Przed meczem: Odra Brzeg - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: Odra Brzeg - CCC Polkowice

Postautor: Hersi » 28 stycznia 2005, 22:01

W niedzielę brzeskie Cukierki podejmować będą zespół z Polkowic. Po raz pierwszy w historii klubu pełną relację na żywo przekaże telewizja

Brzeżankom do zakończenia rundy zasadniczej pozostały cztery mecze i tyleż szans na awans powyżej obecnie zajmowanego siódmego miejsca w ligowej tabeli. Przed nimi jeszcze wyjazdy do Gorzowa i Ostrowa, które powinny zakończyć się kompletem punktów. Dużo cięższych rywali: Wisłę Kraków i CCC Polkowice brzeżanki będą podejmować w hali przy ul. Oławskiej. Największą niewiadomą jest niedzielny mecz z CCC. Cukierki wygrywały z tym zespołem przed sezonem, ale w pierwszej rundzie wyraźnie mu uległy. Polkowiczanki, podbudowane ostatnim zwycięstwem nad Wisłą, mają realną szansę na zdobycie medalu, który przy odpowiedniej pozycji w tabeli przed play off może być nawet koloru srebrnego.

Cukierki dotychczas przegrały wszystkie wyjazdowe mecze, jednak w Brzegu potrafiły stawiać opór nawet mistrzowi Polski z Gdyni, więc sprawa wyniku niedzielnego spotkania pozostaje otwarta. Odbędzie się ono wcześniej, bo o godz. 12.45. Spowodowane jest to tym, że po raz pierwszy w historii klubu telewizja TVP 3 Wrocław nada z meczu pełną relację na żywo.

Cukierki Odra Brzeg - CCC Polkowice

Niedziela, godz. 12.45, hala przy ul. Oławskiej w Brzegu

Adam Konarski Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 28 stycznia 2005, 22:06

Ja tam tradycyjnie: za Andrzejem Nowakowskim. Gdzie by nie był, byle nie w meczu przeciwko nam kibicuję najlepszemu trenerowi w historii ŁKS :D :wink:

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 29 stycznia 2005, 00:18

Czy wybiera sie jakaś ekipa z Polkowić do nas?

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 stycznia 2005, 15:26

trzymam mocno kciuki za zespół z Brzegu!!!! w Waszej hali potraficie grac na równi z kazdym zespołem- mam nadzieje ze pokonacie zespol z polkowic, do boju!!!! :) :)
reloaded :]

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 29 stycznia 2005, 16:14

Zmazać plamę

Po fatalnym występie w Pabianicach brzeskie zawodniczki chcą się zrehabilitować w meczu z CCC Polkowice.

Drużyna gości pokonała w ostatniej kolejce Wisłę Kraków, sygnalizując chęć włączenia się do walki o medale. Drużyna Andrzeja Nowakowskiego także i w Brzegu wystąpi w roli faworyta, jednak gospodynie wcale nie zamierzają ułatwiać jej zadania.
- Zagramy we własnej hali, w której czujemy się bardzo dobrze i mamy wsparcie kibiców - mówi Krzysztof Kubiak, trener Cukierków. - Zawodniczki chcą się zrehabilitować za porażkę z Polfą, a ja mam nadzieję, że bezpośrednia transmisja telewizyjna nie wpłynie na frekwencję na trybunach.

CCC już przed sezonem zmontował bardzo silny zespół, Ostatnio tę drużynę wzmocniły jeszcze Alina Słabęcka, mająca za sobą występy w ligach francuskiej i hiszpańskiej oraz Anna Szyćko. Grają tam też doskonale znane z występów w Brzegu Agata Nowacka, Ilona Jasnowska, Olga Żytomirska i Anna Marczewska.
- Porównując nazwiska na papierze, stoimy na straconej pozycji - kontynuuje trener Kubiak. - U nas nie ma, jak w Polkowicach, zawodniczek mających za sobą występy w kadrze lub będący w sferze zainteresowania szkoleniowca reprezentacji. - Naszą siłą jest zespół, a gra opiera się na rzucie. Jeśli ten element wychodzi moim koszykarkom, wtedy żaden przeciwnik nie jest groźny, co pokazał mecz z Lotosem. Trenujemy dwa razy dziennie, analizujemy także kasety z meczami Polkowic i szukamy sposobu na grę rywalek. Musimy przeciwstawić im nieustępliwość w grze, agresywną obronę, kontrę i rzut z dystansu. W grze pod koszem nie mamy wielkich szans, do grają tam wysokie Agnieszka Pałka, Anna Marczewska i Olga Żytomirska, ale będziemy starali się rozrzedzić tę strefę.

Mecz rozpocznie się o nietypowej porze, czego wymagała telewizja.
- Dlatego trenujemy także rano, chcąc dostosować się do innego niż zwykle oświetlenia - kończy trener. - Liczę na to, że moje zawodniczki potrafią się tak zmobilizować, żeby wygrać ten mecz. W tej chwili toczy się walka o jak najlepszą pozycję przed play-off i dlatego każde zwycięstwo jest dla nas bardzo ważne.

Tadeusz Wyspiański
twyspianski@nto.pl
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 29 stycznia 2005, 18:39

GURU pisze:Czy wybiera sie jakaś ekipa z Polkowić do nas?

Z tego o czym poinformował mnie telefonicznie Kuba - przyjadą kibice CCC.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 29 stycznia 2005, 23:30

Ja mam nadzieje że Brzeg wygra ten mecz :lol: tym bardziej w swojej hali i z pięknym dopingiem swoich kibiców. Jeżeli nie wygracie meczu punktami to napewno dopingiem. Pozdro

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”