Kiedy zaczyna się sezon 2008/2009?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 26 maja 2008, 16:21

shaq pisze:
jimmy pisze:
Anonymous pisze:
jimmy pisze:
zawodniczka 123 pisze:Sezon faktycznie ma się zacząć 20 września,poniważ Mistrzostwa Europy mają być w czerwcu.Ma być więcej czasu żeby reprezentacje przygotowały sie do nich.

wolne żarty!! najpierw trzeba awansować!! :wink: :lol:

Misiu, a nie pomyślałeś, że w polskiej lidze grają reprezentantki krajów, które awans do ME mają już pewny?

misiu, pysiu, mam to w dupie!! :wink:

przynajmniej miesiąc wcześniej ruszy liga!!

nie żartujcie sobie !!! te reprezentacja nie ma szans : w kardze nie ma rozgrywajacej . Wciaz takie zawodniczki jak Wlaźlak czy sibora o KLASE przewyższaja pawlak czy waligórska ,a JARKOWSKA czy MIELOSZYNSKA są zdecydowanie lepsze od GULAK czy Leciejewskiej .

jesli PZKOSZ przestanie faworyzowac pewne zawodniczki , to widze światelko w tunelu .

za co GBURCZYK jest w kardze ? za piekne oczy ??? bo na pewno nie za gre !!!

jasne, nikt sie nie domyslił, że to nasz znajomy pepe... pewnie, ustal skład kadry wg swojego punktu widzenia..z tego co pamiętam trenerem nie jesteś więc przestań mieć pretensje.. Lecia chyba nawet nie poleciała do Chin, Pati Gulak też nie.. trochę wiary w dziewczyny.. chyba że w kadrze mają grać Polki ze składu Energi? a czy Wlaźlak nie zakonczyla kariery?
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 26 maja 2008, 17:32

Widze, ze troche zeszlo tutaj na sklad kadry, a chyba gdzie indziej jest watek o przygotowaniach kadry do eliminacji ME. No ale nie chce sie czepiac.:)
W takim razie po ladnych kilku latach FIBA wrocila do koncepcji rozgrywania ME w czerwcu (pewnie tak samo bedzie z "naszymi" ME mezczyzn). Spowoduje to nieco zamieszania, bo nie dosc, ze sezon bedzie musial skonczyc sie w kwietniu, to jeszcze jest ta ligowa pustka w styczniu przeznaczona na reprezentacje. W zwiazku z tym liga bedzie musiala odbywac sie w dosc szybkim tempie, a Euroliga pozniej sie skonczy. Uwazam, ze poprzedni harmonogram byl lepszy, no ale widac w FIBA mieli inne zdanie.;)

Rzymi - ja sie domyslilem.:) Jednak chcialem zostawic przyjemnosc zauwazenia tego faktu komus, kto zna go lepiej, a Ty chyba do takich osob sie zaliczasz.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 maja 2008, 17:36

U mężczyzn czerwiec odpada, bo wtedy kończy sie sezon NBA, a jednak coraz więcej europejczyków tam gra.

U nas sezon pewnie skończy sie końcem kwietnia - będzie miesiąc na przygotowania do ME.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 26 maja 2008, 17:50

Faktycznie, cos mi sie pokrecilo. Teraz sobie uzmyslowilem, ze ME mezczyzn maja byc we wrzesniu 2009.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 maja 2008, 21:31

paulo2907 pisze:Faktycznie, cos mi sie pokrecilo. Teraz sobie uzmyslowilem, ze ME mezczyzn maja byc we wrzesniu 2009.

w czerwcu to Łódź halę będzie kończyć dopiero :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 26 maja 2008, 22:57

a u nas chyba tak szybko jak w Łodzi hali nie oddadza do uzytku.. czyli ponad 2 miesiace trzeba bedzie grac na starej jesli sezon sie zacznie 20 wrzesnia..
ObrazekObrazek

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 29 maja 2008, 16:20

Nowy sezon rozpocznie się wcześniej niż zwykle, a mianowicie 24 września. Na początek odbędzie się spotkanie o Superpuchar Polski. W nim Wisła zmierzy się z Lotosem Gdynia, a spotkanie to rozegrane zostanie w Lesznie.
Trzy dni później wystartują rozgrywki PLKK, które zakończą się już w połowie kwietnia.

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13204
-----
Czyli nowy sezon rozpocznie się 27 września.
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 29 maja 2008, 16:28

27 wrzesnia hmm niezle :) a superpuchar czyli tzw. "mecz pokazowy" znow u nas :P ja sie tam ciesze

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 29 maja 2008, 17:50

Eve pisze:Czyli nowy sezon rozpocznie się 27 września.

Tylko, że 24 to jest sroda,więc pewnie wtedy rozpocznie się sezon, a mecz o SP raczej będzie 21 (niedziela)

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 29 maja 2008, 22:19

Marek1990 pisze:
Eve pisze:Czyli nowy sezon rozpocznie się 27 września.

Tylko, że 24 to jest sroda,więc pewnie wtedy rozpocznie się sezon, a mecz o SP raczej będzie 21 (niedziela)

Wg tego artykułu - 27 września nowy sezon, a 24 września superpuchar.
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 30 maja 2008, 06:34

ale wiesz np. ktos chce z Krakowa lub z Gdyni przejwechac(grupa zorganizowana) i co? w srode? albo ktos wygra bilet w konkursie PLKK jak ja w zeszlym roku a mieszka iles kilometrow od Leszna :?

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 30 maja 2008, 09:20

xavery2 pisze:ale wiesz np. ktos chce z Krakowa lub z Gdyni przejwechac(grupa zorganizowana) i co? w srode? albo ktos wygra bilet w konkursie PLKK jak ja w zeszlym roku a mieszka iles kilometrow od Leszna :?

A czy ja datę ustalałam? :lol: Widocznie nikt wcześniej o kibicach nie pomyślał, przecież u Nas to normalka :lol: Dla mnie w ogóle może nie być tej gierki o superpuchar-bo to głupota.

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 30 maja 2008, 12:08

nie no ja sie z Toba zgadzam i popieram to ze nie mysla wogole o kibicach no bez przesady jak juz cos robia to niech to chociaz dobrze zrobia :x

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 maja 2008, 14:28

Początek sezonu ma być w weekend a nie żadne tam środy! Bo nie ma jak zacząć w środku tygodnia :x
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

edrys
Nowy na forum

Postautor: edrys » 16 czerwca 2008, 18:09

Dzisiaj odbyło się spotkanie Rady Nadzorczej PLKK i ustalili, że sezon rozpocznie się 21 września.

Więcej szczegółów: http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/06/16/po-radzie-nadzorczej-plkk-wyniki-z-rundy-zasadniczej-wliczon

Mnie najbardziej cieszą nowe stroje, bo tych ogromnych ze spodenkami do kostek nie znosiłem. Wszystkie zespoły powinny mieć takie fajne jak CCC :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”