EKSTRAKLASA - 12 kolejka (15.12-16.12.2007)
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Sobota, 15.12.2007
ŁKS Łódź - SMS Łomianki (ŁKS +20)
Duda PWSZ Leszno - Row Rybnik (Leszno 1-5)
Niedziela, 16.12.2007
Lotos Gdynia - TS Wisła Can Pack Kraków (Wisła 6-10)
AZS Gorzów Wielkopolski - MUKS Poznań (Gorzów +20)
CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg (Polkowice 16-20)
Energa Toruń - KK AZS Jelenia Góra (Toruń 16-20)
ŁKS Łódź - SMS Łomianki (ŁKS +20)
Duda PWSZ Leszno - Row Rybnik (Leszno 1-5)
Niedziela, 16.12.2007
Lotos Gdynia - TS Wisła Can Pack Kraków (Wisła 6-10)
AZS Gorzów Wielkopolski - MUKS Poznań (Gorzów +20)
CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg (Polkowice 16-20)
Energa Toruń - KK AZS Jelenia Góra (Toruń 16-20)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Sobota, 15.12.2007
17:30 ŁKS Siemens AGD Łódź - Arcus SMS PZKosz Łomianki // ŁKS+20
18:00 PKM Duda PWSZ Leszno - Utex Row Rybnik // Duda 1-5
Niedziela, 16.12.2007
14:45 Lotos PKO BP Gdynia - TS Wisła Can Pack Kraków // Wisła 1-5
17:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - MUKS Poznań // XE 6-10
18:30 CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg // Orzeł 11-15
18:30 Energa Toruń - KK AZS Jelenia Góra // Energa +20
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Niedziela, 16.12.2007
14:45 Lotos PKO BP Gdynia - TS Wisła Can Pack Kraków // Lotos 1-5
17:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - MUKS Poznań // Gorzów +20
18:30 CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg // Polkowice 11-15
18:30 Energa Toruń - KK AZS Jelenia Góra // Toruń +20
P.S. Kilka razy w ciągu dnia próbowałem wejść dziś na forum ale była awaria. Stąd nie mogłem wytypować dzisiejszych spotkań. A typowałbym identycznie jak Osesek... Wg mnie powinna być anulowana punktacja dzisiejszych spotkań. Ale nie ja tu rządzę...
P.S. Kilka razy w ciągu dnia próbowałem wejść dziś na forum ale była awaria. Stąd nie mogłem wytypować dzisiejszych spotkań. A typowałbym identycznie jak Osesek... Wg mnie powinna być anulowana punktacja dzisiejszych spotkań. Ale nie ja tu rządzę...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

patrese pisze:Niedziela, 16.12.2007
Już jakiś czas temu była awaria forum , przez co nie zdołałem wytypować sobotnich meczy (4 były) i wtedy nie było anulowania ich wiec nie widzę powodów by teraz coś takiego nastąpiło.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
nie nie - tak nie można - awaria forum jest sprawą losową, ja także chciałem w fantasy zmienić skład jak się dowiedziałem, że Koryzna nie gra - oraz "dać cynk" pewnej osobie, że kontuzja Rodrigez mimo poważnego wyglądu okazała się na tyle niegroźna, że zagra - sprawa losowa, wnoszę zatem o traktowanie awarii tak jakby jej nie było, trudno można było przez cały tydzień głosować.
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Nie ma to jak zasady fair play. A czy to moja wina, że była awaria? Zgodnie z regulaminem typować można do godziny rozpoczęcia meczu. Głos oddany tydzień przed i na minutę przed jego rozpoczęciem jest traktowany tak samo, prawda? Okazuje się, że niekoniecznie...
Oczywiście, że awarie to zdarzenia losowe i nie miałbym nic przeciw, gdyby to miało miejsce w jakimś ograniczonym okresie czasu ale nie tak, że do samego końca pozbawia się możliwości głosowania. Sprawdzałem dziś to kilka razy w ciągu całego dnia i takiej możliwości nie było.
Oczywiście, że awarie to zdarzenia losowe i nie miałbym nic przeciw, gdyby to miało miejsce w jakimś ograniczonym okresie czasu ale nie tak, że do samego końca pozbawia się możliwości głosowania. Sprawdzałem dziś to kilka razy w ciągu całego dnia i takiej możliwości nie było.

Równie dobrze mógłbym protestować, że nie z mojej winy mi prąd w piątek wyłączyli...
Trudno, stało się - była awaria i nie ma co wytaczać dział typu "zasady fair" bo są one w 100% przestrzegane - równo i sprawiedliwie dokładnie wszyscy chcący głosować w czasie awarii forum nie mogli tego zrobić.
Była awaria także w poniedziałek - mamy anulować głosowanie bo zgłosi się ktoś, kto akurat w poniedziałek chciał zagłosować? Jak sam powiedziałeś głosy są taksamo ważne te z poniedziałku jak i z piątku - zatem na ew. ripostę że kto nie mógł głosować w poniedziałek mógł zrobić to później odpowiadam - kto nie mógł głosować w piątek mógł zrobić to wcześniej.
W mojej ocenie żadne zasady fair nie są naruszone - podobnie jak nie mogę mieć do nikogo pretensji że nie z mojej winy spadł śnieg i musiałem długo jechać do domu a jadący wcześniej jechali szybko po "czarnej" drodze...
Trudno, stało się - była awaria i nie ma co wytaczać dział typu "zasady fair" bo są one w 100% przestrzegane - równo i sprawiedliwie dokładnie wszyscy chcący głosować w czasie awarii forum nie mogli tego zrobić.
Była awaria także w poniedziałek - mamy anulować głosowanie bo zgłosi się ktoś, kto akurat w poniedziałek chciał zagłosować? Jak sam powiedziałeś głosy są taksamo ważne te z poniedziałku jak i z piątku - zatem na ew. ripostę że kto nie mógł głosować w poniedziałek mógł zrobić to później odpowiadam - kto nie mógł głosować w piątek mógł zrobić to wcześniej.
W mojej ocenie żadne zasady fair nie są naruszone - podobnie jak nie mogę mieć do nikogo pretensji że nie z mojej winy spadł śnieg i musiałem długo jechać do domu a jadący wcześniej jechali szybko po "czarnej" drodze...
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
petrase argument z dupy i strzał kulą w plot co ma przedłużenie otwarcia lokalu z hasłem "mogłeś głosować wcześniej"???
Nie otwarto na czas wiec przedłużono o czas spóźnienia ale nie anulowano wcześniej oddanych głosów
tak jak ty sie tego domagasz
Jedyne o co byś mogł wnioskować to przedłużenie czasu na glosowania w typera o czas awarii tylko czy PLKK by na Ciebie poczekała?
Nie otwarto na czas wiec przedłużono o czas spóźnienia ale nie anulowano wcześniej oddanych głosów
Jedyne o co byś mogł wnioskować to przedłużenie czasu na glosowania w typera o czas awarii tylko czy PLKK by na Ciebie poczekała?

WislaLive.pl
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Marco pisze:petrase argument z dupy i strzał kulą w plot co ma przedłużenie otwarcia lokalu z hasłem "mogłeś głosować wcześniej"???
Nie otwarto na czas wiec przedłużono o czas spóźnienia ale nie anulowano wcześniej oddanych głosówtak jak ty sie tego domagasz
No i to chodzi, że nie mogę wnioskować o przedłużenie czasu głosowania, bo mecze przecież odbyły się w swoim czasie. Jedynym słusznym rozwiązaniem byłoby tylko anulowanie punktacji za sobotnie spotkania.
A mój argument nie był "z dupy", tylko miał na celu uświadomić niektórym osobom, że tego typu "sytuacje losowe" można a nawet trzeba w jakiś sposób załatwić. I to niekoniecznie stwierdzeniem, że "można było głosować wcześniej". Pozdrawiam.

- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
I niekoniecznie postulatem: "anulować sobotnie typy kolejki"
jednymy słuszny i sprawiedliwym bo petrase miał pecha i trafił na awarię, no proszę cie ?:lol:
ciekawym czy jakby ten typer mial miejsce na np expekcie i była awaria tej to tez byś sie domagał anulowania typów uzytkowników ktorzy wyslali swoje tpyy tydzien wczesniej, miesiac wczesnej, 5 godzin wczesniej??? Tez byś słał maila do włscicieli z hasłem: "Mieliście awarię systemu nie mogłem wejsc na stronę i zatypować, macie wszystkim grającym anulować typy?"
Nie bądź smieszny
Jedynym słusznym rozwiązaniem byłoby tylko anulowanie punktacji za sobotnie spotkania.
jednymy słuszny i sprawiedliwym bo petrase miał pecha i trafił na awarię, no proszę cie ?:lol:
ciekawym czy jakby ten typer mial miejsce na np expekcie i była awaria tej to tez byś sie domagał anulowania typów uzytkowników ktorzy wyslali swoje tpyy tydzien wczesniej, miesiac wczesnej, 5 godzin wczesniej??? Tez byś słał maila do włscicieli z hasłem: "Mieliście awarię systemu nie mogłem wejsc na stronę i zatypować, macie wszystkim grającym anulować typy?"
Nie bądź smieszny

WislaLive.pl
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Śmieszny to Ty jesteś porównując naszą typerkę do obstawiania w zakładach bukmacherskich. "Daleko dupa od oka" jak to mówią...
Moim skromnym zdaniem powinno się właśnie w takich przypadkach losowych, gdy nie ze swojej winy ktoś nie mógł wziąć udziału w typerce, choć 1 kolejkę dla każdego uczestnika zabawy traktować jako rezerwową i doliczać mu choćby średnią punktów za ostatnie typowanie albo z całego dotychczasowego typowania. Może pomysł nie jest doskonały ale może ktoś ma lepszy.
Moim skromnym zdaniem powinno się właśnie w takich przypadkach losowych, gdy nie ze swojej winy ktoś nie mógł wziąć udziału w typerce, choć 1 kolejkę dla każdego uczestnika zabawy traktować jako rezerwową i doliczać mu choćby średnią punktów za ostatnie typowanie albo z całego dotychczasowego typowania. Może pomysł nie jest doskonały ale może ktoś ma lepszy.

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
A ja sobie myślę tak.
Liga typerów na Forum trwa już od ładnych kilku lat. Różne rzeczy się przytrafiały.... były również awarie i nikt nigdy nie miał żadnych pretensji. Ot, wypadki losowe które dają tej zabawie kolorytu.
Uważam, że nie ma sensu zmieniać zasad gry, nie ma sensu anulować typowań sobotnich meczy bo ktoś tam zapomniał wcześniej a przypomniał sobie akurat wtedy gdy Forum nie działało. Nastąpi precedens raz to posypie się lawina..... nie, nie, jestem zdecydowanie przeciw roszczeniom patrese!!!!!!!!!!!!
A tak swoją drogą..... patrese, zatypowałeś już 13 kolejkę??? Może lepiej zamiast tutaj sie produkować uczyń to bo znów może bedzie awaria i będziesz miał kolejny dylemat????
Liga typerów na Forum trwa już od ładnych kilku lat. Różne rzeczy się przytrafiały.... były również awarie i nikt nigdy nie miał żadnych pretensji. Ot, wypadki losowe które dają tej zabawie kolorytu.
Uważam, że nie ma sensu zmieniać zasad gry, nie ma sensu anulować typowań sobotnich meczy bo ktoś tam zapomniał wcześniej a przypomniał sobie akurat wtedy gdy Forum nie działało. Nastąpi precedens raz to posypie się lawina..... nie, nie, jestem zdecydowanie przeciw roszczeniom patrese!!!!!!!!!!!!
A tak swoją drogą..... patrese, zatypowałeś już 13 kolejkę??? Może lepiej zamiast tutaj sie produkować uczyń to bo znów może bedzie awaria i będziesz miał kolejny dylemat????
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS