Ostrovia Ostrów - AZS PWSZ Gorzów 58:56 !!!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
mati niazalog
Ostrovia Ostrów Wlkp. - AZS Gorzów Wlkp. 58:56
Ostrowianki odniosły zwycięstwo po niezwykle dramatycznym meczu. To druga wygrana koszykarek Ostrovii pod wodzą trenera Jacka Warwrzyniaka
AZS Gorzów przyjechał na mecz do Ostrowa formalnie nieprzygotowany. W dokumentach zabrakło licencji ich zawodniczek. - Taka sytuacja zdarzyła mi się pierwszy raz, a z koszykówką jestem związany od kilkudziesięciu lat - stwierdził Ireneusz Linkowski, komisarz zawodów. Do meczu jednak doszło, a sprawę ewentualnego walkowera rozpatrzy Wydział Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki.
Na początku meczu wygrywały gorzowianki, ale koszykarkom z Ostrowa udało się doprowadzić do remisu w 32. min (44:44). Zwycięstwo drużynie Ostrovii zapewniła Karolina Żurkowska, która bezbłędnie wykonała rzuty osobiste na 8 sekund przed końcem meczu - Ostrovia prowadziła wtedy 58:53.
OSTROVIA OSTRÓW 58
AZS GORZÓW 56
Kwarty: 13:16, 9:17, 15:11, 21:12
Ostrovia: Mądra 21 (1x3), Biela 19 Żurkowska 17 (2x3), Kaczmarek 11, Banaszkiewicz 2, Przybylak 2, Górczak 2, Szymańska 2.
AZS: Szott 16, Mroczek 14 (3x3), Żurowska 11 (1x3), Kaszewska 7, Kozdroń 4, Czubak 3 (1x3), Suwary 0, Żyłczyńska 0
gg (Gazeta Wyborcza)
Ostrowianki odniosły zwycięstwo po niezwykle dramatycznym meczu. To druga wygrana koszykarek Ostrovii pod wodzą trenera Jacka Warwrzyniaka
AZS Gorzów przyjechał na mecz do Ostrowa formalnie nieprzygotowany. W dokumentach zabrakło licencji ich zawodniczek. - Taka sytuacja zdarzyła mi się pierwszy raz, a z koszykówką jestem związany od kilkudziesięciu lat - stwierdził Ireneusz Linkowski, komisarz zawodów. Do meczu jednak doszło, a sprawę ewentualnego walkowera rozpatrzy Wydział Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki.
Na początku meczu wygrywały gorzowianki, ale koszykarkom z Ostrowa udało się doprowadzić do remisu w 32. min (44:44). Zwycięstwo drużynie Ostrovii zapewniła Karolina Żurkowska, która bezbłędnie wykonała rzuty osobiste na 8 sekund przed końcem meczu - Ostrovia prowadziła wtedy 58:53.
OSTROVIA OSTRÓW 58
AZS GORZÓW 56
Kwarty: 13:16, 9:17, 15:11, 21:12
Ostrovia: Mądra 21 (1x3), Biela 19 Żurkowska 17 (2x3), Kaczmarek 11, Banaszkiewicz 2, Przybylak 2, Górczak 2, Szymańska 2.
AZS: Szott 16, Mroczek 14 (3x3), Żurowska 11 (1x3), Kaszewska 7, Kozdroń 4, Czubak 3 (1x3), Suwary 0, Żyłczyńska 0
gg (Gazeta Wyborcza)
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
MirU <poznań> pisze:Chyba Gorzów zlekceważył zespół z Ostrowa i oto mamy taki wynik albo Ostroviia sie przebudziła w nowym roku, w każdym razie gratulacje należa sie obydwu zespołom a szczególnie Ostrovii.
mysle ze to raczej poziom Ostrovii sie podniosl, co bylo widac juz w Poznaniu: wyrazy szacunku dla trenera z Ostrowa. brawo!!!
reloaded :]
- ZiZu
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
bueheh oj tam zaraz chleja
obowiazki najlpierw potem przyjemnosci. ja wlasnie pije kolejny drink za ostrovie!!!!!! normalnie kocham was laski
heheh. reszte opowiem jak dojde do siebie.... HEJ HEJ OSTROVIA !!!!
|| www.zizufoto.pl ||
Serwis zdjęciowy południowej wielkopolski
!!! ZAPRASZAM !!!
|| www.ostrovia.pl ||
Strona Koszykarek Ostrovii Ostrów Wlkp
!!! ZAPRASZAM !!!
!!! ZAPRASZAM !!!
|| www.ostrovia.pl ||
!!! ZAPRASZAM !!!
- Konstanty Indelfons Gałcz
- Żak
- Kontaktowanie:
- ZiZu
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
simon dzieki
mam nadzieje ze kazdy wypije dzis za ostorvie, wkoncu nalezy nam sie to! tylko nie pijcie zbyt duzo panowie
ja ide dalej pic
jejejejejejjejejejej ostrovia ostrow !!!!!!
|| www.zizufoto.pl ||
!!! ZAPRASZAM !!!
|| www.ostrovia.pl ||
!!! ZAPRASZAM !!!
!!! ZAPRASZAM !!!
|| www.ostrovia.pl ||
!!! ZAPRASZAM !!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”