1/2 finału:TS Wisła Kraków - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

wierny

Postautor: wierny » 07 kwietnia 2008, 22:12

Tak sobie siedze i czytam wpisy na temat spotkan pierwszej czworki ligi i jestem dumny ze doczekalem chwili kiedy wsrod najlepszych zespolow w Pölsce jest nasz AZS. Pare lat temu wstecz nie wierzylem ze w Gorzowie powstanie zespol ktory bedzie walczyl o medal MP. Dzieki paru osobom udalo sie stworzyc maly cud nad Warta i za to chciabym podziekowac m.in. nanaszemu trenerowi. Jeszcze jedno - malo mnie obchodzi co kibice innych klubow wypisuja na temat klubu i trenera - gowno widza i tyle. Fakty mowia za siebie. Pozdro dla gorzowiakow.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 kwietnia 2008, 22:34

Wypowiedzi trenera również mówią same za siebie. :wink: :wink: :wink:

pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 kwietnia 2008, 09:07

Endrju pisze:Tak szczerze powiem ze nie pamietam z jakim slabszym zespolem nasze probowaly "zabiegac rywalki"... w tym sezonie :D

W tym i poprzednim - właściwie to we wszystkich jakie widziałem - z nami. Powiem inaczej - w meczach z ŁKS (z innych widziałem zaledwie jeden) nie widziałem jeszcze innej koncepcji na grę niż agresywna obrona - taka "mini zona" przez 40 minut.

Efekty raczej wątpliwe (porażki od lat) - zmian koncepcji brak - tyle moich spostrzeżeń w tym temacie.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 08 kwietnia 2008, 10:01

Temat nam się rozpływa. Ja napiszę za co nie lubię trenera AZSu. Szczerze i bez ogródek:

po wypowiedzi po pierwszym meczu widzę, że to tyran, pan i władca. Publicznie mówić o tym, że on do szatni nie wejdzie, bo to by się skończyło źle dla zawodniczek... Nie był to ton żartobliwy, był ogromnie władczy. Mnie i pewnie nie tylko mnie zrobiło się nieprzyjemnie. Dlatego tego człowieka nie lubię.

Jeśli chodzi o naszych krakowskich trenerów, to jest to trochę inny wątek. Jeśli zajmujemy się trenerem Maciejewskim, nie odbijajcie piłeczki, bo wtedy temat się rozmywa. Jak skończymy, możemy wtedy pogadać o naszych trenerach. Chodzi mi o to, że jacy by nasi trenerzy nie byli, to i tak nie zmieni umiejętności czy ich braku u pana Darka. (taka dygresja co do rozmowy).

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 kwietnia 2008, 16:00

Ja uważam że Maciejewski to najlepszy teraz trener w Polsce i trenerzy naszych Euroligowych drużyn mogą mu buty czyścić.Stylem przypomina Bobrovskiego ,jak widać charakterem też :? :? :?
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 kwietnia 2008, 16:11

ale potwarz dla Bobrovskiego :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 kwietnia 2008, 16:54

hellraiser pisze:Ja uważam że Maciejewski to najlepszy teraz trener w Polsce

to naprawde wspanialy czlowiek :? :twisted:
dziwne, skoro trenerzy Euroligowi mogą mu lizać buty, to dlaczego Gorzów dzieki jego wspanialej taktyce i swietnemu prowadzeniu klubu nie poradzil sobie w tym sezonie z druzynami Euroligowymi?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 08 kwietnia 2008, 17:03

Bo jakbyś nie zauważył nie miał tak dobrego składu na to. Z pustego to i Salomon nie naleje. Znasz takie przysłowie? Oczywiście gorzowianki są dobre na PLKK i na słabsze drużyny występujące w FIBA CUP. Dla odniesienia sukcesu w Polsce i w Europie potrzebne są wzmocnienia i to jak dla mnie nie 1 nie 2 ale minimalnie 4 dobre zawodniczki na poziomie europejskim. Pamiętaj, że trenerzy euroligowi (przede wszystkim w Rosji) mają do dyspozycji budżety na poziomie Wisły i Lotosu razem wziętych.

Swoją drogą na przyszły sezon widziałbym w Gorzowie J. Jarkowską, ale wątpliwa sprawa i to tylko moje marzenie. :)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 kwietnia 2008, 17:24

rzymi pisze:
hellraiser pisze:Ja uważam że Maciejewski to najlepszy teraz trener w Polsce

to naprawde wspanialy czlowiek :? :twisted:
dziwne, skoro trenerzy Euroligowi mogą mu lizać buty, to dlaczego Gorzów dzieki jego wspanialej taktyce i swietnemu prowadzeniu klubu nie poradzil sobie w tym sezonie z druzynami Euroligowymi?

Nie trenerzy Euroligowi ale NASI trenerzy Euroligowi. R.S i W.D-Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 kwietnia 2008, 17:37

małe sprostowanie.
w tym sezonie Wojtek D-Z nie był euroligowym trenerem.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 kwietnia 2008, 18:43

hellraiser pisze:trenerzy naszych Euroligowych drużyn:?

racja, mój błąd.

ale wystarczy spojrzeć na Leszno. Nie ma wielkich pieniędzy, nie ma takich nazwisk jak w Lotosie czy Wiśle a grają bardzo dobrze.

a i pytanie. Czy gdybym napisał, że w Lesznie nie ma takich nazwisk, jak w Gorzowie - miałbym choć trochę racji?
ObrazekObrazek

Barti
Żak

Postautor: Barti » 08 kwietnia 2008, 18:46

rzymi pisze:dziwne, skoro trenerzy Euroligowi mogą mu lizać buty, to dlaczego Gorzów dzieki jego wspanialej taktyce i swietnemu prowadzeniu klubu nie poradzil sobie w tym sezonie z druzynami Euroligowymi?

Ty się z głupim przez ścianę macałeś, czy masz tak od urodzenia?? :wink: Dobrze wiesz,że dopóki jakakolwiek drużyna FGE nie zniweluje dystansu w budżecie do liderów Naszej ligi, dopóty Wisła i Lotos górować będą nad resztą drużyn w lidze. Z roku na rok coraz bliżej mamy (mam na myśli całą resztę drużyn PLKK) do odniesienia zwycięstwa nad jednym z potentatów Naszej ligi, lecz będą to raczej pojedyńcze, wymęczone (w tym sezonie Toruń) tryumfy.
A zastanawiałeś się jakby wyglądała gra np. 4 pierwszych drużyn ekstraklasy, gdyby im eksperymentalnie na krótki czas pozamieniać trenerów. Niech R.S. przyjdzie do Gorzowa, Darek niech idzie do Lotosu, Krysiewicz do Wisły, W.D.Z. poszedłby do Tęczy. Myślisz, że Maciejewski i Krysiewicz mieliby wtedy, mając obecne zawodniczki Lotosu i Wisły w składzie, mega ból głowy i główkowali by przez miesiąc, co tu zrobić żeby nie przegrać?? Lotosiary są obecnie w tej chwili w takiej dyspozycji, że od połowy sezonu nawet Ty mógłbys być trenerem Lotosu, a i tak miałbyś 1 miejsce przed play off. W Wisle do piatki nie łapią sie takie zawodniczki, o których wiekszość drużyn PLKK może sobie pomarzyć. Więc daj sobie spokój z porównaniami typu: "jak on taki dobry to czemu nie wygrał z Wisłą czy Lotosem". Ja rozumiem, że nie każdemu może się podobać praca Maciejewskiego ( ja też do końca w 100% się z jego koncepcją się nie zgadzam), ale mogę przyjąć konstruktywne i rzeczowe argumenty. Weź porównaj Swój wpis i np wpis Greebo, który krótko i rzeczowo wymienił co Jemu w stylu a'la Maciejewski nie pasuje. Przedstawił to tak, że nawet najbardziej zapatrzony w Darka kibic siadzie i przeanalizuje ten wpis, czy aby nie ma w tym trochę racji. Ty natomiast puściłeś tu małego bączka w stylu przedszkolaka ze starszaków. Idąc dalej.... moim zdaniem miarą trenera nie będzie to, czy mając w składzie mega-gwiazdy wygra ligę w Polsce, ale to, że ich nie mając będzie potrafił doprowadzić drużynę w czub tabeli na koniec sezonu i zdobyć medal. Nie jest sztuką zarobić przez firmę milion, mając kapitał 100 milionów, sztuką będzie zarobić ten milion mając kapitał np. 500 tysięcy. Dla mnie i tak w tym roku wybór najlepszego trenera tego sezonu bedzie banalnie prosty...... ja już Go praktycznie w moich oczach mianowałem, a jest Nim P. Krysiewicz, niezaleznie od tego czy zdobędzie medal, czy nie. :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 kwietnia 2008, 19:02

Barti pisze:
rzymi pisze: Dla mnie i tak w tym roku wybór najlepszego trenera tego sezonu bedzie banalnie prosty...... ja już Go praktycznie w moich oczach mianowałem, a jest Nim P. Krysiewicz, niezaleznie od tego czy zdobędzie medal, czy nie. :D

Krysiewicz jeżeli nie zdobędzie medalu to z całym szacunkiem główną załogą będzie wyeliminowanie cieniujących Polkowic.
Jeżeli AZS zdobędzie medal to Maciejewski będzie bezkonkurencyjny.Przypominam że AZS łączył grę w lidze i pucharach. Walczył na dwa fronty i w obu przypadkach b.dobrze.
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 kwietnia 2008, 19:18

Kurde Barti, zamiast wytlumaczyc mniej doswiadczonemu kibicowi od siebie o co chodzi, to Ty tu na mnie (prawie) suchej nitki nie zostawiasz :P wiesz, ja do trenera Maciejewskiego tzn jego stylu gry nic nie mam - dziewczyny grają agresywnie i dobrze im idzie. Najbardziej zastanawiają mnie jego wypowiedzi, które mogą zdołować zawodniczki bardziej niż przegrana.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 08 kwietnia 2008, 19:54

a moze rzymi zamiast wtykac wszedzie swoje milion groszy zaczniesz pierw analizowac wpisy bardziej doswiadczonych kibicow i milion razy sie zastanowisz zanim cos napiszesz.. wszedzie jestes i odbieram Twoje wpisy jakbys tylko chcial cos od siebie dodac zeby bylo kolorowo na forum wiecej stron do czytania tylko szkoda ze dzieki takim jak Ty tych kilka stron wiecej jest zwyklym smieceniem.. forum jest od dyskusji ale dyskusji na poziomie a Twoj poziom wg mojego odczucia jeszcze nie rozwinal sie tak bardzo bys mogl wlaczac sie do dyskusji na temat innych klubow.. G wielkie wiesz i dopiero co zaczales swoje egzystencje na tym forum a piszesz jakbys mial jakies doswiadczenie kibicowsko-koszykarskie.. zbastuj troche i mysl bo to ani nic nie kosztuje ani nie boli.. przepraszasz za off-topa
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”