Przed meczem Ostrovia- AZS G.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Przed meczem Ostrovia- AZS G.

Postautor: mati » 21 stycznia 2005, 08:02

Żeby Ostrovia myśała o utrzymaniu musi wygrac to spotkanie! Co za tym idzie zapowiada się ciekawy mecz. Być może jak zajdzie taka potrzeba na parkiecie zobaczymy Dominikę Górczak. Oczywiscie bez forsowania lecz może wreszcie chociaż na trochę po tej kontuzji da zmianę Monice Szymańskiej. Zapowiada się ciekawy pojedynek liderek, które najprawdopodobniej będą się kryły a więc Agnieszki Szott i Ilony Mądrej. Akurat w tym przypadku nie wątpię kto wyjdzie zwycięsko. Jednak jak to się będzie miało do oblicza meczu? AZS jest w naszym zasięgu...co będzie zobaczymy. Już w niedzielę o 17!

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 21 stycznia 2005, 11:08

Najbardziej mi sie podoba nawstawienei kibicow: z kim jak z kim, ale z Gorzowem, to musimy wygrac 8) Nastawienie kibicow z Gorzowa(tzn moje, ale mam nadziej, ze ktos ma podobne): fajnie by bylo jakby wygraly.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 21 stycznia 2005, 13:16

jestem za Ostrovia, mam nadzieje ze to wlasnie ten zespol "zgarnie" dwa punkty, tym bardziej ze w tym samym czasie odbedzie koresponencyjny pojedynek o utrzymanie piatego miejsca w tabeli miedzy AZSem Gorzów a AZSem Poznań. Tak wiec: Ostrovia, do boju!!!!
reloaded :]

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 21 stycznia 2005, 15:47

kyS pisze:Najbardziej mi sie podoba nawstawienei kibicow: z kim jak z kim, ale z Gorzowem, to musimy wygrac 8) Nastawienie kibicow z Gorzowa(tzn moje, ale mam nadziej, ze ktos ma podobne): fajnie by bylo jakby wygraly.

Jakich kibiców nastawienie? Kto z Ostrowa powiedział, że z Gorzowem wygramy spokojnie. Ja wierzę w dziewczyny, że potrafią wygrac. Już nie raz uduwodniły, że Gorzów im leży. Wierzę, że wygrają ale nie jestem tego pewien. Zresztą kibice z Ostrowa zawsze łudzą się, że ich zespół powalczy i zazwyczaj dostają zimny prysznic. Nikt nie używa pewników bo my jestesmy za małymi człowieczkami, żeby coś móiwć na pewno. Ja wiem, żę to jest sport! W sporcie póki piłka w grze wszystko może się zdarzyć. Wierzę w swój zespół i jestem przekonany, że powalczą o zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 21 stycznia 2005, 16:39

Bardzo cieżki mecz ale wierze w nasze dziewczyny! Ostrów pewnie bedzie "gryzł parkiet" żeby wygrać ale jestem pewien że i naszym dziewczyną nie zabraknie woli walki i zwyciestwo bedzie nasze.
Szkoda ze kibicie nie do końca sie zorganizowali :(
Wygramy z Wami !!Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 21 stycznia 2005, 16:47

ajt mati nie chodzilo mi o to, ze jestescie pewni zwysciestwa, ani o to, ze wierzycie w swoja druzyne - to jest akurat naromalne, ale wszyscy maja nastawienie, ze z Gorzowem to musimy wygrac, tak jakbysmy byli jakimis leszczami totalnymi.
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 21 stycznia 2005, 19:10

'Wszyscy' to nie mów o naszym zespole. Jak piszę Ci mamy nadzieję. Nadzieje ma zarząd, Jacek Wawrzyniak, zawodniczki, masażysta, kibice... wszyscy chcą wygrać. Ostrów będzie gryzł parkiet? To jest fakt. Ale przecież cóż za problem wygrać ze słabą Ostrovią? Ja bym nie powiedzał kto będzie bardziej poshizowany!?
Ja uważam, że wygra drużyna silniejsza psychicznie. Jak to będzie to zobaczymy. Ja sobie przede wszystkim życzę ciekawego sportowego widowiska. Cieszę się jednak, że dziewczyny zrozumiały, że jadą na jednym wózku. Ostrovia powiedzmy sobie szczerze MUSI WYGRAĆ żeby utrzymać się w ekstraklasie. Nie chcę myśleć co będzie jakby Poznań nie wygrał. A w następnej kolejce Meblotap ma nas więc bardzo się obawiam porażki z Gorzowem bo później może nie być co odrabiać :cry: :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 21 stycznia 2005, 20:43

To ja Ci takze zycze ciekawego widowiska, a wygra i tak druzyna, ktorej bedzie bardziej na tym zalezalo :wink:
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 22 stycznia 2005, 09:00

Górczak wraca na parkiet

Sobota, 22 stycznia 2005r.

W Gorzowie ostrowianki były bliskie pokonania PWSZ. Czy na własnym parkiecie Ilona Mądra i jej koleżanki będą w stanie zdobyć komplet punktów?

Przeciwko gorzowianką drużyna Ostrovii wystąpi w swoim aktualnie najsilniejszym składzie. Po konkuzji powróciła bowiem do zespołu Dominika Górczak. Ostrowska rozgrywająca pilnie trenowała przez cały tydzień i trener Jacek Wawrzyniak liczy, że pomoże drużynie w odniesieniu zwycięstwa.

Działacze Ostrovii po odejściu Moniki Siwczak-Dajksler i Pauliny Anioły próbowali wzmocnić drużynę. Wydawało się, że do Ostrowa zawita Aleksandra Jabłońska. – Po meczu z Polkowicami wydawało nam się, że uzgodniliśmy wszystkie szczegóły kontraktu, ale do podpisania umowy nie doszło, gdyż zawodniczka w ostatniej chwili zrezygnowała z gry w Ostrovii – mówi Jacek Wawrzyniak.

Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć, działacze
prowadzą jeszcze rozmowy z wysoką koszykarką zagraniczną. Podobno jest to Rumunka, ale nikt w Ostrowie nie chce potwierdzić tej wiadomości. Nie wiadomo jednak, czy zagra ona w Ostrovii, gdyż na jej utrzymanie potrzeba około tysiąca euro, a w klubowej kasie nie ma takich pieniędzy.

Mecz z PWSZ Gorzów rozegrany zostanie w niedzielę, 23 stycznia, o godz. 17.00 w hali przy ul. Krotoszyńskiej.

Poznański AZS Poznań dziś rano udał się w daleką podróż do Chełma. Jutro zmierzą się z nieobliczalnym Meblotapem. W ostatniej kolejce, koszykarki z Chełma niespodziewanie na wyjeździe pokonały ŁKS Łódź 70: 60. Z pewnością poznańskie koszykarki stać na wywalczenie kompletu punktów.

Program 14 kolejki

Sobota: Polfa Pabianice – Cukierki Odra Brzeg (18.00), Lotos Gdynia – ŁKS Łódź (16.00). Niedziela: Ostrovia – PWSZ Gorzów (17.00), CCC Polkowice – Wisła Can-Pack Kraków (15.30), Meblotap AZS Chełm – AZS Poznań (17.00).

BIN, LIC - Gazeta Poznańska

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 22 stycznia 2005, 11:01

Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć, działacze
prowadzą jeszcze rozmowy z wysoką koszykarką zagraniczną. Podobno jest to Rumunka, ale nikt w Ostrowie nie chce potwierdzić tej wiadomości. Nie wiadomo jednak, czy zagra ona w Ostrovii, gdyż na jej utrzymanie potrzeba około tysiąca euro, a w klubowej kasie nie ma takich pieniędzy.

Za 1000 euro to mozecie ..... 8)

mati niezal

Postautor: mati niezal » 22 stycznia 2005, 11:20

Panie Bińczak niestety zawodniczka ta nie jest z Rumunii. Strzelaj Pan dalej :wink: :wink: :wink:
A apropo 1 tys euro. Potrzeba ogólnie około 3,5 tys zł na pensję, później mieszkanie i pewnie samochód. No miejmy nadzieję, że się znajdzie ta kasa. Klub cały czas poszukuje sponsora indywidualnego. Jeżeli taki sie znajdzie to będzie dobrze. Ja zachęcam wszystkich sponsorów do zainwestwowania w to! Dobra centerka pomoże Ostrovii utrzymać się w ekstraklasie. Choć czy dobra centerka chce tylko 1 tysiak euro? No nie wiem ale jestem dobrej myśli! :lol: Jeszcze jest ewentualnośc, że obecni sponsorzy dołożą do interesu w miesiącu i coś się uda zrobić. No zobaczymy!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 22 stycznia 2005, 14:18

KONKURS! Do wygrania dwa bilety!
Po raz pierwszy na naszej stronie ogłaszamy konkurs, w którym do wygrania są dwa bilety na jutrzejszy mecz z AZS Gorzów. Zasady naszego konkursu są bardzo proste. Wystarczy odpowiedzieć na dwa poniższe pytania:

1/ Z jakiego klubu Agnieszka Szott została wypożyczona gorzowskiej drużynie? (wystarczy nazwa miasta)
2/ Podaj imię i nazwisko zawodniczki, która w pierwszej rundzie, w spotkaniu a AZS-em Gorzów rzuciła dla Ostrovii największą liczbę punktów?
Odpowiedzi prosimy przysyłać na adres: zizu@ostrovia.pl

Do odpowiedzi prosimy dołączyć swoje imię i nazwisko. Jedna osoba może wygrać tylko jeden bilet, który do odebrania będzie w kasie przed meczem( tylko i wyłącznie za okazaniem dowodu tożsamości).
W wypadku gdy pojawi się więcej poprawnych odpowiedzi bilety zostaną rozlosowane.

Odpowiedzi przyjmowane będą do godziny 10 jutro rano. Dwie nagrodzone osoby przedstawimy około godziny 10.30!

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 22 stycznia 2005, 15:28

nie jade, takze nawet nei walcze o bilet :wink:
ale bardzo dobry pomysl, napisze wiecej: rewelacyjny :!:
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 22 stycznia 2005, 17:09

szkoda tylko, że tak późno. Ale w sumie wpadło nam tak na myśl dzisiaj. Chwyciłem za telefon. Wiceprezes powiedział mi, że looozik. A więc może, może jeszcze ktoś się skusi. Pozdrawiam! Z Brzegiem będą te konkurs rozpisany już tydzień wczesniej. Więc zapraszam!!! :wink:

kyS powiedz kolegą którzy jadą do Ostrowa, że mogą wysyłać majla :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 stycznia 2005, 14:00

kyS pisze:ajt mati nie chodzilo mi o to, ze jestescie pewni zwysciestwa, ani o to, ze wierzycie w swoja druzyne - to jest akurat naromalne, ale wszyscy maja nastawienie, ze z Gorzowem to musimy wygrac, tak jakbysmy byli jakimis leszczami totalnymi.

kyS, pragne przypomnieć (który to już raz?) ze całkiem niedawno sytuacja była odwrotna. kibice z Gorzowa, byli przekonani o wygranej AZSu nad CCC. . .
Tak więc masz uwagi do kibiców z Ostrowa za zachowanie jakie było w Gorzowie całkiem niedawno ;-)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”