21 kolejka FGE:AZS KK Jelenia Góra - TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

21 kolejka FGE:AZS KK Jelenia Góra - TS Wisła Kraków

Postautor: ann » 19 lutego 2008, 09:48

20.02.08 godz. 19:00
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2008, 19:26 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matishe
Żak

Postautor: matishe » 19 lutego 2008, 21:24

Finepharm - Wisła Can Pack: Z polotem w obronie

Interesująco zapowiada się zaplanowane na najbliższą środę w Jeleniej Górze spotkanie 21 kolejki Ford Germaz Ekstraklasy. Do stolicy Karkonoszy przyjedzie bowiem mistrz Polski, Wisła Can-Pack Kraków. Mimo, iż spotkają się wicelider z przedostatnim zespołem tabeli Ford Germaz Ekstraklasy nie oznacza to wcale, że spotkanie będzie miało charakter jednostronny.

Zespół Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra nie przypomina obecnie drużyny z pierwszej rundy, która przegrywała mecz za meczem. Po pozyskaniu głównego sponsora oraz wzmocnieniu trzema zawodniczkami zza granicy jeleniogórzanki pokazały, że mogą być groźnym rywalem nawet dla czołowych zespołów ekstraklasy. Podopieczne trenerów Eugeniusza i Rafała Sroki udowodniły to w swoim ostatnim spotkaniu, wygrywając we własnej hali z trzecim w tabeli zespołem Utex ROW Rybnik 71:61. W rundzie rewanżowej akademiczki u siebie toczyły też wyrównany pojedynek z liderem rozgrywek Lotosem PKO BP Gdynia. Choć ostatecznie lepszy okazał się zespół z Gdyni, jeszcze po trzech kwartach na prowadzeniu były jeleniogórzanki, które swą grą dostarczyły kibicom wiele radości.

Choć zdecydowanym faworytem środowego spotkania będzie zespół Wisły, spotkanie nie powinno przypominać jednostronnego pojedynku z pierwszej rundy, kiedy to w Krakowie zespół Kolegium Karkonoskiego przegrał bardzo wysoko 29:81. W ostatniej kolejce o sile mistrza Polski przekonał się Arcus SMS PZKosz Łomianki, który mimo absencji trzech czołowych zawodniczek Wisły uległ utytułowanym rywalkom 58:103. W spotkaniu tym drużynę po raz pierwszy w obecnym sezonie poprowadził trener Wojciech Downar – Zapolski. Zespołowi Wisły w obecnym sezonie przydarzyła się także wpadka, kiedy to w 16 kolejce FGE krakowianki niespodziewanie uległy drużynie Enegi Toruń 68:73.

- Przed nami jedno z najtrudniejszych spotkań w rozgrywkach ekstraklasy – mówi szkoleniowiec jeleniogórzanek Rafał Sroka. - Trudno jest bowiem znaleźć jakiekolwiek słabe punkty drużyny aktualnego mistrza Polski. Dla kibiców z pewnością będzie nie lada okazja zobaczenia możliwości gry takiego zespołu jakim jest krakowska Wisła, a dla nas próba podjęcia wyrównanej rywalizacji z euroligowym zespołem. Według trenera Finepharmu kluczem do osiągnięcia dobrego wyniku będzie defensywa. - Na pewno musimy zbudować jak najlepszą defensywę i na tym głównie pracujemy w ostatnim czasie. Musimy zagrać z dużym polotem i wiarą we własne możliwości. Bardzo ważne będzie mentalne przygotowanie do tego spotkania, aby nie przestraszyć się utytułowanego rywala. Wierzę, że jesteśmy w stanie pokusić się o tak samo dobry mecz jak z Lotosem PKO BP Gdynia zespołem podobnego formatu jak Wisła – zakończył trener akademiczek.

Mecz Finepharmu z Wisłą Can Pack Kraków odbędzie się w najbliższą środę 20 lutego o godzinie 19.00 w hali przy ulicy Sudeckiej 42 w Jeleniej Górze. Bilet wstępu dla osoby dorosłej kosztować będzie 4 zł. Dla dzieci i młodzieży za okazaniem legitymacji wstęp wolny.

Powiem tak...faworyt Kraków? ale powalczymy o zwycięstwo.. a może je nawet osiągniemy :-) NIE UKRYWAM ZE LICZE NA TO. POZDRO!
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 lutego 2008, 19:21

14:18

jak narazie nic nie zapowiada pogromu ze strony Wisły :)
ObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 lutego 2008, 19:38

28:31 po I polowie :) Jelonka daje rade 8)
ObrazekObrazek

matishe
Żak

Postautor: matishe » 20 lutego 2008, 21:59

ajććć... :( łezka w oku.. i smutnawo.. ale w końcu graliśmy z Mistrzem Polski.. Gratulacje dla Wisełki.. coś nam bardzo słabo poszło w ostatniej kwarcie ;/ a Jackson tylko 3 pkt. ???????? - tak nie może być, meczyk jeszcze przeanalizujemy i porozmawiamy z Szefostwem.. mam tutaj na mysli Panów Trenerów.. o tym meczu :) aa.. i chciałbym Gorąco Pozdrowić Panią Ele Trzesniewską która była na meczu i jej siostrę.. moją "ciocie".. Ewe N. :) Pozdrawiam..
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 20 lutego 2008, 22:35

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 20 lutego 2008, 23:35

Na zadnej fotce nawet nas nie ma:/ :evil: :?
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 lutego 2008, 23:40

Szkoda mi Was.. :wink:
szkoda też, że AZSik z Jelonki dopiero teraz zaczął dobrze grać... :wink:

pozdro Tylko... :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 lutego 2008, 01:28

Warto było pojechać do Jeleniej Góry...m.in. po to by zobaczyć że jednak można pewnie wygrać mecz w lidze grając z rotacją i do tego nie zmuszając żadnej z naszych obwodowych blondynek do 30 minut biegania (w tym momencie pozdrawiam pana Tomasza H. mimo, że nie tęsknimy :roll: )...warto też było pojechać po to by zobaczyć 2/2 za 3 Doris. I z wielku innych powodów też było warto :wink:

ps. genialne są statystyki na plkk :? ...Wielebnowskiej w Jeleniej nie było, zamiast niej w statystykach powinna być debiutująca w lidze Paulina Gajdosz.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 21 lutego 2008, 08:22

Krawiec 20 minut, Gajda 14, generalnie zaczynam się bać, że Wam Zapolski doprowadzi fizycznie zespół do formy.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 lutego 2008, 08:36

fajny mecz:)
wiem, że to Jelenia G(bez urazy dla drużyny i kibiców) i że sprawdziany formy dopiero przed nami, ale kurcze jak się chce to można rotować 12 zawodniczek! Brawo dla Wojtka Strażaka :wink:
wygrana bez problemów i na luzie. Kara i Candice jeszcze myślami w USA.
mimo to, było sporo naprawdę fajnych zagrań.
Brawo dla WSZYSTKICH naszych zawodniczek i dla Pauliny Gajdosz osobno za debiut w PLKK, szkoda, że się nie udało zdobyć punktów:)
a z Jeleniej to chciałam wyróżnić oczywiście Shyra Ely. fajna zawodniczka.
Wyjazd jak najbardziej na plus mimo blisko 4 godzin z pociągu z Wrocławia do JG( niech żyją Polskie Koleje Państwowe :lol: )
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Dario_P
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Dario_P » 21 lutego 2008, 10:09

Witam,

Fotki z meczu Finepharm JG - Wisła Kraków możne obejrzeć także tutaj - http://www.sportowefakty.pl/galeria/ind ... =11&g=1580

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 21 lutego 2008, 10:37

ann pisze:Wyjazd jak najbardziej na plus mimo blisko 4 godzin z pociągu z Wrocławia do JG( niech żyją Polskie Koleje Państwowe :lol: )

ann u nas to standard :D

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 21 lutego 2008, 10:55

To ta sama Paulina Gajdosz, która w zeszłym roku grała, a raczej leczyła kontuzje w Gorzowie?
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 21 lutego 2008, 10:55

elen pisze:To ta sama Paulina Gajdosz, która w zeszłym roku grała, a raczej leczyła kontuzje w Gorzowie?

Tak to ta sama Paulina :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”