propozycja regulaminu fantasy PLKK 07/08

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 grudnia 2007, 21:15

Myślałem nad tym, ale doszedłem do wniosku ze będzie z tym sporo zamieszania, wiec proponuje pójście na łatwiznę: wystawiamy składy normalnie bezpośrednio przed kolejka, a zawodniczki z tych par dostaną tyle punktów ile wynosi ich średni (zaokrąglony) eval z dotychczasowych spotkań.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 07 grudnia 2007, 20:29

Pogubiłem się już w tym zamieszaniu z meczami awansem i dlatego mam parę pytań.
1. Zawodniczki Lotosu w poprzedniej kolejce, w której pauzowały mają zaliczony mecz z Polkowicami a ten grany awansem z Brzegiem?
2. Zawodniczki Wisły w tej kolejce pauzują i zalicza się im mecz następnej kolejki z Lotosem a nie ten grany awansem z AZS Poznań?
3. Zawodniczki z AZS Poznań w następnej kolejce pauzują czyli powinny mieć zaliczony następny mecz, ale tym meczem jest mecz grany awansem. Czyli mają również zaliczany średni eval w 12 kolejce tak jak w 13 kolejce?

Z góry dzięki za wyjaśnienie, bo już nie wiem jakie te piątki mam wystawiać :wink: .
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 grudnia 2007, 07:35

Ogolnie 3 razy "tak"

1. Lotos w tamtej kolejce pauzował, wiec liczą sie im punkty z meczu z Polkowicami. Z tego meczu wczorajszego punkty im sie wcale nie licza, w 13 kolejce otrzymają średnie evale (takie jakie będą w momencie planowego rozgrywania 13 kolejki)

2. Wisła - zalicza sie mecz z Lotosem (następna kolejka ligowa), a nie ten awansem z AZS Poznań. W 13 kolejce będą miały zliczany sredni eval

3. AZS Poznań - i w 12 i w 13 kolejce zaliczony będzie średni eval.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 grudnia 2007, 11:26

Jesli do czwartku nie będzie statsow z meczu JG-Gorzów, to zawodniczkom z tych zespołów zaliczę średnie evale.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 grudnia 2007, 12:02

u nas bez problemu - ale ciekawe co PLKK pocznie w takiej sytuacji... wszystkie klasyfikacje wtedy "o kant..." Być może "spłodzą" jednak jakieś statsy - i na to bym niestety stawiał

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 grudnia 2007, 13:24

juz dali.. ciekawe czy prawdziwe..

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2007, 20:17

sposób zaokrąglania <x, x+0,5) = x; <x + 0,5, x +1) = x + 1

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 16 grudnia 2007, 11:47

a czy od nowego sezonu w Euro nie można by wprowadzić takiej zmiany,że zawodniczki rezerwowe dostaja tylko jakąś część punktów?
obecnie nie ma znaczenia czy wystawia się 5 czy od razu 7 bez podziału poza wyborem pozycji na których grają te z pierwszej piatki

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2007, 17:10

Moza przedyskutować coś takiego, ja tylko napisze ze głównym celem wprowadzenia do gry zaw. rezerwowych było to, ze w eurolidze jest tylko 10 kolejek, wiec chciałem jakoś zwiększyć liczbę zdobywanych punktów przez zespoły.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 stycznia 2008, 10:25

Pare uwag "porządkowych"

1. Jako że nie chce mi sie prosić po raz kolejny kilku osob o wystawianie składu, informuje ze jeżeli ktos nie bedzie regularnie wystawiał w II rundzie sezonu zasadniczego, bedzie wykluczony z PO i nie będzie mogl grac w kolejnej edycji fantasy.

Osoby szczególnie zagrozone to: SawaJG, Gulchynsky, LbN, Longerinho (jak widzę w składzie Alexis, Pawlak czy Jurłagine to mnie krew zalewa)

Na czarnej liscie jest tez kilka kolejnych osób.

2. Zasady spadku z I ligi:

W I rundzie PO 5 zespól zagra z 8, 6 z 7. - przegrywający spadają, zwycięzcy zagrają ze sobą w II rundzie o utrzymanie.

3. zasady awansu z drugich lig:

a) każda grupa rozgrywa PO niezaleznie od innych.
b) 1 zespol po sezonie zasadniczym gra z 4, 2 z 3. Zwyciezcy zagrają w II rundzie PO o mistrzostwo swojej grupy, dające awans do PO. Przegrani w tych meczach, oraz zwycięzcy meczy miedzy przegranymi w I rundzie PO będą grac w nowo utworzonej II lidze.

Dokładniej opisze zasady spadków i awansów miedzy poszczególnymi ligami w przerwie na mecz gwiazd.

4. przypominam ze w rundzie rewanżowej sezonu zasadniczego PLKK zawodniczkom z zespołów pauzujących w danej kolejce, zaliczane będą średnie evale. Przy czym nie dotyczy to zawodniczek ktore na 100% by nie zagrały. Prosze więc nie wystawiać zawodniczek typu Alexis, Pawlak czy Karpińska!

5. Kolejna licytacja zacznie się w niedzielę wieczorem

6. Wielkie dzięki dla osób które kontrolują moje zliczanie i zwracają mi uwagę na błędu, szczególnie w sytuacji gdy pomyliłem sie na ich korzyść. Rekordzistą jest Garnett, który zwrócił mi uwagę że dałem mu 11 pkt za dużo (policzyłem nie tą zawodniczkę co trzeba)

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 12 stycznia 2008, 12:43

Mam takie pytanie:

Jak będą liczone evale zawodniczek z meczu Utex Row Rybnik - CCC Polkowice, który planowo miał być rozgrywany 20 stycznia, tj. w następnej kolejce. Ale ze względu na rozgrywki pucharowe został przełożony na bliżej nieokreślony termin.
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 stycznia 2008, 19:01

betti pisze:Mam takie pytanie:

Jak będą liczone evale zawodniczek z meczu Utex Row Rybnik - CCC Polkowice, który planowo miał być rozgrywany 20 stycznia, tj. w następnej kolejce. Ale ze względu na rozgrywki pucharowe został przełożony na bliżej nieokreślony termin.

Wystawia sie zawodniczki normalnie na kolejkę, a ich wyniki dodam jak mecz sie odbędzie.

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 14 stycznia 2008, 16:10

Piszę w związku z licytacją.
A co z takimi zawodniczkami jak :
1. Minja Siljegović
2. Iwona Kaszuwara

Wiem że to żadne wielkie gwiazdy ale jednak są tą nowe zawodniczki. I może ktoś jednak chciałby je mieć w swojej drużynie. Jeśli nie w drodze licytacji to może sobie ją później wziąść z listy wolnych agentów.
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 stycznia 2008, 17:22

zaraz je dodam do licytacji Zapomniałem o nich ;-)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lutego 2008, 17:56

Uwaga.

Obecna licytacja jest ostatnia "własciwa" licytacja. Po niej będą jeszcze jednodniowe, na ktorych wystawione będą zawodniczki oddane za te teraz licytowane.

Od niedzieli, godz 24, nastąpi tez całkowity zakaz jakichkolwiek transferów, a wiec bedziemy do końca grac juz tylko tym co posiadamy. Dotyczyc to bedzie tez rund PO - zakładam ze wszystkie zawodniczki będą "w grze" wiec nie będzie draftu uzupełniającego. Dlatego juz teraz należy sie zastanawiac czy lepiej brac zawodniczki ktore beda w PO grac o mistrzostwo, czy te ze słabszych zespołow, walczących o utrzymanie.

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”