Kolejne emocje pod obręczą
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Kolejne emocje pod obręczą
Podczas najbliższego weekendu koszykarki występujące w Torell Basket Lidze rozegrają czternastą kolejkę spotkań. Najciekawiej tym razem zapowiada się spotkanie w Polkowicach, gdzie miejscowe CCC podejmować będzie wicelidera tabeli Wisłę Can-Pack Kraków. Emocji z pewnością nie zabraknie również w pozostałych pojedynkach.....
CCC Polkowice (4) – Wisła Can-Pack Kraków (2) (15.30)
Spotkanie w Polkowicach to potyczka czwartej z drugą drużyną obecnego sezonu. Polkowiczanki, jak do tej pory odniosły osiem zwycięstw, pięciokrotnie schodziły z parkietu pokonane. W poprzedniej kolejce podopieczne trenera Nowakowskiego pewnie pokonały na wyjeździe rewelacyjnego beniaminka AZS TelecomMedia Gorzów Wielkopolski 70:53.
Podopieczne Wojciecha Downara Zapolskiego jak do tej pory wygrały dziesięć spotkań, poniosły trzy porażki. Krakowianki przystąpią do meczu z CCC podrażnione wyjazdową porażką w Eurolidze z Olimpic Valenciennes. W poprzedniej kolejce krakowianki wysoko pokonały na własnym parkiecie przeżywającą kryzys PZU Polfę Pabianice 73:56.
Lotos Gdynia (1) – ŁKS Łódź (8) (16.00)
Pojedynek pierwszej z ósmą drużyną ligowej tabeli. Gdynianki przystąpią do spotkania z łodziankami opromienione Euroligową wyjazdową wygraną nad Lavezzini Basket Parma, które dało podopiecznym Krzysztofa Koziorowicza awans do dalszej fazy rozgrywek. W poprzedniej kolejce gdynianki nie bez problemu pokonały na wyjeździe Cukierki Odrę Brzeg 98:89.
Podopieczne Witolda Baka, jak do tej pory zanotowały cztery wygrane, dziewięć porażek. W poprzedniej kolejce łkaesianki dość niespodziewanie uległy na własnym parkiecie Meblotapowi Chełm 60:70.
PZU Polfa Pabianice (3) – Cukierki Odra Brzeg (7) (18.00)
Pabianiczanki w tym sezonie dziewięć razy wygrywały, cztery razy zaznawały goryczy porażki. W poprzedniej kolejce wysoko uległy na wyjeździe Wiśle Can-Pack Kraków 56:73. Do zespołu po kontuzjach powoli powracają kluczowe zawodniczki. W Pabianickim zespole z pewnością zagrają już: Agnieszka Jaroszewicz i Marzena Głaszcz. Włodarze klubu poszukują wzmocnień na pozycji rozgrywającej i skrzydłowej ( od dłuższego czasu kontuzjowane są bowiem: Sylwia Wlaźlak i Renata Pietrzyńska). Czy podopieczne Tadeusza Aleksandrowicza przełamią się na własnym parkiecie ?.
Meblotap AZS PWSZ Chełm (10) – AZS Poznań (5) (17.00)
Spotkanie wedle tabeli nie zwiastujące wielkich emocji. Podopieczne Todora Mołowa, w tym sezonie zanotowały dwie wygrane, dziewięć porażek. W poprzedniej kolejce chełmianki pokonały na wyjeździe ŁKS Łódź 70:60. Jak będzie tym razem ?.
Natomiast podopieczne Romana Habera choć nie grają pięknej koszykówki początek roku mogą zaliczyć do udanych. Najpierw zwycięstwo z ŁKS Łódź potem wygrana nad Ostrovią Ostrów Wielkopolski 73:62. W perspektywie najprawdopodobniej nowy sponsor ( kierownictwo klubu nie ujawniło na razie nazwy inwestora). Ciekawe również ,czy w pojedynku w Chełmie kolejną szanse pokazania się na parkiecie dostanie zawodniczka Olimpii Weronika Idczak, która w tym tygodniu z akademiczkami niestety nie trenowała.
Może szansę dostaną, więc inne rezerwowe ?. Faworytem pojedynku są podopieczne Romana Habera. Czy wywiążą się z roli faworyta ?.
TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski (9) – AZS Gorzów Wielkopolski (6) (17.00)
Pojedynek przedostatniej z szóstą drużyną obecnego sezonu. Ostrowianki; jak dotąd wygrały tylko dwa spotkania, poniosły jedenaście porażek. W poprzedniej kolejce po bardzo zaciętym i wyrównanym meczu podopieczne Jacka Wawrzyniaka uległy AZS-owi Poznań 62:73. Jednak najlepsza i najskuteczniejsza zawodniczka ostrowianek nie traci optymizmu – Będzie nam strasznie ciężko się utrzymać. Przydały, by się jakieś zakupy wzmacniające najlepiej center i rozgrywająca. Jeśli takich zakupów nie będzie postaramy się utrzymać obecnym składem. Jedno mogę obiecać zawsze damy z siebie wszystko, zostawimy serce na boisku, by wygrać – kończy Mądra.
AZS Gorzów to sensacja obecnych rozgrywek. W poprzedniej kolejce jednak wysoka porażka na własnym parkiecie z CCC Polkowice 53: 70. Czyżby w tej kolejce łatwe zwycięstwo nad Ostrovią ?.
Zestaw Par:
Sobota:
Lotos Gdynia – ŁKS Łódź
PZU Polfa Pabianice – Cukierki Odra Brzeg
Niedziela:
CCC Polkowice – Wisła Can-Pack Kraków
Meblotap AZS Chełm – AZS Poznań
TS Ostrovia Ostrów Wlkp. – AZS TelecomMedia Gorzów Wielkopolski
Autor:ŁK
www.pozytywnewibracje.pl
CCC Polkowice (4) – Wisła Can-Pack Kraków (2) (15.30)
Spotkanie w Polkowicach to potyczka czwartej z drugą drużyną obecnego sezonu. Polkowiczanki, jak do tej pory odniosły osiem zwycięstw, pięciokrotnie schodziły z parkietu pokonane. W poprzedniej kolejce podopieczne trenera Nowakowskiego pewnie pokonały na wyjeździe rewelacyjnego beniaminka AZS TelecomMedia Gorzów Wielkopolski 70:53.
Podopieczne Wojciecha Downara Zapolskiego jak do tej pory wygrały dziesięć spotkań, poniosły trzy porażki. Krakowianki przystąpią do meczu z CCC podrażnione wyjazdową porażką w Eurolidze z Olimpic Valenciennes. W poprzedniej kolejce krakowianki wysoko pokonały na własnym parkiecie przeżywającą kryzys PZU Polfę Pabianice 73:56.
Lotos Gdynia (1) – ŁKS Łódź (8) (16.00)
Pojedynek pierwszej z ósmą drużyną ligowej tabeli. Gdynianki przystąpią do spotkania z łodziankami opromienione Euroligową wyjazdową wygraną nad Lavezzini Basket Parma, które dało podopiecznym Krzysztofa Koziorowicza awans do dalszej fazy rozgrywek. W poprzedniej kolejce gdynianki nie bez problemu pokonały na wyjeździe Cukierki Odrę Brzeg 98:89.
Podopieczne Witolda Baka, jak do tej pory zanotowały cztery wygrane, dziewięć porażek. W poprzedniej kolejce łkaesianki dość niespodziewanie uległy na własnym parkiecie Meblotapowi Chełm 60:70.
Pabianiczanki w tym sezonie dziewięć razy wygrywały, cztery razy zaznawały goryczy porażki. W poprzedniej kolejce wysoko uległy na wyjeździe Wiśle Can-Pack Kraków 56:73. Do zespołu po kontuzjach powoli powracają kluczowe zawodniczki. W Pabianickim zespole z pewnością zagrają już: Agnieszka Jaroszewicz i Marzena Głaszcz. Włodarze klubu poszukują wzmocnień na pozycji rozgrywającej i skrzydłowej ( od dłuższego czasu kontuzjowane są bowiem: Sylwia Wlaźlak i Renata Pietrzyńska). Czy podopieczne Tadeusza Aleksandrowicza przełamią się na własnym parkiecie ?.
Meblotap AZS PWSZ Chełm (10) – AZS Poznań (5) (17.00)
Spotkanie wedle tabeli nie zwiastujące wielkich emocji. Podopieczne Todora Mołowa, w tym sezonie zanotowały dwie wygrane, dziewięć porażek. W poprzedniej kolejce chełmianki pokonały na wyjeździe ŁKS Łódź 70:60. Jak będzie tym razem ?.
Natomiast podopieczne Romana Habera choć nie grają pięknej koszykówki początek roku mogą zaliczyć do udanych. Najpierw zwycięstwo z ŁKS Łódź potem wygrana nad Ostrovią Ostrów Wielkopolski 73:62. W perspektywie najprawdopodobniej nowy sponsor ( kierownictwo klubu nie ujawniło na razie nazwy inwestora). Ciekawe również ,czy w pojedynku w Chełmie kolejną szanse pokazania się na parkiecie dostanie zawodniczka Olimpii Weronika Idczak, która w tym tygodniu z akademiczkami niestety nie trenowała.
Może szansę dostaną, więc inne rezerwowe ?. Faworytem pojedynku są podopieczne Romana Habera. Czy wywiążą się z roli faworyta ?.
TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski (9) – AZS Gorzów Wielkopolski (6) (17.00)
Pojedynek przedostatniej z szóstą drużyną obecnego sezonu. Ostrowianki; jak dotąd wygrały tylko dwa spotkania, poniosły jedenaście porażek. W poprzedniej kolejce po bardzo zaciętym i wyrównanym meczu podopieczne Jacka Wawrzyniaka uległy AZS-owi Poznań 62:73. Jednak najlepsza i najskuteczniejsza zawodniczka ostrowianek nie traci optymizmu – Będzie nam strasznie ciężko się utrzymać. Przydały, by się jakieś zakupy wzmacniające najlepiej center i rozgrywająca. Jeśli takich zakupów nie będzie postaramy się utrzymać obecnym składem. Jedno mogę obiecać zawsze damy z siebie wszystko, zostawimy serce na boisku, by wygrać – kończy Mądra.
AZS Gorzów to sensacja obecnych rozgrywek. W poprzedniej kolejce jednak wysoka porażka na własnym parkiecie z CCC Polkowice 53: 70. Czyżby w tej kolejce łatwe zwycięstwo nad Ostrovią ?.
Zestaw Par:
Sobota:
Lotos Gdynia – ŁKS Łódź
PZU Polfa Pabianice – Cukierki Odra Brzeg
Niedziela:
CCC Polkowice – Wisła Can-Pack Kraków
Meblotap AZS Chełm – AZS Poznań
TS Ostrovia Ostrów Wlkp. – AZS TelecomMedia Gorzów Wielkopolski
Autor:ŁK
www.pozytywnewibracje.pl
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2005, 16:12 przez kula, łącznie zmieniany 4 razy.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Re: Kolejne emocje pod obręczą
kula pisze:
Pabianiczanki w tym sezonie dziewięć razy wygrywały, cztery razy zaznawały goryczy porażki. W poprzedniej kolejce wysoko uległy na wyjeździe Wiśle Can-Pack Kraków 56:73. Do zespołu po kontuzjach powoli powracają kluczowe zawodniczki. W Brzegu z pewnością zagrają: Agnieszka Jaroszewicz i Marzena Głaszcz. Włodarze klubu poszukują wzmocnień na pozycji rozgrywającej i skrzydłowej ( od dłuższego czasu kontuzjowane są bowiem: Sylwia Wlaźlak i Renata Pietrzyńska). Czy podopieczne Tadusza Aleksandrowicza przełamią się w Brzegu ?.
Taaaakkkkk z pewnością...... a świstak siedzi i zawija w sreberka
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Ciężko będzie wygrać Pabianicom w Brzegu... zwłaszcza, że w tym czasie zawodniczki Cukierków Odry przyjadą do Pabianic
Ehhh... jeśli już ktoś zdecyduje się zabrać za dziennikarstwo (a wtym przypadku raczej "dziennikarstwo"), to chociaż mółby przeczytać tak ze trzy razy, to, co wytworzy. Może potem nie powstawałyby takie badziewia, jak powyższe 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:.;... Może potem nie powstawałyby takie badziewia, jak powyższe
Fakt. Łukasz popełnil wrecz razacy blad (i to chyba nie jeden), w niczym go to nie usprawiedliwia, ale mysle ze jego tekst nie staje sie przez to od razu "badziewem"......
wszyscy popełniaja bledy, np: "bledy kardynalne" w programach na egzaminie z WDP.....ech......
reloaded :]
Mytek nie zmienię zdania
... wiadomo, że pisząc sobie tutaj - na Forum, jesteśmy w pewnym stopniu w lepszej sytuacji, niż ktoś, kto mając zapędy dziennikarskie, umieszcza swoje dzieła w prasie, bądz informacyjnych portalach internetowych. Tutaj możemy (choć zdecydowanie nie powinniśmy!!!) sobie pozwolić od czasu do czasu na jakąć pomyłkę - tak ortograficzną, jak i dotyczącą faktów. Zostanie ona w gronie Fachowców (czyli większości wchodzących tu osób) wychwycona i sprostowana. Ryzyko więc wprowadzenia kogokolwiek w błąd jest o wiele mniejsze, skutki takiego niedbalstwa osoby piszącej również. Jednak musisz wziąść pod uwagę, że pisząc do gazety czy portalu jesteś dla czytających cię ludzi alfą i omegą - musisz brać pod uwagę, że możesz być ich jedynym żródłem informacji. Z takiego też założenia MUSISZ wychodzić, zanim coś, co napisałeś, pojawi się publicznie. Niestety, jak widzimy w tak wielu artykułach, sporo "dziennikarzy" ma to po prostu gdzieś. Odwalają fuszerkę nie martwiąc się kompletnie tym, że na ich niestarannym podejściu do tematu cierpią osoby, które wiedzą mniej od piszących, a chcieliby się czegoś dowiedzieć. Dla takich osób przecież powstaje każdy artykuł - dla fachowców wartość zapowiedzi meczów, podobnej do komentowanej, jest przecież żadna, bo o większości faktów wiedzą równie sporo (jeśli nie więcej) jak piszący dziennikarz. Niestety jest grono "pismaków" sportowych, którym się wydało po kilkunastu latach monopolu na pisanie, że zjedli już wszystkie rozumy i to, że nie mają kompletnie pojęcia o temacie nie przeszkadza im w tworzeniu kompletnie bezsensownych "dzieł" - myślę, że takich "dziennikarzy" mógłby wymienić każdy Forumowicz w Łodzi, Ostrowie czy Poznaniu. Napisałem "badziewie", bo tak oceniam artykuł, który jak mniemam nie został choćby nawet przeczytany przed opublikowaniem. Gdyby bowiem został, to nikt rozsądny nie dopuściłby do ukazania się takiego "wielbłąda", jaki mieliśmy okazję ujrzeć. Może jest to i mocne słowo, ale musisz się Mytek zastanowić nad jednym - jeśli tak wygląda sprawa teraz, kiedy to wszystko, co młody (jak mniemam) autor napisze, powinno być idealną reklamą jego umiejętności, to czego możesz się spodziewać za lat 20, gdy ten sam autor stanie się - czego z całego serca mu życzę - jednym z monopolistów na rynku poznańskiego dziennikarstwa sportowego. Ja powiem szczerze nie chcę wtedy czytać podobnych "dzieł", jak te, które czasem mam okazję widzieć w wykonaniu obecnych "mistrzów" i weteranów pióra
Trzeba się od samego początku nauczyć, jak ważnym i odpowiedzialnym narzędziem jest SŁOWO.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2005, 23:08 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
MARAS pisze:Daruj sobie co tygodniowe wyklady Seba! Juz rzygam tymi twoimi wywodami, napisz cos krocej a tresciwiej!
Ty masz chlopie na wszystko recepte ! Moze powinienes byc w Sejmie?
Pozdro
A tak Mareczku na serio - jeśli Ci się nie podoba, albo nie potrafisz pojąć treści, to po prostu nie czytaj
Pozdrowionka!
Ps. Widać jednak już jakiś postęp - poprzedniego swojego wpisu w aktualnościach jakiś czas temu nie potrafiłeś podpisać... czyli jednak nauka nie idzie na marne, kilka literek już opanowałeś
-
Gość
Ostrowianki; jak dotąd wygrały tylko dwa spotkania, poniosły jedenaście porażek
Moim zdaniem aż dwa zwycięstwa i tylko jedenaście porażek. Plan został wykonany ponad. Nikt nie spodziewał się wygranej
A Maras ty tutaj wiochy nie rób. Ja nie uważam się np. za jakiegoś wielkiego pisarza...ale weź trochę warz słowa...naprawdę maniany nie odwalajcie tutaj bo porządne forum. Seba tylko zwrócił uwagę klui...na miłość boską czy musicie go tak bronić. Porozmawia sobie z Sebą i się dogadają. Ja uważam, że on pisze pomocne rzeczy, które mógłby poprawić
I spokojnie! I mam prośbę...może ty zacznij trochę dłużej pisać. Twoje wypowiedzi są strasznie lakoniczne.
-
mati niezalgo
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:....Gdyby bowiem został, to nikt rozsądny nie dopuściłby do ukazania się takiego "wielbłąda", jaki mieliśmy okazję ujrzeć. .................. Trzeba się od samego początku nauczyć, jak ważnym i odpowiedzialnym narzędziem jest SŁOWO.
Pozdrawiam.
"wielblada"- ciekawe okreslenie!!
co do slowa: "piora silniejsze jest od miecza"...czy jakos tak.....masz racje: Kula powinien przeczytac tekst przed opublikowaniem, to tak samo jak np: z pisaniem pracy maturalnej: musiales ja przeczytac zanim oddałes do komisji(no chyba ze czasu nie wystarczylo...). Tak wiec Kula powiniem przeczytac swoj artukul przed zamieszczeniem go tutaj. Jesli rzeczywiscie chce on w przyszlosci byc "alfa i omegą" w dziedzinie sportu w poznaniu to bezwzglednie powinien trzymac sie tej zasady i wystrzegac sie bledow, szczegolnie jesli nie chce byc jak "wił".....droga do bycia dobrym dziennikarzem nie jest uslana rozami i mysle ze Kula starał sie by jego tekst byl wartosciowy, oczywiscie wskazane przez Ciebie bledy obnizaja jego wartosc merytoryczna. jak juz wspomnialem droga do dziennikarstwa nie jest łatwa i dlatego powinnismy temu mlodemu adeptowi w niej pomagac: chwała Ci za to ze wskazałes bledy! mysle jednak ze nazywajac ten tekst"badziewem" mogles troche zniechecic autora do dalszej pracy w celu bycia dobrym dziennikarzem. tylko o to mi chodzilo. nie chce bronic Kuli, bo to on powiniem sam bronic swoich tekstow, ale jednak jesli za kazdym razem (za kazdym razem gdy w tekscie pojawia sie bledy- oczywiscie w jakiejs malej ilosci) bedziemy jego teksty zwali badzieami, to Kula moze sie zdeprymowac i zniechecic....a moze anuż bylby z niego dobry dziennikarz?
Maras! z tego co wiem to to forum nie jest od obrazania ludzi....w dodatku ze swojego miasta....
ludzie! Poznań górą
reloaded :]
Eeee - mam nadzieję, że się nie zniechęci, bo na pewno nie moim celem było zniechęcanie. Mnie oczywiście jest łatwo krytykować, ale podobne zasady dotyczą wszystkich dziennikarzy - tych początkujących i tych weteranów pióra. Chyba nie ma powodu, żeby kogoś traktować ulgowo. Z reguły najlepsi są ci, o których po prostu się nie wspomina, oni naogół czynią tak, żeby, jak to powiedziano w kultowym, polskim filmie, robić wszystko, żeby tej ewentualnej krytyki jednak nie było
Mam nadzieję, że tak profesjonalne będą wszystkie artykuły osoby, o której dyskutujemy i za kilka lat wszystko, co stworzy będziemy mogli z przyjemnością czytać w największych, poznańskich gazetach. Tego mu życzę! Jak już wspomniałem praca ciężka i odpowiedzialna, a niestety przez zbyt wielu traktowana trochę po masoszemu. A dziennikarz sportowy moim zdaniem wcale nie musi być gorszym fachowcem od posługiwania się słowem, niż np publicysta. Choć oczywiście nie każdy się do tego nadaje - ja na przykład zdaję sobie sprawę, że ja nie bardzo
Za dużo miejsca musiałbym mieć na łamach... heheheh... Dlatego inna droga, inne studia, inny zawód. Co nie zmienia faktu, że od ludzi wykonujących najbardziej wdzięczny zawód świata - bo czym jest napisanie tych kilku słów, w porównaniu do korzyści obcowania w pobliżu wydarzeń sportowych - wymagać będę jednak pełnego profesjonalizmu i krytykować przykłady jego braku.
Pozdrawiam zwłaszcza autora artykułu! I mam nadzieję, że nie pogniewa się, że został postawiony w jednym szeregu z wieloma krytykowanymi tu za różne błędy starszymi i bardziej znanymi w Polsca dziennikarzami... taki zawód
No i mam WIELKĄ nadzieję, że to jednak ostatni raz, bo Mytek ma rację - POZNAŃ MUSI BYĆ NAJLEPSZY!!! Również jeśli chodzi o dziennikarstwo sportowe...
Pozdrawiam zwłaszcza autora artykułu! I mam nadzieję, że nie pogniewa się, że został postawiony w jednym szeregu z wieloma krytykowanymi tu za różne błędy starszymi i bardziej znanymi w Polsca dziennikarzami... taki zawód
MARAS pisze:Ale Seba zachowuje sie jakby byl z eksportu( nie z Poznania)!
Możesz to rozwinąć?
Chodzi Ci o to, że mam pisać: "Maras ma rację!!!!!!!!!!!!!!!!! Maras jest z Poznania, więc co z tego, że chrzani kosmiczne głupoty, robi miliony błędów, brakuje mu odwagi, by się podpisać pod postami, występuje pod kilkoma nickami... ale to wszystko nieważne!!!!!!!!!!!!!!!!! Maras jest SUPER, bo z Poznania" ? Jeśli tak, to może pomyśl jednak nad wyimportowaniem się gdziekolwiek z tego miasta - wtedy nie będzie mi tak przykro, że taka osoba mieszka i robi "reklamę" mojemu ulubionemu i wybranemu na zawsze raju na ziemi.
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
MARAS pisze:A co do robienia wiochy to ty Mati jestes z mniejszego miasta !
Sory Maras. Oczywiście masz rację. Marasie ty nad poziomy wylatuj. Czuję się bardzo nie dobrze z myslą, że chciałem ci się sprzeciwić. Przepraszam! Ale napisz, że wybaczasz. Inaczej nie zostanie mi nic innego tylko iśc w moim mniejszym mieście na most (tak, tak mamy) i skoczyć!
PS. Tego mojego małego miastecznia nie zamienię na żadne inne na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”