Meblotap AZS Chełm - AZS Poznań 55:74

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 stycznia 2005, 15:02

Zaluzmy Simon ze mecz zostal ustawiony dla Pozniani. Odrazu podkreslam ze nie bylo mowy o tym zeby sedzia wypaczyl wynik. I teraz tak. Uwazasz ze by Ci sie przyznal ze ten mecz z gory byl ustawiony i w razie bliskiego wyniku badz prowadzenia Chelma mieli dac pograc Poznaniowi. Napewno siedzial by cicho.... A ja mam do nich zal z tego meczu za jedno, za p... 3 sekundy. Liczylismy im na glos te 3 sekundy i czesto bylismy na 9 a Ci dalej nic... Przez te p... bledy nie dadza pograc dziewczynom meczu.... te ambitnie walczyly w obronie z o wiele wyzszymi przeciwniczkami a tu takie numery. To sie odechciewa grac.... [/url]

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 stycznia 2005, 16:11

Uwazasz ze by Ci sie przyznal ze ten mecz z gory byl ustawiony
- :D :D nie no - ja ten tekst o Wacku zamieściłem w formie anegdoty - żartu...

ja mam do nich zal z tego meczu za jedno, za p... 3 sekundy
- no właśnie piszę, że to nie pierwszy, jedyny ani z pewnością ostatni mecz na którym kibice bieleją z wściekłości w kwestii 3 sekund - w wątku po jakimś naszym meczu też jest obszerna dysputa na ten temat - przegraliśmy wówczas nie za wysoko, a "błąd 3 sekund" mógłby śmiało w tym meczu nazywać się "błąd 8-10 sekund"...
Podobno jest teraz wykładnia, że zawodniczka może sobie stać jeśli nie bierze udziału w akcji - w/g mnie jest to bzdura, bo każdy gracz na boisku bierze (chce czy nie) udział w akcji zwłaszcza stercząc pod koszem obrońców. Szczególnie dotyka to zespoły, grające bez centra (my i Wy np.) dla których przepis o "3 sekundach" byłby niesamowicie korzystny - gdyby był przestrzegany. Szkoda w takim razie, że zespoły bez „5” nie mają na przykład forów w dajmy nato, krokach... Niestety z sędzowaniem jest u nas tak, że doświadczony zespół „wyczuwa” sędziów na początku meczu. Potem jedzie się na tym aż do bólu – przeginając tam, na co przymykają oko – a eksponując u przeciwnika to, na co są wyczuleni...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 stycznia 2005, 16:33

Matii pisze:Zaluzmy Simon ze mecz zostal ustawiony dla Pozniani. Odrazu podkreslam ze nie bylo mowy o tym zeby sedzia wypaczyl wynik. I teraz tak. Uwazasz ze by Ci sie przyznal ze ten mecz z gory byl ustawiony i w razie bliskiego wyniku badz prowadzenia Chelma mieli dac pograc Poznaniowi. Napewno siedzial by cicho.... A ja mam do nich zal z tego meczu za jedno, za p... 3 sekundy. Liczylismy im na glos te 3 sekundy i czesto bylismy na 9 a Ci dalej nic... Przez te p... bledy nie dadza pograc dziewczynom meczu.... te ambitnie walczyly w obronie z o wiele wyzszymi przeciwniczkami a tu takie numery. To sie odechciewa grac.... [/url]

Ehh.. pisałem już o tym Hersiemu. Naprawdę myślisz, że ktoś, kto chciałby Was w jakikolwiek sposób "porobić" na sędziach wpadłby na pomysł, by wysłać do Was jednego z najstarszych, najbardziej doświadczonych, najbardziej rozpoznawalnych polskich sędziów, wiedząc, że na niego wszyscy zwrócą jeszcze baczniejszą uwagę, gdyż właśnie pochodzi z Łodzi? Naprawdę uważasz, że Pan Wozniewski specjalnie pomagałby Poznaniowi gdyby mecz był na styku? Ja uważam wręcz odwrotnie - właśnie TA osoba była jak już mówiłem GWARANTEM obiektywnego (choć przyznam, że z dużą ilością błędów - bo sędzia ten tak już ma... ale błędy są nieodłączną częścią tego zawodu) prowadzenia meczu! Każdy rozsądnie myślący zdaje sobie sprawę, że przy jakichkolwiek wątpliwościach co do decyzji, właśnie wyciągniecie miejsce pochodzenia sędziego, jako podstawowy argument. Gdyby komuś naprawdę zależało na "odpowiednim" przebiegu tego meczu dostalibyście sędziego z.... Wrocławia np. I po kłopocie... tak by Was "pokręcił", że pół Polski by się śmiało, a Wam zostałaby bezsilność. Wytwarzaniem takich teorii, jak ta o sędziach, czy rekord głupoty przejawiający się zarzuceniem Gorzowowi odpuszczenia meczu z Ostrovią powoduje tylko jedno... tracicie sympatię większości. Potem oczywiście zdziwi Was to, że ta większość trzymać będzie kciuki za Ostrowianki, choć jakoś od nich nikt nie narzeka ciągle na sędziów, mimo że mecz w Poznaniu z AZSem prowadziła im dwójka z Poznania, a wygranie tamtego spotkania praktycznie zapewniłoby im utrzymanie. Hmmm... a tak swoją drogą, to właśnie w Waszej koncepcji celowego spuszczania Chełma to jest słaby element - co jest trudniejsze według Ciebie - ustawić mecz Chełma na Waszej sali tak, byście przegrali z AZSem Poznań, czy ustawić tak mecz Ostrovii w Poznaniu, by ta wygrała? A jednak Ostrovia, mimo dojścia na dwa oczka w drugiej połowie, nie wygrała... a o tym, w jaki sposób Wasze zawodniczki potraktowały drugą połowę sam wiesz najlepiej. I może pora na tym skupić swoje teorie...

Pozdrawiam! (oprócz tych, którzy to mnie zarzucają brak kultury, sami pisząc do mnie, że się "podjarałem", a moim przyjaciółkom z Ostrowa zarzucają oszustwo, starając się umniejszać ich wielki sukces).
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2005, 16:36 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 stycznia 2005, 16:34

co do bledu 3 sekund juz o tym kiedys pisalem na ktorejs ze stron ŁKS-u:

Obecnie jest w koszykowce tendencja do nie gwizdania tego bledu dopoki zawodniczka nie bierze udzialu w akcji (podobnie jest ze spalonym w pilce noznej). Tak wiec dajmy na to zawodniczka ataku stoi w polu ograniczonym przez np.5 sekund i gramy dalej, kiedy w pewnym momencie jest do niej podanie i wtedy mamy gwizdek i blad 3 sekund. Ma to na celu, jak wiele innych nowinek, usprawnienie gry i spowodowanie zeby bylo jak najmniej przerw w grze i gwizdanie tylko wtedy, gdy naprawde potrzeba, a wiec w tym wypadku, gdy zawodniczka stojaca w polu ograniczonym dluzej niz 3 sekundy odnosi z tego ewidentna korzysc.

ps. nie wnikam czy to dobre czy zle, po prostu przedstawilem, jak wyglada sytuacja.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 stycznia 2005, 16:48

pietroc pisze:co do bledu 3 sekund juz o tym kiedys pisalem na ktorejs ze stron ŁKS-u:

Obecnie jest w koszykowce tendencja do nie gwizdania tego bledu dopoki zawodniczka nie bierze udzialu w akcji (podobnie jest ze spalonym w pilce noznej). Tak wiec dajmy na to zawodniczka ataku stoi w polu ograniczonym przez np.5 sekund i gramy dalej, kiedy w pewnym momencie jest do niej podanie i wtedy mamy gwizdek i blad 3 sekund. Ma to na celu, jak wiele innych nowinek, usprawnienie gry i spowodowanie zeby bylo jak najmniej przerw w grze i gwizdanie tylko wtedy, gdy naprawde potrzeba, a wiec w tym wypadku, gdy zawodniczka stojaca w polu ograniczonym dluzej niz 3 sekundy odnosi z tego ewidentna korzysc.

ps. nie wnikam czy to dobre czy zle, po prostu przedstawilem, jak wyglada sytuacja.

Pietroc, ja wiem jakie sa przepisy bo sam jestem sedzia. Wiem ze moze stac tam do bolu, dopoki nie otrzyma pilki. Ale tak bylo ze stala sobie dobre pare sekund, dostawala pilke, punkty a sedzia nic. Wiec zaczelismy mu liczyc na glos. A pozostawiajac juz ta cala sprawe w spokoju zapraszam do ogladania obszernej galerii z tego meczu bo az 81 fotek, z czego na dysku mam 165 :wink:
A oto link:
http://meblotapchelm.com/e107_plugins/c ... p?album=28

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 stycznia 2005, 16:52

Aha i jeszcze dziwna sprawa. Ciekawi mnie kto wyznacza sędziów, ale obsadzenie meczu arbitrem z Łodzi to chyba już lekka przesada.

skoro Cie to tak interesuje to sedziow wyznacza Marek Lembrych, referent obsad PLKK w PZKoszu :D

ja nie widze nic dziwnego w wyznaczeniu sedziego z Łodzi.
po 1. wiadomo ze takiemu sedziemu wszyscy sie beda na rece patrzec wiec nie bedzie kombinowal
po 2. sorki, to jest mecz przecietnych druzyn PLKK. naprawde nie sadze zeby jakikolwiek sedzia zdecydowal sie na drukowania meczu rundy zasadniczej kobiecej koszykowki. po prostu mu sie to nie oplaca...

Tego ze jest uklad zeby nas spuscic z ligi ? :p

no comment

jest cholerny uklad i nawet Wlokniarz i Wisla do niego weszly i my z nimi wygramy, a porazka z Lotosem byla tylko dla zachownia pozorow. :)

Hihi A ja sie jeszcze raz zapytam. Dlaczego mecz sedziowal arbiter z miasta, z ktorego druzyna byla bezposrednio zainteresowana wynikiem tego meczu? Przypadek?

nie, celowe dzialanie. bo do "ukladu" weszly nie tylko wszystkie kluby TBL, nie tylko sedziowie, ale rowniez referent obsad PZKosza.

lol, ja juz nie moge czasem czytac niektorych tekstow :D:D:D

niektorzy goscie z Chelma przebijaja chyba nawet poczatki Marasa (z calym szacunkiem sie juz uspokoil :) ) i jego kolegow na tym forum.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 stycznia 2005, 16:57

Ehhh... dobra - dajmy już wszyscy lepiej na LOOOOZ, bo kontynuowanie tej dyskusji do niczego mądrego nie doprowadzi :( Wszystko rozstrzygnie się w sportowej walce w meczu Chełma z Ostrowem i na rozpatrywaniu szans obu ekip powinniśmy się skoncentrować.

Pozdrawiam i apeluję jednak o zapszestanie waśni i sporów regulaminowych :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 26 stycznia 2005, 16:59

Oj Pietroc, tak w zasadzie to gowno wiesz. Dokladnie, pary sedziowskie ustala Lebrych (Lublin) i nie wiesz jak wygladaja uklady miedzy AZS Lublin a Lubleskim Zwiazkiem Sedziowskim, wiec nie zabieraj glosu. Chcialem pare rzeczy wyjasnic Mikey'mu na privacie ale widocznie nie ma ochoty. Nie wiesz jak wyglada sytuacja tu, i stosunki wiec dac juz spokoj, bo ja sie smieje z Twoich wpisow. O WSZECHWIEDZACY :!:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 stycznia 2005, 17:00

Anonymous pisze:Oj Pietroc, tak w zasadzie to gowno wiesz. Dokladnie, pary sedziowskie ustala Lebrych (Lublin) i nie wiesz jak wygladaja uklady miedzy AZS Lublin a Lubleskim Zwiazkiem Sedziowskim, wiec nie zabieraj glosu. Chcialem pare rzeczy wyjasnic Mikey'mu na privacie ale widocznie nie ma ochoty. Nie wiesz jak wyglada sytuacja tu, i stosunki wiec dac juz spokoj, bo ja sie smieje z Twoich wpisow. O WSZECHWIEDZACY :!:

To moj wpis, nie wiem dlaczego mnie nie zalogowalo.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 stycznia 2005, 17:03

Wiecej nie napisze w tym temacie, gdyz bylby to dla mnie koniec w sprawie sedziowania meczy, ot - taka wlasnie jest ta mafia.... wiec lepiej juz nic nie pisz, bo naprawde w tej sprawie to jestes zielony.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 stycznia 2005, 17:06

Matii pisze:Wiecej nie napisze w tym temacie, gdyz bylby to dla mnie koniec w sprawie sedziowania meczy, ot - taka wlasnie jest ta mafia.... wiec lepiej juz nic nie pisz, bo naprawde w tej sprawie to jestes zielony.

tak, zdecydowanie prepraszam za wypowiedzenie swojej opinii na forum, szanowny znawco :)

Matii, jeszcze bardziej mnie zalamujesz, skoro mowisz ze jestes sedzia... nie widzialem meczu w Poznaniu, ale poznalismy sie w koncu na meczu w Łodzi i skoro tam miales jakies pretensje do sedziow o sprzyjanie ŁKS-owi...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 stycznia 2005, 17:18

Nie zabieraj pietroc głosu bo gówno wiesz i już chyba zostałeś o tym dosadnie powiadomiony :D
Wszystko wiedza tylko oni-jest układ i tyle i nie ma co dyskutować, wszyscy pomagają nam i ostrovii a innemu klubowi ze wschodu wszyscy bez wyjątku rzucają kłody pod nogi i nie mów ze nie bo jestes zielony, wszedzie wszyscy knują i spiskują, cała koszykarska Polska jest w to zamieszana, przekrety sięgaja Belwederu i wysokich urzedników państwowych, biznesmenów i redaktora pewnej znanej gazety...
:? To już nie jest zabawne, to jest nudne. Rozumiem ze jak Chełm się utrzyma to dzieki nadludzkiemu wysiłkowi, jesli spadnie to w wyniku przekrętów-ciekawe będzie to wytłumaczenie, w każdym razie bardzo wygodne. 8)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 stycznia 2005, 17:23

Brawo Mikey... a ja nie wierzylem paru osobom, jak mi pisali o Was. Widze ze sie nie mylili... A podkresle ze to nie byly osoby z Chelma. :lol:

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 26 stycznia 2005, 17:58

Prosze przestancie prowadzic to glupia,bezsensowna, do niczego nie prowadzaca rozmowe. kazdy kibic Meblotapu wie jak jest. Ja uwazam ze skrzywdzono nas na meczu z CCC. I to bardzo. Bo gdyby nie bledna decyzja sedziow to ten mecz bylyby na 100% wygrany. Ale coz bylo minelo... Teraz trzeba sie skoncentrowac na meczu z Ostrovia. Zobaczymy kto bardziej zasluguje na ekstraklase. A potem trzeba szukac jeszcze jednego zwyciestwa. Ja wierze ze takowe bedzie. Moze rewaznz z CCC a moze uda sie powlaczyc z Polfa. To jest wprawdzie nierealne ale ja wierze ze sie uda. I nie rozmawiajmy juz o decyzjach sedziow, bo niektorzy tych rozmow nie akceptuja. A przeciez zalezy nam zeby inni kibice chociaz Troche dazyli nas sympatia. :P :P :P :P
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 26 stycznia 2005, 18:13

Seba pisze:Pozdrawiam! (oprócz tych, którzy to mnie zarzucają brak kultury, sami pisząc do mnie, że się "podjarałem", a moim przyjaciółkom z Ostrowa zarzucają oszustwo, starając się umniejszać ich wielki sukces).

Seba przeczytal i zrozumial po swojemu. Tak "po swojemu" to najlepsze okreslenie. Pozdrowienia do ... Seby :twisted:

Najblizszy mecz pomiedzy Meblotapem a Ostrovia pokaze kto zasluguje na ekstraklase

EOT

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”