Półfinały MP juniorek 02-04.05.2008

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: DaRiO » 04 maja 2008, 14:08

Korona wygrałą 6oma z MUKSem. Jednak 3 umyslne faule zagwizdane z kapelusza i inne sytuacje gwizdane na korzysc Korony...

Chcialbym tutaj szczególnie pozdrowić żonę pana trenera Korony, która po meczu zwyzywała Poznanianki, że im wystaje słoma z butów, i że są gówniarami itd. ŻENADA! DO ZOBACZENIA NA FINAŁACH gdzie już nie będzie Waszych sędziów :]

moniaa
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: moniaa » 04 maja 2008, 21:10

Wiktor pisze:Zespoły, które mają pewny awans do finałowych rozgrywek:
Z gr IX: Wisła Kraków i KKS Olsztyn
Z gr X: SKS 12 Warszawa i Lotnik Wierzawice
Z gr XI: MUKS Poznań i Korona Kraków
Z gr XII: VBW GTK Gdynia i (wszystko zależy od dzisiejszych spotkań)
8)

Z gr XII: VBW GTK Gdynia i Lider Pruszków

kibic216
Nowy na forum

Postautor: kibic216 » 04 maja 2008, 22:16

DaRiO pisze:Korona wygrałą 6oma z MUKSem. Jednak 3 umyslne faule zagwizdane z kapelusza i inne sytuacje gwizdane na korzysc Korony...

Chcialbym tutaj szczególnie pozdrowić żonę pana trenera Korony, która po meczu zwyzywała Poznanianki, że im wystaje słoma z butów, i że są gówniarami itd. ŻENADA! DO ZOBACZENIA NA FINAŁACH gdzie już nie będzie Waszych sędziów :]

zauważam tutaj dość dziwną tendencję.. prawie zawsze jak MUKS przegrywa to coś musiało być nie tak.. albo sędziowie albo Bóg wie co jeszcze.. no ale moze to tylko przypadek. pozdrawiam!

Roza_13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Roza_13 » 05 maja 2008, 01:35

ja myślę ze gwizdki sędziów były obustronne.. ze strony korony dużo podkoszowych sytuacji które nie zostały odgwizdane. a ze strony muksu. osobiście uważam ze pierwszego faula umyślnego nie było..a dwa pozostałe dobrze odgwizdane techniczne. ! myślę ze teraz nie ma co wracać do tego meczu..trzeba grac dalej.. i ważne ze obie te drużyny są w finałach:)

a co do zony trenera korony..myślę ze ta sytuacja była źle zrozumiana przez dziewczyny z tego co później słyszałam.! ale teraz to tez nie ma co wywlekać tego wszystkiego.. no i po prostu w finałach wygra najlepszy:)

teo
Amator

Postautor: teo » 05 maja 2008, 06:30

Nie widziałem meczu Korony z MUKS-em, ale w przypadku meczów Pabianic do sędziowania nie czepiałbym się. Gwizdali w obie strony. Może w przypadku tego meczu bardziej biorą górę emocje kibiców. A kto był lepszy okaże sie w finale.

Awatar użytkownika
Wiktor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Wiktor » 05 maja 2008, 08:04

Nieoficjalnie dowiedziałem się że finały będą w Poznaniu, ale czy to prawda to się okaże 8)

Awatar użytkownika
Wiktor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Wiktor » 05 maja 2008, 08:11

Znamy już osiem zespołów, które w dniach 14 - 18 maja 2008 roku będą rywalizowały w turnieju finałowym Mistrzostw Polski Juniorek. W finale zagrają: KKS Olsztyn, Wisła Kraków, SKS 12 Warszawa, Lotnik Wierzawice, Korona Kraków, MUKS Poznań, VBW GTK Gdynia, Lider Pruszków. Przypomnijmy, że mistrzowskiego tytułu broni zespół MUKS Poznań. Poniżej komplet wyników półfinałów.
Szczegóły meczów: http://www.pzkosz.pl/?p=akt&id=528

moniaa
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: moniaa » 05 maja 2008, 09:33

Grupy finałowe przedstawiają sie następująco:

1.VBW GTK Gdynia
2.SKS 12 Warszawa
3.MUKS Poznań
4.Wisła Kraków

1.Korona Kraków
2.KKS Olsztyn
3.Lotnik Wierzawice
4.Lider Pruszków

kibic216
Nowy na forum

Postautor: kibic216 » 05 maja 2008, 20:07

stawiam na koronę

BaskeCiara
Nowy na forum

Postautor: BaskeCiara » 05 maja 2008, 20:44

Mecz: KKS Olsztyn vs TS Wisła Kraków (87-80). Do połowy trzeciej kwarty mecz był przesądzony, 2o-toma pkt. wygrywał Kraków. Widownia trochę sie znudziła. JEdnak coś zaskoczyło i dziewczęta z Olsztyna zaczęły nadrabiać i... w trzeciej minucie czwartej kwarty zremisowały. Mecz zakończył się sukcesem dla KKS-u. Widownia wybuchła. Gratulacje !!!
JednOo sie liczy. !

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: DaRiO » 05 maja 2008, 22:12

kibic216 pisze:
DaRiO pisze:Korona wygrałą 6oma z MUKSem. Jednak 3 umyslne faule zagwizdane z kapelusza i inne sytuacje gwizdane na korzysc Korony...

zauważam tutaj dość dziwną tendencję.. prawie zawsze jak MUKS przegrywa to coś musiało być nie tak.. albo sędziowie albo Bóg wie co jeszcze.. no ale moze to tylko przypadek. pozdrawiam!

Uwierz mi, że potrafię być obiektywny. A na poparcie moje tezy dodam, że nawet pan wręczający nagrodę MUKSowi, przepraszał zawodniczki, cytuję "niestety my przy stoliku nic nie mogliśmy zrobić". I wszystko jasne.

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: DaRiO » 05 maja 2008, 22:15

Roza_13 pisze:a co do zony trenera korony..myślę ze ta sytuacja była źle zrozumiana przez dziewczyny z tego co później słyszałam.! ale teraz to tez nie ma co wywlekać tego wszystkiego.. no i po prostu w finałach wygra najlepszy:)

Jak można źle zrozumieć słowa "wystaje Wam słoma z butów" i " Ty gówniaro"?

Koń
Nowy na forum

Nieznajomy

Postautor: Koń » 06 maja 2008, 09:53

...|..|Tych slow nie mozna zle zrozumiec... Zona trenera zachowala sie b. nie ladnie... Co do meczu to wole sie nie wypowiadac... Na finalach po prostu wygra lepszy...
Nieznajomy

Roza_13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Roza_13 » 06 maja 2008, 14:11

nie no naprawde nie ma co tego wywlekac..! w finalach wygra najlepszy! ;)

kibic216
Nowy na forum

Postautor: kibic216 » 06 maja 2008, 20:34

DaRiO pisze:
kibic216 pisze:

Uwierz mi, że potrafię być obiektywny. A na poparcie moje tezy dodam, że nawet pan wręczający nagrodę MUKSowi, przepraszał zawodniczki, cytuję "niestety my przy stoliku nic nie mogliśmy zrobić". I wszystko jasne.

Nie wiem czy mogę się wypowiadać czy oceniać ten mecz bo poprostu nie było mi dane na nim być.. Ale patrząc na wynik to MUKS nie przegrał jednym czy dwoma tylko ośmioma punktami a sędziowie raczej nie anulowali koszy MUKSu ani pewnie nie obdarowywali zanadto punktami korony.. Więc nie wiem czy mozna ich obwiniać.. Ale mówię tylko to co mi sie wydaje, mozliwe że wiesz lepiej bo poprostu widziałes mecz. pozdro

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”