Ewelinka:))) :*

Moderator: Moderatorzy

Grzesiek:)

Postautor: Grzesiek:) » 29 kwietnia 2008, 08:11

Dorzucę także swoje trzy grosze do tej dyskusji i przy okazji ku uciesze osoby o nicku "BasketFan" podniosę poziom rozmowy. 8)

Następnie muszę zgodzić się z Pietrocem bo jak zawsze chłopak piszę prawdę i ma absolutną rację.

A teraz moje zdanie:
Uważam, że wszyscy kibice Pabianic powinni być wdzięczni Ewelinie za grę, za jej poświęcenie i za to, że w dużej mierze przyczyniła się do awansu Włókniarza do awansu do Ekstraklasy.

Przechodząc płynnie do drugiego aspektu, hmmm uważam, że Ewelina dobrze robi przechodząc do Lotosu. Oczywiste jest, że w Pabianicach byłaby niekwestionowaną gwiazdą i grywałaby całe mecz, znowu rzucając po 30 parę punktów. Hmm czy oprócz ogrania coś by jej to dało? Wydaje mi się, że raczej nie. A tak to w Lotosie będzie jedną z przyszłościowych zawodniczek. Przez to będzie musiał ciężko pracować, żeby dostać szansę, co jej na pewno na dobre wyjdzie. Będzie miała szanse szkolić się od najlepszych i na pewno będzie miała lepsze warunki niż w Pabianicach. Także może w tym, a może w następnym będzie miała szanse pograć w europejskich pucharach, zbierając tym samym bezcenne doświadczenie.

Ps.
Cóż Ewelinko:) per aspera ad astra, zapewne ta cała dyskusja na forum jest jedną z trudności, którą musisz pokonać aby sięgnąć gwiazd.

gucio
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gucio » 29 kwietnia 2008, 09:19

Reasumujac, mysle ze czas zakończyć dyskusje.
Czas pokaże czy to była dobra czy zła decyzja Eweliny i nikt inny jak tylko ona będzie zbierała jej owoce.
Ilu ludzi, tyle zdań.
Ja też mam odmienne od poprzednika, ale szanuje decyzje Eweliny.
Patrząc juz na historyczną prace z młodzieża w Pabianicach, gdzie zespół po raz pierwszy awansował do ówczesnej pierwszej ligi w składzie z samymi wychowankami a następnie w oparciu o te właśnie wychowanki i mądre wzmocnienia innymi perspektywicznymi polskimi zawodniczkami zdobywał wielokrotnie medale mistrzostw polski w tym czterokrotnie z rzędu złote szkoda tej decyzji.
W mojej ocenie przyszedł właśnie czas na budowanie takiej drużyny w Pabianicach i może w końcu doczekamy się kolejnych takich zawodniczek jak chociażby nadal grających na wysokim poziomie Renaty Piestrzyńskiej (Szczygieł) i MPV turnieju finałowego Marzeny Głaszcz (Jarzyny).
Włókniarz potęga jak za czasów Langierowicza.
Czy ktoś pamięta piątkę (Kozera,Piotrkiewicz,Sidoruk,Seroka,Stodulska)?

teo
Amator

Postautor: teo » 29 kwietnia 2008, 09:35

Podpisuję się pod słowami BasketFana i również życzę powodzenia. Z Pabianic zostaw sobie tylko miłe wspomnienia i nie daj się ...

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 29 kwietnia 2008, 11:52

Moim zdaniem Ewelina juz teraz idzie do Lotosu bo w Pabianicach w juniorkach starszych (bo do juniorek juz sie nie lapie) zlota nie zdobedzie a Gdynia sciaga laski z SMSu zeby wkoncu ograc MUKS.. ciekawe czy im sie to uda??
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Kamil-Obserwator

Doceńcie to

Postautor: Kamil-Obserwator » 29 kwietnia 2008, 15:31

Zgadzam się ,że poziom rozmowy jest na żenującym poziomie.
Owszem, każdy ma prawo do własnego zdania, Ale nie potraficie docenić tego co ta dziewczyna zrobiła dla Pabianickiej Koszykówki
O co Wy, kibice macie do niej pretensje? O to ,że jest ambitna i chce sięgać wyżej?
O co Wy, koleżanki z zespołu macie do niej pretensje? O to ,że była lubiana przez media, że była lepsza, że rzucała więcej?
O co trener ma do niej pretensje? O to ,że odchodzi?

Na pewno już w poprzednim sezonie bił sie o nią nie jeden klub w Polsce. Ewelina została i pomogła byśmy teraz mogli cieszyć się z tego co mamy, z extra-klasy. Nie jedno zwycięstwo opierało sie na jej grze, i spoczywało na jej barkach.
A Wy jej teraz tak dziękujecie, pisząc na nią takie rzeczy?
Nikt nie ma wpływu na to co tu piszecie, gdyż każdy ma prawo do swojego zdania.

Ewelinko, moja rada jest taka abyś nie przejmowała sie tym wszystkim co jest tu pisane. To zwykła zawiść i zazdrość przemawia przez tych ludzi.

Myślę, że to bardzo nieliczni mają takie złe zdanie na Twój temat. Reszta Pabianiczan ma o Tobie bardzo dobre zdanie. Bez powodu nie zostałabyś wybrana sportowcem powiatu Pabianickiego. Ludzie Cię szanują, za to co dla nas zrobiłaś.

Ja od siebie chciałbym dodać, że jesteś wspaniała, młodą, utalentowaną, piękną, mądrą koszykarką. Będę Cię zawsze wspominał jako uśmiechnięta i zadowoloną. Koszykówka sprawia Ci wielką radość i to widać.
Dziękuje, że pomogłaś wbić się nam na szczyt. Dziękuje w swoim imieniu i tych którzy nie potrafią.
Życzę Ci wszystkiego co najlepsze, abyś dalej rozwijała się w tak szybkim i miłym dla oka tempie .
Przykro mi ,że odchodzisz , bo ten zespól bez Ciebie bardzo się zmieni , ale tam masz od kogo się uczyć, możesz wypromować swoje nazwisko nie tylko w Polsce ale także w Europie. Na pewno będziesz tam grała o wiele mniej, ale masz w sobie ducha walki,ambicje i talent i dzięki temu osiągniesz sukces. Jeśli będziesz tak samo pracować to Ci się uda. Trzymam za Ciebie kciuki.
Powodzenia
[/b]

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 29 kwietnia 2008, 18:15

Nikt z pabianickich kibicow zadowolony nie jest ze odchodzi, tym bardziej że do Lotosu. Ale jeżeli dzięki temu spełni swoje marzenia to my jej nie powstrzymamy....powodzenia, Spełniaj marzenia, do dzieła:)
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 30 kwietnia 2008, 00:30

No to i ja sobie zabiorę głos.

Szkoda, ale cóż, według mnie, niepodważalnym jest fakt, iż praktycznie gdzie by nie spojrzeć to Ewelina będzie miała wszędzie lepiej niż w Pabianicach. Cholera wogóle wie czy wystartujemy w ekstraklasie???? Tak proszę państwa.... niezapominajcie że w dzisiejszych czasach sam awans nie oznacza że się będzie grało..... jak to mawiał pewien klasyk - "kasa się liczy misiu, kasa"!
Pozostaje teraz tylko pytanie. Czy to dobrze że akurat Gdynia??? Oczywiście, zaplecze, organizacja, kasa czy wreszcie możliwość trenowania z b.dobrymi koszykarkami przemawia za. Jednak czy lepiej jest trenować z b.dobrymi zawodniczkami i grać po 2-5 minut czy z ciut gorszymi ale na parkiecie spedzać po 20-30 minut??? Według mnie lepsza jest ta druga opcja.
Przez te ponad 20 lat gdy chodzę (chodziłem) na kosza widziałem już tyle zmarnowanych talentów poprzez grzanie ławy (chocby Monika Krawiec, która od kilku lat z dużym powodzeniem :twisted: zadomowiła się na ławie Wisły) iż uważam że najważniejsze jest GRANIE!!!! Nawet trening z największymi gwiazdami nie odda tego co mecz i warunki że tak powiem bojowe!!! Przecież trening jest formą nauki którą trzeba spożytkować w meczu a siedząc na ławce zrobić tego nie można!!!
Reasumując. Spodziewałem sie że Ewelina zdecyduje sieopuścić Pabianice i ja to rozumiem.... już jakiś czas temu skutecznie wybiłem sobie z głowy że czasy przywiązania do barw/drużyn minęła bezpowrotnie no chyba że chodzi o RENIĘ czy JARZYNKĘ!!! (czyli "starą" gwardię koszykarek które chyba miały inny system wartości). Myślałem jednak że zdecyduje się na jakiś krok pośredni np. Gorzów, Leszno czy choćby Polkowice czyli drużynę w której będzie miała teoretycznie zagwarantowane więcej minut na parkiecie a dopiero później spróbuje podbić Wisłę czy Gdynię. Cóż, odrazu skok na głęboką wodę??? Zobaczymy co z tego wyniknie???

Dzieki Ewelina za te kilka lat w Pabianicach i powodzenia na nowej drodze życia!!!
Pozdrawiam
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

ja10

Ewelina Gala

Postautor: ja10 » 23 czerwca 2008, 09:45

To gdzie w koncu odchodzi Ewelina ?jesli mozna wiedziec

Gość

Re: Ewelina Gala

Postautor: Gość » 23 czerwca 2008, 12:21

ja10 pisze:To gdzie w koncu odchodzi Ewelina ?jesli mozna wiedziec

w LOTOSIE oczywiście

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 23 czerwca 2008, 15:24

no zobaczymy, na razie nic nie wiadomo, tydzien kolejny sie rozpoczął a wiadomości nie ma :(

ja10

Ewelina Gala

Postautor: ja10 » 23 czerwca 2008, 17:04

No wlasnie,a swoja droga moglaby nam powiedziec gdzie idzie

Gala

Postautor: Gala » 28 czerwca 2008, 15:24

jeszcze nie wiem gdzie bede grac;):)

Gość

Postautor: Gość » 28 czerwca 2008, 22:03

Gala pisze:jeszcze nie wiem gdzie bede grac;):)

ale ja wiem :lol:

gal

Postautor: gal » 29 czerwca 2008, 07:53

hehe a skad mozesz to wiedziec?? skoro nawet ja nie wiem?? <lol2>

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 29 czerwca 2008, 10:16

to są jasnowidze :), no ale nie przejmuj się nimi :D pabianiccy jasnowidze znani są w całej Polsce środkowej :D hehehe

Wróć do „Archiwum”