Euroliga 8 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 10 stycznia 2008, 22:52

Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 11 stycznia 2008, 04:15

Nas oficjalnie 250 osób.

i takie subiektywne info odnośnie torchę nie przyjemnej kwestii:

Cała awanturę wywołało "policie", któremu najwyraźniej przeszkadzało, że jesteśmy głośniejsi od "kibiców" miejscowej drużyny.

teraz czas spać :wink:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 stycznia 2008, 07:15

A.shock pisze:
hellraiser pisze:Myśle że Herkt sobie zapewnił kontrakcik na następny sezon .

i jak na razie to jest bardzo dobra opcja :twisted:

niekoniecznie Hell :lol: 8)

o meczu pozniej, jak się wyśpię. i bardzo proszę założyć temat w odpowiednim do tego dziale i tam pisać o kibicowaniu. dziękuję:]
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 11 stycznia 2008, 14:20

Stanowisko SKWK w sprawie wczorajszej wypowiedzi trenera Herkta

W imieniu kibiców Białej Gwiazdy pragniemy wyrazić pewne zniesmaczenie i niezadowolenie, po wypowiedzi trenera Herkta, która ukazała się w jednym z czeskich portali internetowych na temat wydarzeń na trybunach podczas wczorajszego meczu pomiędzy USK Praga i Wisłą Can-Pack Kraków.

Podczas wczorajszego meczu niejednokrotnie pokazaliśmy, że jesteśmy z zawodniczkami na dobre i na złe. Trzecia kwarta i fanatyczne wykonanie piosenki „Tylko Ty”, która przez 15 minut niosła się po praskiej hali, było chyba najlepszym w naszym wykonaniu jakie kiedykolwiek pamiętamy.

Jeśli chodzi o samą wypowiedź trenera, to trzeba sprostować iż szarpaniny na sektorze jak i poza nim odbywały się tylko i wyłącznie z Policją, a nie z czeskimi kibicami jak to można wyczytać w artykule. Czeska Policja tego dnia niejednokrotnie nas prowokowała, między innymi goniąc po sektorze niewinnego chłopaka prowadzącego doping, w celu zarekwirowania mu tzw. „szczekaczki”, której używanie w praskiej hali jest ponoć niedozwolone.

Bardziej zabolało nas jednak stwierdzenie, iż „większość kibiców stanowili kibice piłkarscy, którzy szykowali się chyba na inny mecz”. Niejednokrotnie już wspominaliśmy, że stanowimy jedność, bez względu na sekcje jesteśmy kibicami Wisły Kraków i tego będziemy się trzymać. Nie życzymy sobie wprowadzania jakiś paranormalnych podziałów na kibiców piłkarskich i koszykarskich, które są absurdem, gdyż dla nas najważniejsza jest Wisła, bez względu na dyscyplinę.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 11 stycznia 2008, 14:25

Czy ktoś mógłby zacytować albo przytoczyć słowa Herkta? Jakoś czytałem parę relacj i się nie natknąłem... A chętnie bym posłuchał co tam Tomek znowu pierd.... za bzdury

Z poczatku zobaczyłem nagłówek i się ucieszyłem ,że może kibice protestują przeciwko asekuranckim wypowiedziom trenera itp i się ucieszyłem...

Zobaczymy moze jeszcze kiedys doczekamy się z tej okazji oficjalnego protestu.

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 11 stycznia 2008, 14:27

Bitka v hledišti

Ve čtrnácté minutě muselo být dramatické utkání přerušeno. Polští fanoušci se dostali do potyčky s českými diváky a následně i policií. Po krátkém přerušené hra pokračovala, postupně utichla i rvačka v ochozech. Po utkání se k incidentu vyjádřil i hostující trenér Tomasz Herkt. "Takové chování se mi nelíbí, zvlášť, když musí zasahovat policie. My máme věrné fanoušky, kteří nás povzbuzují a s klubem spolupracují. Ale dnes bohužel zde byla většina fanoušků fotbalových, ne basketbalových, a zřejmě se zde připravovali na jiná utkání... Rádi bychom se českým fanouškům za jejich chování omluvili."

Bijatyka na widowni
w czternastej minucie dramatyczne spotkanie musiało zostać przerwane. Polscy kibice rozpoczęli bijatykę z czeskimi widzami a w dalszej kolejności z policją. Po krótkiej chwili mecz został wznowiony z czasem ucichła także szamotanina na widowni. Po spotkaniu do incydentu odniósł się trener Tomasz Herkt: "Nie lubię takiego zachowania, zwłaszcza kiedy musi interweniować policja. Mamy wiernych kibiców, którzy nas wspierają i z nami współpracują.Niestety ale dziś w większości byli to kibice piłkarscy, nie koszykarscy i najwidoczniej przygotowywali się na inny mecz... chcielibyśmy przeprosić czeskich kibiców za ich zachowanie".

i napisalismy sprostowanie do tego

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 stycznia 2008, 14:28

ok preznosimy się tutaj, bo to sprawa kibicowska :wink:

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 822#155822
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 stycznia 2008, 19:38

Jedyny minus środowego meczu jest chyba taki, że Tomasz śmiało może poprosić o nowy kontrakt i pewnie go otrzyma. Choć muszę uczciwie przyznać, że niewiele mu można zarzucić jeśli chodzi o środowe spotkanie (mówię tylko o wydarzeniach na boisku, a nie o jego twórczości werbalnej).
W końcu mecz Candice na miarę jej możliwości :) oby tak dalej.
Poza tym:
Marta pokazała, że umie wygrywać, nie tylko z rodaczkami. Skera bardzo pewnie (2p przez ręce LeDrean pierwsza klasa), Anka fajnie walczyła na desce i włączała się punktowo w odpowiednich momentach. Pałka i Kobryn ...na szczęście reszta zagrała jak zagrała, a one zrobiły tyle ile mogły :wink: Dobre zmiany Toffi i Niuni.
Ogólnie mecz świetny- i na trybunach i na boisku :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 13 stycznia 2008, 15:28

Ałgaja pisze:Jedyny minus środowego meczu jest chyba taki, że Tomasz śmiało może poprosić o nowy kontrakt i pewnie go otrzyma.

Ósemka niemal pewna.Gr A moim zdaniem jest najsłabsza (poza CSKA) i jakiś wilekich kłopotów z wyeliminowaniem 3 drużyny nie przewiduje.
Czy są szanse na FF. Wszystko zależy od Dynama.Jeżeli da tyłka i nie awanasuje do 8 no to Wisła nie ma szans na FF ale gdyby awnsował to można śmiało powalczyć.

Wisła co prawda ma ogromną szanse niezdobycia MP.Ale minimum co może spotkać ją w tym sezonie czyli srebrno i ósemka powinna dać śmiało kontrakt na następny sezon panu Tomkowi. Tak myśle :roll: :roll:

PS:Pojawił się już mecz lotosu można se obejrzeć
http://www.lotospkobp.tv/index.php?id=78
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”