.
Coś na potwierdzenie, że "wyczyny" trenera, to przypadek nieodosobniony. Po przegranym meczu w Stalowej Woli (STAL - MLKS 59:71; 2006-10-21), trener powiedział (wg oficjalnej strony ZKS STAL Stalowa Wola): "Chyba niepotrzebnie pochwaliłem dziewczyny po meczu w Wieliczce. Bez ambicji niczego w sporcie osiągnąć nie można.". A oto, co wpisali kibice pod relacją z tego meczu:
Autor: qwerty Data: 2006-10-22 22:00
Karlik już znowu po chamsku na ambicję dziewczynom wjezdza, paskudny typ.
Autor: patryk Data: 2006-10-23 14:58
[..] "bez ambicji" - czy on wie co mowi? gdyby nie mieli ambicji to juz by dawno przestali chodzic na treningi.
Autor: kibic Data: 2006-10-23 15:16
Karlik wez sie chlopie opanuj z deka !!
Dziewczynki graja za usmiech i dla wlasnej satysfakcji. Moze 2 moze 3 z nich beda gray w kosza w przyszlosci. A reszta nie . To sa mlode dziewczyny, ktore nie sa zbyt doswiadczone nie maja po 20 pare lat. Ty od nich wymagasz wyrachowania i boiskowego cwaniactwa. Jeszcze troche. Napewno sie beda starac. Prosze Cie Artek nie klnij na nie i nie wyzywaj. Czasami mi sie wydaje ze za wydzieranie sie na nie dostajesz premie ?!?!
Zresztą sam widziałem trenera "w akcji" 07-02-2008 w Gorzowie podczas ćwierćfinałów MPJS. Mocne wrażenia.
.5650.
.
I liga grupa A sezon 2007/2008
Moderator: Moderatorzy
Kaśka#4 pisze:Wisła II McArthur - Korona Kraków 46:49 (16:12, 8:14, 13:15, 9:8 )
Punkty: Gajdosz 18, Janas 9, Szewczyk 6, Czepiec -Golańska 4, Ćwięk 3, Janczyk 2, Pasek 2, Knopek 2
fotki z meczu tu: http://wisla.blogspot.com/2008/02/koszy ... orona.html
Nielada niespodzianke zafundowały swoim sympatykom młode koszykarki Wisły II McArthur, które w meczu I ligi pokonały zespół lidera - AZS AWF Katowice 66:59.
Już pierwsze minuty tego spotkania pokazały, że Wiślaczki w tym meczu pragną pokusić się o jakąś niespodzianke. Równo z gwizdkiem kończącym pierwszą kwartę, z 7 metrów za 3 pkt trafiła Patrycja Czepiec-Golańska, wyprowadzając zespół Białej Gwiazdy na 6 punktowe prowadzenie - 18:12. W drugiej kwarcie przebudziły się nieco zawodniczki zespołu z Katowic, które po kilku celnych próbach 3 punktowych zniwelowały niewielką przewagę Wisły. Do przerwy zespół z Katowic prowadził bowiem 32:31.
Trzecia kwarta to koncertowa gra w wykonaniu Wisły. Raz po raz szybkimi atakami i pięknymi dograniami pod kosz popisywały się Aleksandra Ćwięk oraz Paulina Gajdosz, natomiast prawdziwą egzekutorką okazała się być Sylwia Janas, która w całym spotkaniu zdobyła aż 21 punktów. W czwartej kwarcie zawodniczki ze Śląska rzuciły się do odrabiania strat, doszły nawet zespół krakowski na 4 punkty, jednak bardzo mądra i poukładana gra w obronie pozwoliła zawodniczką Wisły dowieźć prowadzenie do końca spotkania. I tak nielada niespodzianka stała się faktem, zespół Wisły II McArthur pokonał liderujący w tabeli team z Katowic 66:59.
Wisła II McArthur - AZS AWF Katowice 66:59 (18:12, 13:20, 25:10, 10:17)
Punktowały dla Wisły:
Janas 21
Gajdosz 13
Czepiec-Golańska 11
Ćwięk 8
Pasek 4
Janczyk 4
Knopek 3
Szewczyk 2
WWW.SKWK.PL
Zmobilizowałem sie i wreszcie dotarłem na mecz rezerw i jestem mile zaskoczony poziomem spotkania. Bałem sie mnóstwa strat, niedolotów, i ogólnie chaosu, a ten mecz naprawdę można było oglądać. Troche irytowała nieporadność w kontrach, ale było naprawdę sporo fajnych akcji.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Koszykarki Wisły II McArthur Kraków pokonały dziś w meczu o mistrzostwo 1 ligi kobiet drużynę UKS Szesnastka Dromet Częstochowa 68:30.
Tylko w pierwszej kwarcie przyjezdne postawiły Białej Gwieździe wysoko poprzeczkę dzięki czmeu pierwsze kwarta zakończyła się prowadzeniem gości 12:10. Druga kwarta to dobra gra podopiecznych Aldony Patyckiej co znalazło odzwierciedlenie na tablicy wyników -18:7 i na przerwę Wisła schodziła prowadząc 28:19.
Trzecia kwarta to już dominacja wiślaczek na parkiecie. Ta część gry wygrana 21:2 mówi sama za siebie.Tak więc po trzech kwartach na tablicy wyników 49:21 dla Białej Gwiazdy. Podobny przebieg miała i ostatnia odsłona spotkania, którą zawodniczki Wisły wygrały 19:9. Końcowy wynik 68:30.
Punkty dla Wisły II McArthur:
Janczyk - 11
Szewczyk - 11
Giza - 10
Gajdosz - 8 [2x3]
Pasek - 8
Ozga -6 [2x3]
Starmach - 4
Starowicz - 4
Dejner - 4
Piekarz - 2
Marco
www.skwk.pl
Tylko w pierwszej kwarcie przyjezdne postawiły Białej Gwieździe wysoko poprzeczkę dzięki czmeu pierwsze kwarta zakończyła się prowadzeniem gości 12:10. Druga kwarta to dobra gra podopiecznych Aldony Patyckiej co znalazło odzwierciedlenie na tablicy wyników -18:7 i na przerwę Wisła schodziła prowadząc 28:19.
Trzecia kwarta to już dominacja wiślaczek na parkiecie. Ta część gry wygrana 21:2 mówi sama za siebie.Tak więc po trzech kwartach na tablicy wyników 49:21 dla Białej Gwiazdy. Podobny przebieg miała i ostatnia odsłona spotkania, którą zawodniczki Wisły wygrały 19:9. Końcowy wynik 68:30.
Punkty dla Wisły II McArthur:
Janczyk - 11
Szewczyk - 11
Giza - 10
Gajdosz - 8 [2x3]
Pasek - 8
Ozga -6 [2x3]
Starmach - 4
Starowicz - 4
Dejner - 4
Piekarz - 2
Marco