Półfinały Mistrzostw Polski Kadetek
Moderator: Moderatorzy
- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
Dość niespodziewaną porażkę poniosły dziś kadetki ŁKS-u, choć pisałem rano, że będzie to ciężkie spotkanie. Było ono całkowicie do wygrania, ale ŁKS zagrał po prostu fatalnie. Na wysokim poziomie zagrała jedynie Anka Kolasa, nieźle (na tle dzisiejszej postawy całej drużyny, bo stać ją na znacznie więcej, ale rzynajmniej była jedyną, która wracała do obrony) Roksana Schmidt (choć 2 osobiste w końcówce w najważniejszym momencie spudłowane), pozostałe niestety bardzo słabo, albo fatalnie. To już jest najlepsza "16" w Polsce i z nikim się nie wygra mając tyle strat, tak słabą skuteczność i nie walcząc nic na zbiórkach. Teraz trzeba zapomniec o tym meczu, bo jutro trzeba ograć Warszawę i awansować do finałów.
Plan na jutro:
10:00 Sokołów Podlaski - Rawicz
12:00 ŁKS Łódź - Warszawa
Jest parę różnych scenariuszy na jutro w zależności od wyników obu spotkań. Jedne są bardziej prawdopodobne, inne mniej, ale opiszę wszystkie
1) Sokołów Podlaski wygrywa z Rawiczem min. 22 punktami i:
- ŁKS wygrywa z Warszawa - awans ŁKS i Sokołów
- Warszawa wygrywa z ŁKS-em - awans Warszawa i Sokołów
2) Sokołów wygrywa z Rawiczem mniej niz 22 punkty:
- ŁKS wygrywa z Warszawa min. 2 punktami - awans ŁKS i Sokołów
- ŁKS wygrywa z Warszawa 1 punktem - awans ŁKS i Warszawa
- Warszawa wygrywa z ŁKS - awans Warszawa i Sokołów
3) Rawicz wygrywa z Sokołowem (wariant raczej nierealny)
- awans ŁKS i Warszawa niezależnie od wyniku meczu ŁKS - Warszawa
Plan na jutro:
10:00 Sokołów Podlaski - Rawicz
12:00 ŁKS Łódź - Warszawa
Jest parę różnych scenariuszy na jutro w zależności od wyników obu spotkań. Jedne są bardziej prawdopodobne, inne mniej, ale opiszę wszystkie
1) Sokołów Podlaski wygrywa z Rawiczem min. 22 punktami i:
- ŁKS wygrywa z Warszawa - awans ŁKS i Sokołów
- Warszawa wygrywa z ŁKS-em - awans Warszawa i Sokołów
2) Sokołów wygrywa z Rawiczem mniej niz 22 punkty:
- ŁKS wygrywa z Warszawa min. 2 punktami - awans ŁKS i Sokołów
- ŁKS wygrywa z Warszawa 1 punktem - awans ŁKS i Warszawa
- Warszawa wygrywa z ŁKS - awans Warszawa i Sokołów
3) Rawicz wygrywa z Sokołowem (wariant raczej nierealny)
- awans ŁKS i Warszawa niezależnie od wyniku meczu ŁKS - Warszawa
pietroc pisze:Dość niespodziewaną porażkę poniosły dziś kadetki ŁKS-u, choć pisałem rano, że będzie to ciężkie spotkanie. Było ono całkowicie do wygrania, ale ŁKS zagrał po prostu fatalnie. Na wysokim poziomie zagrała jedynie Anka Kolasa, nieźle (na tle dzisiejszej postawy całej drużyny, bo stać ją na znacznie więcej, ale rzynajmniej była jedyną, która wracała do obrony) Roksana Schmidt (choć 2 osobiste w końcówce w najważniejszym momencie spudłowane), pozostałe niestety bardzo słabo, albo fatalnie. To już jest najlepsza "16" w Polsce i z nikim się nie wygra mając tyle strat, tak słabą skuteczność i nie walcząc nic na zbiórkach. Teraz trzeba zapomniec o tym meczu, bo jutro trzeba ograć Warszawę i awansować do finałów.
już pozamiatane...
Plan na jutro:
10:00 Sokołów Podlaski - Rawicz - 1 _____ +15
12:00 ŁKS Łódź - Warszawa - 2 _____ +8
myśle że teraz ŁKS ma niewielkie szanse, szkoda bo drużyna miała szanse na pierwszą czwórke...
w tym wypadku
pierwsza czwórka bedzie z następujących drużyn
Huragan Wołomin
MUKS Poznań
MOSM Bytom
SKS Warszawa
lub ewentual ktoś typu Rybnik
ale to jest moje zdanie,
szkoda że zabraknie Pabianic i Łodzi w ostatniej fazie rozgrywek...
- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
chyba za kolega z Pabianic nie nadazam (nie pierwszy juz raz zreszta...)
troche smieszne pisac o tym, ze "juz pozamiatane" przed decydujacym meczem o awans w turnieju, w ktorym do tej pory wszystkie mecze poza spotkaniami Rawicza koncza sie roznica 1 punktu...
Q88 pisze:już pozamiatane...
Plan na jutro:
myśle że teraz ŁKS ma niewielkie szanse
ale to jest moje zdanie,
szkoda że zabraknie Pabianic i Łodzi w ostatniej fazie rozgrywek...
troche smieszne pisac o tym, ze "juz pozamiatane" przed decydujacym meczem o awans w turnieju, w ktorym do tej pory wszystkie mecze poza spotkaniami Rawicza koncza sie roznica 1 punktu...
pietroc pisze:Q88 pisze:uważam ze w Grupie IX walkę podejmie PTK Pabianice, to nie jest zespół z nikąd i nie można tego lekceważyć, myśle że to są już połfinały i że każdy moze tutaj awansować dalej...
z calym szacunkiem ale z kim ??? bo chyba nie z MUKSem ani Wołominem... dla Pabianic ogromnym sukcesem jest awans do półfinałów, ale tym razem sa raczej skazane na porazke i walke o 3. miejsce w grupie.
ale tym razem są raczej skazane Kadetki na 3 miejsce...
life is brutal, sport is posible for better team...
Q88 pisze:już pozamiatane...
Plan na jutro:
nie wiem za bardzo o co w tym chodzi , ale pisanie, że ŁKS jest już bez szans jest chyba nieco przedwczesne. trzeba zrobić tylko to, czego i tak wszyscy od początku oczekiwali - wygrać z SKS12, co nie jest takie niemożliwe. Szanse oceniam mniej więcej równo. Najważniejsza będzie dyspozycja dnia obu drużyn.
Gorzów
RMKS Rybnik - Gwarek Pawłowice 66:75 (15:19, 20:20, 13:14, 18:22)
AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Gracz Starachowice 88:40 (19:4, 25:12, 25:15, 19:9).
tabela na chwile obecną
pkt. zwycięstwa porażki małe punkty
Gwarek Pawłowice 4 2 0 173:149 +24
RMKS Rybnik 3 1 1 140:118 +22
AZS PWSZ Gorzów 3 1 1 131:114 +17
Gracz Starachowice 2 0 2 123:186 -63
Jutro mecze Gorzowa z Pawłowicami i Rybnika ze Starachowicami.
Wydaje mi się że w tej grupie o awans walczą jeszcze 3 druzyny, ale o opinię i dokładne rozpatrzenie wariantów prosze ekspertów
tabela na chwile obecną
Wydaje mi się że w tej grupie o awans walczą jeszcze 3 druzyny, ale o opinię i dokładne rozpatrzenie wariantów prosze ekspertów
PynQ pisze:Gorzów
tabela na chwile obecną
to jest oczywiste ze 3 drużyny
ciekwie to może jutro wyglądać biorąc pod uwage przebieg dotychczasowych meczy. Starachowice prowadziły wczoraj wyrównaną walkę z Pawłowicami, które wygrały z Rybnikiem, który wygrał z Gorzowem 31 pkt, a Gorzów wygrał ze Starachowicami 48pkt. (
taka mała zabawa słowna). Jeżeli Gorzów zagra jutro z Pawłowicami na takim poziomie jak grał dzisiaj, a Starachowice tak jak wczoraj to...
(dobra koniec tego gdybania bo sama się zaplącze w tym co pisze)
tak czy siak, jutro wyniki postaram się podać jak najszybciej
(dobra koniec tego gdybania bo sama się zaplącze w tym co pisze)
tak czy siak, jutro wyniki postaram się podać jak najszybciej
- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
Q88 pisze:myśle że jutro wygra Rybnik swój mecz i wygra Gorzów i te drużyny dostaną bilet na finał...
na jakiej podstawie to piszesz? widziales ktoras z druzyn jak gra ? czy po prostu kolejny raz po prostu sie musisz wpisac, nie majac pojecia o czym tak naprawde, jak to juz bylo w kilku / kilkunastu tematach.
to forum polega na wymianie informacji / pogladow itd. naprawde nie sa potrzebne teksty w kazdym temacie "ci wygraja na 100%", "tamte nie maja szans" itd.itp. zamiast takich 10 wpisow, zrob jeden ale z argumentacja i w temacie, o ktorym masz pojecie...
do moderatora: przepraszam, ze zasmiecam watek, ale to sie powtarza w roznych dzialach i w roznych tematach...
spokonie, widać że frustracja nie jest dobrym inspiratorem
akurat widziałem Rybnik w akcji i jeszcze jedną z drużyn...
a co do mojej fachowości to przepraszam Cię bardzo, wolność wypowiedzi jest a ja zawsze będe Tylko Amatorem...
a to jak to widze, to moja sprawa i dziękuje za ocene mojego pojęcia
Przykro mi...
akurat widziałem Rybnik w akcji i jeszcze jedną z drużyn...
a co do mojej fachowości to przepraszam Cię bardzo, wolność wypowiedzi jest a ja zawsze będe Tylko Amatorem...
a to jak to widze, to moja sprawa i dziękuje za ocene mojego pojęcia
Przykro mi...
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”