OSTRZEŻENIA

podforum organizacyjno - porządkowe
Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 grudnia 2007, 19:36

BAN MIESIĘCZNY DLA MŁYNIA.

Kuba mnie ubiegł :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 stycznia 2008, 21:11

Właśnie wróciłem i nie wiem co jest zrobione a co do zrobienia proszę kogoś "kumatego" co się działo na firum od "przed świętami" o listę co mam zrobić.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 stycznia 2008, 22:24

ja proponuję ostrzeżenie nr 4 dla Czukena za wpis tutaj: http://www.kosz.webd.pl/kkforum/viewtop ... sc&start=0

wyraźnie, moim zdaniem, "post dla posta". obstawienie remisu jest tylko kropką nad i w tym olewczym wpisie. Decyzja dla Adminów, ewentualnie modów Typerów.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 01 stycznia 2008, 22:43

Kuba pisze:ja proponuję ostrzeżenie nr 4 dla Czukena za wpis tutaj: http://www.kosz.webd.pl/kkforum/viewtop ... sc&start=0

wyraźnie, moim zdaniem, "post dla posta". obstawienie remisu jest tylko kropką nad i w tym olewczym wpisie. Decyzja dla Adminów, ewentualnie modów Typerów.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku

To ja od razu protestuje. Każdy ma prawo typować jak chce. Przynajmniej tak uzasadniał ostatnio Bartolino. Ponadto Czuken ostatnio został mocno pokrzywdzony, gdy dostał bana razem z Młyniem.
A jeżeli mamy czepiać się o takie bzdury, to zaraz mogę też zacząć "punktować" ekipę z Polkowic.
Pozdrawiam.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 stycznia 2008, 23:17

zaraz - spokojnie...

typowanie nawet najbardziej nieracjonalne jest w gestii typującego (nawet Lotos-SMS/SMS+20) - typowanie natomiast remisu jest niezgodne z regulaminem, bowiem jak wiadomo typujemy wynik końcowy (nawet po n-dogrywkach) który to w lidze remisowy być nie może. W tej sytuacji prowadzący zabawę niewątpliwie zwróci uwagę na błąd, a typ uzna za niebyły - powtórzenie błędu zaś będzie już złośliwością.

Jeśli zaś idze o ostrzeżenia to przyznają je uprawnieni forumowicze (moderatorzy, administratorzy) a w gestii naszego zdrowego rozsądku jest zachowanie ich zasadności. Nie dyskutuje z "przyznającymi" upraszam jednak zawsze o powiadomienie o nim (tu lub w poście) i interpretacje powodów (tu). Jest także automat - 3 ostrzeżenia, 5 ostrzeżeń - jeśli nastąpią, nie widzę innego wyjścia jak postąpić dokładnie tak samo dla wszystkich. Być może młynio został pokrzywdzony, jeśli tak to stał się ofiarą systemu, który jak wszystkie idealny nie jest, z tym że nie mamy lepszego póki co.

Wszelkie inne powody przyznawania ostrzeżeń niż czysto merytoryczne uważam za nieetyczne, groźne dla społeczności forum i wysoce naganne. Proszę o "opamiętanie" bowiem przedstawiona tu wizja zburzyć może dość fajnie wypracowany system zachowania poziomu forum (cytat dnia: "no i cały misterny plan w ....") :wink:

mam nadzieję, że się ogarniecie

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 02 stycznia 2008, 15:16

Z mojej strony wyjaśnienie. Typ czukena widziałem i uznałem, że nie będę się wtrącał w jego typowanie. Chce tak typować, niech sobie typuje jak chce. Typowania remisów oczywiście nie ma i jak sądzę czuken doskonale o tym wie, bo nie typuje po raz pierwszy a najlepszym dowodem na to jest tabela tego sezonu. Również uznałem to za złośliwość, ale nie będę zniżał się do jego poziomu i napominał go, bo i po co. I tak nie przyniesie to efektu. Może Patrese jako jego kolega przemówi mu do rozsądku, bo w ostatnim czasie nie jest to jego pierwszy wyskok.
A ja po prostu typu nie zaliczę, a w przypadku powtórki w ogóle nie będę brał pod uwagę jego typowania i dostanie ode mnie ostrzeżenie za złośliwe naruszanie reguł typowania.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 02 stycznia 2008, 18:29

Czuken został odpowiednio pouczony...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 stycznia 2008, 22:15

BARTOLINO pisze: Również uznałem to za złośliwość, ale nie będę zniżał się do jego poziomu i napominał go, bo i po co. I tak nie przyniesie to efektu. Może Patrese jako jego kolega przemówi mu do rozsądku, bo w ostatnim czasie nie jest to jego pierwszy wyskok.

Czuken został odpowiednio pouczony...

No i dziekuje bardzo, sprawę uważam za zamkniętą.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 stycznia 2008, 15:39

pozwoliłem sobie dać ostrzeżenie SWITCH-owi
za:

pisanie jednolinijkowych postow pod soba, samymi dużymi literami
z makabryczną ortografią, nie na tematy "sportowe" i obrażające innych (bez względu na sympatie/antypatie Aszok jest forumowiczem(czką))

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=7715
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 stycznia 2008, 21:11

ostrzeżenie nr 2 i czy jest szansa na przymusową przerwę dla użytkownika SWITCH? czy trzeba go znosić aż do 3 ostrzeżenia?

rozszalał się chłopaczek jak na mój gust troche za bardzo.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 stycznia 2008, 22:54

chmmm - zasady zobowiązują... :wink: trzy to trzy

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 stycznia 2008, 07:13

moim zdaniem zaśłużył na ostrzeżenie nr 3 za odzywanie się do Kibica. więc poproszę o przymusową przerwę dla tgeo pana.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 stycznia 2008, 09:40

niechętnie bo niechętnie :wink: (niestety w tym przypadku - zasady zobowiązują) SWITCH udałsię na przymusową przerwę - bardzo proszę o przypomnienie przez kogokolwiek kiedy zdjąć mu bana.

A czemu niechętnie? naturalnie w żartach - bo czuję jakąś sympatię do tego gościa, za to że pisze to co myśli a nie myśli jak większość (nie tylko z Trójmiasta przecież) "miejscową sztampą"... powiedzmy tak - treść tak lecz forma nie...

oczywiście to tylko moje prywatne dywagacje

Ps. Zgłaszam oficjalny protest! dlaczego jeszcze nikt nie zachwyca się jaki piękny mam samochód!? Zdjęcie nieco "rozwala" forum i będę musiał je niedługo usunąć (wtedy "zamęczę" Was kolejnym autkiem z mojej kolekcji) a gratulacji znikąd... :cry: :wink:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 11 stycznia 2008, 10:16

Simon ja takim jezdze prawie codziennie do szkoły, wiec moze zaprezentujesz jakis nowy model :P
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 stycznia 2008, 10:28

no nie gadaj... masz sarnę? brawo! chmmm - no z "nowym" to jest taki problem że jest dużo starszy (i w innym stanie - choć niezłym) i jeszcze nie robiłem "ładnych" zdjęć (nie jest gotowy do tego) - to tak tylko tytułem informacji - Wasze - gorzowskie cudeńko - a mój będzie tak wyglądał... kiedyś :wink: narazie wygląda tak, że mogę zaprezentować tylko zdjęcie robocze...

http://img204.imageshack.us/img204/6075/p1000408tt5.jpg

http://img523.imageshack.us/img523/8804/120082qr4.jpg

Ps. Niestety tutaj musimy gadkę zakończyć

Wróć do „Wsparcie”