Ir.PO: AZS Poznań vs Wisła Kraków 0:3 (36:87; 55:88; 71:89)

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Ir.PO: AZS Poznań vs Wisła Kraków 0:3 (36:87; 55:88; 71:89)

Postautor: Mytek » 27 marca 2008, 13:07

no coz... - porazke to mielismy pewna jak w banku, ale dla mnie osobiscie jej skala jest wrecz porazajaca :!:
mysle, ze nie mozna wynic dziewczyn - u nas nie ma kto grac po prostu.(ambicji tym ktore sa odmowic nie mozna!) A dzialacze pozbywaja sie skrzydlowej... - i tu pytanie - czy to jest normalna sytuacja?
dla mnie to jakas paranoja jest. bo kto ma teraz punkty zdobywac jako skrzylowa? zostala praktycznie tylko Siba i Dabkowska (jest jeszcze Mycia i Asia Lorek na tych pozycjach, ale obydwie nie dostaja zbyt wiele szans)

na lawce podczas meczow wiecej krzesel zajmuja trenerzy, drugi trenerzy, managerowie, kierownicy, prezesi anizeli same koszykarki :evil: a klub pozbywa sie skrzydlowej "ze względu niezadowalający poziom sportowy" (cytat z oficjalnej strony klubu)

RECE OPADAJA :evil: :evil: :!:

========================================

od czasow starego browaru uwazalismy za najgorszy ten sezon, w ktorym druzyna byla prowadzona przez trenera Szajka. Ale nawet wtedy, gdy sponsora kompletnie nie bylo a ilosc zawdniczek byla zblizona do terazniejszej, to druzyna potrafila ostro zamieszac w play-offach. (2:3 w PO z Wlokniarzem)
Teraz jest sponsor, jest o wiele wiecej kasy niz we wspomnianym sezonie, a przed pazdziernikiem mowillo sie nawet o pierwszej czworce. Zetkniecie z rzeczywiistoscia bylo dotkliwe juz od poczatku sezonu zasadniczego...
Oby nasze dziewczyny nie odpuscily jeszcze tego sezonu (tak jak moim zdaniem zrobili juz to dzialacze!!) i gryzky parkiet w czasie walki o 5-8 - oby skutecznej walki!![/list]
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2008, 14:55 przez Mytek, łącznie zmieniany 2 razy.
reloaded :]

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 29 marca 2008, 13:58

Dużo jest racji w tym co mówisz. Jak dla mnie błąd został popełniony na samym starcie rozgrywek. W letnim okienku transferowym sprowadzono zawodniczki, które miały być wzmocnieniem, ale nie dokońca nimi były.

Nie popieram też działań tego typu jakie były prowadzone w zimowym okienku transferowym. Chodzi mi tutaj o sprowadzanie na ostatnią chwile zawodniczek tylko po to by był transfer.

Nie popieram też postawy tego typu, że Wisła jest bogatsza, silniejsza i lepsza więc można sobie odpóścić. Wg mnie zawsze trzeba grać do końca i wierzyć w sukces, nawet jeśli jest on mało realny. Nie twierdzę, że nasze zawodniczki sobie odpuszczały, ale już samo takie gadanie nastawia negatywnie, czego skutki były widoczne w Krakowie.

Na koniec napisze coś optymistycznego...;)
Życze zawodniczkom jak najlepszego miejsca na koniec sezonu, a działaczom, by po zakończeniu sezonu, uwzględniając wszystkie warianty, pomyśleli trochę o kształcie drużyny, która mogłaby walczyć o medal w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
emplay
Nowy na forum

Postautor: emplay » 29 marca 2008, 16:17

zastanwiam sie ktore zwodniczkipowinny zostac na przyszly sezon? ktore ze starszych powinny odejsc i na ktore z mlodych postawic aktorym podziekwac? napiszcie co o tym myslicie?!?!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 marca 2008, 16:52

Wczorajszy mecz zdecydowanie na plus, podjęły walke i momentami nawet to fajnie wyglądalo! Wiadomo przeciwko takim koszykakom jak Dupree, De Forge czy Braxton ciężko sie gra i w końcu Wisła pokazała swoją wyższość, ale myśle że takich meczy należalo sie spodziewać w przekroju całej tej I rundy playoff, myśle że w jakis sposób zmazały blamaż z Krakowa, ale ogólne rozczarownie zostało!
Bardzo ładnie rozwija sie Wdowczyk wczoraj pokazała pare ładnych wejść pod kosz, gdy nabierze jeszcze pewności siebie to będzie dobrą centerką na przyszły sezon. Waleczne Mycia i Pauline zdecydowanie tez bym widzial w tym zespole na przyszly sezon. Co do życzeń transferowych na przyszły sezon to dobrze by bylo jakby dwie Natalie wróciły, wtedy bylby ciekawy skład. Jedna zasadnicza myśl sie nasuwa po tym mało udanym sezonie, powoli należy myśleć o zmianie pokoleniowej w druzynie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 01 kwietnia 2008, 14:48

zmiana pokoleniowa tak: ale wydaje mi sie, ze nadal trzonem zespolu beda bardziej doswiadczone zawodniczki. ale trzeba sciagnac nowe - co najmniej 2-3, w szczegolnosci na skrzydla...
reloaded :]

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 05 kwietnia 2008, 19:03

No widze, że wszyscy jesteśmy zgodni co do tego sezonu. Ale się nawet nie dziwie, bo obiecywano walkę o medal...a przynajmniej wiele się o tym mówiło.
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 05 kwietnia 2008, 20:05

Hamplik pisze:No widze, że wszyscy jesteśmy zgodni co do tego sezonu. Ale się nawet nie dziwie, bo obiecywano walkę o medal...a przynajmniej wiele się o tym mówiło.
bedziesz jutro na rybniku??bo ostatnio Cie nie było??
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 05 kwietnia 2008, 23:08

Po finale siatkarek na którym na pewno jak Cie znam będziesz masz dwa kroki do Chwiałki 8) Możesz już kupić zapasy piwa i na nas czekać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 07 kwietnia 2008, 12:36

bedziesz jutro na rybniku??bo ostatnio Cie nie było??

Nie było mnie na Wisle celowo-taki mój indywidualny protest ze wzgledu na postawę w ostatnich spotkaniach. A na Rybniku nie byłem, bo nie mogłem.
Na ostatnim najważniejszym meczu sezonu powinienem się zjawić :)

PS Maras dobrze mnie zna ;)
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

Wróć do „AZS Poznań”