bo sponsor się zaczął czepiać… O co? Mianowicie o to, że kibice podczas dopingu używają nazwy klubu MKS Orzeł Polkowice, a nie CCC. Prezes Korsak próbował to wytłumaczyć kibicom, jednak oni nie chcieli używać nazwy sponsora, gdyż oni nie są reklamą dla klubu, tylko wsparciem dla zawodniczek.

Obrazek
Mało który klub koszykarki ma tak liczny klub kibica, jak CCC...

CO NA TO PREZES?
Pan Prezes sam nie wie o co mu chodzi. Najpierw dużo mówi na temat tego, iż hala nie jest miejscem dla chuliganów piłkarskich, a potem chce nałożyć na kilku fanów "zakaz wejścia na halę", niczym "zakaz stadionowy" dla nieprzestrzegających prawa kibiców piłki nożnej. - Jako, że mamy wszystko nagrane, nie dopuścimy, by osoby które użyły siły wobec Impela, czy innych służb porządkowych, nie zostały wpuszczone na halę - mówił prezes Korsak w wywiadzie dla telewizji lokalnej. Również nam udało się porozmawiać z Krzysztofem Korsakiem. Na hale nie zostaną wpuszczone osoby, które używały wulgaryzmów i siły fizycznej wobec osób trzecich - mówi prezes. - Współpraca z klubem kibica nam się nie układa, bo na sali powinny znaleźć się osoby, które w cywilizowany sposób będą kibicować drużynie. Do tej pory tego nie miałem. Gdziekolwiek ci młodzi ludzie się pojawili, to był jakiś problem. Nie będę tolerował chamstwa na trybunach.

CII, BO KOSZYKARKI GRAJĄ
Na chwilę obecną klub kibica nie istnieje, a według Pana Korsaka nigdy nie istniał, gdyż nie zalegalizował swojej działalności. Ponadto kilku kibiców nieodpowiednio zachowujących się na hali nie zostanie wpuszczonych na obiekt sportowy. Wszystko wskazuje na to, iż służby porządkowe będą kontrolowały, czy kibice siedzą na takich miejscach, jakie mają wyznaczone na bilecie. Czy jest to dozwolone i nie ogranicza swobód obywatelskim oraz nie łamie podstawowych praw człowieka, czy reguluje to jakieś wewnętrzne prawo klubu i czy ma na nie wgląd PLKK?

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 grudnia 2007, 01:09

ooo zacytowali mnie , choc przedstawiła mnie autorka jako kibica koszykówki mimo ze we fragmencie cytowanym napisalem kibic piłkarski :)) ale mniejsza z tym :P

Powtórzę to jeszcze raz. Nie dajcie się. Cieszy fakt ze wpsieracie Orła, a nie jakiegoś sponsora. Walczcie o tą historyczną nazwę bo np za kilka lat i wiecej gdy Wasz klub będzie istniał przyszłe pokolenia będą Wam wdzięczne za obronę prawdziwej nazwy klubu!!!

Sponsor też jest ważny tlyko sponsor zawsze i w każdym momencie może kopnąć wszysktich w 4 litery i tylko swiadomosc tego kim się jest i jaki klub się reprezentuje może okazać się zbawienne gdy niejednemu znudzi się zabawa w sponsorowanie i odejdzie a Wy pozostaniecie.

Mimo przeciwnosci jakie będziecie zapewne napotykać ze strony klubu (pod wpływem sponsora?) to nie poddajcie się,mimo ze bedą próbować was oczerniac zarzucac rózne rzeczy wierzcie w swoją siłę. Grunt to jedność w poglądach i walka o to co dla was jest swięte.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 07 grudnia 2007, 14:38

Chlopaki wspolczuje walczcie za swoj klub ...a zarzad niech was pocaluje gdzie bardzo gleboko...bo to jest smieszne(w wykonaniu zarzadu)
Pozdrawiam i na prawde zycze bardzo dobrze wam i zeby sie wszystko poukladalo
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 07 grudnia 2007, 16:09

Po P. Korsaku to wiedziałem od dawna, że można spodziewać się wiele, ale tego to nie przewidziałem 8) Dla dobra polskiej koszykówki, Polkowicom życzę nowego prezesa :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2007, 19:17

A jak wygladala sytuacja na meczu pucharowym z Kara ?? Korsak juz sobie odpuscil ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 07 grudnia 2007, 19:47

Pierwszą połowe odpuściliśmy. Zero dopingu. Pikniki pare razy krzykneli ccc, choć ku mojemu zaskoczeniu ktoś parę razy krzyknął ORZEŁ.
Doping dopiero od drugiej połowy.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 07 grudnia 2007, 20:43

Endrju pisze:A jak wygladala sytuacja na meczu pucharowym z Kara ?? Korsak juz sobie odpuscil ?
/powiem tak, chciałem bilet na sektor D a mi w kasie powiedzieli, że nie mogą mi na ten sektor sprzedać i dali na sektor A :wink: Teraz chociaż Impel nie stał na wejsciach na sektory i nie patrzyli na bilety i mogliśmy spokojnie zebrać sie na sektorze
Jak juz pisze o meczu to powiem , że bardzo fajnie zaprezentowali sie kibice Kary. W sile około 45os dopingowali cały mecz. Później pod hala jeszcze sobie z nimi pogadaliśmy( na tyle ile sie dało pogadać) nie którzy sobie po piwku wypili przy policji :wink: która nas poganiała, żebyśmy poszli do domu, bo jak powiedział jeden piesek" nie bedą z nami do 24 stać" :lol: :lol: Po kiego w ogole tam byli?? :lol:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 07 grudnia 2007, 22:01

No ale po przerwie to już korba na maksa :lol: i nawet ludzie z zakazami sie na hali pojawili :lol: hehe... Korsak? co? nas tu nie było! hehe
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 14 grudnia 2007, 00:35

Panowie i co sie dalej dzieje z waszym zarzadem cos sie poprawilo informujcie mnie na biezaco jesli byscie mogli bo to jest smieszne :( :shock:
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?

Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

KKobi8
Amator

Postautor: KKobi8 » 14 grudnia 2007, 09:25

nic nowego... zero kontaktu z nimi :lol:
Pozdro :D
Tylko Ty, w moim sercu ty, jeden jedyny niepokonany Orzeł kochany !!!

Prizel
Nowy na forum

Postautor: Prizel » 14 grudnia 2007, 22:05

dla kogo śmieszne dla tego śmieszne

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 13 stycznia 2009, 21:40

Mecz z Toruniem z pamiętną akcją Impela i atakiem na kibiców+ komentarz prezesa Korsaka do akcji oglądać od 5:50(znalezione przez marcinka1989 dzięki)
http://video.google.pl/videosearch?q=in ... =pl&emb=0#
Materiał TV Polkowice
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 13 stycznia 2009, 22:32

powiem tyle - KIBICE LIDERA POPIERAJA ORŁA!!!!
Już od dłuższego czasu śledzimy tam sytuację i nie wygląda to ciekawie

Trzymajcie sie!!!

NIE MA KLUBU BEZ KIBICÓW HEJ HEJ!!!!
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 13 stycznia 2009, 22:34

powiem tyle - KIBICE LIDERA POPIERAJA ORŁA!!!!
Już od dłuższego czasu śledzimy tam sytuację i nie wygląda to ciekawie

Trzymajcie sie!!!

NIE MA KLUBU BEZ KIBICÓW HEJ HEJ!!!!
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 13 stycznia 2009, 22:34

ginda pisze:Mecz z Toruniem z pamiętną akcją Impela i atakiem na kibiców+ komentarz prezesa Korsaka do akcji oglądać od 5:50(znalezione przez marcinka1989 dzięki)
http://video.google.pl/videosearch?q=in ... =pl&emb=0#
Materiał TV Polkowice

Cóż, mądrze mówi pan prezes Korsak.. Chamstwo i wulgarność nie będą tolerowane.. jak przyjechaliśmy do Polkowic w tym sezonie to on był pierwszą osobą, która rzucała k*****i w naszą stronę. ;)
Jednak widać, że rządzi na sali żelazną ręką...
ObrazekObrazek

Wróć do „Kibice”