AZS Poznan - Lotos Gdynia 54:73

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 stycznia 2005, 11:02

uwaga!!!!! powyzszy tekt jest autorstwa Kuli, ja tylko go przepisałem i tutaj zamieściłem, poniewaz Łkuasz K. ma chwu\ilowe kłopoty ze swoich sprzetem komputerowym :) tak wiec jesli chodzi o bledy ortograficzne: to do mnie prosze, a jesli ktos wyłapie bledy merytoryczne, to prosze do Łukasza.

teraz cos "ode mnie" co do meczu: mysle ze "nasze" sie przestrszyly troche lotosu, wyrowanan walka trwała tylko do stanu 7:6 dla lotosu. zmartwilo mnie to ze przez nastepne(chyba) 5 minut poznanianki nie zdobyly zadnego punktu!!!!! w ten sposob przebiegala praktycznie cala pierwsza polowa, po ktorej stało sie jasne kto zdobedzie dwa punkty. w drugiej czesci spotakania pojawily sie rezerwowe zawodnczku AZSu, co cieszy, ze mogly zmiezyc sie z tak utytułowana druzyna jaka jest Lotos, np: Weronika Idczak(pierwszy "ekstraklasowy punktt!!), Joanna Jarkowska(16 punktow: wow!!!!!), Jagoda Malendowicz(takze punkcic, bodajrze z rzutow wolnych...). mysle ze warto odnotowac fakt ze druga polowe meczy wygrały akademiczki: trzecia kwarta zakonczyla sie remisem, po 13 pnktow z kazdej strony, natomiast czwartą kwarte wygrały poznanianki 18 do 14. generalnie wczoraj Lotos byl nie do pokonania, lecz mysle ze koszykarki obu zespolow stworzyly ciekawe widowisko.
reloaded :]

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 29 stycznia 2005, 12:24

Widze że Lola w Poznaniu nic nie gra. Pod koniec poprzedniego sezonu była u nas pierwszoplanową postacią i liderką zespołu, a tu 10 minut i zaledwie 4 pkt. I nie jest to pierwszy tak słaby mecz Loli.
LOLA WRÓC!!!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 stycznia 2005, 19:31

Hersi pisze:(...) Przewaga gdynianek stale się więc powiększała, mimo że specjalnej chęci do gry nie wykazywała najwyższa koszykarka świata Małgorzata Dydek. W tym spotkaniu "nie lubili" jej też sędziowie - już w pierwszej połowie odgwizdali "Ptysiowi" cztery przewinienia, choć tak naprawdę środkowa Lotosu sfaulowała tylko raz.
(...)

Miałem okazję być na pierwszych trzech kwartach tego meczu, więc zabiorę głos...

Dokładnie tak było! To, co gwizdali sędziowie w tym okresie, który widzialem, przeciw Lotosowi, to była totalna kompromitacja. Rozumiem wielkie chęci wyrównywania szans, ale gwizdanie Ptysiowi faulu w momencie, gdy była ona metr od pudłującej potwornie rywalki to lekka paranoja. Niestety takich "gwizdków" mieliśmy wczoraj więcej. Oczywiście wpływu na wynik nie miało to żadnego, ale nie bardzo rozumiem, czemu sędziowie podeszli w taki sposób do swoich obowiązków. Z drugiej strony bowiem przymknęli wyraznie oko na w momencie, gdy Beata Krupska-Tyszkiewicz złapała piłkę i rozpoczęła akcję będąc wyraznie za linią końcową... sędzia stał jakieś trzy metry dalej dokładnie na lini ;)

A co do Wery - w pierwszej połowie miała okazję się przekonać ile jeszcze czeka Ją pracy ;) No ale pokrycie Powell (bo bodajże ta Amerykanka wykończyła akcję z faulem mijając zawodniczkę Olimpii) to wielka sztuka! Jednak wszystko dopiero przed Werą... mam wielką nadzieję, że Jej przyszłość będzie również wspaniałą przyszłością poznańskiej koszykówki.

Z AZSu zaś zwolniłbym już dawno Asię Lorek, bo z całym szacunkiem zupełnie nie rozumiem wydawania skromnych przecież funduszy na tak "potrzebną" zespołowi zawodniczkę. Myślę też, że zdecydowanie szkoda tego, że np Monika Sibora tyle siedzi na ławce - przy jej doświadczeniu i umiejętnościach we wielu zespołach ekstraklasy byłaby podstawową koszykarką. Cóż ... w AZSie rozgrywających w bród... czego się nie da powiedzieć o graczach podkoszowych.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 stycznia 2005, 19:48

No właśnie postawa Lorek.....Myślałem ,że okaże się zasadniczym wzmocnieniem zespołu, tymczasem...kiepsko to widzę.....Zawiodłem się na niej tym bardziej , ze z tego co wiem pieniązki na konto są przelewane regularnie.Niestety nic nie może jej zmotywować do lepszej gry...Może faktycznie zamiast czekać na nagłe nienadchodzące olśnienie wyciągnąć drastyczne restrykcje,gdyż faktyczbie szkoda cięzko uciułanych pieniążków.a skoro jesteśmy przy peniniadzach to z całym szacunkiem dla Krupy ale pensja grubo ponad 10 tys. miesięcznie jest skandaliczna.Krupczatka nie gra juz w tym sezonie tak dobrze, a poza tym takie pensyjki działają demoralizująco zwłaszcza na młodsze zawodniczki.Podobno kierownictwo nie ma zamiaru na przedłużać kontraktu z Krupą po sezonie(tzn zaproponują jej pensję poniżej 10 tys. na co Krupcia na pewno nie przystanie),jeśli okaże się ,że to prawda to nie ma się co dziwić w końcu to potworne obciążenie budżetu...A bez sponsora tytularnego to już w ogóle..

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 stycznia 2005, 19:55

Przeszło 10 tysięcy???? :shock: :shock: O jaaaaaaaaaa... pomyśleć tylko, ze aby uratować przyszłość przeszło 20 ligowych zawodniczek (o umiejętnościach aktualnie pierwszoligowych a przyszłości może ekstraklasowej) Olimpia na cały przyszło rok potrzebuje do swojego budżetu 30 tysięcy :( Czyli jakieś dwie i pół miesięcznych pensji Krupy... ehhh... ale pieniądze na to się nie znajdą w Poznaniu, a nie ma problemu, by nasze podatki trafiały na konto na przykład Joanny Lorek grzejącej ławę i zupełnie zbędnej w zespole. Normalka w tym mieście...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 stycznia 2005, 20:08

Seba pisze:Przeszło 10 tysięcy???? :shock: :shock: O jaaaaaaaaaa... pomyśleć tylko, ze aby uratować przyszłość przeszło 20 ligowych zawodniczek (o umiejętnościach aktualnie pierwszoligowych a przyszłości może ekstraklasowej) Olimpia na cały przyszło rok potrzebuje do swojego budżetu 30 tysięcy :( Czyli jakieś dwie i pół miesięcznych pensji Krupy... ehhh... ale pieniądze na to się nie znajdą w Poznaniu, a nie ma problemu, by nasze podatki trafiały na konto na przykład Joanny Lorek grzejącej ławę i zupełnie zbędnej w zespole. Normalka w tym mieście...

Ech no wlaśnie Seba to normalka w tym mieście...Kończąc wątek Krupy to pamtam jeszcze jak przed sezonem kusiła ją Wisła i kierownictwo stawało na głowie żeby ją tylko zatrzymać a zawodniczka umiejętnie lawirowała pomiędzy ofertami skutecznie podbijając cenę....I tak za czasów Graży Kulczyk dostawała jeszcze więcej...Póki nie nauczymy się gospodarować umiejętnie pieniędzmi,stagnacja będzie trwać....

Gość

Postautor: Gość » 29 stycznia 2005, 21:25

Seba pisze:
Miałem okazję być na pierwszych trzech kwartach tego meczu, więc zabiorę głos...(....)

Z AZSu zaś zwolniłbym już dawno Asię Lorek, bo z całym szacunkiem zupełnie nie rozumiem wydawania skromnych przecież funduszy na tak "potrzebną" zespołowi zawodniczkę. .

co do Asi Lorek to rzeczywiście, od dluzszego juz czasu jest z nią duzo "nie-tak"......slyszalem takze(choc wolalbym nie mowic czyjego autorstwa sa to slowa) ze jest ona "pierwsza do wyrzucenia".....
w sumie to przed meczem myslalem podobie jak Wy: Saletra i Seba, aczkolwiek po meczu mam mętlik w glowie....no bo w sumie Asia troche pograła, rzuciła cztery punkty i zaliczyla chyba klika zbiorek; ogolnie zaprezentowała sie lepiej, wiec może cos z niej jeszcze w tym zespole bedzie.... Natomiast pensja Beaty Krupskiej moim zdaniem bylaby uzasadniona jesli zawodniczka ta grałaby na "super-extra" poziomie, czego jednak powiedziec nie moge.... szczgolnie przy braku sponsora glownego jest to baaardzo duzy wydatek dla klubu(utrzymanie takiej zawodniczki)..no ale nie wnikajmy juz w pensje, wszyscy sportowcy dostaja duzo pieniedzy: spojrzcie np. na Adama Małysza(brawo za dzisiejsze zwyciestwo) lub Jerzego Dudka.....

Seba! mogłeś skrobnąć pare slow ze bedziesz na tym meczu, zamienilibysmy parę słów.....swoja drogą to mowiłem chlopakom ze pewnie bedziesz, szczgolnie z powodu M.Dydek i Motylka....no i ni epomyliłem się..... :D

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 stycznia 2005, 21:29

Seba pisze:
Miałem okazję być na pierwszych trzech kwartach tego meczu, więc zabiorę głos...(....)

Z AZSu zaś zwolniłbym już dawno Asię Lorek, bo z całym szacunkiem zupełnie nie rozumiem wydawania skromnych przecież funduszy na tak "potrzebną" zespołowi zawodniczkę. .

co do Asi Lorek to rzeczywiście, od dluzszego juz czasu jest z nią duzo "nie-tak"......slyszalem takze(choc wolalbym nie mowic czyjego autorstwa sa to slowa) ze jest ona "pierwsza do wyrzucenia".....
w sumie to przed meczem myslalem podobie jak Wy: Saletra i Seba, aczkolwiek po meczu mam mętlik w glowie....no bo w sumie Asia troche pograła, rzuciła cztery punkty i zaliczyla chyba klika zbiorek; ogolnie zaprezentowała sie lepiej, wiec może cos z niej jeszcze w tym zespole bedzie.... Natomiast pensja Beaty Krupskiej moim zdaniem bylaby uzasadniona jesli zawodniczka ta grałaby na "super-extra" poziomie, czego jednak powiedziec nie moge.... szczgolnie przy braku sponsora glownego jest to baaardzo duzy wydatek dla klubu(utrzymanie takiej zawodniczki)..no ale nie wnikajmy juz w pensje, wszyscy sportowcy dostaja duzo pieniedzy: spojrzcie np. na Adama Małysza(brawo za dzisiejsze zwyciestwo) lub Jerzego Dudka.....

Seba! mogłeś skrobnąć pare slow ze bedziesz na tym meczu, zamienilibysmy parę słów.....swoja drogą to mowiłem chlopakom ze pewnie bedziesz, szczgolnie z powodu M.Dydek i Motylka....no i ni epomyliłem się..... :D

a! usuncie ten post wyzej, bo sam nie moge...kurcze cos sie dzieje bo dzis przez caly dzien cos co chwila wyrzuca mnie z korum... :evil:
reloaded :]

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 29 stycznia 2005, 23:21

Mnie też kurczę co chwile wyrzuca i nawet nie moge nic napisać bo sie wylogowuje co chwile. Aha ten krótki post na pierwszej stronie był mój :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”