KANDYDACI do brązowego medalu.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto do brązu ?

CCC Polkowice
11
21%
AZS Gorzów
8
15%
ENERGA TORUŃ
5
9%
UTEX RYBNIK
11
21%
ŁKS ŁÓDŹ
2
4%
INEA AZS POZNAŃ
7
13%
FINEFHARM JELENIA GÓRA
1
2%
DUDA LESZNO
4
8%
CUKIERKI ODRA BRZEG
2
4%
WŁÓKNIARZ PABIANICE
2
4%

Liczba głosów: 53

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 10 sierpnia 2008, 22:00

paulo2907 pisze:ze niby "skazuje" Lotos na zazarta walke o drugie miejsce z Lotosem.

a nie z Wisłą? :P
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 10:56

paulo2907 pisze:
Mozarthio pisze:Z calym szacunkiem a raczej brakiem jego dla co niektorych ;) smiechu warta ta ankieta.... bawicie sie we wrozki kazdy bedzie wspieral tutaj swoj zespol bo w jego przekonaniu to on jest the best ...

p.s. aaa tak na marginesie heh jak zakladacie ze pierwsze miejsce ma Wisla pozniej lotos lub odwrotnie jzu przed startem to widze ze macie zajebiastego ducha wiary w swoja druzyne ;) to ze od kilku lat jest jakas hegenomia 2 druzyn nie oznacza ze wypisujemy na 10 lat do przodu tytuly mistrza i vice mistrza kraju :) jestesci ekstra wooow :)

Jasne - nie jest powiedziane, ze tak bedzie zawsze. Tylko ze Twoje wzburzenie ma sie nijak do faktow. Te dwie druzyny maja zdecydowanie najmocniejsze sklady i najwyzsze budzety, naleza do kilkunastu najlepszych klubow w Europie. Przewaga Wisly i Lotosu nad reszta w ostatnich sezonach byla wielka. To jest sport i wszystko moze sie zdarzyc, ale jakie sa podstawy, aby przypuszczac, ze moze byc inaczej w kolejnym sezonie?? Napisalem, ze obstawianie w obecnej chwili, kto zdobedzie braz, to wrozenie z fusow, a swoje typy oparlem na tym, co mozna powiedziec na dzien dzisiejszy. Jednak nie zabrzmial nawet pierwszy gwizdek w nowym sezonie, wiec w tej kwestii moze sie zdarzyc wszystko.

finał inny niż Wisła - Lotos jest raczej niemożliwy...

rozumiem że kochacie swoje kluby - tak jak ja - ale nie ma sie co ludzić że np: Gorzów czy mój Toruń - jest w stanie zagrozić POTENTATOM - to jest sport - byc moze pojedyncze zwyciestwa moga sie zdarzyć - ale w play offach raczej nie ma na to szans...

Drużynom z Gorzowa , Polkowic , Rybnika i Torunia pozostaje walka o medal brązowy - na tomiast drużynom Inei , Dudy , Jeleniej Góry i ŁKS raczej o wejście do play off..

Awatar użytkownika
paulinka_1990
Nowy na forum

Postautor: paulinka_1990 » 11 sierpnia 2008, 12:23

masz rację-to jest sport...

i wszystko może się tu wydarzyć

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 sierpnia 2008, 12:57

paulinka_1990 pisze:masz rację-to jest sport...

Jasne. W finale zagrają MUKS z Pabianicami a Lotos z Wisła spadną do I ligi.

A już dwa lata, a już za dwa lata,
Polska będzie mistrzem świata..

W piłkę nożną oczywiście.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 13:20

Greebo pisze:
paulinka_1990 pisze:masz rację-to jest sport...

Jasne. W finale zagrają MUKS z Pabianicami a Lotos z Wisła spadną do I ligi.

A już dwa lata, a już za dwa lata,
Polska będzie mistrzem świata..

W piłkę nożną oczywiście.

GREEBO - no nie przesadzaj ... Na szczycie na pewno nic sie nie zmieni - ale na pozycja 3- 10 może byc ciekawie. :D

zarówno BUDZETOWO a co za tym idzie PERSONALNIE - najlepiej wyglądaja UTEX , CCC , Gorzów i ENERGA - nie ma co tego kryć.

Oczywiscie DUDA , INEA czy nawet Jelenia Góra - u siebie bedą groźni - ale inne zespoły zatrudniły Zagranicznymi - i to nie pierwszymi lepszymi bo jednak KLASOWYMI.....

Ale bedzie ciekawie - i to sie liczy najbardziej :D

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 sierpnia 2008, 13:47

to, ze liga bedzie ciekawa to chyba najwazniejsze.Ja osobiescie bym chcial , zeby do walki o medale wlaczyly sie takze inne zespoly.
Czuję, ze AZS pOznan moze nieźle " namieszac" w tej lidze.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 13:59

rodgers-kibic z torunia pisze:to, ze liga bedzie ciekawa to chyba najwazniejsze.Ja osobiescie bym chcial , zeby do walki o medale wlaczyly sie takze inne zespoly.
Czuję, ze AZS pOznan moze nieźle " namieszac" w tej lidze.

Namieszać do zbyt dużo powiedziane jest - bo nie ukrywajmy tego : SIBA , OKI , SKOBEL oraz Jarkowska - oczywiscie że to dobre zawodniczki - ale bez centra - PATRZAĆ na INNE zespoły to raczej nic nie zwojuja...

no i nie maja żadnych zmienniczek...

ale w tym klubie stawia się na POLSKOŚĆ przede wszystkim - i to się CENI :D :D :D

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 sierpnia 2008, 14:50

ja jednak wole takie wlasnie kluby, a nie wielkie druzyny, jak lotos czy Wisla.

Wiem, ze liga robi sie coraz bardziej wyrownana, ale jeszcze w zblizajacym sie sezonie te dwa kluby beda na czele ligowej tabeli.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 15:14

rodgers-kibic z torunia pisze:ja jednak wole takie wlasnie kluby, a nie wielkie druzyny, jak lotos czy Wisla.

Wiem, ze liga robi sie coraz bardziej wyrownana, ale jeszcze w zblizajacym sie sezonie te dwa kluby beda na czele ligowej tabeli.

czyli byś nie chciał by Toruń był silny ??? :lol: :lol: :lol:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 11 sierpnia 2008, 15:25

Greebo ide za twoja koncepcja jest max:) masz racje

tak samo wierze ze Wisla Krakow wygra final four jak polska repra w noge zdobedzie mistrza swiata ;) ja roznicy nie widze miedzy tymi wydarzeniami obydwa maja ten sam procent prawdopodobienstwa ...ale nic greebo trzymaj sie tego co wymysliles ;)

p.s. po co Wisla gra w pucharach ? niech sie skupi na lidze skoro jej w pucharach nie idzie czyz nie ? i reszta druzyn nie walczcie oo mistrza polski bo to jest zarezerwowane dla innych pozostaje nam walczyc o utrzymanie :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 15:32

Mozarthio pisze:Greebo ide za twoja koncepcja jest max:) masz racje

tak samo wierze ze Wisla Krakow wygra final four jak polska repra w noge zdobedzie mistrza swiata ;) ja roznicy nie widze miedzy tymi wydarzeniami obydwa maja ten sam procent prawdopodobienstwa ...ale nic greebo trzymaj sie tego co wymysliles ;)

p.s. po co Wisla gra w pucharach ? niech sie skupi na lidze skoro jej w pucharach nie idzie czyz nie ? i reszta druzyn nie walczcie oo mistrza polski bo to jest zarezerwowane dla innych pozostaje nam walczyc o utrzymanie :)

Wisła Kraków jest silnym klubem ......jak na polską lige...

ale w Eurolidze znowu powracaja do koncepcji sprzed 2,3 lat czyli pod koszem Polki (czyli jak na Eurolige SLABO) a samym rozegraniem też nic nie da sie ugrać...

a pamietajmy że Pakietowi HOLDSCLAW - CANTY - było-nie było PRZYBYŁO po 2 lata....

Czy to ma szanse zagwarantować im jakis sukces ???

Do tej pory sie nie udalo - a teraz wislaczki juz nie mają BRAXTON i DUPREE pod koszem - a babcia CLOW - raczej nie wystarczy na Eurolige.....

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 11 sierpnia 2008, 15:51

koszykarz pisze:
Mozarthio pisze:Greebo ide za twoja koncepcja jest max:) masz racje

Wisła Kraków jest silnym klubem ......jak na polską lige...

ale w Eurolidze znowu powracaja do koncepcji sprzed 2,3 lat czyli pod koszem Polki (czyli jak na Eurolige SLABO) a samym rozegraniem też nic nie da sie ugrać...

a pamietajmy że Pakietowi HOLDSCLAW - CANTY - było-nie było PRZYBYŁO po 2 lata....

Czy to ma szanse zagwarantować im jakis sukces ???

Do tej pory sie nie udalo - a teraz wislaczki juz nie mają BRAXTON i DUPREE pod koszem - a babcia CLOW - raczej nie wystarczy na Eurolige.....

a kiedy to w Eurolidze Kara z Aśką grały razem?? jasnowidz czy co??
a co do Omy i Opy to mam nadzieje... ale nie będę o tym publicznie pisał
k... wędrowniczki
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 11 sierpnia 2008, 16:00

koszykarz pisze:Do tej pory sie nie udalo - a teraz wislaczki juz nie mają BRAXTON i DUPREE pod koszem - a babcia CLOW - raczej nie wystarczy na Eurolige.....

Tak, Holdsclaw jest stara...przeraźliwie stara, tak stara że aż dziwne, że się jeszcze rusza i została MVP plkk oraz wykręcała takie statsy w eurolidze jakie wykręcała. Nie chcę nawet próbować myśleć jak to świadczy o naszej lidze.
Idąc tym tropem rozumowania taka babcia Leslie nie ma prawa grać w reprezentacji USA...a jednak gra.
Holdsclaw w Wiśle mnie nie cieszy, co nie zmienia faktu, że to wybitna koszykarka, której umiejętności trudno sensownie deprecjonować.

Zresztą nieważne...temat nie jest o szansach Wisły w eurolidze, temat niby jest o czymś innym tylko nie bardzo wiem o czym? "Dyskusja" na temat tego kto ma szanse na medal, ujęty w dość "ciekawy sposób" licytacji bez merytorycznych argumentów. A konkluzje są dwie:
1- to sport więc nawet SMS może zostać Mistrzem (pech że SMS-u w lidze nie ma :wink: )
2- wygra zespół któremu kibicuje, bo mu kibicuje.
Temat do posumowania jednym zdaniem: To tak w kółko, to tak zawsze... nie lepiej poczekać do września?

Mozarthio pisze:p.s. po co Wisla gra w pucharach ? niech sie skupi na lidze skoro jej w pucharach nie idzie czyz nie ? i reszta druzyn nie walczcie oo mistrza polski bo to jest zarezerwowane dla innych pozostaje nam walczyc o utrzymanie :)

Po co Wisła ma się koncentrować tylko na lidze, skoro ową od 3 lat wygrywa?? Tym samym do tej pory niezbyt udana walka w eurolidze nie odbiła się na naszym miejscu w Polsce, więc spokojnie możemy nadal grać na "dwa fronty" i próbować.
Oczywiście wszystkie zespoły w plkk mogą starać się zmienić wielce prawdopodobny skład finału, tyle że będzie to niezmiernie trudne (z racji: budżetu, składu i co też szalenie istotne: systemu rozgrywek).
IMO dużo bardziej prawdopodobne jest to, że Wiśle uda się zrobić w końcu krok do przodu w eurolidze, niż to że finał plkk nie będzie pod "hasłem" trasy Kraków-Gdynia.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 16:25

Ałgaja pisze:
koszykarz pisze:Do tej pory sie nie udalo - a teraz wislaczki juz nie mają BRAXTON i DUPREE pod koszem - a babcia CLOW - raczej nie wystarczy na Eurolige.....

Tak, Holdsclaw jest stara...przeraźliwie stara, tak stara że aż dziwne, że się jeszcze rusza i została MVP plkk oraz wykręcała takie statsy w eurolidze jakie wykręcała. Nie chcę nawet próbować myśleć jak to świadczy o naszej lidze.
Idąc tym tropem rozumowania taka babcia Leslie nie ma prawa grać w reprezentacji USA...a jednak gra.
Holdsclaw w Wiśle mnie nie cieszy, co nie zmienia faktu, że to wybitna koszykarka, której umiejętności trudno sensownie deprecjonować.

Zresztą nieważne...temat nie jest o szansach Wisły w eurolidze, temat niby jest o czymś innym tylko nie bardzo wiem o czym? "Dyskusja" na temat tego kto ma szanse na medal, ujęty w dość "ciekawy sposób" licytacji bez merytorycznych argumentów. A konkluzje są dwie:
1- to sport więc nawet SMS może zostać Mistrzem (pech że SMS-u w lidze nie ma :wink: )
2- wygra zespół któremu kibicuje, bo mu kibicuje.
Temat do posumowania jednym zdaniem: To tak w kółko, to tak zawsze... nie lepiej poczekać do września?

Mozarthio pisze:p.s. po co Wisla gra w pucharach ? niech sie skupi na lidze skoro jej w pucharach nie idzie czyz nie ? i reszta druzyn nie walczcie oo mistrza polski bo to jest zarezerwowane dla innych pozostaje nam walczyc o utrzymanie :)

Po co Wisła ma się koncentrować tylko na lidze, skoro ową od 3 lat wygrywa?? Tym samym do tej pory niezbyt udana walka w eurolidze nie odbiła się na naszym miejscu w Polsce, więc spokojnie możemy nadal grać na "dwa fronty" i próbować.
Oczywiście wszystkie zespoły w plkk mogą starać się zmienić wielce prawdopodobny skład finału, tyle że będzie to niezmiernie trudne (z racji: budżetu, składu i co też szalenie istotne: systemu rozgrywek).
IMO dużo bardziej prawdopodobne jest to, że Wiśle uda się zrobić w końcu krok do przodu w eurolidze, niż to że finał plkk nie będzie pod "hasłem" trasy Kraków-Gdynia.

chyba kazdy powinien kibicować Wiśle - w końcu reprezentują Polske - ja też trzymam kciuki , ale zespoł powinien byc bardziej zbilansowany w kontekscie Euroligi....

No ale zobaczymy - jednak patrzać na inne i to SREDNIE kluby e Eurolidze , nie mówiąc o Rosyjskich tuzach - będzie cięzko. Na szczęscie LOSOWANIE było pomyślne...

ale zakończmy tutaj wątek Wisły i Euroligi - bo od tego są INNE TEMATY.

czy ktos wie coś o MUKSIE POZNAŃ !!!!!!! ?

Straszna cisza jest u nich. co z IDŹKA ?

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 11 sierpnia 2008, 16:36

Straszna cisza jest u nich. co z IDŹKA ?
a kto to jest??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”