TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

FAN Krupskiej

Postautor: FAN Krupskiej » 27 maja 2008, 18:18

no chyba Oryczyk nie jest taki glupek zeby wziasc Krupe....jeden sezon w ekstraklasie mu wystarczy..??? :lol: bo jesli ja weźmie to koniec ligi w Rybniu a tego mu nie wybaczymy!!! i niech o tym wie :evil: Dinozaur juz wydoił tyle klubow ze juz niech usiądzie i do pożyć innym, bo juz mamy jej serdecznie dosc!!!!!! ta jadowita zmijka juz nie jednej dalal sie we znaki KONIEC>>>BASTA! :evil:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 maja 2008, 18:42

Moze zamiast Kaski chcial napisac Keti Ristic ktora gdyby trenerem byl Omanic moze by zasilila druzyne katarzynek.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 27 maja 2008, 19:34

FAN Krupskiej pisze:no chyba Oryczyk nie jest taki glupek zeby wziasc Krupe....jeden sezon w ekstraklasie mu wystarczy..??? :lol: bo jesli ja weźmie to koniec ligi w Rybniu a tego mu nie wybaczymy!!! i niech o tym wie :evil: Dinozaur juz wydoił tyle klubow ze juz niech usiądzie i do pożyć innym, bo juz mamy jej serdecznie dosc!!!!!! ta jadowita zmijka juz nie jednej dalal sie we znaki KONIEC>>>BASTA! :evil:

Macie solidny budżet więc na Krupe was stać!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

pepe1

Postautor: pepe1 » 27 maja 2008, 22:40

FAN Krupskiej pisze:no chyba Oryczyk nie jest taki glupek zeby wziasc Krupe....jeden sezon w ekstraklasie mu wystarczy..??? :lol: bo jesli ja weźmie to koniec ligi w Rybniu a tego mu nie wybaczymy!!! i niech o tym wie :evil: Dinozaur juz wydoił tyle klubow ze juz niech usiądzie i do pożyć innym, bo juz mamy jej serdecznie dosc!!!!!! ta jadowita zmijka juz nie jednej dalal sie we znaki KONIEC>>>BASTA! :evil:

jedno jest pewne : kto weźmie KRUPSKĄ - będzie najgłupszym klubem w POLSCE - UPADEK KLUBU jest MUROWANY

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 maja 2008, 22:45

Oj czepiacie się :D - każdy sportowiec marzy o jak najwyższym angażu - przecież Krupa idąc do klubu nie powie : panie, daj mi pan jak najmniej możesz :D :wink: . Zresztą w jej ustach faktycznie brzmiało by to trochę szyderczo :wink:

Jeśli jednak, Krupa znajdzie takiego jelenia, który chce płacić ponad 10 tys złotych miesięcznie za blisko 38-letnią koszykarkę, to gratuluję pomyślunku.

koala nawalony

Re: Pawlak w Toruniu na pewno nie zagra

Postautor: koala nawalony » 27 maja 2008, 23:51

pepe1 pisze:
koala nawalony pisze:O Matko skąd ten Łazowy czerpie wiedzę na takie brednie... może mądra Krysia mu opowiada takie bajeczki... Przecież Pawlak jak tylko doznała kontuzji to przedłużyła o kolejny rok kontrakt w Lotosie i jest pewne że zostaje jeszcze na rok w Gdyni, a Czubak jak piszecie podpisała w Gorzowie, więc moim zdaniem prawdopodobna jest tylko Krupa, z którą rozmawia Leszek Marzec w sprawie jej przejścia do Jeleniej Góry...

to leszek Marzec jest trenerem Jelonki ??? a gdzie SROKI ??? polecialy do cieplych krajów razem z miss Super Expressu :lol:

Tak można wpisać Leszka Marca do Jeleniej Góry, z moich informacji z pewnego źródła wynika, że Sroki wywalone a trenerem zostanie ktoś z duetu Leszek Marzec - Grzegorz Krzak, ale raczej Marzec!!!

Drugą wiadomością, która mnie powaliła na kolana, ale ze śmiechu, to Dariusz Raczyński asystentem Downar - Zapolskiego w Wiśle... Myślałem, że Wojtek weźmie jakiegoś lepszego gościa a nie tego jelenia, który już w Toruniu pokazał, że nie bardzo wie o co chodzi... coraz bardziej wydaje mi się, że Wojtek kupla do flaszki sobie wziął niż trenera...

Z pewnego źródła KRUPSKA w Rybniku nie zagra, Orczyk zapytany o to powiedział, któtko - "nie ma szans, nie stać nas na takie drogie rezerwowe, jedynka będzie na pewno z zagranicy!" - więc niech Pani Beatka nadal szuka jelenia, który jej zapłaci ponad 10 000 pln miesięcznie!!!

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 28 maja 2008, 08:45

Wczoraj przygotowania do nowego sezonu rozpoczął zespół Korony Kraków, i choć nie wiadomo do końca czy zespół stać będzie na ekstraklasę, to wróbelki ćwierkają że wszystko jest na dobrej drodze..

Z drużyną zajęcia rozpoczęła znana z Wisły Karolina Zając, czy to oznacza że zasili szeregi Korony nie wiem..
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

pepe1

Postautor: pepe1 » 28 maja 2008, 08:48

Saletra pisze:Oj czepiacie się :D - każdy sportowiec marzy o jak najwyższym angażu - przecież Krupa idąc do klubu nie powie : panie, daj mi pan jak najmniej możesz :D :wink: . Zresztą w jej ustach faktycznie brzmiało by to trochę szyderczo :wink:

Jeśli jednak, Krupa znajdzie takiego jelenia, który chce płacić ponad 10 tys złotych miesięcznie za blisko 38-letnią koszykarkę, to gratuluję pomyślunku.

kolego - ale ona chce 15 - 18 tys zl !!!

ja bym jej dal 3 - max. 4 tys zł. NIE WIECEJ

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 28 maja 2008, 10:45

oczywiście zgadzam się, że takie pieniądze są nieadekwatnme do tego co B.K-T może wnieść do zespołu, ale dopóki kluby spełniają jej warunki wcale się jej nie dziwie, że z tego korzysta. masz frajera to go duś..

kinio

Postautor: kinio » 28 maja 2008, 12:45

Olsztynska Lącznosc kiedys tez ratowala......kolem ratunkowym z betonu!!!! to jest juz zenujace, czy ona wygrala jakis mecz....caly sezon w Inei do bani, wczesniej w Olku to kompromitacja...miala jeden sezon w Browarach i to wszystko, niech juz zejdzie z aren polskiego basketu bo to wstyd!!!! a fakt, ze umie sie sprzedawac ale to tyle, wystraczy z nia pare zdan zamienic i czr prysnie :lol: ale grunt to wysoko dupe nosic :evil:

pepe1

Postautor: pepe1 » 28 maja 2008, 15:51

kinio pisze:Olsztynska Lącznosc kiedys tez ratowala......kolem ratunkowym z betonu!!!! to jest juz zenujace, czy ona wygrala jakis mecz....caly sezon w Inei do bani, wczesniej w Olku to kompromitacja...miala jeden sezon w Browarach i to wszystko, niech juz zejdzie z aren polskiego basketu bo to wstyd!!!! a fakt, ze umie sie sprzedawac ale to tyle, wystraczy z nia pare zdan zamienic i czr prysnie :lol: ale grunt to wysoko dupe nosic :evil:

zgadzam sie !!!

zobaczcie cie KRUPSKA grala : Łącznosc , Polfa , - i co teraz jest z tymi klubami..

Nie ma ich - cos w tym musi byc

nie moze byc tak ze przecietna zawodniczka jak Krupska rzada tyle ile NAJLEPSZE w polsce zawodniczki :evil: :evil:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 maja 2008, 17:22

Magda Radwan w Rybniku.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 maja 2008, 18:18

ann pisze:Magda Radwan w Rybniku.

A o to dokładne info:

Radwan kolejną rybnicznką

Po udanym sezonie zakończonym sukcesem, w drużynie UTEX ROW Rybnik dzieje się bardzo dużo. W dniu dzisiejszym kontrakt z siódmą drużyną ubiegłego sezonu Ford Germaz Ekstraklasy podpisała Magdalena Radwan. Jest to już trzecia nowa zawodniczka w kadrze trenera Mirosława Orczyka.
Magdalena Radwan to bardzo wszechstronna zawodniczka. Potrafi grać na pozycjach rozgrywającej, rzucającej czy niskiej skrzydłowej. Ostatni sezon rozpoczęła w polskiej lidze, jednak po czterech spotkaniach zdecydowała się na kontrakt poza granicami naszego kraju w Austrii. Ostatnim polskim klubem nowej rybniczanki była Wisła Can Pack Kraków, z którą to w sezonach 2005/2006 i 2006/2007 zdobywała tytuły mistrzowskie.

Radwan jest już trzecią nową koszykarką, która zdecydowała się na grę w rybnickim zespole. Wcześniej kontrakty podpisały już Aleksandra Chomać oraz Elżbieta Międzik. Jak widać polska kadra rybnickiego zespołu prezentuje się bardzo przyzwoicie. Dodając do wspomnianych powyżej zawodniczek jeszcze Agnieszkę Jaroszewicz (o ile kontuzjowany Achilles pozwoli jej grać), kadra wygląda całkiem imponująco.

- Mam nadzieję, że Magda potwierdzi swoje walory i będzie wartościową zawodniczką naszego zespołu. Znam Magdę od wielu lat bowiem, kiedy pracowałem z grupami młodzieżowymi to często rywalizowaliśmy z zespołem krakowskiej Korony i Magda zawsze dawała nam się mocno we znaki - mówi o nowej koszykarce szkoleniowiec rybniczanek Mirosław Orczyk.

W przyszłym tygodniu kibice najprawdopodobniej poznają pierwszą zawodniczkę zagraniczną, która w sezonie 2008/2009 będzie występować w drużynie UTEX ROW Rybnik.

www.sportowefakty.pl

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 maja 2008, 18:38

a w Gorzowie cisza aż uszy bolą

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 maja 2008, 18:56

friel pisze:a w Gorzowie cisza aż uszy bolą

ajjjjj tam od razu cisza. Jedno mega wzmocnienie mamy już za sobą, tak więc czekamy na drugie :x Nie panikujmy do czasu kiedy poznamy cały skład. Wtedy będziesz rozpaczał. :?

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”