Ćwierćfinały kadetek

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 11 maja 2008, 13:01

ŁKS Łódź - Gwarek Pawłowice 83:59 (24:7, 21:19, 15:18, 23:15)

Punkty dla ŁKS-u: Kolasa 24, Patora 17, Schmidt 11, Kowalczyk 11, Dziwulska 11, Olejnik 6, Gajewska 3

W drugim niedzielnym spotkaniu Olimpia Poznań wygrala z Debnica Kaszubska. Wyniku nie znam, ale bylo ok. 5 punktow roznicy.

Tabela końcowa turnieju w Łodzi:
1. ŁKS Łódź 6 pkt
2. Gwarek Pawłowice 5 pkt
3. Olimpia Poznań 4 pkt
4. Victoria Dębnica Kaszubska 3 pkt

kibic216
Nowy na forum

Postautor: kibic216 » 11 maja 2008, 15:19

dzisiaj Huragan wygrał 79:55 z Władysławowem, a Bydgoszcz pokonała Białą Podlaską.
Końcowa kolejność:
1. UKS HURAGAN Wołomin
2. DELFIN FLESZ63 Bydgoszcz
3. UKS Bliza Władysławowo
4. UKS Orlik 2 Biała Podlaska

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 11 maja 2008, 19:13

Jesteśmy po pierwszwj turze rozgrywek o mistrzostwo Polski. Kilka wyników uważam za niespodzianki. Jednak myślę, że system rozgrywek nie jest sprawiedliwy. Ja wiem, że odezwą się głosy o równej walce , że to eliminacje turniejowe. Jednak nie mogę pogodzić się z faktem, iż w pierwszej turze grają z sobą vice mistrz, brązowy medalista i drużyna , która odpadła w półfinale mistrzostw przed dwoma laty. Od siebie, chylę czoła przed determinacją Olimpi, która postawiła ciężkie warunki ŁKS, oraz podziwiam Victorie , która w każdym meczu chciała wygrać i nie była łatwym przeciwnikiem. Pozdrowienia dla Gwarka, który awansował do dalszych rozgrywek.

Awatar użytkownika
Wiktor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Wiktor » 11 maja 2008, 20:06

amon pisze:Jesteśmy po pierwszwj turze rozgrywek o mistrzostwo Polski. Kilka wyników uważam za niespodzianki. Jednak myślę, że system rozgrywek nie jest sprawiedliwy. Ja wiem, że odezwą się głosy o równej walce , że to eliminacje turniejowe. Jednak nie mogę pogodzić się z faktem, iż w pierwszej turze grają z sobą vice mistrz, brązowy medalista i drużyna , która odpadła w półfinale mistrzostw przed dwoma laty. Od siebie, chylę czoła przed determinacją Olimpi, która postawiła ciężkie warunki ŁKS, oraz podziwiam Victorie , która w każdym meczu chciała wygrać i nie była łatwym przeciwnikiem. Pozdrowienia dla Gwarka, który awansował do dalszych rozgrywek.

może uwzględniłaś/łeś to, że kadra się z wiekiem zmienia np. w ubiegłym roku MLKS miał inny skład i na MP Kadetek zajął 6 miejsce, a może nie wziąłeś/łaś tego pod uwagę. Pozdrawiam 8)

koszfan
Nowy na forum

Postautor: koszfan » 11 maja 2008, 23:38

Zatrzymać Ramone i Idziorek i da się MUKS ograć One mają 6 zawodniczek nie mają drugiej piątki

romek
Amator

Postautor: romek » 12 maja 2008, 08:54

koszfan pisze:Zatrzymać Ramone i Idziorek i da się MUKS ograć One mają 6 zawodniczek nie mają drugiej piątki

Problem w tym, że patrząc na wyniki żaden zespól w Polsce nie ma drugiej piątki.

romek
Amator

Postautor: romek » 12 maja 2008, 13:50

Grupy półfinałowe:
Grupa IX
Huragan Wołomin
MOS Wrocław
MUKS Poznań
PTK Pabianice

Grupa X
Delfin Flesz Bydgoszcz
AZS UMCS Lublin
Szprotawia Szprotawa
UKS MOSM Bytom

Grupa XI
ŁKS Łódź
MKK OSiR Sokołów Podlaski
SKS 12 Warszawa
Olimp Rawicz

Grupa XII
Gwarek Pawłowice
RMKS Rybnik
AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
UMKS Gracz Starachowice

Awatar użytkownika
Wiktor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Wiktor » 12 maja 2008, 14:31

koszfan pisze:Zatrzymać Ramone i Idziorek i da się MUKS ograć One mają 6 zawodniczek nie mają drugiej piątki

co chcesz?? po prostu dobre zawodniczki 8)

moniaa
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: moniaa » 12 maja 2008, 18:19

"Zatrzymać Ramone i Idziorek" łatwo powiedzieć a weź to zrób ;]

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 12 maja 2008, 18:39

moniaa pisze:"Zatrzymać Ramone i Idziorek" łatwo powiedzieć a weź to zrób ;]

proste jak budowa cepa.. dwa plastry na te zawodniczki i niech reszta zespolu pokaze co potrafi bez nich.. obrona obrona nikt jej nie pokona..
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

kibic216
Nowy na forum

Postautor: kibic216 » 12 maja 2008, 18:40

jak typujecie, jakie drużyny znajdą się w finale MP?

Koń
Nowy na forum

Postautor: Koń » 12 maja 2008, 19:27

paździoch-osanka pisze:

proste jak budowa cepa.. dwa plastry na te zawodniczki i niech reszta zespolu pokaze co potrafi bez nich.. obrona obrona nikt jej nie pokona..

Skoro tak sadzisz to znaczy ze nie jestes dobrym obserwatorem o ile w ogole widziales mecze MUKS-u albo za bardzo jestes uprzedzony do MUKS-u...I pamietaj ze nie na wszystkie zawodniczki wystarcza tzw."plastry"...!!Bo plastry czesto sie odklejaja(sa nietrwale), rana jest za duza lub krwotok "nie do zatrzymania" przez plaster...!! :lol: :wink:
Nieznajomy

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 12 maja 2008, 19:40

Koń pisze:
paździoch-osanka pisze:

Skoro tak sadzisz to znaczy ze nie jestes dobrym obserwatorem o ile w ogole widziales mecze MUKS-u albo za bardzo jestes uprzedzony do MUKS-u...I pamietaj ze nie na wszystkie zawodniczki wystarcza tzw."plastry"...!!Bo plastry czesto sie odklejaja(sa nietrwale), rana jest za duza lub krwotok "nie do zatrzymania" przez plaster...!! :lol: :wink:

plastry ktore beda pracowac w obronie (czyt. potrafia ustac 1na1 i zastawic)
nie jestem on dla Twojej wiadomosci..
mozna zatrzymac zawodnika gdy ma dobrego zawodnika obronnego.. i to nie jest zadna wielka filozofia..
nie mam pojecia czy sa takie zawodniczki w kadetkach ktore odwalaja kawal dobrej roboty w obronie.. ale nie wmawiaj mi ze zawodniczki nie da sie zatrzymac.. nie ujmuje jej niczego ale zawodnik ktorego ktos caly czas pilnuje i nie mowie ze ma w ogole nie rzucic zadnych pkt ale wystarczy ze rzuci 10 a nie 20 czy 30 i to juz jest sukces..
________Obrazek

moniaa
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: moniaa » 12 maja 2008, 19:44

Koń pisze:
paździoch-osanka pisze:

dwie zasłony i po plastrze ... pozatym dziwne że do tej pory rzadko kto zastosował taka taktyke... a jeżeli już się tak zdarzyło to na wiele to się nie zdało..

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 12 maja 2008, 19:55

moniaa pisze:
Koń pisze:
paździoch-osanka pisze:

dwie zasłony i po plastrze ... pozatym dziwne że do tej pory rzadko kto zastosował taka taktyke... a jeżeli już się tak zdarzyło to na wiele to się nie zdało..

podwojenie na zaslonie i wtedy co ona zrobi.. musi podac jesli zatrzyma koziol wiec nie ma wiekszego problemu nawet gdy bedzie dalej kozlowac bedzie problem z podaniem.. przesuniecie w obronie i mozna isc ciemno w przechwyt.. w obronie trzeba stosowac kombinacje.. kazda druzyna ma swoj styl gry a oborone trzeba podpasowac tak by utrudnic jak najbardziej gre w ataku.. moze nikt tego nie zastosowal bo nie wpadl na to tudziez uwaza ze to jest zbyt skomplikowane.. dorosniesz to zobaczysz jakie moga byc ustawienia obronne.. ja tylko abstrachuje o mozliwosciach ale czy ktos to wykorzysta?? nie wiem i raczje watpie..
________Obrazek

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”