BASKET QUIZ!!... - KONIEC! Gratulacje Qiero :)

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 14 stycznia 2005, 15:48

Nagrody w konkursie:

Obrazek

Obrazek

Dzięki uprzejmości dyrekcji klubu oraz samych zawodniczek ;-)

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 14 stycznia 2005, 15:50

Jeżeli ja mógłbym pomóc jeszcze jakoś w konkursie to proponuje adres np quiz@kkforum.pl którym bedzie zarządzał Seba jeżeli chodzi o odpowiedzi no i oczywiście publikowanie zagadek w Portalu z podaniem adresu na jaki należy przesyłać odpowiedzi.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 stycznia 2005, 16:37

Przeniosę regulamin na tę stronę, bo boję się, że na poprzedniej pozostanie niezauważony...

REGULAMIN (wersja próbna)

1. "BASKET QUIZ" trwać będzie 21 tygodni, w tym czasie podane zostaną 63 pytania - po dwadzieścia jeden za trzy, dwa i jednym punkcie. Do zdobycia będzie więc 126 punktów + dodatkowe za stworzenie pytania wykorzystanego w zabawie;

2. Tematy "quizowe mieścić się będą w dziale "Koszykarki", którego nazwa zostanie trochę zmieniona. Temat na nowy tydzień zakładany będzie każdorazowo w niedzielę około północy i natychmiast zamykany. Co tydzień podawane będą po trzy zagadki związane z koszykówką polską i nie tylko. Starać się będę aby pytanie miało jakiś związek z naszym krajem, choćby pośredni. W tworzeniu zadań aktywną (mam nadzieję!) rolę pełnić będą uczestnicy zabawy, którzy na maila mogą wysyłać mi stworzone przez siebie pytania. Będę wybierał najciekawsze, a gdy pytanie danej osoby pojawi się oficjalnie w Konkursie, gracz ten dostaje dodatkowy punkt (jesli pytanie będzie więc trudne - za 3 pkt, twórca otrzymuje razem 4 punkty).

3. Odpowiedzi na zagadki przesyłać do mnie można do północy w piątek w danym tygodniu albo na maila, albo na priv. Po tym terminie otworzę temat z pytaniami i poinformuję o wynikach, odpowiedziach i ewentualnie o autorze zagadek. Każde naruszenie zasad zabawy może zakończyć się karą - odjęciem trzech punktów, poinformowanie kogoś o swoich odpowiedziach bądz inne bardzo poważne naruszenie regulaminu może zakończyć się dyskwalifikacją.

4. Główną nagrodą, dzięki uprzejmości Viallosa, będzie kalendarz zespołu Polfa Pabianice podpisany przez wszystkie koszykarki. Myślę, że to bardzo cenna pamiątka i uatrakcyjnienie zabawy!

Proszę zgłaszać swoje uwagi dotyczące regulaminu, oraz chętnych o wysyłanie mi swoich pytań, które mogą się pojawić już w tę niedzielę!

Przypominam adres mailowy - sebastian.kovacs@wp.pl

Pozdrawiam!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 stycznia 2005, 22:50

ROZPOCZYNAMY!!! :) Pytania pojawiły się w tym temacie - http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=1255 .

Odpowiedzi proszę wysyłać mi na maila ( sebastian.kovacs@wp.pl ) albo na priva - do północy w piatek. ZAPRASZAM DO ZABAWY!

Ps. Mam propozycję zmiany regulaminu od następnego tygodnia (bo w tym już chyba za pózno?) - pierwsze trzy osoby, które przyślą do mnie TRZY prawidłowe odpowiedzi dostaną BONUS punktowy (3, 2 i 1 punkt). Co o tym sadzicie?

majonzl

Postautor: majonzl » 17 stycznia 2005, 10:31

myślę, ze to nie jest potrzebne. Przecież większość użutkowników przegląda to forum w miarę mozliwości związanych z pracą, nauką, czy też po prostu dostępem do kompa. Wydaje mi się zatem, że wszystkien prawidłowe odpowiedzi powinny być punktowane jednakowo, bez względu a to czy ktoś ma okazję "dyżurować" przy komputerze czy nie.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 stycznia 2005, 18:36

Masz oczywiście rację Majo - się rozpędziłem :) Sam pisałem, że nie można nikomu nakazywać, kiedy ma przeglądać nasze Forum, a potem wymyślam zasadę premiującą tych, którzy zrobią to szybciej... paranoja. Przyznaję się do chwilowego zamroczenia umysłowego!

Ps. Mam już pierwszą, doskonałą odpowiedz!!! Jedna osoba już uzyskała MAXA (6pkt). Podała również propozycję pytań - dodam, że bardzo ciekawych, co na pewno sprawi, że w przyszłym tygodniu może liczyć na jakiś dodatkowy (może nawet nie jeden) punkcik za własne pytanie! Gońcie więc LIDERA! :)

Powodzenia.

odpowiedzi na sebastian.kovacs@wp.pl albo na priv

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 19 stycznia 2005, 19:48

Seba, jak się kręci quiz? Ile osób już udzieliło odpowiedzi?
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 stycznia 2005, 22:12

qiero pisze:Seba, jak się kręci quiz? Ile osób już udzieliło odpowiedzi?

No właśnie chyba wszyscy czekają na ostatnią chwilę... bo ciagle tylko jedna osoba udzieliła odpowiedzi - dodam wszystkich poprawnych! Nie będę mówił przed zakończeniem tygodnia, kto już odpowiedział, ani kogo pytania zostały wybrane na dany tydzień, żeby uniknąć nacisków na tę osobę do zdradzenia poprawnych rozwiązań ;) Hmmm... myślę, że w tym pierwszym tygodniu zagadki nie były aż tak trudne ...

Zapraszam do przysyłania odpowiedzi i wymyślania pytań!!!

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 19 stycznia 2005, 22:34

W kwestii nagród, zobowiązuję się do przekazania na ten cel trzech płyt CD zawierających prezentację sekcji koszykówki kobiet ŁKS z podpisami zawodniczek na okładce. :D :wink:

PS

Mam nadzieję, że "dziki", który "produkuje " te płyty mnie nie przeklnie, bo jeszcze o niczym nie wie :lol: :lol: 8)

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 20 stycznia 2005, 18:33

majoneez pisze:W kwestii nagród, zobowiązuję się do przekazania na ten cel trzech płyt CD zawierających prezentację sekcji koszykówki kobiet ŁKS z podpisami zawodniczek na okładce. :D :wink:

PS

Mam nadzieję, że "dziki", który "produkuje " te płyty mnie nie przeklnie, bo jeszcze o niczym nie wie :lol: :lol: 8)

Majo uprzedziłeś mnie z pewnym pomysłem. Mam propozycję, żeby w każdym ośrodku koszykarskim postarano się o jakies pamiatki związane z danym klubem. Jak się tego nazbiera dość sporo to będzie mozna rodzielić na trzy pierwsze miejsca. Takie nagrody powinny zmotywować do udziału w quizie. Ja juz jutro rozpocznę strarania o coś, jak się uda to może będzie to coś bardzo atrakcyjnego plus dwie mniejsze nagrody :)
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 stycznia 2005, 14:37

WOW! Wielkie DZIĘKI dla obu fundatorów nagród!!! SUPER sprawa!!! Szkoda tylko, że póki co jedynie trzy osoby postanowiły się zmierzyć z pytaniami... ehhh... mam nadzieję, że dziś jeszcze przybędzie uczestników zabawy ;) Bo chyba pytania nie są aż tak trudne... :?

DO BOJU FORUMOWICZE!!! Jest się o co bić - pamiątki koszykarskie, o które gracie to naprawdę rarytasy!

Przypominam maila - sebastian.kovacs@wp.pl ... albo na priv!! Czasu zostało dośc dużo - cały dzień jeszcze... do północy ;)

Pozdrawiam!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 stycznia 2005, 14:04

:( Jestem zawiedziony :( Tylko trzy osoby wzięły udział w pierwszej odsłonie zabawy... ehhh... Kmpletnie nie wiem, co dalej w takiej sytuacji zrobić. Może jednak przedłużyć czas do niedzieli? Albo końca następnego tygodnia? Przecież te pytania wcale nie są aż tak trudne... Przynajmniej na dwa odpowiedz można znależć w necie... ehh

Napiszcie, jak widzicie dalszy sens zabawy...

Pozdrawiam.
Lekko Zniechęcony Pomysłodawca... ;)

Gość

Postautor: Gość » 22 stycznia 2005, 14:36

to może przedłużyć do niedzieli i z następnym wystartować dopiero od poniedziałku?

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 22 stycznia 2005, 15:35

Ja sądze że ten quiz trwałby zbyt długo - lepiej moim zdaniem wypuścić serię kilkunastu (powiedzmy 15) pytań naraz, dać czas wszystkim jakiś 1 miesiąc i osoba która na najwięcej udzieli prawidłowych odpowiedzi wygrywa.
Oczywiście jeżeli będą nagrody za kolejne miejsca decyduje ilość poprawnych udzielonych odpowiedzi ;-)

Ludzie po prostu nie mają czasu na zabawę są tak zagonieni - przynajmniej ja ( i dlatego też nie gram w Lidze typerów - bo za dużo kolejek bym odpuszczał)

Pozdro

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 stycznia 2005, 16:08

Ja powiem tak - nie znam odpowiedzi "z głowy", a za szukanie się nie zabrałem choćby z powodu konieczności poświęcenia temu jednak troszkę czasu. Nie to, że go wogóle nie mam, ale powiedzmy nie wciągnęło mnie to aż tak bardzo by zabrać się za to z werwą. Nie mniej jednak i pomysł i formuła fajoska i nie chciałbym aby zabawa spaliła na panewce - proponuję po pierwsze dawać czas do końca niedzieli - to da szanse na włączenie łikendu a zatem i czasu który dla niektórych niesie, wiązać pytania jak najściślej z nasz(ymi)ą ligą i przede wszystkim nie zniechęceć się za wcześnie - początki są zawsze trudne - powiedzmy jak po reklamie którą niewątpliwie uczynią pierwsze podsumowania i po jakiś 3 edycjach nie będzie zainteresowania to wtedy Seba pomyśl o poddaniu się a nie już teraz - pozdrawiam i będę uczestniczył :D

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”