TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2008, 14:28

Eve pisze:Matrix napisze to samo co Przemoe parę postów wyżej "człowieku, ogarnij się trochę i zejdź na ziemię".
Ty zacząłeś tą całą prowokację, a nie ja.
Koniec.

To ty skomentowałaś mój post,a nie ja Twój...... a może było inaczej?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 lipca 2008, 14:31

i tym miłym akcentem przenieście dyskusję pt."kto zaczął" na priv :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Olo PKCJ
Nowy na forum

Postautor: Olo PKCJ » 02 lipca 2008, 15:55

1a
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2008, 22:49 przez Olo PKCJ, łącznie zmieniany 1 raz.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 02 lipca 2008, 16:37

najlepiej wogole niech sie nie klócą :D :D :D W końcu kibice kosza to jak jedna wielka rodzina :D :D

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 02 lipca 2008, 18:04

Trwa budowa jeleniogórskiej drużyny

Na dzisiejszej konferencji prasowej działacze Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra podpisali kontrakty z trzema zawodniczkami. Swoje podpisy pod umowami z klubem złożyły: Małgorzata Babicka, Magdalena Gawrońska i Dorota Wójcik. To nie jedyne umowy zawarte dotychczas przez jeleniogórski klub.

- Na moją decyzję wpływ miało kilka czynników związanych z moim życiem osobistym i zawodowym. Miałam kilka propozycji z Polski oraz z zagranicy, ale ta była najbardziej perspektywiczna i interesująca. Bardzo dobre wrażenie wywarł na mnie sponsor Pan Jan Czarnecki, który przedstawił mi swoją wizję rozwoju koszykówki w Jeleniej Górze. Wierzę, że będzie to krok naprzód zarówno dla mnie jak i jeleniogórskiej drużyny - powiedziała tuż po podpisaniu umowy Małgorzata Babicka, która w minionym sezonie wywalczyła brązowy medal z ekipą KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Sponsor drużyny poinformował również, że w nadchodzącym sezonie w barwach jeleniogórskiego zespołu zagrają Magdalena Skorek, Joanna Górzyńska-Szymczak i Katarina Ristić.

Wojciech Strzebińczyk

www.plkk.pl

czyli Ristić można w Jeleniej na zielono :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Czy półtora mln zł pozwoli zająć ósme miejsce przez Finephar

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 03 lipca 2008, 00:04

Dzisiaj odbyła się konferencja prasowa z udziałem dr Jana Czarneckiego – sponsora strategicznego Finepharm Kolegium Karkonoskie AZS, które po raz czwarty występować będzie w ekstraklasie żeńskiego, krajowego basketu.Sponsor przewiduje wspomóc budżet klubu kwotą 1,5 mln zł, która powinna pozwolić drużynie seniorek zdobyć w tym sezonie co najmniej ósme miejsce w tabeli po rudzie zasadniczej. Pozwoli to zespołowi o dalszą walkę w play off o mistrzostwo Polski.

Warto wspomnieć, że wspomniana kwota będzie taka sama, jaką w sumie wyłożył klub na prowadzenie drużyny w poprzednich dwóch sezonach. Ma wystarczyć na zajęcie najwyższego miejsca przez Finepharm KK AZS w historii występów tej drużyny w ekstraklasie.

W drużynie pojawią się nowe zawodniczki, z którymi już podpisano kontrakty: wychowanka jeleniogórskiego klubu – Małgorzata Babicka (AZS Gorzów – 23 lata/187 cm, silna skrzydłowa), Magdalena Skorek (Utex ROW Rybnik - 24/177 – obrońca i słaba skrzydłowa) i Joanna Górzyńska - Szymczak (Utex ROW Rybnik – 26/186 – środkowa) oraz jedyna na razie zagraniczna zawodniczka – Katarina Ristic (Słowenia – AZS Gorzów 24/174 - rozgrywająca).

Tuż przed sezonem pojawią się jeszcze dwie zawodniczki zagraniczne oraz jedna młoda perspektywiczna polska koszykarka już po 5 lipca br.

W szerokiej kadrze znajda się ponadto zawodniczki Finepharm KK AZS, które grały w ubiegłym sezonie: Magdalena Gawrońska, Dorota Wójcik, Dorota Arodź, Agnieszka Balsam i Joanna Dłutowska, a także, wyróżniające się zawodniczki MKS MOS Karkonosze. Obydwa kluby: Finepharm KK AZS i MKS MOS Karkonosze będzie łączyła bezpośrednia współpraca.

Drużyna seniorek będzie trenowała trzy razy dziennie po południu i dwa razy dziennie do południa po dwie godziny w hali przy ul. Sudeckiej i tam będzie rozgrywała mistrzowskie mecze. Szczegóły na ten temat ustalą zarządy klubów: Finepharm KK AZS i MKS Sudety.

Wszystko to ładnie brzmi, a jak będzie, czas pokaże.
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Kuba
Oldboy

Re: Czy półtora mln zł pozwoli zająć ósme miejsce przez Fine

Postautor: Kuba » 03 lipca 2008, 00:12

Drużyna seniorek będzie trenowała trzy razy dziennie po południu i dwa razy dziennie do południa po dwie godziny w hali przy ul. Sudeckiej i tam będzie rozgrywała mistrzowskie mecze.

mam rozumieć, że w Jeleniej Górze trenuje się 5 (sł. PIĘĆ) razy DZIENNIE?

jak mniemam autorowi chodziło być może o "trzy razy tygodniowo", "dwa razy tygodniowo", ale błąd moim zdaniem dość sporego kalibru...

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Re: Czy półtora mln zł pozwoli zająć ósme miejsce przez Fine

Postautor: Tedan » 03 lipca 2008, 00:42

Kuba pisze:
Drużyna seniorek będzie trenowała trzy razy dziennie po południu i dwa razy dziennie do południa po dwie godziny w hali przy ul. Sudeckiej i tam będzie rozgrywała mistrzowskie mecze.

mam rozumieć, że w Jeleniej Górze trenuje się 5 (sł. PIĘĆ) razy DZIENNIE?

jak mniemam autorowi chodziło być może o "trzy razy tygodniowo", "dwa razy tygodniowo", ale błąd moim zdaniem dość sporego kalibru...

Nic mnie w tym kraju nie zdziwi, np z piłki nożnej Probierz trenował Polonie Bytom 4 razy dziennie :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 03 lipca 2008, 08:37

no to w takim razie zawodniczki powinny grac, az milo :D :D :D :D :D

matishe
Żak

Postautor: matishe » 03 lipca 2008, 13:29

Artykuł z lekkim "bykiem" napisany :P ale nie ma co się dłużej do tego przyczepiać, autor za pewnie poprawi błąd. Lepiej dyskutować o nowych wzmocnieniach, 7 pań => na pewno dodadzą sił w zespole! Nowy zespół, nowe plany, i jeszcze lepsze osiągnięcia miejmy nadzieję!

Pozdrawiam z Kłodzka ;-)
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 05 lipca 2008, 13:05

Korona Kraków raczej nie wystąpi w ekstraklasie..
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 05 lipca 2008, 13:41

a skad to info :?: :shock: moze źródło podasz

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 05 lipca 2008, 14:13

Źródło własne, podobno negocjacje ze sponsorem zakończyły się fiaskiem, wniosek wyciągnąłem sam.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 05 lipca 2008, 14:25

to znów SMS w ekstraklasie ? :evil:

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 05 lipca 2008, 15:08

prosze tylko nie to :!: :!: :!: :!: :!:

po skonczeniu SMS przez Kotnis, Tomialowicz, Sosnowsą Ćwiklińska ta druzyna nie ma dziewczyn, ktore bylyby w stanie grac w e-lidze.problemy beda mieli nawet w rozgrywkach pierwszej ligi, a co tu dopiero mowic o ekstralidze.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”