Słabęcka w Polkowicach?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Słabęcka w Polkowicach?

Postautor: Hersi » 25 stycznia 2005, 11:41

Najprawdopodobniej CCC zasili Alina Słabęcka, była reprezentantka Polski. 30-letnia koszykarka występuje na pozycji silnej skrzydłowej oraz środkowej, wzmocni więc CCC w walce pod koszami.
Od początku nowego roku kontraktem z CCC związana jest Anna Szyćko. Zawodniczka jednak ani razu nie pojawiła się jeszcze na parkiecie. – Jest pewien problem, bo Ania jest chora. Była już u nas, ale lekarze odesłali ją do domu. Pod koniec stycznia powinno być wiadomo, kiedy wróci na parkiet – mówi Krzysztof Korsak, prezes CCC. Działacze po zakontraktowaniu Szyćko, która występuje na pozycji obrońcy, szukali jeszcze zawodniczki, która wzmocniłaby zespół w walce na deskach. Mowa była o koszykarce z USA, ale wybór padł... na Polkę, która ostatnio występowała w lidze francuskiej.(...)

Slowo Sportowe

Gość

Postautor: Gość » 25 stycznia 2005, 12:09

Bardzo bym chciał i bardzo bym się cieszył :D - a o Szyćko powiem, że "dobry nos" miała Daiva rezygnując z jej usług (w proponowanej formie umowy).

simon nzl

Postautor: simon nzl » 25 stycznia 2005, 12:10

Anonymous pisze:Bardzo bym chciał i bardzo bym się cieszył :D - a o Szyćko powiem, że "dobry nos" miała Daiva rezygnując z jej usług (w proponowanej formie umowy).

ta ja byłem

gostekk

Re: Słabęcka w Polkowicach?

Postautor: gostekk » 25 stycznia 2005, 14:22

Hersi pisze:Najprawdopodobniej CCC zasili Alina Słabęcka, była reprezentantka Polski. 30-letnia koszykarka występuje na pozycji silnej skrzydłowej oraz środkowej, wzmocni więc CCC w walce pod koszami.
Od początku nowego roku kontraktem z CCC związana jest Anna Szyćko. Zawodniczka jednak ani razu nie pojawiła się jeszcze na parkiecie. – Jest pewien problem, bo Ania jest chora. Była już u nas, ale lekarze odesłali ją do domu. Pod koniec stycznia powinno być wiadomo, kiedy wróci na parkiet – mówi Krzysztof Korsak, prezes CCC. Działacze po zakontraktowaniu Szyćko, która występuje na pozycji obrońcy, szukali jeszcze zawodniczki, która wzmocniłaby zespół w walce na deskach. Mowa była o koszykarce z USA, ale wybór padł... na Polkę, która ostatnio występowała w lidze francuskiej.(...)

Slowo Sportowe

W związku z tym artykułem mam dwa pytania
1. jaka to jest pozycja na boisku: silna skrzydłowa?
2. Czy istnieje również pozycja słabej skrzydłowej?
Jestem również ciekawy według jakiego klucza wybiera się zawodniczki na pozycje słabe i mocne?

Gość

Postautor: Gość » 25 stycznia 2005, 14:32

gostekk pisze:
Hersi pisze:Najprawdopodobniej CCC zasili Alina Słabęcka, była reprezentantka Polski. 30-letnia koszykarka występuje na pozycji silnej skrzydłowej oraz środkowej, wzmocni więc CCC w walce pod koszami.

Slowo Sportowe

Jestem również ciekawy według jakiego klucza wybiera się zawodniczki na pozycje słabe i mocne?

Silna skrzydłowa to zawodniczka,kóra potrafi grać blisko kosza,jeśli jest taka konieczność potrafi zagrać jak center choć nie ma warunków fizycznych centra tzw."4".

Gość

Postautor: Gość » 25 stycznia 2005, 14:36

Ciekawe jak to poukłada Nowakowski?Dziewczyny graja coraz lepiej,każda zna swoje miejsce w drużynie.Teraz sie może zaczać walka o miejsce na boisku i z gra zespołową może być problem.Na takie ruchy jest czas przed sezonem!!!!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 25 stycznia 2005, 16:00

Jak to jak to czemu nie do AZSu bylaby pod okiem swojego starego!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 stycznia 2005, 16:04

MARAS pisze:Jak to jak to czemu nie do AZSu bylaby pod okiem swojego starego!

I właśnie nieświadomie odkryłeś Amerykę - powód DLACZEGO NIE AZS :lol: :lol: :wink:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Oleg

Postautor: Oleg » 25 stycznia 2005, 16:15

gostekk pisze:

Slowo Sportowe

Finding Neverland .

Silna skrzydłowa to 4 a słaba skrzydłowa to 3.
Silna skrzydłowa to T.Smith a słaba to Bibrzycka :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 stycznia 2005, 17:15

Oleg pisze:
gostekk pisze:

Slowo Sportowe

Finding Neverland .

Silna skrzydłowa to 4 a słaba skrzydłowa to 3.
Silna skrzydłowa to T.Smith a słaba to Bibrzycka :wink: :wink: :wink:

Co to za antyprzykłady??? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

ILONA MĄDRA to silna skrzydłowa 8) 8) :D :idea: :idea:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 stycznia 2005, 19:17

Alina już trenuje z naszym zespołem, więc bardzo prawdopodobne, ze zagra niebawem w pomarańczowej koszulce CCC.
Nie wiem co mam myślec o tym transferze. Po tym co zobaczylem na treningu, nie jestem pewien, czy rzeczywiście jest ona potrzebna zespołowi. Wiadomo, ze trening to nie to samo, co normalny mecz, ale naprawde nie mam jakiś pozytywnych odczuć co do zakupu Aliny. Jezeli dojdzie do podpisania umowy to z niecierpliwością będę czekał na pierwszy mecz w jej wykonaniu, aby przekonać się na co tak naprawdę stać tą zawodniczkę. Jak narazie niczym mnie nie zachwyciła, choć mogą być tego różne powody.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 25 stycznia 2005, 23:23

nie mówi sie chyba słaba skrzydłowa tylko mała skrzydłowa. Nie ma zaleznosci ze jak jest silna to druga jest słaba-jest po prostu silna i mała :) chyba bo mądrzyc sie nie chcę
:D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 stycznia 2005, 23:57

A jak się mówi rozgrywająca – czy jedynka? A może to lider? eee raczej „kreator” gry – albo dwójka – to też rozgrywająca? – bez sensu – przecież ma zupełnie inne zadania na boisku – podobnie z tą skrzydłową – przyznam, że określenie „silna” przemawia mi dość dobrze – o wiele lepiej niż np. „niska” – bo to zdecydowanie ma zabarwienie cech wzrostu które nie zawsze przekładają się na talenty boiskowe. „Silna” może także być po prostu niska – znaczy wtedy to „4” – choć z wzrostem typowym dla „3” lub jeszcze wyżej (na boisku) – bo to z kolei jest odwrotnie – do „wysokiej” gra się piłkę „nisko” – znaczy nie fizycznie nisko tylko – no rozumiecie....
Tym bezsensownym wywodem pragnąłbym zakończyć polemikę filozoficzną na temat w/w – wystarczy że się rozumiemy używając pewnego slangu, którego nie trzeba myślę specjalnie definiować. Centerka lub gracz podkoszowy czy też „piątka” – ew dwójka, obrońca itd. – wszyscy wiemy o co chodzi...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 26 stycznia 2005, 19:17

Była reprezentantka Polski Alina Słabęcka od wczoraj trenuje z koszykarkami CCC Polkowice i wkrótce ma podpisać kontrakt z tym zespołem

- Jesteśmy bliscy pozyskania Aliny - potwierdza prezes CCC Polkowice Krzysztof Korsak. Alina Słabęcka (31 lat, 186 cm) to silna skrzydłowa, która od wielu lat występuje za granicą. Grała w klubach w lidze hiszpańskiej, austriackiej, a ostatnio występowała we Francji w drużynie z Bordeaux. Zanim wyjechała z naszego kraju, reprezentowała barwy m.in. Olimpii Poznań, AZS-u Poznań oraz Polfy Pabianice.

- Już od dawna dopytywaliśmy się o możliwość pozyskania tej zawodniczki. Wcześniej jednak rozmowy były bardzo wstępne i dopiero w ostatnim czasie się skonkretyzowały - tłumaczy Krzysztof Korsak.

Alina Słabęcka od dwóch dni trenuje z polkowickim zespołem. - Na razie przyglądamy jej się na treningach. Musimy sprawdzić, czy jest dobrze przygotowana do gry. Myślę jednak, że jest bardzo duża szansa, że zostanie z nami - mówi Korsak.

Pozyskanie Aliny Słabęckiej byłoby drugim ruchem transferowym polkowickich działaczy w tym roku. Na początku stycznia nową zawodniczką klubu została Anna Szyćko, występująca ostatnio w Meblotapie Chełm. Koszykarka ta jeszcze nie miała okazji zagrać w barwach nowego zespołu. Jest kontuzjowana - Ania z powodu urazu nie trenuje z nami i odesłaliśmy ją do Olsztyna. Trudno przewidzieć, kiedy będzie zdolna do gry - mówi Korsak

dk Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 stycznia 2005, 20:54

Seba pisze:
MARAS pisze:Jak to jak to czemu nie do AZSu bylaby pod okiem swojego starego!

I właśnie nieświadomie odkryłeś Amerykę - powód DLACZEGO NIE AZS :lol: :lol: :wink:

Ha ha , no wlasnie córka zna swojego ojca najlepiej ehehhehe..Wie jakimi metodami i wynikami popularny Słabol moze sie poszczycić i podejmuje słuszne decyzje.Aczkolwiek dla mnie Alina jest związana z Poznaniem więc szkoda.Bardzo lubię Słabą i cieszę się ,że po zagranicznych wojażach postanowiła wrocić.Miło ją będzie znowu oglądać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”