Poczekajmy na oficjalny rozwoj sytuacji
TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
gulchynsky
- Młodzik
Gtk są rezerwami Lotos PKO BP mimo ze mają różne ciała prawne jest to praktycznie to samo,dlatego Gtk występować będzie w 1lidze centralnej bez możliwości awansu do FGE
i tam będą ogrywać się młode zawodniczki które Prezes Krawczyk "ukradł"jak twierdzą niektórzy i te co jeszcze zechcą podążać drogą Biby Leci Pauliny Juji ...
Ivana Matovic w Gdyni hmm nie widzę pani Kobryń w walce z nią
A ta cała Gala to jednak ma ważny kontrakt w Gdyni co by nie pisała na tym forum.Gdybym to ja był na miejscu Prezesa Krawczyka to bym zapewnił Ewelince rok przerwy na poukładanie sobie w głowie.Dziewczyna podpisuje kontrakt potem o nim zapomina i podpisuje drugi,jest na kadrze miesiąc i przed samą imprezą daje trenerowi zwolnienie lekarskie(była jedną z kluczowych zawodniczek) po czym za kilka dni trenuje w Toruniu na 100%
Może trochę szkoda jej niewątpliwego talentu ale bez jaj

Ivana Matovic w Gdyni hmm nie widzę pani Kobryń w walce z nią
A ta cała Gala to jednak ma ważny kontrakt w Gdyni co by nie pisała na tym forum.Gdybym to ja był na miejscu Prezesa Krawczyka to bym zapewnił Ewelince rok przerwy na poukładanie sobie w głowie.Dziewczyna podpisuje kontrakt potem o nim zapomina i podpisuje drugi,jest na kadrze miesiąc i przed samą imprezą daje trenerowi zwolnienie lekarskie(była jedną z kluczowych zawodniczek) po czym za kilka dni trenuje w Toruniu na 100%
Może trochę szkoda jej niewątpliwego talentu ale bez jaj
AG
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
walker pisze:A ta cała Gala to jednak ma ważny kontrakt w Gdyni co by nie pisała na tym forum.Gdybym to ja był na miejscu Prezesa Krawczyka to bym zapewnił Ewelince rok przerwy na poukładanie sobie w głowie.
Wez tu nie pisz czlówieku takich rzeczy...sama zawodniczka powiedziala przeciez ze podpisala kontrakt w Toruniu, a w Gdyni nic nie podpisywala.....Jak nie potrafisz sie pogodzic z tym ze jej u Was nie bedzie to nie pisz....a co do roku przerwy to po co marnować karierę tak świetnie zapowiadajacej sie zawodniczki?? a za kilka lat ludzie beda pisać, ze ta nasza Repra to cioty co nawet nie potrafia grac w kosza...nojeżeli sie bedzie marnowalo kariery świetnie zapowiadajacych sie zawodniczek to tak bedzie!!!!
Wiem cos o tym bo gralem kiedys w piłke...a potem przyszedl trener, ktory dawal grac tylko swoim to rzucilem futbol w cholere.
i koniec tego calego gadania o tzm gdzie zagra ewelina bo to jest jasne..
Dobranoc.
Ta Twoja gwiazda odmówiła w tym roku gry w kadrze z powodu rzekomego bólu kolana a dwa dni pózniej trenowała w Toruniu wg. liczy sie dla niej kasa i pokazuje to już teraz,to co Ona wypisuje ja nie wieżę i tyle.Rozumiem Cię,że sie cieszysz z pozyskania młodego perspektywicznego gracza ale wez na wstrzymanie.Kity w stylu chce być bliżej domu,czy minuty na parkiecie
nie wydaje mnie sie
ma w Łodzi ŁKS i Włókniarz w Pabianicach
Prezes Krawczyk nie ma powodu żeby kłamać o jej kontrakcie.
Dziś ta dziewczyna pokazuje że nie ma serca do basketu jak Paulina Pawlak, Biba,Kobryń czy Lecia tak wiec nie nadaje sie do klubu takiego jak Lotos czy Wisła co najwyżej do Trzepaka Białystok lub Przemytnika Kołbaskowo.Jestem pewien Oliwka lub Sosna pokarze jej kto lepiej wybrał a jej sprawą zajmie sie PLKK
Pozdro i nARKA GDYNIA !!!!!!!
Dziś ta dziewczyna pokazuje że nie ma serca do basketu jak Paulina Pawlak, Biba,Kobryń czy Lecia tak wiec nie nadaje sie do klubu takiego jak Lotos czy Wisła co najwyżej do Trzepaka Białystok lub Przemytnika Kołbaskowo.Jestem pewien Oliwka lub Sosna pokarze jej kto lepiej wybrał a jej sprawą zajmie sie PLKK
AG
Marco pisze:TEDAN i paulo2907 i co z tego, że w obu przypadkach na stanowiskach są CI sami panowie i że są powiązania? mogą mieć ile chcą klubów i ładować w nie tyle pieniędzy ile chcą.
Dziś w Krakowie założe klub Krakowski Basket kupie dziką kartę i na (wice)prezesa powołam Mięttę i jeśli tego przepisy nie zabraniają to nim będzie u mnie i zarówno w TSie.
i jeszcze do paulo2907:
proszę cię nie komentuj sprawy w taki sposób:Co z tego, że inne NIP-y i REGON-y, skoro tutaj taki kwiatek?
no tak się składa "kolego" że te NIPy, REGONy i KRSy to ważniejsze są niż te kwiatki czy to ci się podoba czy nie. Są to dane sądowe gospodarcze, które mają bardzo duże znaczenie.
mnie nie interesuje co się za tym kryje. Interesuje mnie tylko skąd nagle oburzenie tym, ze GTK chce grać w e-klasie? nie słyszałem do tej pory żadnych słów oburzenia, że GTK i BI SA ma osobowe czy też kapitałowe powiązania. Czyżbyście przez te wszystkie lata uważali, że GTK to rezerwy BI SA i nigdy nie mogą sportowo awansować do e-klasy? No to przykro mi, że powszechnie uważana za rezerwy drużyna okazała się całkiem odrębnym klubem.
tak teraz przeglądnąłem jeszcze raz zapisy KRSu i zwróciłem uwagę na formę prawną obu podmiotów, które mogą wiele wyjaśnić dlaczego zawodniczki mogły grać tu i tu.
BI SA to spółka akcyjna
GTK to związek sportowy
Marco - doskonale zdaję sobie sprawę z wagi NIP, KRS i REGON. Wiem, że pod tym względem ewentualna gra GTK w PLKK byłaby nie do ugryzienia. Swoją wypowiedzią chciałem jednak zwrócić uwagę na aspekt etyczny - swoistą fikcję, która za tym by się kryła, pod pozorem zgodności z prawem podstawowych kwestii. Cóż, wiadomo jednak, że co nie jest zabronione, jest dozwolone.
Jeśli BI SA (czyli w praktyce Lotos) to spółka akcyjna, zaś GTK jest związkiem sportowym (stowarzyszeniem), to tym bardziej pod względem prawnym niczego nie można zarzucić.
Wypada kończyć już tą dyskusję i czekać na oficjalne potwierdzenie (lub nie) tych nieoficjalnych informacji.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Ivana Matovic postawiła jednak na swoim i zdecydowała się na odejście zmianę mistrza Euroligi na klub, w którym będzie miała możliwość przebywania na parkiecie w o wiele dłuższym wymiarze czasowym. Wybrała najbardziej utytułowany polski klub Lotos PKO BP Gdynia.
Dwa zdania z plkk.pl - jedno nie do końca prawdziwe, drugie zupełnie nieprawdziwe. Mając na pozycji 5 także Fleischer, trudno przypuszczać, aby Matović grała średnio ok. 30 min w meczu, ale to zweryfikuje sezon. Natomiast jeśli chodzi o ten najbardziej utytułowany polski klub, to szkoda komentować...
Jedno nie podlega dyskusji - to spore wzmocnienie Lotosu. Odwróci się sytuacja z poprzedniego sezonu i to gdynianki będą mieć pod koszem dużo bardziej wartościowe zawodniczki od wiślaczek.
walker pisze:Przypomnij mi czy Biała Gwiazda zdobyła kiedyś vice mistrza europy albo świata?? Możesz nawet dorzucić piłkę nożną strzelectwo i jakie sobie tam chcesz sekcje(możesz spokojnie sumować)
Pozdro i nARKA GDYNIA
Tak. Wisła grała w finale Pucharu Europy koszykarek na długo przed tym gdy powstało coś takiego jak Lotos (czy jak to sie tam oficjalnie zwie..)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
koszykarz
walker pisze:Ta Twoja gwiazda odmówiła w tym roku gry w kadrze z powodu rzekomego bólu kolana a dwa dni pózniej trenowała w Toruniu wg. liczy sie dla niej kasa i pokazuje to już teraz,to co Ona wypisuje ja nie wieżę i tyle.Rozumiem Cię,że sie cieszysz z pozyskania młodego perspektywicznego gracza ale wez na wstrzymanie.Kity w stylu chce być bliżej domu,czy minuty na parkiecienie wydaje mnie sie
ma w Łodzi ŁKS i Włókniarz w Pabianicach
Prezes Krawczyk nie ma powodu żeby kłamać o jej kontrakcie.
Hola Hola........
gdyby dla Gali liczyła sie kasa to by wybrała Lotos przeciez.......
masz za złe że nie ma jej w Gdyni ? a ile minut by grała przy Podrug , Fleisher , Maslowski , Matovic i tej,,gwiazdce '' Leciejewskiej '' ? ZERO - lub ewentualnie 5 minut w meczach z Cukierkami czy Muksem....
Piłeczke można odbić w drugą stronę : tzn. to Tomiałowicz i Sosnowska mogły pójść dla kasy - przecież na pewno grzanie ławy to nie rozwój.....
ZAZNACZAM : napisałem ,,mogły ''pójść dla kasy . Ty napisaleś że Gala ,,poszła '' .
PS. Pawlak być może ma serce do gry , jest dobrym duchem zespołu - ale jej mecze w kadrze to chyba nieporozumienie...
Walker - pojęcie "najbardziej utytułowany polski klub" oznacza w pierwszym rzędzie liczbę zdobytych tytułów MP. Redaktor plkk.pl widocznie zapomniał o tym detalu... Poza tym fakt grania w finale ówczesnego Pucharu Europy stawia Wisłę pod względem osiągnięć w europejskich pucharach na równi z Lotosem. Historia koszykówki to jednak nie jedynie ostatnich kilkanaście lat, a nieco więcej...
-
koszykarz
walker pisze:Przypomnij mi czy Biała Gwiazda zdobyła kiedyś vice mistrza europy albo świata?? Możesz nawet dorzucić piłkę nożną strzelectwo i jakie sobie tam chcesz sekcje(możesz spokojnie sumować)
Pozdro i nARKA GDYNIA
ach ta krótkowzroczność........
Koszykówka powstała wczesńiej niż drużyna Lotosu....
Lotos PKO BP sie zwie a jest przedłużeniem Spójni Gdańsk,No spoko to raz finał Pucharu Europy ale jak to sie ma do dwóch vice Europy i raz Świata
Co do kasy to w Lotosie młode nie dostają kokosów na początku.Mam za złe robienie z ludzi debili.Nieporozumienie to Krysiewicz i Gajda(ale jak sie siedzi na ławie cały sezon w Wiśle to ...),Paulina wraca po kontuzji i w meczu z Włochami po Bibie była wg najlepsza w Turcji zgodzę sie że szału nie zrobiła ale która z nich zrobiła???Powiedz którą młodą koszykarkę wypromowała Wisła ??? a nie no sorki Wielebnowska
Jestem młodym bufonem z Gdyni wychowanym na sukcesach gdyńskiego klubu dlatego stwierdzam a nie domyślam sie, wypisuje co widzę i nie zamierzam wierzyć w to co jakaś juniorka próbuje wcisnąć Wam na forum.
AG
Co do kasy to w Lotosie młode nie dostają kokosów na początku.Mam za złe robienie z ludzi debili.Nieporozumienie to Krysiewicz i Gajda(ale jak sie siedzi na ławie cały sezon w Wiśle to ...),Paulina wraca po kontuzji i w meczu z Włochami po Bibie była wg najlepsza w Turcji zgodzę sie że szału nie zrobiła ale która z nich zrobiła???Powiedz którą młodą koszykarkę wypromowała Wisła ??? a nie no sorki Wielebnowska
Jestem młodym bufonem z Gdyni wychowanym na sukcesach gdyńskiego klubu dlatego stwierdzam a nie domyślam sie, wypisuje co widzę i nie zamierzam wierzyć w to co jakaś juniorka próbuje wcisnąć Wam na forum.
AG
AG
walker pisze:Lotos PKO BP sie zwie a jest przedłużeniem Spójni Gdańsk,No spoko to raz finał Pucharu Europy ale jak to sie ma do dwóch vice Europy i raz Świata![]()
Takie małe info dla Ciebie odnośnie sukcesów Wisły:
Mistrz Polski: 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1969, 1970, 1971, 1975, 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984, 1985, 1988, 2006, 2007, 2008
Wicemistrz Polski: 1952, 1967, 1972, 1973, 1974, 1983, 1987, 1992, 1999, 2005.
Wicemistrz Europy: 1970.
Puchar Polski: 1959, 1966, 1967, 1979, 2006.
Puchar PZKosz: 1984
Zerknąłem na stronę Lotosu i przeczytałem nt. historii klubu, wliczając w to gdańską Spójnię:
9 tytułów mistrza Polski, 10 wicemistrza Polski, 3 razy Puchar Polski, 2 razy wicemistrz Euroligi, raz klubowe wicemistrzostwo świata. Jest różnica? Przypominam raz jeszcze określenie użyte przez pana redaktora: "najbardziej utytułowany polski klub", zatem klub, który ma najwięcej osiągnięć, wliczając rogrywki krajowe i europejskie. Szanując osiągnięcia gdyńskich koszykarek sprzed kilku lat, określenie to użyte wobec Lotosu/Spójni mija się z prawdą.
Wiem, że to inna działka, ale zostałem po raz kolejny zmuszony do odpowiedzi.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”