Podsumowanie sezonu i spekulacje transferowe

Moderator: Moderatorzy

Seozn na:

plus
19
86%
minus
3
14%

Liczba głosów: 22

gucio
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gucio » 08 maja 2008, 11:52

Zawodniczka typu Hałka?
Kogo masz na mysli?
Nie wydaje mi sie aby finanse pozwoliły na zakup szerokiej ławy równorzędnych zawodniczek, zatem zdecydowanie lepiej grać młodymi o 7-8 miejsce lub nawet o utrzymanie niz zciągac marnych graczy ze wschodu.
Uważam że 3 zakupy w pełni wystarczą.
Zdecydowanie potrzebny jest dobry, wysoki, ruchliwy center dysponujący również i rzutem z półdystansu.
Cóż skoro będziemy podchodzić w ten sposób jak pisze poprzednik (przechowalnia dla pabianiczanek) to znów nasze wychowanki będa grały w takich zespołach jak Wisła Kraków (Agnieszka Pałka), Energa Toruń (Beata Wróbel-Predhel),CCC (Nowacka).
Lub też będa uciekać do innych klubów tak perspektywiczne zawodniczki jak Ewelina Gala.
Włókniarz potęga jak za czasów Langierowicza.
Czy ktoś pamięta piątkę (Kozera,Piotrkiewicz,Sidoruk,Seroka,Stodulska)?

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 maja 2008, 15:03

Hałka- Marta Hałęza
Center center tego brak! 3 dobre zawodniczki na C F i G i mozna coś myslec a teraz nawet utrzymać będzie graniczyło z cudem :!: 8)
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 17:36 przez Siero, łącznie zmieniany 1 raz.
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 08 maja 2008, 16:09

sienot pisze:Hałka- Marta Hałęza
Center center tego brak! 3 dobre zawodniczki na C F i G i mozna coś myslec a teraz nawet utrzymać będzie graniczyło z códem :!: 8)

Ja sądzę, że dysponując obecnym składem personalnym dalibysmy radę utrzymać się w tym sezonie w FGE.
Byłoby ciężko, ale dalibyśmy radę.
Jadnak nadchodzący sezon będzie zajebistym sprawdzainem organizacyjnym, a co za tym idzie sportowym.
1.Czy uda się "dopiąć" budżet na takim poziomie, aby byc spokojnym o ekstraklasowy byt :?: :?:
2.Czy uda się zakontraktować ze dwie, może trzy polskie (podkreślam polskie) doświadczone na parkietach FGE zawodniczki :?: :?:
3.Czy zarządowi z prezesem na czele uda się zainteresować sportem na bądź co badź wysokim juz poziomie władze miasta i powiatu :?: :?:
Powyższe trzy punkty zweryfikują działania organizacyjne nowego zarządu,jego profesjonalizm w działaniu i kierowaniu klubem na wysokim poziomie.
Choć osobiście twierdzę( po kilku osobistych rozmowach z prezesem), że dawno w tym mieście nie było tak profesjonalnie zarządzanego klubu.
Aczkolwiek taki profesjonalizm "biznesowy" prezesa, może się obrócić przeciw klubowi :idea:

Teraz aspekt sportowy:
1.Dziewczyny, które wywalczyły awans powinny zostać w Pabianicach.
Gra w FGE im się po prostu należy za walkę w I lidze.
Hałce też :!: Ona też jest małym trybikiem w maszynce.
2."Zakup" dwóch może trzech dobrych zawodniczek, które bedą faktycznym wzmocnieniem zespołu, a nie tylko jego bylejakim uzupełnieniem.
3.Nie mam również nic do trenera.
W I lidze się sprawdził.
Stworzył kolektyw-drużynę, w której była fajna atmosfera, w której był duch walki i wola zwycięstwa.
Wiem, że pojawią się głosy, że on już w ekstraklasie miał swoje 5 min, że coś tam w Chełmie popsuł, że coś tam innego , itp.
Ale tutaj ma inne uwarunkowania, inną drużynę, inna atmosferę do pracy.
Ma zaufanie zarządu i...
moje też :lol: :lol:

Niech nikt nie liczy na to, że w pierwszym sezonie w FGE zawalczymy o medale :!: :!:
Ja osobiście tego nie oczekuję.
Jedyne czego oczekuję to walka, walka i jeszcze raz walka na parkiecie.
Tego co pokazały dziewczyny w I lidze.
Oczekuję, że okażą przywiązanie do barw klubowych i zostaną w klubie, choć może gdzie indziej zapłaci ktoś więcej (naiwniak ze mnie :?: :lol: )
Oczekuję, że na parkietach FGE pojawi się na nowo "Włókniarz" Pabianice.
Może być nawet Włókniarz Hartmann Pabianice :wink:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Krispel_1946
Żak

Postautor: Krispel_1946 » 08 maja 2008, 16:48

No, no, no Sienot...taki nieomylny jestes, ze poprawiasz innych a piszesz"códem". Ojojojojoj..... 8)
...:::Włókniarz Pabianice:::...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 maja 2008, 17:37

Krispel_1946 pisze:No, no, no Sienot...taki nieomylny jestes, ze poprawiasz innych a piszesz"cUdem". Ojojojojoj..... 8)

już poprawiłem :? sorry za tą żenułe :!:

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 maja 2008, 17:41

BasketFan pisze:Ja sądzę, że dysponując obecnym składem personalnym dalibysmy radę utrzymać się w tym sezonie w FGE.
Niech nikt nie liczy na to, że w pierwszym sezonie w FGE zawalczymy o medale :!: :!:

medal to cud :P ja licze na utrzymanie, a 8 to już Bajka :!: chyba, że Gazprom będzie nowym sponsorem MRKS Włókniarz Gazprom Pabianice :!: :twisted:

Hatamaran :P

Postautor: Hatamaran :P » 08 maja 2008, 20:38

gucio pisze:Zawodniczka typu Hałka?
Kogo masz na mysli?
Nie wydaje mi sie aby finanse pozwoliły na zakup szerokiej ławy równorzędnych zawodniczek, zatem zdecydowanie lepiej grać młodymi o 7-8 miejsce lub nawet o utrzymanie niz zciągac marnych graczy ze wschodu.
Uważam że 3 zakupy w pełni wystarczą.
Zdecydowanie potrzebny jest dobry, wysoki, ruchliwy center dysponujący również i rzutem z półdystansu.
Cóż skoro będziemy podchodzić w ten sposób jak pisze poprzednik (przechowalnia dla pabianiczanek) to znów nasze wychowanki będa grały w takich zespołach jak Wisła Kraków (Agnieszka Pałka), Energa Toruń (Beata Wróbel-Predhel),CCC (Nowacka).
Lub też będa uciekać do innych klubów tak perspektywiczne zawodniczki jak Ewelina Gala.

ojj Gutek chyba musisz poczytać troszke :P, wstyd Aga Pałka nie jest pabianiczanką, zaczynała w Sosnowcu, a co do 3 zakupów, to nawet możesz zapomnieć ze wychowanki pociągną to co jest w Germaz Ekstraklasie :/, nie wiem, ale wiecej wyobrażni i spojrzenia na to co jest czy w Toruniu czy w Polkowicach, a teraz Pabianice przegrywają z MUKSem Poznań w półfinałach czy z Koroną to jak tu z nimi walczyć wychowankami, jest coraz gorzej w tym temacie i zapomnij ze Pałka czy Nowacka wroci, jeśli bedzie dostawac kieszonkowe, bo ostatnio tak bywało, na buty wystarczyło i migawke po Pabianicach :((
"Nie ma sianka nie ma granka..."

benek

Postautor: benek » 08 maja 2008, 21:01

Choć osobiście twierdzę( po kilku osobistych rozmowach z prezesem), że dawno w tym mieście nie było tak profesjonalnie zarządzanego klubu.
Aczkolwiek taki profesjonalizm "biznesowy" prezesa, może się obrócić przeciw klubowi :idea:

Teraz aspekt sportowy:
1.Dziewczyny, które wywalczyły awans powinny zostać w Pabianicach.
Gra w FGE im się po prostu należy za walkę w I lidze.
Hałce też :!: Ona też jest małym trybikiem w maszynce.

Jedyne czego oczekuję to walka, walka i jeszcze raz walka na parkiecie.
Tego co pokazały dziewczyny w I lidze.
Oczekuję, że okażą przywiązanie do barw klubowych i zostaną w klubie, choć może gdzie indziej zapłaci ktoś więcej (naiwniak ze mnie :?: :lol: )
Oczekuję, że na parkietach FGE pojawi się na nowo "Włókniarz" Pabianice.
Może być nawet Włókniarz Hartmann Pabianice :wink:[/quote]

co do profesonalizmu biznesowego nie wnikam w CV prezesa, bo z pewnością ma papiery by zarządać firmą...
ale sport to jest wielka wielka działka bizesu i ma swoje prawa, bizes sportowy jest i zarządzanie w sporcie, tego niektózy ucza sie latami, tak samo marketing w sporcie i "produkt" który trzeba sprzedac...
a co do klubu to trzeba zbudowac struktury, tak już jest w Gdyni tak jest w wielu miastach Europejskich, sztab szkoleniowy i sztab zarządzający to nie jest 1 czy 2 osoby, to jest wiecej i to nie są członkowie zarządu "Mech Dyrektor" itp. co mają wiedze, ale sprzed 20 lat i doświadczenie, to są specjaliści, brakuje tutaj tego...
Trzeba budowac od podstaw wszystko, bo jak na razie to jest tak jak klub który nie ma silnuch fundamentów i zawali sie szybko tak jak powstawal i bedzie wstyd, a co ważniejsze smutek że coś było i zaraz sie zmyło...
Klub to nie jest zabawa, a Prezes nie jest Abramowiczem, bo ten inwestuje we wszystko co w klubie( od młodziezy i organizacji zaczynająć), ale z własnej kasy a nie z firmy co handluje termometrem i bandarzem :))

cp dp walki o medale to nie ma szans, chyba ze chcą kase wyciagnąć od razu, ale najpierw trzeba jej wiecej wrzucić do kotła żeby dobrą zupę ugotować :) ale sam kataMaraNN :P czy Rosmann nie utrzyma tej zabawy, bo to jest gra planszowa dla conajmniej 3-5 graczy z grubym portfelem :)

O Włokniarzu to mozesz sobie zapomnieć, za rok bedzie NTK - Nowe Towarzystwo Koszykówki czy jak Kto woli Kolesi
bo do tego zmierza PTK Pabianickie Towarzystwo Kolesiostwa "H" :)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 09 maja 2008, 08:28

zawsze kibicowałem zespołowi z Pabianic ( nie licząc moich Katarzynek oczywiście :D )

Uważam, ze ten sezon byl dobry w wykonaniu waszego klubu.Moze to i dobrze, ze zespół nie gral w e-lidze, bo przynajmniej mogliście cieszyc się ze zwycięstw Włókniarza.
Mam nadzieje, że Hartman nie po to awansowal, zeby po roku spadać, i zostanie w najwyższej klasie na dluzej, a moze nawet uda odbudować sie potęgę tego klubu.

Życzę zwyciestw w kolejnym sezonie 8)
Pozdrawiam

Gość

Postautor: Gość » 09 maja 2008, 18:05

rodgers-kibic z torunia pisze:zawsze kibicowałem zespołowi z Pabianic ( nie licząc moich Katarzynek oczywiście :D )

Uważam, ze ten sezon byl dobry w wykonaniu waszego klubu.Moze to i dobrze, ze zespół nie gral w e-lidze, bo przynajmniej mogliście cieszyc się ze zwycięstw Włókniarza.
Mam nadzieje, że Hartman nie po to awansowal, zeby po roku spadać, i zostanie w najwyższej klasie na dluzej, a moze nawet uda odbudować sie potęgę tego klubu.

Pozdrawiam

miło usłyszeć takie słowa, ale jedno trzeba pamiętac nie było Polfy ani Hartmanna tylko zawsze był klub, a to jest sponsor i zmienia sie co jakiś czas :)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 maja 2008, 15:42

Anonymous pisze:
rodgers-kibic z torunia pisze:zawsze kibicowałem zespołowi z Pabianic ( nie licząc moich Katarzynek oczywiście :D )

Pozdrawiam

miło usłyszeć takie słowa, ale jedno trzeba pamiętac nie było Polfy ani Hartmanna tylko zawsze był klub, a to jest sponsor i zmienia sie co jakiś czas :)

jak mozna mówic że PABIANICE w składzie I LIGOWYM by sie utrzymały..... LUDZIE - w jakim wy siecie żyjecie ??? skład macie slaby - z SMS -em byście PRZEGRYWALI !!! a w ekstraklasie byscie ŻADNEGO meczu nie wygrali .... POBUDKA

Awatar użytkownika
Krispel_1946
Żak

Postautor: Krispel_1946 » 11 maja 2008, 11:49

Powiedzial co wiedzial :twisted: Na pewno wygralibysmy pare meczy. Dziewczyny sie ograly, rozumieja sie na boisku....nie chce mi sie tego tobie tlumaczyc. Poczytaj sobie poprzednie posty :twisted:
...:::Włókniarz Pabianice:::...

pepe1

Postautor: pepe1 » 11 maja 2008, 12:44

Krispel_1946 pisze:Powiedzial co wiedzial :twisted: Na pewno wygralibysmy pare meczy. Dziewczyny sie ograly, rozumieja sie na boisku....nie chce mi sie tego tobie tlumaczyc. Poczytaj sobie poprzednie posty :twisted:

to powiedz mi z kim bycie WYGRALI ??? nie licząc SMS ??? z NIKIM !!!

nawet z Cukierkami , JELENIĄ Góra czy MUKSEM przeciez byscie nie wygrali ... może pogromu by nie było ale gdzieś tak w granicach 10-15 punktów byście przegrywali...

ale źyczę wam powodzenia... choc nie wiem kto mogłby was ewentualnie wzmocnić...

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 maja 2008, 14:55

wiadomo, że zawsze są jakieś wzmocnienia, a druzyna co roku nie gra tym samym skladem..przy obecnym ukladzie sil( a raczej tym co będzie w przyszlym roku) z zespolami Jeleniej, Cukierków, Muksu i Korony, a mozi e ŁKS - zespół z pabianic nie jest na straconej pozycji. Ale sukces beniaminków w duzej mierze zależy od tego, jakie zawodniczki zagraniczne dobiarą.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 12 maja 2008, 08:08

pepe1 pisze:
to powiedz mi z kim bycie WYGRALI ??? nie licząc SMS ??? z NIKIM !!!

nawet z Cukierkami , JELENIĄ Góra czy MUKSEM przeciez byscie nie wygrali ... może pogromu by nie było ale gdzieś tak w granicach 10-15 punktów byście przegrywali...

ale źyczę wam powodzenia... choc nie wiem kto mogłby was ewentualnie wzmocnić...

A ty widziałeś choć jeden mecz w tym sezonie w wykonaniu pabianickich koszykarek :?: :?:
Wiesz jak grają i w czym tkwi ich siła :?: :?:
Jesteś widzę bardzo pewny, że nie zdołalibyśmy nic wygrać.
No trudno, niech tak zostanie.
Wszystkie nasze wpisy zweryfikuje za kilka miesięcy boisko.
Wtedy się okaże , kto miał rację.
Narazie-pozdrawiam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Wróć do „Archiwum”