Monika Siwczak w ciąży

Moderator: patrese

radosław
Nowy na forum

Monika Siwczak w ciąży

Postautor: radosław » 21 lutego 2008, 09:03

Jak donosi wczorajsza Gazeta Wyborcza, Monika Siwczak spodziewa się dziecka.
Życzymy przyszłej mamie wszystkiego najlepszego i dziękujemy za dotychczasową grę.
Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy młoda mamę na leszczyńskim parkiecie.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 06 marca 2008, 12:52

Ostatnio Monika Siwczak, koszykarka Dudy PWSZ Leszno całymi dniami leży w łóżku. Dlaczego?

Z Moniką Siwczak, koszykarką Dudy PWSZ Leszno, rozmawia Mariusz Cwojda

Zniknęła pani z drużyny, której pomogła pani awansować do play off w Ford Germaz Ekstraklasie. Co ze zdrowiem, jak się pani czuje?

Dziękuje, u mnie wszystko dobrze. Jestem w ciąży i musiałam zrezygnować z grania w koszykówkę. Lekarz zalecił leżenie w łóżku. Mieszkam u rodziców w Poznaniu. W końcu znalazłam czas na odpoczynek. Najgorszy był pierwszy tydzień. Nie mogłam cały dzień przeleżeć w łóżku. Wcześniej ciągle byłam w ruchu: jak nie trening, to mecz albo zgrupowania, i tak na okrągło. Prowadziłam dosyć intensywny tryb życia. Dla dobra dziecka musiałam jednak przerwać treningi. Działacze wiedzieli o moich planach. Poinformowałam o tym prezesa, wiceprezesa i trenera, gdy podpisywałam kontrakt.

Śledzi pani wyniki drużyny w lidze?

Jestem na bieżąco, gdyż mam kontakt z kierownikiem drużyny Zbyszkiem Królem i trenerem Jarosławem Krysiewiczem. Koleżanki przekazują mi wszystkie informacje, co się dzieje w zespole, na treningach i na meczach. Agnieszka Talarczyk relacjonuje mi wszystkie wydarzenia – prawie minuta po minucie (śmiech). W internecie śledzę relację live z meczów Dudy. Trochę żałuję, że nie mogę pojawić się w hali. Lekarz zalecił wypoczynek, leżenie w łóżku, pełen relaks. Na razie muszę leżeć do 20 marca, a później zobaczymy, co powie lekarz.

Czy już wiadomo co będzie: córeczka czy synek?

Jeszcze za wcześnie. Znajduję się w trzecim miesiącu ciąży. Nie zdecydowałam, czy będę chciała znać płeć dziecka przed jego narodzeniem. Z jednej strony, to ciekawe, ale z drugiej – oczekiwanie potęguje dwa razy większą ciekawość. Imion też jeszcze nie wybieraliśmy.

Jakie plany po urodzeniu dziecka?

Wrócę do koszykówki i na pewno wrócę do Leszna. Posiadam ważny kontrakt do końca czerwca 2009. Bardzo dobrze czuję się w leszczyńskim klubie. W drużynie posiadamy doświadczoną mamę Edytę Krysiewicz i po urodzinach dziecka posłucham jej wskazówek. Nie będzie łatwo, gdyż 9 miesięcy przerwy w treningach zrobi swoje. Edzia jest najlepszym przykładem, że po macierzyństwie można wrócić do wysokiej formy. Na razie za wcześnie mówić o planach. Wszystko podporządkowałam urodzeniu dziecka, a później przyjdzie czas na kolejne decyzje. Na pewno jeszcze zagram w leszczyńskim zespole.

www.panoramaleszczynska.pl

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

za elka.pl

Postautor: Ali_G » 18 marca 2008, 19:55

Do zespołu PKM Duda PWSZ Leszno wraca Monika Siwczak. Jeszcze dziś powinna pojawić się na zgrupowaniu w Brzegu Dolnym i rozpocząć wraz z drużyną przygotowania do rundy play off.

Nie takiego powrotu Moniki do zespołu oczekiwaliśmy. To przykre, ale nie donosiła ciąży. Jesteśmy z nią trzymamy za nią kciuki mówi trener leszczyńskich koszykarek Jarosław Krysiewicz. Monika sama zdecydowała się na powrót do zespołu. Chce w ten sposób zapomnieć o wszystkim tym, co ją ostatnio spotkało. Do piątku zapewne wyjaśni się czy da radę psychicznie i fizycznie podjąć walkę w rundzie play off.

Reszta zespołu intensywnie dwa razy dziennie trenuje. Zajęcia jeszcze na nieco wolniejszych obrotach ma Olga Żytomirska. Cel jest jeden pokonać rywalki pierwszej rundy. To na pewno marzenie wielu naszych zawodniczek. Musimy na te spotkania przygotować jakieś nowe zagrywki zdradza trener Krysiewicz. Jak to wyjdzie w praniu pokażą dwa spotkania pierwsze z wrocławskim mistrzem amatorskiej ligi koszykarzy i drugie piątkowe z grającymi też w FGE koszykarkami z Jeleniej Góry.

Po tym meczu nasze panie rozjadą się do domów na bardzo krótki świąteczny wypoczynek. Treningi wznowią w Lesznie już w lany poniedziałek. Pierwsze mecze fazy play off zaplanowano w Lesznie na 26 i 27 marca. Oba rozpoczną się w Trapezie o 18:30. Trzeci mecz rozegrany zostanie na wyjeździe 30 marca

-----------------------------------------------------------------------------------

Jestem w szoku. Monika leszczyńscy fani (myśle, że nie tylko) z Tobą!!
Nikita Bell- I love this game!
Tęcza Leszno!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 marca 2008, 08:33

no mysle ze kazdy czlwoiek wspolczuje :( ale zawsze sie znajdzie jakis idiota np na elka.pl i wyrazi swoje zadowolenie nie myslac co przezywa zawodniczka ....poracha
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Wróć do „Tęcza Leszno”