BASKET QUIZ!!... - KONIEC! Gratulacje Qiero :)

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 stycznia 2005, 16:25

Hmmmm... w takim razie termin nadsyłania odpowiedzi mijać będzie zawsze w niedzielę o północy. I powalczę z wszystkimi chętnymi na początek przez 10 tygodni - jeśli to okaże się niewypałem, damy sobie spokój, a nagrody już jest komu rozdać :) Co do zabieranie czasu, żeby znalezć odpowiedzi - mam inne zdanie - znalezienie odpowiedzi na przykład na pytanie pierwsze, jeśli użyć głowy i googli, zajmuje naprawdę nie tak wiele czasu :)

Pozdrawiam uczestników... postaram się, by na następne pytania rozwiązania nie nastręczały tylu trudności.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 stycznia 2005, 17:10

a prawidłową odpowiedzią jest Sylwia Czerniak. Zawodniczka ta występowała w niemieckim zespole do roku 1997, przyjechała między innymi wraz z koleżankami do Polski rozegrać sparing z zespołem Olimpii (Wągrowiec'96).

była także na przedligowym turnieju na ełksie - a ciakawostką jest to, że trener i II trener byli też nasi. Byli baardzo zdziwieni tym, że upatrujemy w Elżbiecie (wówczas) Nowak najlepszej naszej zawodniczki - a może mieli racje? - a ten pierwszy miał później bardzo ciężki wypadak na autobahnie koło Berlina - jak się nazywał...?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 stycznia 2005, 23:16

Kurczę... czytałem gdzieś niedawno nawet o tym wypadku :(( Bodajże jechały wtedy wraz z trenerem dwie zawodniczki ... ehhh... Nie mylę się? Tylko właśnie tak od razu uciekło mi nazwisko, a nawet okoliczności w których się zetknąłem z tą informacją. Na razie więc Simon poddaję się... a swoją drogą, to czemu nie wysłałeś mi takiego pytania do konkursu?:( Rewelacja! No chyba, że zostanie potraktowane już jako jedno z trzech do nastepnego tygodnia ;)

A co do Sylwii - bardzo urodziwa koszykarka (przynajmniej taką ją zapamiętałem z tamtych czasów), jej twarz ciągle widnieje mi przed oczami ;) Za to nie mogę skojarzyć, jak dokładnie przedstawiała się jej kariera na polskich boiskach... Może ktoś pomoże? A może na priva odpowiedz, jako propozycję następnego pytania?

No i jeszcze jedna SUPER wiadomość! Krąg uczestników zabawy poszerzył się o jedną, bardzo miłą osobę! Co mnie przyznam strasznie cieszy, bo jednak czym więcej Forumowiczów dołączy tym lepiej... a jak się okazało pytania wcale nie były takie strasznie trudne, bo osoba ta prawie trafiła KOMPLET! Zabrakło jednego punkcika .... ;)

Pozdrawiam i zapraszam jeszcze do nadsyłania odpowiedzi! Do jutra, do północy... albo na priva, albo na maila - sebastian.kovacs@wp.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 stycznia 2005, 23:48

Moje zdanie jest takie, że należy kontynuować ten quiz w takiej formie!!!! Ok, czas na odpowirdź można wydłużyć do niedzieli!!! w kwestii propozycji Viallosa, by zadać 15 pytań na miesiąc. Uważam że to nie wypali. Skoro nie ma czasu żeby odszukać odpowiedź na 3 pytania tygodniowo (12 pytań w miesiącu), to nie bedzie czasu na 15 pytań w miesiacu!
Ogólnie, to tak to sobie wyobrażałem, że w quiz zaangażuje sie maksymalnie 20 forumowiczów. Niestety, ale większość stać jedynie na ocenianie urody koszykarek!!!!
Nie widze też potrzeby aby rezygnowac z tej zabawy. Uważam że należy ją kontynuować, tym bardziej że pula nagród się powiększa (dziś Qiero, powiadomił mnie o bardzo atrakcyjnej nagrodzie z Brzegu).
A pytania póki co nie są trudne. Na znalezienie odpowiedzi na dwa pytania starczy godzina!!! Wiec dla chcącego, nic trudnego!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 23 stycznia 2005, 14:06

Szymon zgadzam się w 100%! JEDZIEMY DO KOŃCA! :) A kto nie z nami, ten przeciwko... ;) Żartuję... hihi

Przypominam, że jeszcze kilka godzin zostało... ciągle jeszcze są szanse na wejście przebojem do pierwszej piątki klasyfikacji po pierwszym tygodniu i walki o bardzo atrakcyjne nagrody!! :) No i zabawy w miłym towarzystwie (nie mówię o sobie oczywiście... hihi) ...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 stycznia 2005, 14:12

W wątku konkursowym można już zapoznać się z rozwiązaniami zagadek i wynikami pierwszego tygodnia zabawy! Temat tamten został też odblokowany, więc ZAPRASZAM serdecznie do wpisywawania swoich uwag i wrażeń po pierwszych pytaniach! Dziś wieczorem pojawią się pytania na drugi tydzień zabawy...

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=1255

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 24 stycznia 2005, 18:38

Jeśli chodzi o nagrody, to Joanna Chełczyńska obiecała mi swój kompletny strój z poprzedniego sezonu z podpisem, Jak tylko dostanę, to zaprezentuję na fotce.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 stycznia 2005, 20:04

qiero pisze:Jeśli chodzi o nagrody, to Joanna Chełczyńska obiecała mi swój kompletny strój z poprzedniego sezonu z podpisem, Jak tylko dostanę, to zaprezentuję na fotce.

WOW! Właśnie opadła mi szczęka... ;) SUPER NAGRODA!!! Wielkie dzięki dla Ciebie Qiero i dla zawodniczki! Myślę, że teraz więcej osób jednak postanowi się zmierzyć w walce o taki rarytas... a przypominam, że to nie wszystko - Viallos ufundował już bowiem kalendarz z podpisami zespołu Polfa Pabianice, a myślę, że w ciągu sezonu się coś jeszcze wymyśli :)

GORĄCO więc zapraszam do WALKI:) Pojawiły się juz pytania na drugi tydzień zabawy! Tym razem nie powinno być większych problemów z rozwiązaniem zagadek... Przypominam również o możliwości "zarobienia" dodatkowego punktu, w sytuacji gdy wymyślone przez uczestnika zabawy pytanie zostanie wykorzystane w Quizie! W tym tygodniu dwie osoby otrzymają ten dodatkowy punkcik ;) A to może być przysłowiowy języczek u wagi w walce o zwycięstwo...

Pozdrawiam!

Ps. Ehhh... widząc te nagrody pożałowałem, że nie mogę po prostu wziąść udziału, jako zwykłu uczestnik quizu... ehhh :roll:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 stycznia 2005, 22:51

Od qiero:
koszulka Joanny Chełczyńskiej z poprzedniego sezonu z jej podpisem - nagroda w quizie. (pozwolilem sobie zmniejszyc nieco rozmiary nadeslanej fotki, aby szybciej ladowala sie tym, ktorzy maja wolniejsze łącze)
Obrazek

a tu zdjecie w pełnych rozmiarach:
http://members.lycos.co.uk/eciwoklop/chelczynska.jpg

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 stycznia 2005, 12:00

http://www.pzkosz.pl/historia/me/seniorki.php

Seba popraw w pytaniu 5 drobniutki błąd merytoryczny - pierwszy w historii medal ME w kk zdobyliśmy w 1968 we Włoszech - brązowy. Gratuluje interesujących pytań :D

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 28 stycznia 2005, 12:44

simon pisze:http://www.pzkosz.pl/historia/me/seniorki.php

Seba popraw w pytaniu 5 drobniutki błąd merytoryczny - pierwszy w historii medal ME w kk zdobyliśmy w 1968 we Włoszech - brązowy. Gratuluje interesujących pytań :D

A ja doczytałem się, że pierwszy medal, brązowy i do tego we Włoszech nasze koszykarki zdobyły ale w roku 1938 :D czyli 30 lat wcześniej.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 28 stycznia 2005, 12:50

simon pisze:http://www.pzkosz.pl/historia/me/seniorki.php

:) No fakt - tak jest, jak się ufa bezkrytycznie temu, co jest napisane na stronie WWW :) A tak swoją drogą Simon nie w 1968, a przed wojną - w 1938 roku zdobylismy pierwszy medal - również brązowy i również we Włoszech. Co do pytań zaś - gratulacje należą się ich autorom (w niedzielę zdradzę komu ;) ), ja tylko wymyśliłem trzecie i widzę, że z bonusowym punkcikiem trochę przegiąłem, bo będzie za trudno...

Simon - zapraszam do zabawy!!!!!!:)

edit: Widzę, że Waldi był szybszy z odpowiedzią na pytanie, kiedy ten pierwszy, historyczny medal... ale za to punktów nie ma ;) :D Szkoda w sumie, że jedno pytanie się spalilło.. hehe

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 stycznia 2005, 13:01

:oops: no nie wiem dlaczego patrząc na tabelkę doszedłem do wniosku, że przed wojną to się nie liczy...

Seba, dlaczego pytanie "się spaliło"? przecież ten błąd nie ma znaczenia dla sensu pytania...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 28 stycznia 2005, 13:46

simon pisze:Seba, dlaczego pytanie "się spaliło"? przecież ten błąd nie ma znaczenia dla sensu pytania...

Nie, nie... "spaliło się" ewentualne pytanie o to, kiedy Polki zdobyły pierwszy medal mistrzostw Europy ;) Bo co do tego numer pięć, to oczywiście pozostaje w grze i Twoja prawidłowa odpowiedz się liczy (właśnie "ta" strona www mnie zmyliła :) ). Czekam na pozostałe odpowiedzi - dla Ciebie Simon pewnie nawet bonus w pytaniu szóstym nie będzie sprawiał problemów!

Pozdrawiam.

Gość

Postautor: Gość » 28 stycznia 2005, 14:21

Do kiedy w końcu odpowiadamy?

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”