1/4 finału: Tęcza Leszno vs. Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto awansuje do kolejnej rundy?

Czas głosowania minął 30 marca 2008, 17:48

Leszno
28
40%
Polkowice
42
60%

Liczba głosów: 70

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 01 kwietnia 2008, 18:49

Saletra pisze:Bardzo lubię Mieloszyńską i jak wielokrotnie pisałem, szkoda, że już w tym sezonie nie grała W eurolidze. Zegar biologiczny tyka, Daria ma 25 lat, a doświadczenie na arenie międzynarodowej znikome.
Wyjazdy do USa polskich zawodniczek ogólnie uważam za kretyńskie, szlajają się po jakiś dziadowskich uniwersytetach, dusząc po parę pkt, po czym powracają i w naszej lidze są co nawyżej przeciętne.
Z Darią jest inaczej, ale mimo wszystko, uważam, że gdyby została w Polsce miast wyjezdzać do USA

Wiesz, jest jeszcze życie po zakończeniu kariery. A dyplom + znajomość języka przyda się, by później niekoniecznie być nauczycielem wf lub trenerem.

Odnośnie Darii i Lotosu... Przecież latem Lotos jej nie chciał. A jeśli pamiętam, to podpisała dwuletni kontrakt w Lesznie.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 01 kwietnia 2008, 19:03

ajaja pisze:... Przecież latem Lotos jej nie chciał. A jeśli pamiętam, to podpisała dwuletni kontrakt w Lesznie.

I mam nadzieje że nadal nie chce.Za stara -jak do sprowadzenia przez Lotos (i to w Lotosie lubię) , bez ogrania w pucharach.

PS:Niech Wisła ją weźmie :wink: :wink: :wink: my zadowolimy się Skobelkiem :roll: :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 kwietnia 2008, 19:08

hellraiser pisze:
ajaja pisze:... Przecież latem Lotos jej nie chciał. A jeśli pamiętam, to podpisała dwuletni kontrakt w Lesznie.

I mam nadzieje że nadal nie chce.Za stara -jak do sprowadzenia przez Lotos (i to w Lotosie lubię) , bez ogrania w pucharach.

PS:Niech Wisła ją weźmie :wink: :wink: :wink: my zadowolimy się Skobelkiem :roll: :roll:

A Gulak to niby młodzieniaszek? ;-)
Spokojnie, z Patrycji dało się zrobić solidniaka to i z Mieloszyńskiej się coś może wykluć. Taki już los zawodniczek powracających ze stanów - po 19 lat to one nie mają..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 01 kwietnia 2008, 21:36

Panowie zapomnijcie o jakiejkolwiek zawodniczce z Leszna :wink: :wink: :D

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 02 kwietnia 2008, 07:19

Oj zapominamy o wielu ;-) Ale ta jedna jakoś zapadła w pamięć :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 02 kwietnia 2008, 08:07

Marek1990 pisze:Panowie zapomnijcie o jakiejkolwiek zawodniczce z Leszna :wink: :wink: :D

jezlei chodzi o mnei to mozecie sobie wszystkie zostawic :wink:
a "zapomne" o zawodniczkach z Leszna jak "przezyjemy" te polfinaly....

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 02 kwietnia 2008, 12:14

i wzajemnie wy tez zostawcie sobie wasze Polki ;) szkoda ze nie gracie zbyt często w krajowym skladzie wtedy Lotosik traci tak ze 50 % swojego powera ;) to tyle jesli chodzi o droczenie sie o zawodniczki z Leszna :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 02 kwietnia 2008, 12:19

Mozarthio pisze:i wzajemnie wy tez zostawcie sobie wasze Polki ;) szkoda ze nie gracie zbyt często w krajowym skladzie wtedy Lotosik traci tak ze 50 % swojego powera ;) to tyle jesli chodzi o droczenie sie o zawodniczki z Leszna :)

dla mnie nie traca :lol:
mysle ze bez Waszej amerykanki tez niewiele byscie zdzialali :wink: no chyba ze po trupach :wink:

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 02 kwietnia 2008, 13:55

A.shock pisze:dla mnie nie traca :lol:
mysle ze bez Waszej amerykanki tez niewiele byscie zdzialali :wink: no chyba ze po trupach :wink:

i tutaj sie z Toba nie zgodze, zauwaz ze Ryan jest z nami od niedawna. Wczesniej co prawda byla Constance ale to juz nie bylo to samo. Biore w ciemno nasz polfinal, Wy bez Canty i Holdsclaw, my bez Ryan:)
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2008, 14:03 przez bartas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 02 kwietnia 2008, 13:59

my mamy jedna amerykanke ...wy macie 4 amerykanki , bialorusinke, ukrainke, serbke, niemke z tego co pamietam :) wiec razczej odejmij te 50% ;) bo sorki Jujka , Waligorska ,Leciejewska Bibrzycka nie wiele by same zdzialaly przez caly sezon :) wogole spojrz w staty swojej druzyny w pkt Leciejewska jako Polka z waszej druzyny dopiero 43 miejsce ....wiadomo malo grala bo ...graly zagraniczne :)

p.s. w sezonei zasadniczym w druzynie leszna grala Jinks w 14 meczach srednia 9 pkt na mecz wiec zapewniam cie ze nie stanowila ona sily zespolu leszczynskiego i najwazniejsze mecze wygralismy bazujac na formie calej druzyny :)...w rundzie rewanzowej dolaczyla Coleman i rzeczywiscie to jest wzmocnienie ale bez niej tez calkiem nam sie wiodlo chociaz wciaz by sie chcialo wiecej ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 02 kwietnia 2008, 14:08

Proponował bym rozegranie meczu Polskich składów... Było by to ciekawe widowisko... Myśle ze gdyby niedaj Boże Lotos wygrał 2 mecze u siebie to trenerzy mogli by to przemyśleć... No chyba że trener z Gdyni i jego ogólnoświatowy Team bał by sie kompromitacji ze swojej strony...
sorry za błedy leci spontan

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 02 kwietnia 2008, 14:13

bartas pisze:
A.shock pisze:dla mnie nie traca :lol:

i tutaj sie z Toba nie zgodze, zauwaz ze Ryan jest z nami od niedawna. Wczesniej co prawda byla Constance ale to juz nie bylo to samo. Biore w ciemno nasz polfinal, Wy bez Canty i Holdsclaw, my bez Ryan:)

ja bym sie nie zakladala - potrafilismy z marszu wygrac z Wisla bez amerykanek i to z tego co pamietam u Was na parkiecie wiec... ja wierze w nasza Polki... a gdyby jeszcze byla Paula.....
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2008, 14:19 przez A.shock, łącznie zmieniany 1 raz.

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 02 kwietnia 2008, 14:18

don.deks00 pisze:Proponował bym rozegranie meczu Polskich składów... Było by to ciekawe widowisko... Myśle ze gdyby niedaj Boże Lotos wygrał 2 mecze u siebie to trenerzy mogli by to przemyśleć... No chyba że trener z Gdyni i jego ogólnoświatowy Team bał by sie kompromitacji ze swojej strony...

no 11 zawodniczek przeciko 6 a raczej 5 to mogloby sprawic nam problem nie powiem :lol:

ale wszystkie nasze Polki i Lecia (chociaz ma slabszy okres) i Lula i Waligora i Patrycja sa dobrymi zawodniczkami i przyszlosciowymi. Zreszta gdyby nie byly nie mialyby szansy grac w Lotosie :lol:

"przykro mi" :wink: ze musicie walczyc w polfinalach z ogolnosiwatowym zespolem ale.... taki jest sport Wy walczycie o 4 FGL a my o Eurolige. NIewielka roznica co? a i wybaczcie ze mamy troche wiekszych i zamozniejszych sponsorow. Bez nich pewnie i nasz sklad opieralby sie na zawodniczkach polskich....
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2008, 14:31 przez A.shock, łącznie zmieniany 1 raz.

A.shock
Żak

Postautor: A.shock » 02 kwietnia 2008, 14:25

Mozarthio pisze:.... chociaz wciaz by sie chcialo wiecej ...

ja Was rozumiem "w miare jedzenia apatyt rosnie" ale moze tak spokojnie :D Nie od razu Krakow zbudowano :lol: a Tym bardziej Gdynie czy Leszno albo w odwrotnej kolejnosci :wink:

Macie juz sukces jestescie w 4 i super jezlei uda Wam sie cos jeszcze ugrac. Wiadomo ze sukces przyciagnie sponsorow wiec ide o zaklad ze w przyszlym roku ilosc Polek jak rowniez ich udzial w meczach ulegnie zmiania :lol: I jak zaczniecie grac o cos wiecej niz 4 (np Puchary) to zobaczycie jak wazne sa dobre zagraniczne zawodniczki

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 02 kwietnia 2008, 14:46

nom spokojnie :) to tylko takie przemyślenia mam nadzieje ze nikt tego nei odbiera jak ataki . A to ze druzyne buduje sie powoli to wiemy, my ją budujemy od poczatku tego sezonu i efekty przerosly wszystkich , teraz utrzymac sklad i marzy mi sie 3-4 zawodniczki w przyszlym sezonie na wzmocnienia

p.s. A.Shock chyba amerykanki wtedy z nami nei grały nie wiem nie pamietam ale grala wtedy Snitsina i Bretreiner u nas (wtedy obydwie byly w formie wysokiej moim zdaniem bo wchodzilo im wszystko) , a na wyjazdach to juz nei wiem kto byl w waszym skladzie

hmm a co do porównania ze w Lesznie jest 11 zawodniczek to tak nie dokonca ...bo w sumie te ktore nadaja sie do gry to 7-8 a u was 6 tak? no to poziom byłby zbliżony jesli chodzi o personalia . Co do przyszłości waszego klubu nie bede sie wypowiadal, ale mam swoje zdanie i nie uważam aby Waligorska i juniorka Bibrzycka stanowiły sile zespolu w przyszlosci ale kazdy widzi to inaczej jak wyjdzie nie wie nikt . Napewno z Jujki bedzie miała korzyść cala Polska juz wiele potrafi i wiele moze osiągnąć.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”