KANDYDACI do brązowego medalu.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto do brązu ?

CCC Polkowice
11
21%
AZS Gorzów
8
15%
ENERGA TORUŃ
5
9%
UTEX RYBNIK
11
21%
ŁKS ŁÓDŹ
2
4%
INEA AZS POZNAŃ
7
13%
FINEFHARM JELENIA GÓRA
1
2%
DUDA LESZNO
4
8%
CUKIERKI ODRA BRZEG
2
4%
WŁÓKNIARZ PABIANICE
2
4%

Liczba głosów: 53

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 17:00

jimmy pisze:
Straszna cisza jest u nich. co z IDŹKA ?
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

widać jaki KIBIC z ciebie :lol: :lol: :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 sierpnia 2008, 17:26

Według mnie zespołu z Torunia czy Polkowic zostały troche z tylu z zawodniczkami zagranicznymi za Gorzowem czy Rybnikiem... a samymi Polkami (jak to np. Koziorowicz powiedzial ktore maja byc sila zespolu a zagraniczne tylko uzupelnieniem) czwórki sie nie osiagnie.

Wiec na dzien dzisiejszy w czworce widze Krakow Gdynie Gorzów i Rybnik.

Oczywiscie mozna byc zawsze optymista... i stawiac na swoje druzyny... :wink: ...
... ja tez bylem w poprzednim moim poscie :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 11 sierpnia 2008, 17:49

Ałgaja pisze:1- to sport więc nawet SMS może zostać Mistrzem (pech że SMS-u w lidze nie ma :wink: )
2- wygra zespół któremu kibicuje, bo mu kibicuje.

W pelni zgadzam sie z tymi twierdzeniami. Owszem, to sport, wszystko moze sie zdarzyc itp, ale nie dajmy sie zwariowac. W pojedynczych meczach Wisla czy Lotos moga przegrac, jednak przypominam, ze w play off (chodzi mi tutaj o polfinal, bo cwiercfinal to bedzie teraz jakims wybrykiem natury...) potrzebne sa trzy zwyciestwa. Musialoby sie bardzo bardzo wiele wydarzyc, aby znalazla sie ekipa, ktora bylaby w stanie wyeliminowac w tej fazie kogos z dwojki faworytow. Wiele tych "prognoz", ambitnych zapowiedzi to takie kibicowskie chciejstwo - cos w stylu "skoro inni wygrywali, to w tym roku wygra moja druzyna, bo sie stara i jest dobra". Mowmy o rzeczach realnych. Tak samo chcialbym, zeby Wisla (lub Lotos) weszla do Final Four Euroligi, ale wiem, ze jest to przy obecnych realiach tych rozgrywek (budzety i sklady klubow rosyjskich) zadanie piekielnie trudne. Serce mowi jedno, ale rozum podpowiada cos innego.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 18:07

Endrju pisze:Według mnie zespołu z Torunia czy Polkowic zostały troche z tylu z zawodniczkami zagranicznymi za Gorzowem czy Rybnikiem... a samymi Polkami (jak to np. Koziorowicz powiedzial ktore maja byc sila zespolu a zagraniczne tylko uzupelnieniem) czwórki sie nie osiagnie.

Oczywiscie mozna byc zawsze optymista... i stawiac na swoje druzyny... :wink: ...

masz racje - ale JEDNĄ ,,5'' też raczej cięzko jest cos osiągnąc.....

zespoły z Rybnika , Gorzowa nie maja rezerw - a juz nie mówie o problemie z faulami...

ale zgadzam sie z jednym - POLKAMI to medalu sie NIE ZDOBĘDZIE !!

takie są REALIA po prostu.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 sierpnia 2008, 18:11

koszykarz pisze:
jimmy pisze:
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

Jezus Maria...
Skądś Ty się wziął czoueku?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 sierpnia 2008, 19:20

przemoe pisze:
koszykarz pisze:
jimmy pisze:
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

Jezus Maria...

z Torunia? :lol: :wink:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 11 sierpnia 2008, 19:46

ann pisze:
przemoe pisze:
koszykarz pisze:
jimmy pisze:
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

Jezus Maria...

Tez cos mi sie wydaje, ze koszykarz jest z TORUNIA. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 19:51

ann pisze:
przemoe pisze:
koszykarz pisze:
jimmy pisze:
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

Jezus Maria...

co w związku z tym ,,krakowianko '' z krwi i kosci ?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 sierpnia 2008, 20:07

koszykarz pisze:
ann pisze:
przemoe pisze:
koszykarz pisze:
jimmy pisze:
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

Jezus Maria...

podobno jest z Olkusza!!!! :shock: :shock: :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 sierpnia 2008, 20:12

koszykarz pisze:
ann pisze:
przemoe pisze:
koszykarz pisze:
jimmy pisze:
a kto to jest??

ILONA MĄDRA !!!!

Jezus Maria...

a zonk :lol:
jakbyś jeszcze coś chciał ode mnie to priv.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 sierpnia 2008, 20:16

nie kłoćcie sie :D :D :D :D

co tu duzo mowic, braz zdobedzie ten, kto go zdobedzie.... a ja go zycze lechowi poznań w pilce noznej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 sierpnia 2008, 20:26

koszykarz pisze:
Endrju pisze:Według mnie zespołu z Torunia czy Polkowic zostały troche z tylu z zawodniczkami zagranicznymi za Gorzowem czy Rybnikiem... a samymi Polkami (jak to np. Koziorowicz powiedzial ktore maja byc sila zespolu a zagraniczne tylko uzupelnieniem) czwórki sie nie osiagnie.

zespoły z Rybnika , Gorzowa nie maja rezerw - a juz nie mówie o problemie z faulami...

A widziales kiedys zeby zespol Maciejewskiego gral 5x40minut?? :roll:

Czubak(Richards), Zohnova(Zalesiak), Breitreiner, Zurowska (Kaczmarczyk), Tailor (Crowford) + kilka mlodych dziewczyn z 2 skladu na mecze ze slabszymi przeciwnikami....

i Gorzów nie ma rezerw, bedzie gral jedna "5-tka" ??
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 22:04

Endrju pisze:
koszykarz pisze:

Czubak(Richards), Zohnova(Zalesiak), Breitreiner, Zurowska (Kaczmarczyk), Tailor (Crowford) + kilka mlodych dziewczyn z 2 skladu na mecze ze slabszymi przeciwnikami....

Grupa Lotos w Gdyni, a Gala gdzie?

Prezes Grupy Lotos SA Paweł Olechnowicz i prezes Basket- ball Investments Mieczysław Krawczyk podpisali umowę, na mocy której krajowy potentat paliwowy będzie sponsorem tytularnym gdyńskich koszykarek aż do 2012 roku. Podpisanie umowy oznacza dla gdyńskiego klubu stabilność finansową przez następne cztery lata.
Radość prezesa Krawczyka zmąciła informacja o decyzji Eweliny Gali, która zamierza w tym sezonie reprezentować barwy Energii Toruń. Zawodniczka ta wcześniej związała się długoletnim kontraktem z gdyńskim klubem.
- Sprawy rodzinne nie pozwalają mi na przenosiny aż do Gdyni, więc wybrałam Toruń. Poza tym chciałam iść do klubu, gdzie będę mogła grać, a nie tylko siedzieć na ławce - stwierdziła młoda zawodniczka, która oprócz talentu do gry w koszykówkę, posiada jeszcze inny walor. Jest zawodniczką wyjątkowej urody.
Gala w wieku niespełna 17 lat zadebiutowała w ekstraklasie w barwach MTK Pabianice. Po wycofaniu tej drużyny z rozgrywek, w ubiegłym sezonie była liderką I-ligowego Hartmana Pabianice (średnia 22 pkt na mecz), który z kompletem zwycięstw wywalczył awans do ekstraklasy.
25 maja tego roku Ewelina wkroczyła w dorosłość, a dwa dni później złożyła własnoręczny podpis na kontrakcie w gdyńskim klubie.
- Nie daję zgody na jej treningi w Toruniu i oczekuję, że zgodnie z umową 19 sierpnia stawi się na zajęciach w naszym klubie - powiedział nam prezes Krawczyk.
- Ta umowa z formalnego punktu widzenia nie jest jeszcze całkiem prawomocna - uważa ojciec Eweliny, Krzysztof Gala. - Przyczyną zmiany decyzji mojej córki jest ciężka choroba jej matki. Chce być przy niej w tych ciężkich dla naszej rodziny chwilach. Z Torunia do Łodzi ma dużo bliżej niż z Gdyni - wyjaśnia.
Wszystko wskazuje na to, że w tej sprawie konieczny będzie arbitraż Polskiego Związku Koszykówki. Z naszych informacji wynika, że Ewelina Gala liczy się nawet z koniecznością odbycia rocznej karencji za zerwanie kontraktu. Byłoby to chyba jednak rozwiązanie najgorsze z możliwych.

TO JA z innej beczki : prezesie KRAWCZYK nie rob z siebie POSMIEWISKA - tylko daj DZIEWCZYNIE GRAĆ - bo wy w GDYNI potraficie tylko KRAŚĆ KOSZYKARKI !!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 sierpnia 2008, 22:19

Endrju pisze:
koszykarz pisze:

ENDRJU : chodzi o to że brakuje wam jednej Polki - co podkresła KAZDY - ale to szansa dla Czubak i Zalesiak...

Chyba kazdy zauwazaył że tym razem w Gorzowie - już nie ma wyrownanej ,,12'' jak rok temu - co nie znaczy że nie stać was na medal = w końcu macie LINDSAY TAYLOR - którą chcialby miec (prawie) każdy klub..

Poza tym trener MACIEWJEWSKI wytykał kiedyś Lotosowi i Wiślę ze grają głównie ZAGRANICZNYMI.....

a co teraz robi Maciejewski????? To samo :!:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 sierpnia 2008, 22:37

koszykarz pisze:TO JA z innej beczki : prezesie KRAWCZYK nie rob z siebie POSMIEWISKA - tylko daj DZIEWCZYNIE GRAĆ - bo wy w GDYNI potraficie tylko KRAŚĆ KOSZYKARKI !!!

:lol: :lol: :lol:
nie przesadzaj...
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”