Meblotap : Ostrovia 68:73 !!!!!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 31 stycznia 2005, 01:14

MARAS pisze:1. Powoli grunt pod nogami zapada sie tez LKSowi !
2. Kibice moga tylko patrzyc na tragiczne poczynania ich koszykarek!
3. Brawa dla Ostrovii zaslugujecie na "8"!
4. To co ze Lodz wygra z Gorzowem skoro do Ostrowa przyjezdza Odra i tez moga wygrac!
5. Oj panowie kibice z Lodzi!

Maras - proponuję jednak abyś wrócił do słusznej idei zastanawiania się przed naciśnięciem "wyślij" - najlepiej robi przeczytanie tego co się napisało, tak - jakby to ktoś inny pisał do Ciebie. czyli:
1. piszesz, że "grunt pod nogami" zapada nam się powoli akurat po naszej porażce z Polfą - całkowicie wkalkulowaną
2. Kibice patrzą na poczynania - o których trąbimy, że całkowicie nie są właśnie tragiczne
3. zgadzam się wyjątkowo
4. proponuję lekturę - http://www.plkk.pl/index.asp?info=system&r=EK4
5. tych zaś wyrazów żałości z braku umiejętności ich zinterpretowanie nie będę komentował...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 stycznia 2005, 07:35

Bezcenne zwycięstwo

Poniedziałek, 31 stycznia 2005r.

Koszykarki Ostrovii pokonały Meblotap Chełm 73: 68
i po piętnastu ligowych kolejkach zrównały się punktami z ŁKS-em Łódź,
a o dwa punkty wyprzedzają już ostatni w tabeli zespół z Chełma.

Trener Ostrovii Jacek Wawrzyniak przed wyjazdem do Chełma nie ukrywał, że ewentualna wygrana jego zespołu byłaby wprost bezcenna. Wiceprezes klubu Sławomir Kowalczuk twierdził, że to rywalki będą się denerwować, gdyż one nie mogą już sobie pozwolić na przegraną.

Mecz rozpoczął się rewelacyjnie dla ostrowianek, które po dwóch minutach prowadziły już 5: 0. Co prawda gospodynie zdołały chwilę później wyjść na prowadzenie 6: 5, ale przez kolejne cztery minuty nie trafiły do kosza, a podopieczne Jacka Wawrzyniaka rzuciły aż 13 punktów i wyszły na prowadzenie 18: 6.

- W drugiej odsłonie koszykarki Meplotapu broniły bardzo agresywnie i nasze dziewczyny trochę się pogubiły – mówi Sławomir Kowalczuk. – Na szczęście nie pozwoliły rywalkom odskoczyć i cały czas wynik oscylował wokół remisu.
Trzecia kwarta była bardzo wyrównana. W ostatniej odsłonie ostrowianki postawiły wszystko na jedną kartę. Zaatakowały, a po rzutach za trzy punkty Karoliny Żurkowskiej i Moniki Szymańskiej w 33 min. Ostrovia prowadziła 54: 49. W końcówce meczu ciężar gry wzięła na siebie juniorka Karolina Kaczmarek. Zdobywała punkty z akcji oraz z rzutów wolnych. W 35 min. przewaga ostrowianek wzrosła do jedenastu punktów – 63: 52.

- Takiej przewagi nie mogliśmy już zmarnować – twierdzi wiceprezes Ostrovii. – Rywalki próbowały odmienić losy spotkania faulując, ale nasze dziewczyny pewnie wykorzystywały rzuty osobiste.

Meblotap – Ostrovia 68:73

(12:27, 22:8, 15:12, 19:26)
Meblotap: Marchanka 22, Williams 14, Zdziesińska 12, Pazur 8, Bull 6, Cybulak 6.
Ostrovia: Kaczmarek 22, Mądra 21, Żurkowska 19, Szymańska 6, Banaszkiewicz 4, Górczak 1, Biela 0, Przybylak 0.

BIN - Gazeta Poznańska

Obrazek

Karolina Żurkowska zdobyła w Chełmie 19 punktów. Fot. A. Szozda

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 31 stycznia 2005, 10:06

Gratulacje dla Ostrovii. Pokazaly ze nie liczy sie kasa, cwaniakowanie , nazwiska zawodniczek i trenerow ale praca i ambicja

Bede za Wami trzymac kciuki w dalszej czesci rozgrywek :oops:

A co do AZS Lublin no coz mam nadzieje ze po tym sezonie juz w zyciu nie bede musial ogladac Depty, Mołłowa i lubelskich dzialaczy. :evil:

Zizu i Mati czy Wasz Trener skomentowal jakos pozniej pomeczowa konferencje prasowa? Byl chyba zaskoczony tak milym przyjeciem :) Pozdro dla przesympatycznej Ilony Mądrej

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 31 stycznia 2005, 11:00

Trener Wawrzyniak byl mocno zaskoczony widzac ile ludzi przyszlo na konferencje, musielismy go prosic zeby mowil glosniej :wink: Gdy powiedzial ze przyjechal do Chelma po zwyciestwo i teraz o tym samym mysli w meczu z Brzegiem, posypaly sie gratulacje, zyczenia wygranej w najblizszym meczu oraz brawa i to wszystko od chelmskiej publicznosci. GO GO Ostrovia. Czekamy na Matiego i ZIZU. Pewnie maja co opowiadac :lol:

Gość

Postautor: Gość » 31 stycznia 2005, 11:04

Czekamy na Matiego i ZIZU. Pewnie maja co opowiadac
Ja już sie doczekać nie moge :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 31 stycznia 2005, 12:43

8) :D
Było to piękne i jakże ważne zwycięstwo. Cieszę się, że dziewczyny się nie podpaliły psychicznie. Miałem przyjemność mieszkać w jednym hotelu i naprawdę widziałem trochę nerwów. Mnie szczerze mówiąc atmosfera nerwa złapała dopiero około 10 rano kiedy zobaczyłem na porannym treningu rzutowym naszych dziewczyn kibiców z Chełma, którzy przyszli większą grupką i przyglądali się treningowi. Stwierdziłem, że będzie kociołek. Później zobaczyłem jak dziewczyny rzucają do twardych obraęczy na chełmskiej hali i wtedy to byłem już na skraju załamania nerwowego. Widziałem jak trzeba czysto rzucić żeby piłka wpadła do kosza. Później wracając do hoteli czekałem na spotkanie Odry z CCC i liczyłem, że będzie w pasmie ogólnym TVP3. Szkoda ponieważ jeszcze tak rozmawialiśmy i chcieliśmy ogladnąć sobie. Przed meczem byłem trochę zdenerwowany i udzialały sie już emocje. Po pierwszym gwizdku było nieźle. Pierwsza kwarta. Liczyłem, ze to sie utrzyma. Niestety zycie nie jest takie łatwei pokazało, że trzeba walczyc. ostatecznie udało się z czego jestem bardzo dumny. W busie myslałem, ze przez tą trase to korzenie zapuszczę ale ostatecznie nie było tak źle. Pan kierowca sprężył się i około 4.00 byłem w domku! Poprostu ZAJEBISTA sprawa takie wyjazdy, i mecze w takim stylu. Choć może bardziej stylu walki. Pozdro dla ludzi z Chełma. Życzę Wam powodzenia. Cieszę się, że przyjeliście porazkę. Niestety ale to już układy nie były żadne, tym bardziej sedziowie nic nie zrobili. Choć sędziów to bym z lekka wykopał ponieważ błędy popełniali na jedną i drugą stronę. Choc...sędzia jak każdy człowiek popełnia błędy i od tego już nie uciekniemy.

hehe... Ilona już Ci Seba póściła plote o szampanie. Kupilismy z czym się zgodzę i choć taką małym kubeczkiem plastikowym szampana uczciliśmy jakze ważną wygraną.

PS. Ilona ta cola niezdrowa co ją piliśmy to był ostatni raz. Teraz juz tylko Kubusia tak jak obiecalismy! :wink: :wink:

Chciałem podziękować dziewczyną. Wiem, że juz to słyszałyście 10000tys razy ale tak czy tak dziekuję bardzo, bardzo, bardzo. Wielkie to było. Jak tak będziecie walczyć to ja jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 31 stycznia 2005, 13:40

Mati powiedz nam co trener Wasz mowil po konferencji....

Moja opinia

Postautor: Moja opinia » 31 stycznia 2005, 14:03

Przepraszam ale czegoś nie rozumiem zespół posiadający dwie super amerykańskie gwiazdy Lauren Bull i Shaquala Williams (szczególnie ta bo sam trener Mollov mówił że to druga Noaln a kto jak kto ale on wie co mówi) oraz doświadczonego i b.dobrego trenera który potrafi zmowtywować zespół to walki z najlepszymi jest bliski degradaci.TEN ZESPOŁ W TYM SKŁADZIE MOIM ZDANIEM POWINNIEN WALCZYĆ O MINIMUM 5 miejsce(minimum przyzwoitości ) a nawet włączyć się o walkę o 4.

Moja recepta jest taka:Potrzebny jest spokój..... Skład jest, trener tez.Uważam że Chełm stać na wygranie wszystkich meczów z Ostrowią w walce o utrzymanie i spokojne zapewnienie sobie miejsca w ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 31 stycznia 2005, 14:10

To dośc ciekawa opinia o wygraniu tych wszystkich meczów z Ostrovią, zwłaszcza dzień po porażce na własnym parkiecie w tak istotnym meczu. Oczywiście wszystko jest możliwe. Póki co na dzień dzisiejszy najgorzej prezentuje się ŁKS, ale stwierdzenie ze w Chełmie są zawodniczki jest trener, hala itd to jedno, a fakt czy istnieje ZESPÓŁ to już inna para kaloszy. Nie będe się wypowiadał kogo najchetniej widziałbym w I lidze-powiem tylko że zal byłoby mi Ostrovii a swojej drużyny "spuszczać" z ekstarklasy raczej nie chcę:)
Obrazek
Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 stycznia 2005, 14:17

Moja opinia pisze:Przepraszam ale czegoś nie rozumiem zespół posiadający dwie super amerykańskie gwiazdy Lauren Bull i Shaquala Williams (szczególnie ta bo sam trener Mollov mówił że to druga Noaln a kto jak kto ale on wie co mówi) oraz doświadczonego i b.dobrego trenera który potrafi zmowtywować zespół to walki z najlepszymi jest bliski degradaci.TEN ZESPOŁ W TYM SKŁADZIE MOIM ZDANIEM POWINNIEN WALCZYĆ O MINIMUM 5 miejsce(minimum przyzwoitości ) a nawet włączyć się o walkę o 4.

Moja recepta jest taka:Potrzebny jest spokój..... Skład jest, trener tez.Uważam że Chełm stać na wygranie wszystkich meczów z Ostrowią w walce o utrzymanie i spokojne zapewnienie sobie miejsca w ekstraklasie.

Wszystko sie zgadza, tyle, ze to tylko teoria, bo w praktyce wyglada to znacznie gorzej, a szczegolnie gra pod tablicami. Dla mnie to zenada, zeby przegrac tak zdecydowanie deske z Ostrovia, ktora przeciez tez nie ma centerki i do najwyzszych teamow nie nalezy.

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 31 stycznia 2005, 14:26

Hersi jak to nie mamy centerki ? a judyta i danka to kto dla ciebie jest ? bo chyba nie rozgrywajek. judi zagrala wczoraj bardzo dobrze pod tablicami. wiec nie rozumiem ciebie
|| www.zizufoto.pl ||
Serwis zdjęciowy południowej wielkopolski
!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||
Strona Koszykarek Ostrovii Ostrów Wlkp
!!! ZAPRASZAM !!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 stycznia 2005, 14:39

ZiZu pisze:Hersi jak to nie mamy centerki ? a judyta i danka to kto dla ciebie jest ? bo chyba nie rozgrywajek. judi zagrala wczoraj bardzo dobrze pod tablicami. wiec nie rozumiem ciebie

Centerki? lol Chyba inny mecz ogladalismy.

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 31 stycznia 2005, 14:50

Hersi a kto to niby jest dla ciebie ???? nie wiem na ktorym ty meczu byles, ale ja chyba wiem kim sa moje zawodniczki
|| www.zizufoto.pl ||

Serwis zdjęciowy południowej wielkopolski

!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||

Strona Koszykarek Ostrovii Ostrów Wlkp

!!! ZAPRASZAM !!!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 31 stycznia 2005, 14:55

Hersi pisze:
ZiZu pisze:Hersi jak to nie mamy centerki ? a judyta i danka to kto dla ciebie jest ? bo chyba nie rozgrywajek. judi zagrala wczoraj bardzo dobrze pod tablicami. wiec nie rozumiem ciebie

Centerki? lol Chyba inny mecz ogladalismy.

Jak inny mecz? Judyta Banaszkiewicz i Danuta Przybylak to są typowe srodkowe. Ilona gra tez na tej samej pozycji czasami. judi zagrała rewelacyjne spotkanie. Już jej podziękowaliśmy zizek w autokarze chyba? :wink: LASKI SIĘ STARAJĄ TO NAJWAŻENIEJSZE!

ja je kocham poprostu. Jeszcze niech ktoś smie powiedzieć, że one nie walczą. To normalnie nie wiem co!

-------------------------------
Dzisiaj każda z nas dołożyła swoją cegiełkę do tego zwycięstwa–- komentowała bardzo szczęśliwa Karolina Karczmarek. Ostatecznie spotkanie zakończyło się jakże oczekiwanym i ważnym zwycięstwem naszej drużyny 68-73.- –Cieszę się z naszego sukcesu. Przyjechaliśmy tu walczyć o zwycięstwo i udało nam się to. Mamy zespół, który zawsze walczy od pierwszej do ostatniej minuty. Teraz czekamy na pojedynek z Odrą Brzeg, który nie ukrywam bardzo chcemy wygrać i wejść do pierwszej ósemki- –podsumował mecz Jacek Wawrzyniak, który po swojej wypowiedzi dostał owacyjne brawa i gratulacje od kibiców Meblotapu AZS PWSZ Chełm.

www.ostrovia.pl

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 stycznia 2005, 15:00

ZiZu pisze:Hersi a kto to niby jest dla ciebie ???? nie wiem na ktorym ty meczu byles, ale ja chyba wiem kim sa moje zawodniczki

Wiesz, to, ze ktoras z zawodniczek ma napisane w rubryce "centerka" to wcale nie oznacza, ze nia jest. Zobacz sobie na statsy ze wczorajszego meczu, wasza rozgrywajaca ma lepsze statystyki np. w zbiorkach niz "centerki".

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”