Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 stycznia 2008, 21:26

ann pisze:jak przyleci w marcu to se w Euro raczej nie pogra.

Nie doczytałem.

Co nie zmienia faktu że teraz my jesteśmy faworyci do MP (przewaga własnego boiska + o wiele lepsze Amerykanki).
Tak myślę że jesteśmy faworyci....
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2008, 21:28

hellraiser pisze:

Nie doczytałem.

Co nie zmienia faktu że teraz my jesteśmy faworyci do MP (przewaga własnego boiska + o wiele lepsze Amerykanki).

kilka tyg temu Wisła była pewna 2 m w grupie i 100% awansu do 8 Euro...jak to dobrze Hell, że Twoje wizje rzadko kiedy się sprawdzają...
:wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 stycznia 2008, 21:32

ann pisze:
hellraiser pisze:

Nie doczytałem.

kilka tyg temu Wisła była pewna 2 m w grupie i 100% awansu do 8 Euro...jak to dobrze Hell, że Twoje wizje rzadko kiedy się sprawdzają...
:wink:

To dobrze że wizja Wisła na 2 miejscu się nie sprawdziła.No chyba źleeeee.....Co ty piszesz?????????????????????

Stwierdzenie Lotos będzie faworytem to nie wizja-wizja to np.Lotos w finale wyga 4-1 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 31 stycznia 2008, 21:34

hellraiser pisze:Nie doczytałem.

no i lepszy trener...na chwilę obecną;/
ale my też tam jakieś swoje atuty mamy...chyba :roll:
jednak co tam atuty, co tam że potencjalny finał za 3 miesiące..bycie faworytem to jest coś...prawie MP w kieszeni...podobnie jak w 39 minucie i 55 sekundzie meczu nr 5 :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2008, 21:36

To dobrze że wizja Wisła na 2 miejscu się nie sprawdziła.No chyba źleeeee.....Co ty piszesz?????????????????????

pewnie że źle. ale jak widać Hell nie zawsze masz rację, tzn rzadko kiedy ją masz :wink:
a o MP to nie ma na razie co gadać. duuuużo czasu jeszcze, sporo rzeczy się może wydarzyć...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 stycznia 2008, 21:40

Ałgaja pisze:
hellraiser pisze:Nie doczytałem.

no i lepszy trener...na chwilę obecną;/
ale my też tam jakieś swoje atuty mamy...chyba :roll:
jednak co tam atuty, co tam że potencjalny finał za 3 miesiące..bycie faworytem to jest coś...prawie MP w kieszeni...podobnie jak w 39 minucie i 55 sekundzie meczu nr 5 :wink:

Bycie faworytem to fakt (choć powtarzam moim zdaniem Lotos jest faworytem). A Lotos zdobędzie MP to wizja. I jedno nie musi się łączyć z drugim ,choć niewątpliwie silny skład pomaga.

W zeszłym sezonie było odwrotnie.Wisła była faworytem -miła lepszy skład+przewagę boiska i my mogliśmy zdobyć mistrza jeżeli Wisła coś spieprzy..W sumie Wisła coś sp.... tyle że my nie potrafiliśmy postawić kropki nad i.
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 stycznia 2008, 21:41

ann pisze:

pewnie że źle. ale jak widać Hell nie zawsze masz rację, tzn rzadko kiedy ją masz :wink:
a o MP to nie ma na razie co gadać. duuuużo czasu jeszcze, sporo rzeczy się może wydarzyć...

Ale z plagami miałem racje 8) 8) 8) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2008, 21:42

hellraiser pisze:
ann pisze:

Ale z plagami miałem racje 8) 8) 8) 8)

trafiło Ci się jak ślepej kurze ziarno :P :wink:

Marko
Amator

Postautor: Marko » 31 stycznia 2008, 23:43

Pisząc "kiedy przyjedzie" miałem na myśli czy w tym czy w przyszłym sezonie ;)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lutego 2008, 09:16

hellraiser pisze: teraz my jesteśmy faworyci do MP (przewaga własnego boiska + o wiele lepsze Amerykanki).

z tą przewagą boiska tylko bym jeszcze chwilę zaczekał - a co do faworytów (zgadzam się, że jest nim Lotos) to nadmienię jeszcze odkrywczo, że bycie nim albo nie bycie absolutnie i całkowicie nic nie zmienia w układzie realnych szans na sukces - dla niefaworyta zaś może być pewną przewagą w psychice, jeśli oczywiście umie się ją wykorzystać. Przewagi psychologiczne faworytów kończą się tym bardziej, im bliżej siebie poziom gry obu zespołów - a ich miejsce zajmują obiążenia.

Znaczy się reasumując - oprócz samopoczucia kibiców osobiście dalece bardziej wolałbym nie być faworytem...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 01 lutego 2008, 16:54

simon pisze:z tą przewagą boiska tylko bym jeszcze chwilę zaczekał

Żart..Fajny 9/10

simon pisze:Znaczy się reasumując - oprócz samopoczucia kibiców osobiście dalece bardziej wolałbym nie być faworytem..

Ja wolałbym mieć zespół który w każdym meczu PLKK czy Euroligi jest faworytem..Bycie faworytem z czegoś wynika...
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2008, 19:33

Lotos PKP BP: z Beard po mistrzostwo

Pozyskanie Alany Beard to bardzo dobre posunięcie ze strony Lotosu PKO BP Gdynia. Amerykanka uzupełni braki w składzie drużyny na pozycji rozgrywającej
Zawodniczka ma pojawić się w Gdyni na początku marca. Nie oznacza to jednak wcale, że klub zrezygnował z Tamiki Catchings. - Cały czas czekamy na decyzję Tamiki. Jeżeli zdecyduje się na przyjazd, będziemy bardzo zadowoleniu z tego powodu - mówi prezes Lotosu PKO BP Mieczysław Krawczyk. Dałoby to dużą możliwość wyboru dla trenera Romana Skrzecza, ale także może przyprawić go o ból głowy. W Ford Germaz Ekstraklasie mogą bowiem w jednym meczu wystąpić trzy zawodniczki ze Stanów Zjednoczonych. - Jeżeli przydarzy się taka sytuacja to prawdopodobnie Beard z Catchings będą grały na zmianę - tłumaczy Krawczyk.

Beard, jak pisaliśmy przed paroma dniami, wydaję się być bardziej potrzebna Lotosowi niż Catchings. Kontuzja Pauliny Pawlak spowodowała, że na pozycji numer 1 musi grać Dominique Canty, która preferuje grę na dwójce. Słabo rzuca jednak za 3 pkt. W całym poprzednim sezonie WNBA rzuciła celnie cztery "trójki" na 16 podjętych prób. W Lotosie natomiast w rozgrywkach FGE i Eurolidze nie trafiła jeszcze ani razu na dziewięć wykonanych rzutów za 3 pkt. Dla porównania Beard w sezonie 2007 WNBA 47 razy umieszczała piłkę w koszu po rzutach z dystansu.

Beard mierzy 180 cm wzrostu i ukończyła Uniwersytet Duke. Jako pierwsza koszykarka tej uczelni dostąpiła zaszczytu zastrzeżenia numeru 20, z którym występowała na koszulce podczas meczów akademickich. W internecie można znaleźć stronę na jej temat założoną przez fanów. Co ciekawe, fan klub, który jej kibicuje ma jeszcze jedną ulubioną koszykarkę, a jest nią... Catchings.

Źródło: Gazeta Wyborcza Trójmiasto

---------------------------

Dajos tym art. pokazał, że o koszykówce to on nie ma pojęcia. a grającej Beard na 100 % nie widział.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 01 lutego 2008, 19:54

ann pisze:Dajos tym art. pokazał, że o koszykówce to on nie ma pojęcia. a grającej Beard to on na 100 % nie widział.

Zatudnienie takiego pana jak Dajos jest to przykład nieszanowania kibiców koszykówki żeńskiej przez Gazete Wyborczą.

Suska mylił (myli) nazwiska. Ale pan Dajos to niesmaczne przegięcie...
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2008, 19:55

hellraiser pisze:
ann pisze:Dajos tym art. pokazał, że o koszykówce to on nie ma pojęcia. a grającej Beard to on na 100 % nie widział.

Zatudnienie takiego pana jak Dajos jest to przykład nieszanowania kibiców koszykówki żeńskiej przez Gazete Wyborczą.

Suska mylił (myli) nazwiska. Ale pan Dajos to niesmaczne przegięcie...

Wy macie Dajosa, a my Opryszka :lol:

Gość

Postautor: Gość » 02 lutego 2008, 14:08

ann pisze:Wy macie Dajosa, a my Opryszka :lol:

Tak nazywanie Jaronia?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”