TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 22 czerwca 2008, 13:53

Anonymous pisze:
Q88 pisze:dobrze ze Specjalista przetłumaczył i coś sie rozjaśniło...

i po co zaczynasz ? sądząc po ksywce - czyli rocznik 88 - za dużego pojęcia o koszykówce nie masz - a sie wymądrzasz...

Ale przynajmniej umie się zarejestrować i zalogować na forum :lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 22 czerwca 2008, 14:56

hehe :)

nie sądz innych po numeracji :), bo się mylisz, nie urodziłem sie 1988 roku, ale to nie istotne czy jestem starszy czy młodszy :)
myśle że Goście powinni nie mieć możliwości pisania na Forach

Prosiłbym o to Moderatora, żeby wprowadził wyłącznie możliwość dla zarejestrowanych, musi być jakaś odpowiedzialności za słowa i karność poprzez ostrzeżenia i wszyscy powinni być traktowani jednakowo :)

Innych Zarejestrowanych prosze o wyrażenie opini i ewentualne popracie, a potem ewentualne skasowanie poniższych wiadomości :)

Dzięki i pozdrawiam wszystkich Zarejestrowanych, nie tylko za to że umieją się zarejestrowac, ale też za to ze piszą i nie boją się pokazac swojego zdania, choć czasem mamy inne, to nie ważne, ważne że swoje :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2008, 15:15

i na tym zakończymy tą jakże pasjonującą dyskusję o d... marynie;)
p.s. moderator nie ma możliowści zablokowania pisania postów przez gości.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 22 czerwca 2008, 16:35

Endrju pisze:
Anonymous pisze:
tadeo86 pisze:
rodgers-kibic z torunia pisze:Rybnik ma duze szanse na medal, ale sa jeszcze CCC, Lotos, Wisla, mam nadzieje, ze Energa też o cos wiecej powalczy.
Szykuje sie nam ciekawa liga.

Taaa a dlaczego pominąłeś takie zespoły jak: Gorzów, AZS Poznań czy Leszno. Nie mówmy hop bo sam dobrze wiesz po zeszłorocznych wyczynach torunianek, że nazwiska nie grają. Wszystko zweryfikuje sezon.

Mogą nawet zaskoczyc klubu w dolnej półki. :D 8)

Moze ktos mi to przetlumaczyc ? bo czytam 3 razy i nadal nie rozumiem :lol:

Ze druzyny slabsze moga teraz zaskoczyc transferami i nowymi ambicjami na ten nowy sezon.Sorka,ze sie wpisalem tylko jako gosc ...Pozdrawiam
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2008, 17:16

pepe1 pisze:
Anonymous pisze:

i po co zaczynasz ? sądząc po ksywce - czyli rocznik 88 - za dużego pojęcia o koszykówce nie masz - a sie wymądrzasz...

póki co niech DUDA i INEA zapomną o jakiejkolwiek walce o medal - to jest zarezerwowane dla RYBNIKA - póki co...

Z Cyklu "Złotych Mysli" pepe ;]

(jutro byc moze padnie oficjalnie kolejne nazwisko w Gorzowie.)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 czerwca 2008, 18:42

boże widzisz i nie grzmisz....

pepe zastanawia mnie skad taka antypatia do Wielkopolski? bo jakos dziwnie odczuwam ze Gorzow Poznan czy tez Leszno normalnei nei maja po co startowac bo ty juz swoimi oczyma widzisz rezerwacje w walce o medal dla Rybnika (bo sprowadzili jakas tam gwiazdeczke z wyzszej polki WNBA) no i ofkors po cichu liczysz na swoj Torun... przypomne ci tylko kilka prostych zasad:

1 nazwiska nie graja
2 pieniadze tez nei graja
3 sport jest nieobliczalny (patrz Tęcza zeszly sezon)
4 silą zespolu jest kolektyw :) a indywidualności dopelnieniem

tak mzoecie wysunac na kazdy punkt antyteze kazdy wie swoje ale ludzie sezon sie nie zaczal a wy juz sie bawicie w prorokow jasnowidzow itp. to jest chore zacznijcie interesowac sie co dzieje sie u was na wlasnym podworku

p.s. pepe dla twojej wiadomosci Rybnik ma tzw konia trojanskiego w swojej druzynie..pan Orczyk ktory duzo mowi i wrzeszczy ale jakos nic nie robi to tyle ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 22 czerwca 2008, 18:53

no Pepe sie zapomniał i jest Fachowcem z Torunia, szkoda że w Toruniu nie było i nie ma wyników. Ba tam tylko hokey i żużel, wiec analogicznie może fachowość jest z tych dyscyplin, szkoda że to inna bajka :)

Myśle że antypatia bierze sie z swogo rodzaju kompleksów toruńskich :(, szkoda, bo można zawsze to innaczej nazwać :) i nie oceniać w taki sposób, dobrze że sezon przed nami, a Jasnowidzenie sie zweryfikuje, a piękno sportu pokaże ile miałeś racji :)

Pozdrawiam Wszystkich Gości :)
Nie idzcie tą drogą....
Zarejestrujcie sie :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2008, 20:08

W tamtym sezonie wszyscy twardo stawiali na CCC w wywalczeniu brazu ;)... jak bylo wszyscy widzielismy :lol:
Powiem jedno... o sklad AZS-u jestem spokojny... bo na pewno bedzie o wiele silniejszy niz w minionym sezonie :) Za niecale 2 tygodnie bedzie juz wszystko jasne :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 22 czerwca 2008, 20:27

Endrju pisze:W tamtym sezonie wszyscy twardo stawiali na CCC w wywalczeniu brazu ;)... jak bylo wszyscy widzielismy :lol:
Powiem jedno... o sklad AZS-u jestem spokojny... bo na pewno bedzie o wiele silniejszy niz w minionym sezonie :) Za niecale 2 tygodnie bedzie juz wszystko jasne :D

tak jak już wcześniej pisałem z roku na rok jest tak ze pozorne wzmocnienie nie musi oznaczać odzwierciedlenia w tabeli, kazdy z zespołów sie musi z roku na rok powaznie wzmacniac, bo poziom ligi sie podniósł, a poza tym siła ligowa sie wyrównała z niewielkimi wyjątkami.
jako kibic jednej z drużyn, wiadomo kibicujemy jej i chcemy jak najlepiej :)

pepe1

Postautor: pepe1 » 22 czerwca 2008, 22:34

Mozarthio pisze:boże widzisz i nie grzmisz....

pepe zastanawia mnie skad taka antypatia do Wielkopolski? bo jakos dziwnie odczuwam ze Gorzow Poznan czy tez Leszno normalnei nei maja po co startowac bo ty juz swoimi oczyma widzisz rezerwacje w walce o medal dla Rybnika (bo sprowadzili jakas tam gwiazdeczke z wyzszej polki WNBA) no i ofkors po cichu liczysz na swoj Torun... przypomne ci tylko kilka prostych zasad:

1 nazwiska nie graja

tak mzoecie wysunac na kazdy punkt antyteze kazdy wie swoje ale ludzie sezon sie nie zaczal a wy juz sie bawicie w prorokow jasnowidzow itp. to jest chore zacznijcie interesowac sie co dzieje sie u was na wlasnym podworku

p.s. pepe dla twojej wiadomosci Rybnik ma tzw konia trojanskiego w swojej druzynie..pan Orczyk ktory duzo mowi i wrzeszczy ale jakos nic nie robi to tyle ;)

może cię zaskocze - ale .... w 100 % sie z tobą zgadzam.
PS. Co do oceny - chyba każdy ma prawo oceniać siłe innych zespołów - chyba że tylko młodzi kibice Dudy Leszno.......

RYBNIK zaimponowal tym transferem - ale JIA PERKINS to uznana marka od kilku lat - nie widzę powodu by miała dać plamę...
- choc może jest jeden powód.... - trener Orczyk - slaby z niego taktyk.

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 22 czerwca 2008, 22:36

Endrju pisze:
pepe1 pisze:
Anonymous pisze:

póki co niech DUDA i INEA zapomną o jakiejkolwiek walce o medal - to jest zarezerwowane dla RYBNIKA - póki co...

Z Cyklu "Złotych Mysli" pepe ;]

(jutro byc moze padnie oficjalnie kolejne nazwisko w Gorzowie.)

"Z cyklu Złotych myśli", ale na razie chyba tak to wygląda, bo Gorzów i Poznań swoimi transferami na razie nie powalają...

Mozarthio pisze:boże widzisz i nie grzmisz....

1 nazwiska nie graja

czyli jeżeli Cukierki w przyszłym sezonie zdobędą medal, to Ciebie to nie zdziwi, bo 'nazwiska nie grają'?

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 23 czerwca 2008, 08:33

heh no nei popadajmy w skrajnosci ...czy Cukierki zdobeda medal ? a dlaczego zakładasz odrazu ze tu chodzi o medal ? moze najpierw trzeba powalczyc o play off a pozniej walczyc dalej i isc za ciosem ...czy twoja drużyna ma szanse na medal? odpowiem ci tak ma na starcie takie same szanse jak pozostale druzyny oczywiście to jest teoria praktyka jak co roku pokazuje ze 2 pierwsze miejsca sa juz zarezerwowane ale w tym sporcie nie raz tak bylo ze lider przegrywal i byly niespodzianki wiec jesli w zeszlym sezonie Torun pokonal Wisle i ta miala z nimi niezle kłopoty to dlaczego nie wierzysz ze inne druzyny moga urwac liderą punkty? a co za tym idzie druzyny nabieraja pewnosci ze jednak mozna ...i sprawa medalu pozostaje otwarta... wiedzialem ze niektórzy tak zareagują na to "ze nazwiska nie graja" ale przyjmij wersje ze masz solidne przecietne ale waleczne dziewczyny w druzynie ktore potrafią sporo jesli wszystko sie zgra :) czasem przegrywa sie tylko dlatego ze wychodzi sie na parkiet ze zlym nastawieniem typu " to jest Lotos nie możemy przegrac zbyt wysoko itp"
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 czerwca 2008, 09:19

No kolega z Brzegu ma racje bo AZS Poznań raczej rzadko wykonuje jakieś nieoczekiwane transfery, jednak zawsze jest w czołówce, a duetu młodych Idczak-Skobel może nam pozazdrościć cała liga. Pozdro :!:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Gość

Postautor: Gość » 23 czerwca 2008, 12:21

MARAS pisze:No kolega z Brzegu ma racje bo AZS Poznań raczej rzadko wykonuje jakieś nieoczekiwane transfery, jednak zawsze jest w czołówce, a duetu młodych Idczak-Skobel może nam pozazdrościć cała liga. Pozdro :!:

Skobel tak ale Idczak raczej to wam Polska nie zazdrości...

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: DaRiO » 23 czerwca 2008, 15:16

Anonymous pisze:
MARAS pisze:No kolega z Brzegu ma racje bo AZS Poznań raczej rzadko wykonuje jakieś nieoczekiwane transfery, jednak zawsze jest w czołówce, a duetu młodych Idczak-Skobel może nam pozazdrościć cała liga. Pozdro :!:

Skobel tak ale Idczak raczej to wam Polska nie zazdrości...

Gościu jakie masz podstawy do tego, żeby tak pisać? Zarówno Skobel jak i Idczak to bardzo wartościowe, młode i perspektywiczne zawodniczki. Gra ich zespołów w kategoriach młodziezowych opierała się głównie na nich. A w zeszłym sezonie obie spędziły sporo minut na parkietach ekstraklasy. Wera z każdym sezonem gra coraz lepiej, jest coraz pewniejsza i widać, że szanse gry dawane jej w zeszłym roku procentują. Po wyleczeniu kontuzji powinna być pewnym punktem zespołu i myślę, że jednak można pozazdrościć INEI AZS tej zawodniczki. Myślę, że będziesz miał okazję drogi gościu przekonać się o jej sile za jakieś 2 -3 lata.

Pozdrawiam.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”