Tęcza przed sezonem 2008/2009

Moderator: patrese

dano
Nowy na forum

Postautor: dano » 14 lipca 2008, 09:09

Znaleźli w Afryce

Duda Leszno prawdopodobnie przystąpi do rozgrywek w krajowym składzie, chociaż nadal tli się nadzieja na zagraniczne posiłki.

Działacze mają na celowniku wysoką koszykarkę z Afryki, która przygotowuje się do występu w igrzyskach olimpijskich. Największy problem stanowią ograniczone fundusze na kontrakty koszykarek.

Duda Tęcza zatrudniła nowe krajowe zawodniczki (m. in. K.Krężel, A. Karpińska – Drzewińska, J. Czarnecka, Ż. Durak) i parafowała nowe umowy z kilkoma dotychczasowymi reprezentantkami klubu.

– Zdecydowaliśmy się na podpisanie dwuletnich kontraktów z zawodniczkami, więc każdą złotówkę oglądamy dwukrotnie przed jej wydaniem. Dotychczas płaciliśmy koszykarkom za kontrakty ważne przez kilka miesięcy w roku. Chcąc budować stabilny zespół, postanowiliśmy związać się dłuższymi umowami – mówi prezes klubu Stefan Pielech.

Na celowniku Dudy Leszno znajduje się środkowa reprezentacji Mali. Zawodniczka wystąpi na igrzyskach olimpijskich w Pekinie. Na co dzień gra w akademickim zespole uniwersyteckim w Stanach Zjednoczonych. Menadżer koszykarki przedstawił warunki, na jakich zawodniczka z Czarnego Lądu podpisze kontrakt.

Władze Dudy Leszno muszą się spieszyć, gdyż po igrzyskach cena może być wyższa.Wszystko zależy od tego, jak koszykarka zaprezentuje się w Pekinie.

Prezes Pielech nie chce robić nadziei kibicom. Prawdopodobnie nie starczy pieniędzy na zagraniczne posiłki. Sytuacja może poprawi się w trakcie sezonu. Czwarta drużyna ubiegłego sezonu na razie dopina budżet.

Z pozyskiwaniem sponsorów nie jest najlepiej, więc władze klubu musiały zweryfikować niektóre plany. Drużyna nie przystąpi do rozgrywek o europejskie puchary. Na pewno ze stratą dla kibiców oraz zespołu, który miał okazję zdobywać doświadczenie na arenie międzynarodowej.

Sternicy klubu liczyli, że dobry wynik sportowy w ubiegłym sezonie przyciągnie więcej reklamodawców. Tymczasem wcale nie przybyło sponsorów. Budżet kształtuje się na poziomie ok. 800 tysięcy złotych, czyli niewiele więcej od wymaganego minimum (750 tys. zł), które uprawnia do gry w Ford Germaz Ekstraklasie. (mac

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 14 lipca 2008, 22:51

Znaleźli w Afryce? Przepraszam, ale kogo oni szukają, jeśli nie mają pieniędzy? W końcu podpisano przecież aż 2-letnie kontrakty z leszczyńskimi koszykarkami. (z A.Król i A. Krzywicką również :?: ) Tylko jakie to ma znaczenie z finansowego punktu widzenia, jeśli chodzi o tegoroczny budżet? Chyba, że zawodniczki mają być w tym roku podwójnie opłacane, a w przyszłym grać za friko... :roll: Natomiast ze sportowego punktu widzenia kupowanie kota w worku i podpisywanie z nim w ciemno tak długiego kontraktu jest dalece nierozsądne, wysoce nieodpowiedzialne i totalnie bezsensowne.
Czyżby więc afrykańska zawodniczka była tą, której tyle czasu poszukiwał p. Król, którego mottem na okres transferowy była maksyma "szukamy zawodniczek, które chcą przede wszystkim grać, a nie zarabiać" :?: (coś słabo szukał, skoro pieniądze się skończyły, zanim sezon się rozpoczął)
Tylko jak się to ma do priorytetowej i kluczowej koncepcji grania wyłącznie polskim składem? Może polskie obywatelstwo dla niej? Jak kabaret to na całego :!:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 15 lipca 2008, 08:11

czlowieku rzygać sie chce czytajac twoje wypowiedzi ..tworzysz obraz jakby klub mial sie jeszcze przed sezonem rozpasc skoncz i wstydu sobie oszczedz oddaj funkcje moderatora komus innemu i zapomnij o tym forum

p.s. masz prawo do wyazania swego zdanai ale skoro ciagle nawijasz jedno i to samo to zastanawiam sie na iel jestes dojrzaly? wystarcyz az cos powiedziec i koniec a nie powtarzac sie jak jakas papuga...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 15 lipca 2008, 09:02

Zastanawia mnie jedno- do jakiego stopnia trzeba być ślepym, aby nie zauważać pewnych spraw. Widzę, że prawie każdy ruch leszczyńskich działaczy wzbudza tutaj zachwyt. Nie rozumiem tylko jakie przesłanki to sprawiają. Mnie się np. nie podoba wiele spraw i to otwarcie krytykuję.
Nie piszę tego samego- jedynie w podobnym stylu. A dlaczego? Bo działacze Tęczy robią wciąż to samo. Zupełna amatorszczyzna. Dają dobry materiał do stworzenia kabaretu. Współczuję trenerowi Krysiewiczowi, że musi pracować z takimi nieudacznikami.
Pisał o tym Kuba, piszę ja. Znam wiele osób, które myślą podobnie i również ich poglądy tutaj wyrażam. Żeby było jasne- kibicuję drużynie z Leszna i chciałbym żeby ten klub osiągał sukcesy. Zawodniczek nie krytykuję. (może poza dwoma rezerwowymi :roll: )

P.S. A kto sobie robi wstyd na tym forum, polemizowałbym mocno... :roll:

Obrazek

dano
Nowy na forum

Postautor: dano » 15 lipca 2008, 09:39

Krysiewicz: Rozpoczynamy treningi
Już dzisiaj, we wtorek - 15 lipca treningi przed nowym sezonem wznowią koszykarki PKM Duda PWSZ Leszno. Po raz pierwszy spotkają się o godzinie 18.00 w hali Trapez.

Trener Jarosław Krysiewicz dopiero w nocy wrócił z Warszawy. Ostatnie dni przebywał bowiem wraz z kadrą Polski na Litwie, a jeszcze wcześniej na obozie w Zakopanem.

- Dzisiaj spotykamy się na pierwszym treningu. Dla większości zawodniczek to będzie takie delikatne wprowadzenie do zajęć. To potrwa 3-4 dni. Potem będzie już pełna moc - mówi trener leszczynianek.

Innym tokiem ćwiczyć będą kadrowiczki. Edyta Krysiewicz oraz Martyna Koc i Katarzyna Krężel są już na innym etapie przygotowań.

- One będą ćwiczyć już mocniej. Przy czym Krężel zabraknie w Lesznie na pierwszych treningach. Przez najbliższe trzy dni będzie trenować w swoim rodzinnym Krakowie z innym trenerem według nakreślonego planu - dodaje Krysiewicz.

W Lesznie nie ma też jeszcze Żanety Durak, która uczestniczy w Mistrzostwach Europy do lat 20 - Dywizji B w Tarnowie Podgórnym. Gdy tylko impreza się zakończy dołączy do koleżanek klubowych. Gotowa do treningów po urodzeniu dziecka jest już Aleksandra Drzewińska (Karpińska).

Trener leszczynianek i asystent trenera kadry przyznał też, że cała trójka kadrowiczek z Leszna ma duże szanse, by grać w eliminacjach do Mistrzostw Europy 2009.

- Edyta Krysiewicz była najlepszym strzelcem drużyny w meczach z Litwą. Świetnie pokazała się Martyna Koc. Trener Koziorowicz nie spodziewał się po niej tak dobrej dyspozycji. Troszkę w tyle była Krężel, ale ona też po powrocie ze Stanów Zjednoczonych jest troszkę na innym etapie przygotowań. Ma jednak też szansę wyjechać na najbliższy turniej do Francji i tam pokazać sie z jak najlepszej strony. Wcześniej całą trójkę czekają konsultacje kadry w Pruszkowie, na które też się wybieram - kończy Krysiewicz.

Nie zmienił się plan gier kontrolnych PKM Duda PWSZ Leszno. Leszczynianki zagrają w czterech turniejach. Jeden z nich odbędzie się na koniec sierpnia w Lesznie. Uzupełnieniem ma być też sparing z I-ligową Kotwicą Kołobrzeg, który miałby zostać rozegrany w dzień meczu eliminacji do Mistrzostw Europy: Polski i Finlandii

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 15 lipca 2008, 21:31

patrese wierz mi ja mam wiecej do powiedzenia tez zauważam co sie dzieje w klubie i nie pochwalam tego, a po co mam ciagle nawijac jak papuga jedno i to samo ? wpłyniesz na dzialaczy tym zrzędzeniem? wiele osob? zrob ankiete osob ktore cie popierają ..

do twoich slynnych nawijek nalezą:

a) granie w klubowych barwach
b) sprowadzenie Malaszewskiej do druzyny ( i niewazne ze atmosferaby sie zepsula z pewnych powodow ale no co kolega zakochany )
c) nieudolnosc dzialaczy ...tak tak patrese co roku czekam na twoje wywody co ty bys zrobil z takim zajebiaszczym budzetem
d) no i rok temu jak to sie oburzyles ze PWSZ ma swoja nazwe w czlonie druzyny ....a powiedz mi co ty wiesz o umowie miedzy Tecza a PWSZ ? widocznie ktos ladnie posmarowal ze mieli swoje miejsce...

to tylko te ktore pamietam ale najbardziej zastanawiajace jest to ze ani troche nie siedzisz w tej druzynie nie masz dostepu do kontraktow zawodniczek, sponorow ale w zadziwiajacy sposob potrafisz zasugerowac ze PWSZ nei zasluguje na miejsce w nazwie druzyny lub ze Nikita wcale tak duzo przy renegocjacji nie chciala ...najlepsze jest to ze zastanawiam sie z kim ja rozmawiam bo skoro ja wiem inaczej to moze ja mam jakies chore wizje? bo skad mi sie wzielo ze Nikita chciala praktycznie pare tysiecy wiecej dolarow za sezon a ty wiesz ze to nie wielkie kwoty ? wytlumacz mi to ?

p.s. wstydu ja sobie nei robie bo to nie ja lize dupe adminą za kazdym razem , jak mam cos do powiedzenia to mowie to i dlatego dostaje smieszne bany ale coz roznica miedzy nami jest jedna i znaczaca ... ja sie nei lubie powtarzac a ty lubisz w kolko nawijac jedno i to samo .... i sorki troche dluzej zyje na tym swiecie niz ty wiec nawet nie probuj polemizowac bo cie latwo zdyskretyzuje ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 15 lipca 2008, 23:57

Myślę, że nie tylko jedna jest różnica między nami. :wink: Gdybym ja miał Tobie przypomnieć ile razy się powtarzasz choćby z przekonywaniem innych jaki Ty jesteś dojrzały, czy też że jesteś zawsze najlepiej poinformowany i wiesz wszystko najlepiej, to pewnie zdziwiłbyś się mocno. :roll: A tak w ogóle to skąd ta pewność, że żyjesz dłużej ode mnie na tym świecie? No i że mnie łatwo "zdyskretyzujesz" cokolwiek to znaczy. (choć brzmi groźnie :wink: )
Ja nie zamierzam się jednak z Tobą licytować kto wie lepiej czy dłużej żyje- naprawdę jest mi to obojętne. Nigdy nie krytykowałem Ciebie i Twojej twórczości na tym forum, wręcz przeciwnie broniłem w wielu sytuacjach, ale co tam... Przecież nie będę płakać. :wink: Próbuję tylko wytykać to co się dzieje niedobrego w klubie- jest coś w tym złego? A że sytuacja się powtarza notorycznie, więc i ja również notorycznie się do tego wszystkiego krytycznie odnoszę. I tyle.
Co do sponsorów typu PWSZ już nie będę się więcej wypowiadał, bo szkoda czasu. Proponuję tylko spojrzeć w jakim zakresie finansują pozostałe kluby sponsorzy tytularni, bo przecież do takich PWSZ się zalicza. Finepharm, CCC, Utex itd., itp.
Co do nowego kontraktu Nikity swego czasu wypowiadał się p. Król, który przecież wyraźnie zapewniał, że różnica zdań była na poziomie grubo poniżej tysiąca dolarów miesięcznie. A dolar najmocniejszą walutą ostatnio nie jest.
Co do wysokości budżetu, to chyba działacze są odpowiedzialni za to, ilu sponsorów przyciągną, jakie umowy z nimi podpiszą i jakim ostatecznie budżetem będą dysponować. Działacze choćby z Polkowic czy Rybnika biją ich na głowę. O dziwo okazuje się, że ostatnio nawet i z Jeleniej Góry...
Co do Natalii mało wiesz (raz zastosuję ten sam ton co Ty :wink: ) Zarówno o jej rozmowach z trenerem i działaczami jak i o ewentualnym przyjęciu jej przez leszczyńskie zawodniczki. Nie wiem co miałoby popsuć jej ewentualne przyjście do drużyny- większa konkurencja w walce o bycie w pierwszej piątce z reguły przynosi pozytywne efekty. Jakieś mówienie o zepsuciu atmosfery jest kompletną bzdurą. Ciekawe czy w Polkowicach też "zepsuje atmosferę". :roll: A że Natalka należy do moich ulubionych zawodniczek, to oczywiście jest prawdą. :)

P.S. A tak w ogóle to patrzę na to wszystko trochę z innej perspektywy. Dla mnie na pierwszym miejscu zawsze był i będzie Lech Poznań i wierz mi, że to co się dzieje w Tęczy Leszno, nie jest dla mnie sprawą priorytetową. Choć bardzo chciałbym, żeby klub z Leszna rozwijał się i osiągał sukcesy.

Pozdrawiam.

Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 16 lipca 2008, 08:46

skad innąd wiem ile masz lat .... przynajmniej jestem zorientowany w jakim przedziale jestes...

zasadniczo czlowieku to ty zle odczytujesz to co ja pisze w ktorym momencie napisalem ze ja wiem lepiej???!!! no w ktorym bo robisz sie mocno wku.... to ze pisze ze skad ty mozesz wieddziec o takich rzeczach typu sponsorzy to nei znaczy ze ja cos o tym wiem!! czaisz? czy moze ci jeszcze cos wytlumaczyc?

zdyskretyzowanie - ten jakze prosty i banalny termin ...zwlaszcza dla studentow Chemii (bo tu czesto go uzywamy) ma 2 znaczenia w tym jedno posrednie...oznacza:
a) proces dyskretyzacji to digitalizacja, kwantowanie cząsteczek

a stad sie wzielo pojecie zdyskretyzowania...b) czyli rozlozenie tkaiej osoby jak ty na czasteczki pierwsze mniej wiecej zebys zakumał to chodzi o wytkniecie od podstaw glupot jakei ty wypisujesz i jakim tokiem podstawowym w swych wypowiedziach sie kierujesz...

p.s. nie placz ze mnei broniles bo nikt cie o to nigdy nie prosil zasadniczo to co robie to co pisze robie dla siebie fanow, czy tez poparcia nigdy nei szukam ...
a i drugie p.s. no wlasnei twoją druzyna glowna jest Lech i jemu sie poswiec przeciez w tym sezonie idziecie na majstra w sumei jak co roku obietnice sa wielkie ale jakos dzialacze Lecha za duzo gwiazd to nie sprowadzaja z calym szacunkiem dla Lecha ktoremu tez kibicuje ale hmm 35 letnim Reissem czy tez slabym Arboledą i super odmlodzona linią pomocy ktorą Franz sie przechwala to ligi nie zdobedziecie ...sorki moje zdanie ale zawiodlem sie na wzmocnieniach Lecha w taki m duzym miesice jak Poznanbrak pozadnej kasy na dobrych zawodnikow co ci zialacze robia? znasz to skas? coz za podobienstwo do Teczy czyz nie? no to pokrytykuj dzialaczy Lecha na forum tejze druzyny ze przydaloby sie troche te druzyne wzmocnic itp itd ...

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 lipca 2008, 09:40

No to chyba coś słabo jesteś zorientowany, studencie chemii. Ja skończyłem studia jakiś czas temu, więc chyba raczej starszy nie jesteś...
Skończyłem prawo- terminów używanych przez studentów chemii nie znam, ale dobrze jest się zawsze czegoś nauczyć.
Nie stwierdziłem, że piszesz iż wiesz wszystko najlepiej, tylko to po prostu wynika z Twoich postów. Każdego swojego rozmówcę próbujesz zdyskredytować, jako argumentu o swojej nieomylności używasz swojego starszego wieku, a cała reszta to niedojrzali kretyni wypisujący głupoty. Wszystkich traktujesz z wysoka, jakbyś nie wiadomo kim był. Dla mnie niepoważne, choć można i tak. Tak dla przypomnienia tutaj na forum wszyscy są równi bez względu na wiek, płeć czy wykształcenie.
Natomiast Twoje porównanie działaczy Tęczy i Lecha jest naprawdę powalające. Dawno takiego absurdu nie rozpatrywałem... Otóż oświadczam Ci, że to zupełnie inny świat, zupełnie inna bajka. Dla przykładu tamtejsi "słabi" dzialacze postarali się o budżet na poziomie 40-50 mln zł podczas gdy działacze Tęczy targują się z zawodniczkami o kilkaset dolarów... Pomijam już wszystkie inne kwestie, których nie warto w ogóle poruszać porównując te kluby.
A na marginesie mówiąc to jestem zadowolony ze wzmocnień w Lechu (w odróżnieniu od tych w Tęczy)- jeszcze tylko nowy bramkarz i można grać. Arboleda słaby :?: :lol: Nie wiesz co mówisz. Są Peruwiańczycy, jest świetny Semir Stilic, sprawdzeni Murawski, Bosacki czy Bandrowski, nowi Peszko czy Lewandowski, niezawodny Djurdjevic i inni. Reiss będzie miał kłopot ze zmieszczeniem się do składu. Podium jak najbardziej do osiągnięcia. A może i MP. :)

Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 16 lipca 2008, 10:53

o kurde jestes max!! w nawiasie (tu czesto go uzywamy) chodzilo o to ze na tym wydziale napewno bys sie tego nauczyl..p.s. studia ja tez mam juz za soba i nie studiowalem chemii, i nie zamierzam sie licytowac kto co i jak ...

sluchaj pogadanka o tym z ktorej wynika ze jestem zapatrzonym w siebie delikwentem ktory narzuca innym zdanie i zawsze ma racje to wez odloz moze tak wiesz na bok..musialbym byc niezle zadufany w sobie by byc taką osobą,
heh plytko analizujesz to ... nei prownuje budzetow Lecha czy tez Teczy porownuje dzialania dzialaczy sorki ale jak dla mnie Lech zawodzi od 3-4 sezonowo a dlaczeog ? moim zdaniem brak wartosciowych zawodnikow

Bosacki mial swoj czas w reprze i teraz nic...ma jakies solidne podstawy ale chociazby ogladajac mecz z Kubą obrona byla najslabsszym ogniwem ...
Peszko fajnie mlody perspektywiczny wymiatal chyba w Wisle plock..2 liga...ale jakos ciekawych przejsc w srodku czy tez na skrzydlach pomocnikow brak..

Co do peruwianczykow nie wypowiem sie nei widzialem moze cos z nich bedzie

Arboleda wg ciebie jest dobry? jego lata w Zagłębiu byly dobre a teraz po kontuzji raczej bedzie przecietniakiem..
I rzeeczywiscie Murawski to wasz najwiekszy atut napewno bedzie on aspirowal do kadry
Bramkarza juz raczje nei kupicie i musicie sie zadowolic ta slabizna co macie... ktos znany z trenerow zawsze mowil ze druzyne buduje sie od tylu a pozniej pomoc i ofensywa wiec za przeproszeniem nie chrzan mi tu ze to bedzie druzyna na MP zwlaszcza po zeszlym sezonie... powiem wiecej jedyne z czym sie zgodze to pierwsza 3 a dlaczego? bo Legła sie nie wzmacnia i poza Wisla nie widac jakiegos innego procz Groclinu kandydata do walki o podium...Ale to tak na duzym marginesie

dano
Nowy na forum

Postautor: dano » 16 lipca 2008, 11:25

Pierwszy trening koszykarek

Wczoraj punktualnie o 18:00 w leszczyńskim Trapezie rozpoczął się pierwszy powakacyjny trening koszykarek PKM Duda PWSZ Leszno. Zawodniczki różami powitał prezes klubu Stefan Pielech.

Z nowych twarzy leszczyńskiego zespołu trenowały Nawrotek, Czarnecka i Drzewińska. Na razie przygotowania do sezonu będą odbywały się na miejscu w Lesznie. Treningi zaplanowano dwa razy dziennie. Nasze panie zagrają też w kilku turniejach a tuż przed pierwszym meczem ligowym pojadą na tygodniowe zgrupowanie.

Leszczyński szkoleniowiec Jarosław Krysiewicz pytany jak w zespół wkomponowały się nowe zawodniczki stwierdził Pod względem mentalnym jest ok. to wesołe dziewczyny, które pasują do drużyny.

Zawodniczki po wakacjach różami przywitał prezes klubu Stefan Pielech a pierwsze zajęcia były jeszcze trochę ulgowe, choć nasze kadrowiczki Edyta Krysiewicz Martyna Koc i Katarzyna Krężel od pewnego czasu pracują już na wysokich obrotach razem z reprezentacją naszego kraju.

Mało czasu na zaznajomienie się z Lesznem miała Dominika Nawrotek Przyznam szczerze, że przyjechałam tu wczoraj wieczorem i dopiero próbuję zaaklimatyzować się mówiła w przerwie pomiędzy kolejnymi ćwiczeniami.

Na tym pierwszym treningu stawiła się też całkiem liczna grupa leszczyńskich kibiców Jesteśmy tym mile zaskoczone dziękujemy im za zainteresowanie i mamy nadzieję, że będą z nami w tych dobrych i pewnie złych chwilach nadchodzącego sezonu stwierdziła Edyta Krysiewicz

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 lipca 2008, 13:54

Mozarthio pisze:heh plytko analizujesz to ... nei prownuje budzetow Lecha czy tez Teczy porownuje dzialania dzialaczy sorki ale jak dla mnie Lech zawodzi od 3-4 sezonowo a dlaczeog ? moim zdaniem brak wartosciowych zawodnikow

Bosacki mial swoj czas w reprze i teraz nic...ma jakies solidne podstawy ale chociazby ogladajac mecz z Kubą obrona byla najslabsszym ogniwem ...
Peszko fajnie mlody perspektywiczny wymiatal chyba w Wisle plock..2 liga...ale jakos ciekawych przejsc w srodku czy tez na skrzydlach pomocnikow brak..

Co do peruwianczykow nie wypowiem sie nei widzialem moze cos z nich bedzie

Arboleda wg ciebie jest dobry? jego lata w Zagłębiu byly dobre a teraz po kontuzji raczej bedzie przecietniakiem..
I rzeeczywiscie Murawski to wasz najwiekszy atut napewno bedzie on aspirowal do kadry
Bramkarza juz raczje nei kupicie i musicie sie zadowolic ta slabizna co macie... ktos znany z trenerow zawsze mowil ze druzyne buduje sie od tylu a pozniej pomoc i ofensywa wiec za przeproszeniem nie chrzan mi tu ze to bedzie druzyna na MP zwlaszcza po zeszlym sezonie... powiem wiecej jedyne z czym sie zgodze to pierwsza 3 a dlaczego? bo Legła sie nie wzmacnia i poza Wisla nie widac jakiegos innego procz Groclinu kandydata do walki o podium...Ale to tak na duzym marginesie

Ale dlaczego Ty taki nerwus jesteś? Ja nie chrzanię, że Lech zdobędzie MP, tylko że może je zdobyć. Mam taką nadzieję jedynie. Chyba spora różnica. Skoro większość fachowców typuje tę ekipę w pierwszej trójce, to chyba jakąś tam szanse mają też na złoto. Poza tym mimo mniejszej lub większej antypatii, nazwy drużyn piszemy zgodnie z ich brzmieniem. Więc Legia, a nie Legła. Miło by Tobie było, gdyby ktoś brzydko przekręcał nazwę Tęczy? No i jak na razie to Wisła się nie wzmocniła, więc skąd ta pewność, że obronią mistrza? A Groclinu już nie ma w ekstraklasie- moim skromnym zdaniem Polonia nie ma szans na podium. To tyle wyjaśnienia na marginesie. Więcej luzu życzę oraz miłych wakacji. :)

Obrazek

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 16 lipca 2008, 20:37

ja pierd..... przestancie sie klocic jak juz to na priv a nie zasmiecajcie forum Tęczy wiem ze tez nie mam takiego zdania jak inni w kilku kwestiach ale wasza klotnia wychodzi poza krag Tęczy i wchodzi na Lecha i sprawy prywatne i tyle ode mnie :D
p.s. ktos wie kiedy u nas bedzie turniej sparingowy :?:

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 16 lipca 2008, 21:18

Moim skromnym zdaniem skład Tęczy w tym sezonie jest naprawdę bardzo ciekawy. Dużo w nim niewiadomych - zwłaszcza jak będą grać Ola i Kasia po powrotach jakże różnych, ale jeśli wszystko zaskoczy, będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
andia
Nowy na forum

Postautor: andia » 16 lipca 2008, 21:36

ja już tez nie moge sie doczekac pierwszych sparingów... badzmy dobrej mysli ze wszystko bedzie ok:)

Wróć do „Tęcza Leszno”