WNBA 2008

Informacje na temat najlepszej zawodowej ligi świata - WNBA, Wszystko o MŚ, rozgrywkach na innych kontynentach

Moderatorzy: rzymi, Ałgaja, przemoe

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 09 lipca 2008, 03:19

nie chcę nić mówić, ale od kiedy Kacz wróciła to i Indiana i Kaśka przestały grać!! ostatnia kwarta 8 : 20 i 48 pkt w meczu to żenada i katastrofa, zwłaszcza z zespołem bez rozgrywajki i Alany - "ta piłka jest tylko moja" :wink:

a San Antonio meczą sie jak zwykle a znów wygrywają!! brawo!!
Houston dało sie wydymać Taurasi w ostatnich sekundach... D. staranowała w samej końcówce pod koszem Misie :evil: a gwizki nic!! zapisali jej blok, zbiórke +asyste bo poszła konta i po ptokach
ale też brawo bo po 1 kwarcie bym im 1% szans na zwycięstwo nie dał!! Corey fajnie rotował choć pole manewru ma jeszcze gorsze niż w zeszłym sezonie!!

no i kolejna nocka z WNBA zarwana... a szef dalej myśli, że się zakochałem :wink: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 lipca 2008, 05:14

No i chyba ma racje.. w końcu w Phoenix Kelly grała, nie? :wink:

A swoja drogą: jak możesz oglądać tą bieganinę? Ja wytrzymałem coś z 30 sek..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 lipca 2008, 11:30

40 pkt.. 16 zbiórek.. 6 asyst.. 5 bloków.. 2 przechwyty.. eval 54.. -> dorobek Parker dzisiejszej nocy.

W regulaminowym czasie gry praktycznie sama grała przeciwko Houston (wtedy zdobył wszystkie swoje punkty 40 - z 69 całej druzyny. Ona tez trafiła osobistego doprowadzając do dogrywki..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 13 lipca 2008, 20:47

Michałowicz powiedział przed chwilą w C+ podczas meczu, że "Dydek wraca do zespołu z mistrzowskimi ambicjami i nie będzie to Connecticut"

zakładając, że Atlanta sie nie liczy ciekawe co to za drużyna??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 14 lipca 2008, 07:16

Gocha była przed sezonem FA, więc może iść gdzie chce.
Detroit ma zdaje się niedobory na środku bo Kara i młode nędznie..

No chyba, że chodziło o Gdynię :P
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 lipca 2008, 11:02

A co, Lotos do WNBA się przenosi? 8)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 14 lipca 2008, 12:24

Jakby nas wzięli :)
Tylko wyjazdy daleko :(
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 14 lipca 2008, 13:28

fajnie by było jakby zespoły z WNBA w ramach przygotowań do sezonu robily turne po europie...jak NBA
łatwiej i szybciej by mi było pozbierać zawodniczki grajace w europie!!
i nie bylo by narzekań w każdej relacji, że trenerzy nie mieli czasu na zgranie i takie tam p...!!
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 17 lipca 2008, 11:54

czy ktoś przypadkiem trafił na informację o tym co się stało Canty?
Jedyne co udało mi się wyszukać to informacja o tym, że nabawiła się jakiejś kontuzji w meczu z Atlantą (czego zresztą można się było domyśleć ze statsów, bo grała bardzo krótko).
Poza tym na dwóch forach amerykańskich pojawia się niepoparte argumentacją zdanie "Canty out for year". Trudno więc w to uwierzyć, niemniej jeśli kontuzja jest poważna to mam nadzieję, że działacze Wisły będą na bieżąco.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 lipca 2008, 14:47

jak czytają forum to się pewnie przynajmniej dowiedzą o tym :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 17 lipca 2008, 15:09

ewentualnie za Canty może ktoś przyjść, ale może to też być druga Alicja L. :lol:
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 17 lipca 2008, 19:07

Jeśli z Canty to prawda (może to dotyczyć tylko sezonu w WNBA, skąd ta pewność), to ja mam wątpliwość czy mamy jakiegokolwiek gracza amerykańskiego w drużynie na następny rok.

Bardzo niedobrze.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 lipca 2008, 08:10

(...)
Veteran and starting point guard Dominique Canty will be listed on the team’s injured reserve list for tonight's game against the Connecticut Sun due to a left knee injury which occurred during the Sky’s game against Atlanta on Sunday, July 11. Dominique underwent exploratory arthroscopic surgery on Friday morning at University of Illinois Medical Center. At press time the extent of her injury was not known however she is not expected back prior to the Olympic break. The Team will provide an update when we know more about her injury.
(...)

http://www.wnba.com/sky/news/July_18_vs ... 7-844.html
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 lipca 2008, 11:27

Ciekawe że na razie z tych wszystkich gwiazd WNBA które polskie zespoły zakontraktowały na przyszły sezon najlepiej prezentuje się...ta z Rybnika :? :? :?

Nasza Alana w sumie gra nieźle ale mnie czasami denerwuje grą indywidualną zamiast zespołową a jej niektóre mecze typu 4 celne na 30 rzutów mnie dobijają.

DeForge robi to co jej najlepiej wychodziło przez cały sezon w Wiśle czyli daje tyły :shock: :shock: :shock: Coś mi się wydaje że to jej ostatni sezon w Wiśle .A nawet ten jest uwarunkowany przymusem wywiązania się z kontraktu+ zasługi a nie potrzebą.

Canty całkiem przyzwoicie ale złapała kontuzje :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Catch (nie wiadomo czy już podpisano z nią kontrakt dopiero podpiszą ( o ile) bo są sprzeczne informacje) powoli dochodzi po kontuzji i grała słabo ale ostatnie mecze (ostatni wreszcie w pierwszej piątce) powoli zaczynają pokazywać że o gracz wybitny. :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 lipca 2008, 01:17

padła ostatnia twierdza w WNBA, Detroit.
Sacramento prowadziło przez calusieńki mecz i dało sie dojść w ostatnich minutach, na szczęście dla nich Nolan wystrzelała się wcześniej i zachód znów górą!!

szczególne brawa dla Brunson która grała z kontuzją ale za to jak!! w pomalowanym zawodniczki Detroit stały jak słupy soli pozwalając raz po raz zbierać Harper i Kelly w ataku i jeszcze przy tym głupio faulowały ( aj Kara...) :wink:

z takim zastawianiem to im we wtorek Wstążeczka z Parker zrobią z deski jesień średniowiecza!!
Cellar Door
Obrazek

Wróć do „WNBA/Świat/MŚ”