EKSTRAKLASA - 12 kolejka (15.12-16.12.2007)

Typowanie wyników meczów

Moderatorzy: BARTOLINO, rzymi

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 grudnia 2007, 14:21

Po pierwsze Szymon - ja nie mam żadnych roszczeń. Traktuję to jako zabawę.
Po drugie- grzecznie tłumaczę, że to nie jest sprawiedliwe załatwienie sprawy. Zgodnie z regulaminem typujemy do godziny rozpoczęcia meczu. Gdyby chociaż na kilka minut przed- forum działało, to nie byłoby problemu. A tak nie ze swojej winy zostałem pozbawiony możliwości typowania.
Po trzecie - idąc Twoim tropem myślenia- poproszę o zestaw ostatniej kolejki, a najlepiej już play-offy, bo też może być przecież awaria...
Po czwarte - awarie są coraz częstsze i tego typu precedensy mogą się powtarzać, więc może należałoby pomyśleć o przyszłości.
A z typowaniem sobotnich spotkań - OK niech sobie będą zaliczone. Chciałem tylko, żeby trzymać się zasad fair play i równych szans dla wszystkich.
Pozdrawiam.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 grudnia 2007, 14:31

Fair play, fair play....... czyli rozumiem że jak np. mi nawali net w domu i nie będę miał możliwości wejść na Forum to wtedy mogę spokojnie zaproponować by kolejka była anulowana albo by prowadzący zaliczył mi typy które chciałem a nie mogłem oddać????

Kolejna sprawa, wczoraj w ciągu dnia udało mi się wejść dwa razy na Forum (fakt ze strony strony otwierały sie w żółwim tempie, ale zawsze)

Chcesz typować do konca sezonu?? Proszę bardzo, wejdź sobie na strone plkk skopiuj terminarz, pozakładaj tematy i oddaj swoje typy - póki Forum działa!!! :lol: Z play-off z wiadomych względów trzeba poczekać, ale może gdy będą znane pary to na Forum nie będzie awarii??
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 16 grudnia 2007, 15:05

Szymon pisze:Fair play, fair play....... czyli rozumiem że jak np. mi nawali net w domu i nie będę miał możliwości wejść na Forum to wtedy mogę spokojnie zaproponować by kolejka była anulowana albo by prowadzący zaliczył mi typy które chciałem a nie mogłem oddać????

Mialem wlasnie taka sytuacje bodajze z druga kolejka :!: Poczatkowo nie typowalem i czekalem prawie, ze do ostatniej chwili no i niestety ale net mi padl no i nie bralem udzialu w typowaniu tej kolejki....

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 16 grudnia 2007, 15:36

Niedziela, 16.12.2007
17:00 AZS Gorzów Wielkopolski - MUKS Poznań (Gorzów 16-20)
18:30 CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg (Polkowice 16-20)
18:30 Energa Toruń - KK AZS Jelenia Góra (Toruń +20)
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 grudnia 2007, 15:45

Choć forum jest w świecie wirtualnym to rządzi się prawami przyrody naturalnej - wolno było typować do pierwszego meczu (dawniej było nawet tylko do piątku...) to kto typował ten ma zaliczone.
Można było w odpowiednim czasie (patrz wybory) wnosić do PLKK o przesunięcie meczów z tego powodu - mecze się jednak odbyły i nie ma na to rady.

Jeśli pomysł patrese jest wart rozważenia (czemu nie? ja np. nie mam nic przeciwko zmianom) - to pozostaje to w gestii Bartolino (podobnie jak zresztą ostateczna decyzja w sprawie tego problemu) - ale wyłącznie od nowego sezonu - albo np. od plkay-off

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 16 grudnia 2007, 15:47

patrese pisze:Po pierwsze Szymon - ja nie mam żadnych roszczeń. Traktuję to jako zabawę.
Po drugie- grzecznie tłumaczę, że to nie jest sprawiedliwe załatwienie sprawy. Zgodnie z regulaminem typujemy do godziny rozpoczęcia meczu. Gdyby chociaż na kilka minut przed- forum działało, to nie byłoby problemu. A tak nie ze swojej winy zostałem pozbawiony możliwości typowania.
Po trzecie - idąc Twoim tropem myślenia- poproszę o zestaw ostatniej kolejki, a najlepiej już play-offy, bo też może być przecież awaria...
Po czwarte - awarie są coraz częstsze i tego typu precedensy mogą się powtarzać, więc może należałoby pomyśleć o przyszłości.
A z typowaniem sobotnich spotkań - OK niech sobie będą zaliczone. Chciałem tylko, żeby trzymać się zasad fair play i równych szans dla wszystkich.
Pozdrawiam.

Patrese
Ad. 1 Gdybyś to traktował jako zabawę, to nie robiłbyś z awarii Bóg jeden wie jakich problemów.
Ad. 2 Sprawiedliwie to nie zadowolisz każdego. Bo co ma do awarii ten kto wytypował sobie wcześniej? Mogłeś wytypować sobie wcześniej. Ja tego nie uczyniłem i jakoś nie płaczę.
Ad. 3 Jeśli Moderator Bartolino udostępni ci taki zestaw i zezwoli, to niech ci ziemia lekką będzie.
Ad. 4 Jeśli te awarie ci tak bardzo przeszkadzają to wymyśl jakiś sposób na nie i zapodaj go administratorowi.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 grudnia 2007, 23:58

OK. Już nic nie mówię. Przepraszam, że w ogóle ośmieliłem się wypowiedzieć w tym temacie. Wszystko jest jak najbardziej w porządku. Poza Simonem reszta tylko potrafi najeżdżać i nic więcej.
P.S. Rosso-Nero :
Ad.1. Nie robię żadnych problemów, tylko próbuję porozmawiać o problemie awaria na forum a typowanie. Po to jest forum, żeby dyskutować chyba.
Ad.2. No gdybym miał tyle punktów co Ty, to głosu bym w ogóle nie zabierał...
Ad.3. Nie zrozumiałeś - to była ironia. Wcale takiego zestawu nie oczekuję.
Ad.4. Co do awarii - chylę czoła administratorom, którzy zmagają się codziennie z problemami, o których ani Ty i ani ja nie mamy pojęcia.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 17 grudnia 2007, 00:37

patrese pisze:OK. Już nic nie mówię. Przepraszam, że w ogóle ośmieliłem się wypowiedzieć w tym temacie. Wszystko jest jak najbardziej w porządku. Poza Simonem reszta tylko potrafi najeżdżać i nic więcej.
P.S. Rosso-Nero :
Ad.1. Nie robię żadnych problemów, tylko próbuję porozmawiać o problemie awaria na forum a typowanie. Po to jest forum, żeby dyskutować chyba.
Ad.2. No gdybym miał tyle punktów co Ty, to głosu bym w ogóle nie zabierał...
Ad.3. Nie zrozumiałeś - to była ironia. Wcale takiego zestawu nie oczekuję.
Ad.4. Co do awarii - chylę czoła administratorom, którzy zmagają się codziennie z problemami, o których ani Ty i ani ja nie mamy pojęcia.

1. No chyba po to jest forum. Jednak to nie jest pierwsza awaria i raczej nie ostatnia.

2. Punkty... :lol: To tylko gra. Miałbym ich więcej gdybym ja się tak przejmował tą grą jak ty, ale widać istnieją ważniejsze sprawy.

3. Wiem, że to była ironia. I ja też taką chciałem zastosować, lecz jeśli jej nie zauważyłeś to żal.

4. No zgadzam się.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 18 grudnia 2007, 17:47

Odespałem 48 godzinny wyjazd i teraz mogę na spokojnie odpowiedzieć.
Decyzję podjąłem już w sobotę kiedy dowiedziałem się o kłopotach z forum. Patrese dziękuję za wszystkie sugestie, ale niestety dla Ciebie kolejkę zaliczam. Temat założyłem już w poniedziałek, więc było wystarczająco dużo czasu na wytypowanie. Forum nie działało tylko w sobotę, a do tego czasu wytypowało 31 osób i nie widzę powodu dla którego te osoby nie miałyby mieć zaliczonego typowania. Mimo, że jesteś liderem nikt na Twoje typowanie nie będzie czekał. Zdarzyła się już jedna większa awaria parę tygodni temu i to była wystraczająca przestroga, żeby z typowaniem nie czekać jednak do ostatniej chwili. A jeśli już się tak postępuje to tylko na własne ryzyko. Nie sądzę, żeby jeden czy dwa dni mogły coś zmienić w sposobie typowania. Poza tym zawsze istnieje możliwość zmiany swojego typowania, a wcześniejsze wytypowanie jest zabezpieczeniem przed takimi wypadkami losowymi jak awaria forum. To tak jakby wyjść na pociąg w ostatniej chwili i spóźnić się na niego przez wypadek losowy podczas dojazdu na dworzec (np: awaria w komunikacji miejskiej). Raczej nie sądzę, żeby pociąg na kogoś czekał albo podjechał inny dla jednej czy nawet kilku osób :wink:. Podobna sytuacja z awarią strony miała miejsce na stronie kosz.pl gdzie nie można było wejść nawet przez 2 dni. Tam nie wytypowało więcej osób, a typowania nikt nie anulował.
I naprawdę nie ma tu znaczenia kto nie zdążył wytypować, czy był to lider czy osoba z końca tabeli. Patrese daruj sobie teksty o liczbie punktów Rosso-Nero, bo może niektórzy nie typują dla zwycięstwa tylko dla zabawy i typują mecze nie według tego co podpowiada rozsądek tylko według sympatii dla drużyn.
Co do pomysłu zamykania typowania dzień wcześniej przemyślę sprawę choć raczej jestem temu przeciwny. Natomiast postanowiłem wprowadzić inne zabezpieczenie w razie ewentualnych awarii forum, o którym napiszę w wynikach łącznych ekstraklasy tak aby do wszystkich osób ta informacja dotarła. Na tym dyskusję na temat tej kolejki uważam za zakończoną.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Wróć do „Liga typerów”