Tęcza przed sezonem 2008/2009

Moderator: patrese

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 07 maja 2008, 19:19

Endrju pisze:Ole zakontraktuja :D Przed urlopem bardzo solidna zawodniczka... moze szybko odzyska swoja najwyzsza forme a wtedy bedzie bardzo silnym wzmocnieniem Leszna :D

wierze w to ale jezeli chodzi o Ryan to wg. mnie powinni dac jej jeszcze czas :D

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 07 maja 2008, 19:36

xavery2 pisze:
Endrju pisze:Ole zakontraktuja :D Przed urlopem bardzo solidna zawodniczka... moze szybko odzyska swoja najwyzsza forme a wtedy bedzie bardzo silnym wzmocnieniem Leszna :D

wierze w to ale jezeli chodzi o Ryan to wg. mnie powinni dac jej jeszcze czas :D

i zrobi tak jak Nikita... Nie ma co zwlekać, bo nie tylko My kompletujemy skład :!: Powiedzmy, że trener wierzy w to, że Ryan podpisze, wszystko idzie w dobrym kierunku, inne dobre rozgrywające "rozchodzą sie po klubach", Ryan ostatecznie wybierze inną oferte i... Tęcza zostaje na lodzie :!: Inne kluby nie śpią... pozro

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 07 maja 2008, 20:27

Powiem tylko tyle- jeśli miałoby to być uzupełnienie naszego skromnego składu to może być, jeśli zamiana za naszą kluczową zawodniczkę czyli Ryan Coleman, to zdecydowanie nie.
Mam nadzieję, że na tak odpowiedzialną pozycję (jeśli nie uda się zatrzymać Ryan), znajdzie się ktoś o bardziej przewidywalnej formie niż wracająca (nie wiadomo kiedy) zawodniczka po urlopie macierzyńskim.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 maja 2008, 08:05

Aktualizacja :
PRZYBYCIE : Natalia Małaszewska (Finepharm AZS Jelenia Góra), Patrycja Gulak (Lotos PKO BP Gdynia)

Jeśli chodzi o ewentualne odejście dotyczące Olgi Żytomirskiej to na razie żadnych informacji w temacie, więc nie zapisuję.

Obrazek

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 08 maja 2008, 08:55

Z ta Natalia Malaszewska to raczej tylko plota, bo podobno nie jest Ona mile widziana przez nasze zawodniczki...a i z tego co slyszalem to Monika Soroczynska odchodzi do Gorzowa(nie wiem czy bedzie grac w ksoza czy nie) i Aga Krol ma byc masazystka czy cos.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 08 maja 2008, 09:21

hej bez przesady Patrese skad masz te info o Natalii? bo cos czuje ze to twoja wew sympatia do tej zawodniczki tylko ;) a tak serio z tego co ja wiem to hmm napinki by byly w druzynie jesli chodzi o natalie , widac to byl ow Lesznie zwlaszcza w rywalizacji miedzy Siwą ... wiec jesli mam wybierac to wole zeby jednak nie psula nam atmosferki w druzynie. A co do amerykanek sorry ale musimy miec jedna lub dwie ktore w momentach krytycznych pociągną nam gre to jest zaleta amerykanek biora na siebie ciezar gry a czesto w naszej druzynie gdy edzia i didi nie byly w stanei go wziasc to juz cala druzyna stawala... a co powiecie na powrot Bell? marzeniem jest miec Bell i Coleman :)

p.s. przypominam ze Drzewinska vel Karpinska to nei jest byle jakas zawodniczka ...wiec sorry leszno w zeszlym sezonie zaryzykowalo z Zytem, Koc i Makowską i sie oplacilo a mialy statystyki gorsze niz Drzewinska przed macierzynskim wiec o co wam biega? dajcie jej szanse bo jest mloda 24 lata i jeszcze sporo moze pokazac.

A propo Zyta hmmm bardzo lubie te zawodniczkę sympatyczna i wogole ale jednak nie powiecie mi ze nie widzieliscie w tym sezonie jej wielu akcji z dobra pozycja rzutowa i jęk zawodu na trybunach bo nie trafiala w tych sytuacjach? nie zaprzeczycie ze skutecznosc miala słaba i czasem w obronie nei dawala rady ... dlatego rozwiazaniem jest Gulak ktora grala mniej w Lotosie a mimo tego prezentowala sie podobnie a w wiekszosci nawet lepiej od Zyta...moim daniem wybieramy na pozycji centra pomiedzy Zytem , Zyłką a Gulak ...na dzien dzisiejszy do Budnik pewnie dołączą 2 zawodniczki, faworytką jest napewno Gulak jesli przyjdzie do nas ;)

a z tą soroczynska i krol to zart ? ironia? czy prawda bo byscie mnie troche ucieszyli w koncu co sezon pozbywamy sie zawodniczek ktore wyzszego poziomu juz nie zlapia a zamieniamy je na nowe znacznie lepsze :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 maja 2008, 09:56

Info o Natalii jest z samego źródła. Piszę na czerwono, bo to nic pewnego. Szczegółów nie będę zdradzać, ale od dawna jest w kręgu zainteresowań trenera Krysiewicza i mam nadzieję, że dojdzie wreszcie do finalizacji, bo byłoby to solidne wzmocnienie dla nas. Ścisła czołówka, jeśli chodzi o polskie zawodniczki. Ponadto bardzo sympatyczna osoba, do samego końca kibicowała Tęczy w play-off.
Jeśli chodzi o domniemany konflikt to jest to bzdura. Przynajmniej część zawodniczek nic o tym nie wie. Bokserzy podczas pojedynku też się walą po mordach, a po meczu się ściskają.
Co do pozycji centra- Olga miała kontuzję, która przeszkadzała pokazać wszystkie swoje umiejętności. Zdecydowanie wolę Olę niż. P. Gulak. Mam nadzieję, że pozostanie z nami.
Nikita Bell? Jak najbardziej! Tyle, że możemy sobie co najwyżej pomarzyć...

Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 maja 2008, 10:09

czuken pisze:Z ta Natalia Malaszewska to raczej tylko plota, bo podobno nie jest Ona mile widziana przez nasze zawodniczki...a i z tego co slyszalem to Monika Soroczynska odchodzi do Gorzowa(nie wiem czy bedzie grac w ksoza czy nie) i Aga Krol ma byc masazystka czy cos.

Hehe :D Dzisiaj przeciez nie jest Prima Aprilis :D :D :D
A nasz drugi zespół nie potrzebuje wzmocnien :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kibolek
Nowy na forum

Żyłka nie jest centrem

Postautor: kibolek » 08 maja 2008, 10:35

Hej Mozarthio ,,Żyłka" nie jest centrem! Nigdy nim nie była, jest skrzydłową. Nie ma predyspozycji do gry na ,,5". Z tą Malaszewską to lekka przesada. Nie widzę jej w naszym zespole. Potrafi owszem dobrze grać, ale zawalić mecz na całej linii. Widziałem kilka takich. Przy całym szacunku dla jej gry to wyżej pewnego poziomu nie przeskoczy. Popatrz sobie też na ilość jej strat. Bell miała ich dużo, ale Małaszewska bije ją pod tym względem na głowę. Jestem na nie, chyba, że jako zmienniczka, wtedy może być;). Gulak hmm...Grała w Lotosie mało, za duża konkurencja. Ma jednak warunki predyspozycje i być może Krysiewicz wyciągnąłby z niej to co dobre, tak jak od Koc czy Makowskiej. Minus Gulak, taki, że wg. mnie trochę wolna jest, zresztą podobnie jak ,,Żytko" Troszkę siłownia by się przydała;)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 maja 2008, 11:06

Straty w większości były spowodowane słabą grą innych zawodniczek z Jeleniej. A spójrz tylko ile Natalia miała asyst i przechwytów oraz ile punktów zdobywała - odpowiednio 1, 4 i 6 miejsce w lidze. Nie wspominam o jej nadzwyczajnej waleczności i ambicji. Ponadto była zaproszona przez trenerów na Mecz Gwiazd PLKK i to też świadczy o jej klasie. Ponadto chce się rozwijać i jest bardzo perspektywiczną zawodniczką.

Obrazek

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 08 maja 2008, 11:14

Endrju pisze:
czuken pisze:Z ta Natalia Malaszewska to raczej tylko plota, bo podobno nie jest Ona mile widziana przez nasze zawodniczki...a i z tego co slyszalem to Monika Soroczynska odchodzi do Gorzowa(nie wiem czy bedzie grac w ksoza czy nie) i Aga Krol ma byc masazystka czy cos.

Hehe :D Dzisiaj przeciez nie jest Prima Aprilis :D :D :D
A nasz drugi zespół nie potrzebuje wzmocnien :D

Z tego co wiem to Ona pochodzi z Gorzowa i moze do domu sobie wraca :) Mowie, ze nie wiem czy w kosza bedzie jeszcze grala :D A co do Natali Malaszewskiej jesli Ona mialaby przyjsc do Teczy to o Coleman mozemy zapomniec.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 maja 2008, 11:21

czuken pisze:A co do Natali Malaszewskiej jesli Ona mialaby przyjsc do Teczy to o Coleman mozemy zapomniec.

Cały sęk w tym, że o Coleman już możemy zapomnieć. Podobno ma wrócić do Torunia.

Obrazek

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 08 maja 2008, 13:18

patrese pisze:Cały sęk w tym, że o Coleman już możemy zapomnieć. Podobno ma wrócić do Torunia.

Patrese a skad to info :?: pierwsze slysze :shock:

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 maja 2008, 13:31

xavery2 pisze:
patrese pisze:Cały sęk w tym, że o Coleman już możemy zapomnieć. Podobno ma wrócić do Torunia.

Patrese a skad to info :?: pierwsze slysze :shock:

Między innymi stąd:

Gazeta Pomorska pisze:(...)Energę mają także wzmocnić dwie lub trzy zawodniczki na innych pozycjach. Najpilniejszą potrzebą jest znalezienie podstawowej rozgrywającej. Klub szuka takiej koszykarki w Polsce, ale także za wschodnią granicą. Na liście życzeń jest także Ryan Coleman, która z doskonałej strony pokazała się w polskiej lidze podczas dwóch ostatnich sezonów, a także polskie koszykarki z drużyn, które w tym roku walczyły o medale mistrzostw Polski.

Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 maja 2008, 13:53

Nie dostaniecie Patrycji Gulak
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature