TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 11 czerwca 2008, 20:42

Saletra pisze:hehheeh no niestety jest po po prostu pojeb.... pod tym kątem - sorry za wulgrazymy, ale nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy widze trenerów rypiących po 40 minut zawodniczki w meczu..

Druga uwaga : nie rozumiem dlaczego u nas w Polsce zawsze musi dochodzić do "dziadowania" w środowisku - dlaczego jak przyjdzie jakiś cienias zza granicy, to wszystkie kluby się nim wymieniają zamiast sięgnąc po kogos innego z Bałkanów. Czy naprawdę tak cięzko podzownic po menedzerach?

Tak sie czasami zastanawiam, czy np działacze Wisły znają jakieś inne zawodniczki, niż te które po naszych parkietach hasają...

a co do łysego, to już wiadomo, że w Toruniu w tym roku nie zobaczycie Jakuba Zamojskiego :lol: :wink:

pepe z numerkiem :pozdro 40!! :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

pepe1

Postautor: pepe1 » 11 czerwca 2008, 22:40

ann pisze:
pepe1 pisze:
ann pisze:
matrix pisze:Po transferach do torunskiej Energi Sheeny Moore i Natalii Waligórskiej przyjście do tego klubu pani Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz jest moim zdaniem nieaktualne.....

ale ona bardzo pasuje do Omanicowej koncepcji czyli 5 razy 40
:wink:

młodych Polek nigdy dość :P :wink:

a gdzie ty masz 5 razy 40 ????

przeciez Waligorska , Krawiec , Tłumak czy Grabowska to stosunkowo młode dziewczyny .

nowa Amerykanka tez jest młoda .

WIEc ?

:lol: 8)

poza tym...
Omanic trochę pobędzie trenerem w Toruniu to zobaczysz o czym piszę.

wiem !!! Chodziło ze gra tylko jedną ,,5'' przez caly mecz : wiec Waligora i Krawiec moga tylko skorzystac...
ale nie będzie tak źle - w sumie WISŁA tez tylko dzieki PIATCE zagranicznych zdobyła mistrza - w innym przypadku to Lotos by wygrał 8)

pepe1

Postautor: pepe1 » 11 czerwca 2008, 22:44

Saletra pisze:hehheeh no niestety jest po po prostu pojeb.... pod tym kątem - sorry za wulgrazymy, ale nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy widze trenerów rypiących po 40 minut zawodniczki w meczu..

Druga uwaga : nie rozumiem dlaczego u nas w Polsce zawsze musi dochodzić do "dziadowania" w środowisku - dlaczego jak przyjdzie jakiś cienias zza granicy, to wszystkie kluby się nim wymieniają zamiast sięgnąc po kogos innego z Bałkanów. Czy naprawdę tak cięzko podzownic po menedzerach?

zgadzam sie z tobą : ja póki co nie zachłysnalem sie Omaniciem - byłem za trenerem Blajetem w Toruniu .

Omanic zrobił z Wislą mistrza dwa razy - ale przeciez z takim składem to najslabszy trener jak Raczyński - by zrobił też misrza ...

niech Omanic zrobi dobry wynik w Toruniu - wtedy cos bedzie wart...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 czerwca 2008, 08:17

pepe1 pisze:

zgadzam sie z tobą : ja póki co nie zachłysnalem sie Omaniciem - byłem za trenerem Blajetem w Toruniu .

Omanic zrobił z Wislą mistrza dwa razy - ale przeciez z takim składem to najslabszy trener jak Raczyński - by zrobił też misrza ...

Pepe nie kompromituj sie swoja wiedza :]...
Pomimo iz Omanic jest mi obojetny... ale chyba finałow nie ogladales :] Wisła nie wygrala gładko 4:0... nie mowiac o tym... co by bylo... gdyby nie rzut Canty...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 12 czerwca 2008, 08:29

pepe1 pisze:

No bez przesady, Herkt pokazał co można zrobić z mistrzowskim składem 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Gość

Postautor: Gość » 12 czerwca 2008, 10:34

Tedan pisze:
pepe1 pisze:

No bez przesady, Herkt pokazał co można zrobić z mistrzowskim składem 8)

Herkt miał pecha bo nie mial zgranej drużyny - skoro większosc koszykarek pozjeżdzała z WNBA i kadry POLSKI - no ale ... ZYCIE

może pseudo trener Raczyński wniesie cos ,,pozytywnego '' do Wisły :lol: :lol: 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 12 czerwca 2008, 11:12

Herkt miał pecha bo nie mial zgranej drużyny - skoro większosc koszykarek pozjeżdzała z WNBA i kadry POLSKI - no ale ... ZYCIE

może pseudo trener Raczyński wniesie cos ,,pozytywnego '' do Wisły

:cry: bidula z wąsacza, nie znała ta kreatuta zawodniczek z Wnba a z kadry tylko Ewke i Niunie...

no i wymienili mu 90% drużyny

:wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 12 czerwca 2008, 12:52

ZAKOŃCZENIE SEZONU

Już w najbliższy wtorek o godzinie 18:0 w hali Gdyńskiego Ośrodka Sportu odbędzie się uroczyste podsumowanie seonu 2007/2008 zespołu Lotos PKO BP Gdynia. W programie imprezy obok wielu innych atrakcji odbędzie się losowanie nagród dla najwierniejszych kibiców. Podsumowanie będzie też okazją do poznania aktualnego stanu kompletowania zespołu na sezon 2008/2009.

lotospkobp.pl

Czyli we wtorek dowiemy sie wszystkiego 8)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 czerwca 2008, 14:28

Czytaj: niczego się nie dowiemy :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 czerwca 2008, 20:36

MUKS chce pucharów

MUKS Poznań w nowym sezonie chce się włączyć do walki o europejskie puchary. Prezes klubu Andrzej Jabłoński uzgodnił warunki umowy ze strategicznym sponsorem. W nowym sezonie budżet MUKS ma wynosić co najmniej 1 milion złotych, a skład drużyny będzie oparty głównie o zawodniczki zagraniczne.

Mogę tylko powiedzieć, że nasz inwestor docenił sukcesy MUKS w pracy z młodzieżą. Od 2002 roku, czyli od momentu powstania klubu, zdobyliśmy 13 tytułów mistrzyń Polski. Nazwę tej firmy podamy w odpowiednim czasie na specjalnej konferencji prasowej. Mogę zapewnić, że głównym celem drużyny w nowym sezonie będzie awans do europejskich pucharów. W przeciągu dwóch lat mamy za zadanie awansować do Euroligi. Tak zażyczył sobie nasz nowy inwestor - podsumował prezes Jabłoński.

Waldek Zawołowicz
www.plkk.pl

:roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 12 czerwca 2008, 21:12

bardzo miła informacja :)

niech sie boja na południu i północy Polski, bo niedługo może sie zmieni siłą polskiego basketu :))

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 czerwca 2008, 21:22

Q88 pisze:bardzo miła informacja :)

niech sie boja na południu i północy Polski, bo niedługo może sie zmieni siłą polskiego basketu :))

tak. pod warunkiem że tym sponsorem jest Kalmanowicz i zrobi sobie filię Spartaka w MUKSie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 12 czerwca 2008, 21:43

A wiadomo jaki to sponsor?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 czerwca 2008, 22:03

ann pisze:MUKS chce pucharów

MUKS Poznań w nowym sezonie chce się włączyć do walki o europejskie puchary. Prezes klubu Andrzej Jabłoński uzgodnił warunki umowy ze strategicznym sponsorem. W nowym sezonie budżet MUKS ma wynosić co najmniej 1 milion złotych, a skład drużyny będzie oparty głównie o zawodniczki zagraniczne.

Saletra byłby zachwycony zachwycony 8)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Gość

Postautor: Gość » 12 czerwca 2008, 22:28

Greebo pisze:
ann pisze:MUKS chce pucharów

Saletra byłby zachwycony zachwycony 8)

pamiętajmy że Jabloński lubi pisac bajki .

mówił że SKOBEL i DURAK nie odejdą i co ???

Moi że MUKS ma kase i sponsora - to nie mogli zatrzymac SKOBLITA????

poza tym Jabloński ZARZEKAL się że nigdy nie będzie chcial miec dużo zagranicznych - skąd ta zmiana.....

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”