PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 92:56

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 23 stycznia 2005, 20:25

qiero pisze:
Zbych pisze:
Mikey pisze:(...) Brawa dla kibiców z Brzegu. Zaprezentowali sie bardzo przyzwoicie.(...)

Nie jesteś zbyt wylewny w opiniach. Ja relacji słuchałem w radiu i w pewnym momencie zastanawiałem sie czy ten mecz na pewno odbywa sie w Pabianicach a nie w Brzegu. Słychać było praktycznie wyłącznie naszych kibiców. No chyba że komentator siedział w naszym sektorze, wtedy OK. :wink:
Szkoda, że postawa naszych kibiców była jedynym pozytywnym (z punktu widzenia Brzeżanina oczywiście) akcentam tego meczu. 20 strat :!: :!: :!: To porażające. Brawa dla Polfy, która wydaje się wychodzić z kryzysu.

Zgadza się, Wojtek Najda siedział tuz przed naszymi kibicami.

To że Najda siedział przy naszym sektorze to nie zmienia faktu , ze przekrzyczeliśmy kibiców Włokniarza. Ale trzeba zaznaczyć ze było ich o wielu mniej od nas a i tak byli dość słyszalni.
POZDRO DLA KIBICÓW WŁÓKNIARZA

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 23 stycznia 2005, 20:29

PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 92:56

Koszykarki brzeskich Cukierków przegrały w Pabianicach aż 56:92.

Brzeżanki przystępowały do tego pojedynku podbudowane ostatnim przegranym, ale niezłym pojedynkiem z gdyńskim Lotosem. Szkoleniowiec Odry Krzysztof Kubiak zapowiadał ostrą walkę o zwycięstwo. Jednak w sobotę na jego głowę został wylany kubeł zimnej wody. Cukierki nie wyszły do tego spotkania ani zmotywowane, ani zdeterminowane. Od pierwszych minut zawodniczki Polfy wyraźnie narzuciły swój styl gry, wobec którego brzeżanki były zupełnie bezradne. Ich przewaga rosła z każdą minutą, a trener Brzegu nie potrafił znaleźć recepty na poprawę gry swoich podopiecznych.

- Nie mieliśmy szans na nawiązanie walki pod koszem z zespołem z Pabianic - mówił po meczu szkoleniowiec Odry. - Byliśmy zmęczeni zeszłotygodniowym meczem z Lotosem. Polfa grała lepiej, szczególnie w obronie, za co należą się gratulacje trenerowi Aleksandrowiczowi - dodał Kubiak.

Beznadziejna skuteczność w rzutach do kosza rywalek, brak gry zespołowej i wreszcie bezradność w ataku Odry spowodowały, że w całym meczu Polfa przechwyciła aż 22 piłki.

- To chyba nasz rekord - komentował ten fakt po meczu trener gospodyń Tadeusz Aleksandrowicz. Liczba ta robi szczególnie duże wrażenie, jeżeli zauważy się, że Cukierki w całym meczu zaliczyły tylko pięć przechwytów.

Brzeżankom nie pomogła też ponadpięćdziesięcioosobowa grupa ich kibiców, która stanowiła jedną trzecią widzów zgromadzonych na pabianickiej hali. - Cieszymy się, że kibice przyjechali tu w takiej ilości, ale należą im się przeprosiny po takim meczu - mówiła smutna skrzydłowa Odry Małgorzata Babicka.

PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 92:56 (27:14, 21:19, 17:7, 27:16)

Polfa: Pantelejeva 24, Perlińska 19, Trześniewska 12, Krystofova 9, Korzeniowska 8, Toma 8, Ivliejeva 5, Lamparska 3, Głaszcz 2, Jaroszewicz 2, Szemraj.

Odra: Proszczenko 13, Pietraszek 11, Chełczyńska 9, Drozd 7, Babicka 5, Kędzior 4, Koc 4, Hołowczyc 3.

Adam Konarski (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 23 stycznia 2005, 20:38

qiero pisze:Zgadza się, Wojtek Najda siedział tuz przed naszymi kibicami.

Nawet "kawałek" Wojtka widać na pierwszej fotce, a Qiero wsłuchał się w "piłkę tzw. zagraną na pałę.." :lol: :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 23 stycznia 2005, 20:51

Zbych pisze:Nie jesteś zbyt wylewny w opiniach. Ja relacji słuchałem w radiu i w pewnym momencie zastanawiałem sie czy ten mecz na pewno odbywa sie w Pabianicach a nie w Brzegu. Słychać było praktycznie wyłącznie naszych kibiców. No chyba że komentator siedział w naszym sektorze, wtedy OK. :wink:
Szkoda, że postawa naszych kibiców była jedynym pozytywnym (z punktu widzenia Brzeżanina oczywiście) akcentam tego meczu. 20 strat :!: :!: :!: To porażające. Brawa dla Polfy, która wydaje się wychodzić z kryzysu.

Dokładnie, dziennikarze zawsze siedzą tam, gdzie kibice drużyny przyjezdnej.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 23 stycznia 2005, 21:11

Edzia pisze:Dokładnie, dziennikarze zawsze siedzą tam, gdzie kibice drużyny przyjezdnej.

Ja 3 i 4 kwartę oglądałem całkiem z góry trybun i muszę przyznać, że tam mecz ogląda się bardzo pozytywnie - boisko widać jak na dłoni, a piękno basketu mogłem idealnie dostrzec w czasie szybkich akcji i podań zawodniczek Polfy. Góra trybun w Pabianicach to dobry punkt strategiczny dla trenerów :wink: To takie moje indywidualne wrażenia z drugiej części meczu.
..you got to lose, to know how to win..

Adam
Żak

Postautor: Adam » 23 stycznia 2005, 22:16

Ja tam coraz lepiej się czuję z tej strony 8) :

Obrazek

Pozdrowiania dla Forumowiczów obecnych na meczu!

PS. Szymon - jak znajdę archiwalną płytkę w tygodniu to podeślę "towar" :)

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 23 stycznia 2005, 22:50

Nice foto - very nice :!:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 24 stycznia 2005, 07:38

Efektowna wygrana Polfy

Poniedziałek, 24 stycznia 2005r.

Koszykarki PZU Polfy Pabianice sprawiły wreszcie radość swoim kibicom. Podopieczne trenera Tadeusza Aleksandrowicza pokonały na własnym parkiecie Cukierki Odrę Brzeg 92:56. Zawodniczki Polfy zacisnęły zęby i nie dały najmniejszych szans rywalkom. To szczególnie istotne, zwłaszcza że po kilku zupełnie nieudanych występach na barki koszykarek spadło sporo zasłużonej krytyki.

W sobotni wieczór w pabianickiej hali nie było emocji i Odra szybko została pozbawiona jakichkolwiek złudzeń. Przewaga gospodyń rosła wręcz błyskawicznie: 4:0 w 2 min, 16:6 w 6 min, 39:19 w 14 min i wreszcie 90:49 w 39 min.

Szczególnie dobrze wypadły pabianickie rozgrywające: Olga Pantelejewa i Alicja Perlińska. Nie tylko dlatego, że zdobyły w sumie aż 43 punkty. Obie świetnie obsługiwały koleżanki, nawet przez chwilę nie zwalniając tempa. Oby tak było w kolejnych ligowych spotkaniach.

Ewenementem były aż 22 przechwyty pabianiczanek, co naprawdę jest rzadkością na ligowych parkietach. To najlepiej świadczy o zaangażowaniu koszykarek.

Polfa udowodniła, że nie rezygnuje z walki o miejsce na podium. Już w sobotę o godz. 18.30 dojdzie do meczu derbowego. W hali przy al. Unii 2 Polfa zmierzy się z ŁKS. Emocji z pewnością nie zabraknie, podobnie jak i kompletu kibiców.

PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 92:56 (27:14, 21:19, 17:7, 27:16)

Polfa: Pantelejewa 24, Perlińska 19, Trześniewska 12, Krystofova 9, Korzeniewska i Toma po 8, Ivlieva 5, Lamparska 3, Głaszcz i Jaroszewicz po 2, Szemraj.

Odra: Proszczenko 13, Pietraszek 11, Chełczyńska 9, Drozd 7, Babicka 5, Kędzior 4, Koc 4, Halouchyts 3.

Pozostałe spotkania: Ostrovia - AZS Gorzów 58:56 (13:16, 9:17, 15:11, 21:12), Polkowice - Wisła Kraków 62:61 (18:24, 17:14, 16:17, 11:6), Meblotap Chełm - AZS Poznań 55:74 (20:18, 15:16, 13:24, 7:16).

(bart) - Express Ilustrowany

Gość

Postautor: Gość » 24 stycznia 2005, 17:23

Szczególnie dobrze wypadły pabianickie rozgrywające: Olga Pantelejewa i Alicja Perlińska. Nie tylko dlatego, że zdobyły w sumie aż 43 punkty. Obie świetnie obsługiwały koleżanki, nawet przez chwilę nie zwalniając tempa. Oby tak było w kolejnych ligowych spotkaniach.

Nooooooo.Perlińska 1 asysta?????????

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”