ENERGA-KATARZYNKI Toruń

Moderator: Moderatorzy

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 września 2008, 16:47

Mamy,jak na nasze warunki kłopoty bogactwa i oby to teraz wszystko należycie spożytkować.... :D :D :D
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 09 września 2008, 19:38

a sa jakies staty Jacqueline??

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 września 2008, 19:50

Moore ma 29 lat, 189 cm wzrostu i bardzo bogate CV. W lidze akademickiej w USA grała w zespole Long Beach, a w Europie debiutowała w 2004 roku. Na początek podpisała kontrakt z grecką Ptolemaidą, w barwach której w Pucharze Europy zdobywała średnio 26 pkt. i miała ponad 12 zbiórek. Dwa kolejne lata spędziła we Włoszech: najpierw w zespole Lenzi Profexional Bolzano (21 spotkań, 15,2 pkt., 7 zb.), gdzie nie dokończyła jednak sezonu z powodu kontuzji, a potem w Banco di Sicilia Ribera. W barwach tego zespołu miała średnio 11,5 pkt. i 8,6 zbiórek w lidze oraz podobne statystyki w europejskich pucharach.

W poprzednim sezonie przeniosła się do niezłej ligi tureckiej, gdzie w drużynie Ted Kayseri Kolejspor zdobywała średnio 11,9 pkt. oraz 8,8 zbiórek. Jej jedyną słabością są rzuty wolne, w których z trudem przekracza 60 procent skuteczności.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 września 2008, 11:13

no i fajnie....

Liga Turecka to już coś 0- noi ma 29 lat - a więc jest doświadczoną zawodniczką . Niech robią z Holie po te 10-15 pkt w meczu do tego kilka zbiórek i będzie dobrze...

Mamy ponad 10 zawodniczek ktore spokojnie mogą zrobic te 10 pkt. w meczu. Oby to zaprocentowało.

No i mamy tez kilka defensorek w drużynie. Więc myśle że w obronie też będzie dobrze. No ale o to już się EDO postara 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 września 2008, 13:56

Terminarz turnieju w Toruniu

12 września (piątek): Inpek UKF - PTK (godz. 17) i Energa - INEA AZS (19)

13 września (sobota): Inpek UKF - INEA AZS (14) i Energa - PTK (17)

14 września (niedziela): PTK - INEA AZS (10) i Energa - Inpek UKF (12.30)

Wstęp na wszystkie spotkania turnieju jest bezpłatny

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 września 2008, 07:44

przydalóby sie wygra c ten turniej.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 września 2008, 14:11

Agnieszka Wilk w Enerdze
Energa w ostatniej chwili pozyskała jeszcze jedną koszykarkę. Z "Katarzynkami” związała się Agnieszka Wilk, młoda koszykarka ŁKS Łódź.

- Nie planowaliśmy już wzmocnień, ale Agnieszka sama się do nas zgłosiła. Nie miała wielkich wymagań finansowych, bo przede wszystkim chce w dobrych warunkach uczyć się koszykówki - mówi Krystyna Bazińska, dyrektor toruńskiego klubu.

Wilk w sierpniu skończyła 21 lat, ma 178 cm wzrostu i występuje na pozycji rzucającej. W ekstraklasie debiutowała trzy lata temu w Wiśle Can Pack Kraków, prowadzonej wówczas przez Elmedina Omanicia. Dwa ostatnie lata spędziła w Łodzi, ale nie miała wiele okazji do grania. W ostatnim sezonie na parkietach ekstraklasy zagrała w 16 meczach (średnio nieco ponad 5 min. i 0,9 pkt.) Z lepszej strony pokazała się w Pucharze Polski. Najlepszy występ zaliczyła zresztą przeciwko Enerdze zdobywając w meczu na własnym parkiecie 12 pkt.

- Przychodzę do Torunia przede wszystkim ze względu na trenera Elmedina Omanicia. Miałam z nim okazję współpracować w Krakowie i wtedy najwięcej się nauczyłam - tłumaczy Wilk.

Młodej koszykarce trudno będzie się przebić do składu "Katarzynek”. Być może szansę na zaprezentowanie swoich umiejętności dostanie podczas zaplanowanego na najbliższy weekend turnieju w Toruniu.

gosc7
Nowy na forum

Postautor: gosc7 » 11 września 2008, 15:44

dlAczego ciezko?jest druga mloda zawodniczka w zespole wiec do skladu sie załapie

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 września 2008, 16:12

gosc7 pisze:dlAczego ciezko?jest druga mloda zawodniczka w zespole wiec do skladu sie załapie

są dwa wolne miejsca,a zawodniczek młodych w kadrze Energi jest trzy. O ile pozycja Eweliny Gali nie podlega dyskusji to o wejście do "dwunastki" powinny walczyć Justyna Zielińska i właśnie Agnieszka Wilk...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 września 2008, 17:35

mi sie wydaje że Wilk spokojnie może wygryźć Zielinską ze składu....

Poza tym Omanić ją co nie co pamięta za czasów Wisły - więc szanse ma - być może nawet większą niz niejedna seniorka w Enerdze...

Bo seniorki będą pauzować 2 , a juniorka tylko 1.

Może wydłużymy kadrę meczową do 15 zawodniczek ? :lol: By nie krzywdzić żadnej 8)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 września 2008, 18:30

to chyba akurat jest nierealne

w tym przypadku bedzie poprostu w skladzie na mecz ta, ktora bedzie lepiej sie prezentowala na treningach - takie jest moje zdanie

gosc7
Nowy na forum

Postautor: gosc7 » 11 września 2008, 19:04

z tego co mi wiadomo trener omanic byl bardzo za przyjsciem Wilk i to on chcial ja sprowadzic do Torunia gdy ta juz byla jedna noga w 1 ligowym klubie.
w turnieju jeszcze jej nie zobaczymy poniewaz odbyla tylko jeden trening z zespolem :(

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 września 2008, 19:43

gosc7 pisze:z tego co mi wiadomo trener omanic byl bardzo za przyjsciem Wilk i to on chcial ja sprowadzic do Torunia gdy ta juz byla jedna noga w 1 ligowym klubie.
w turnieju jeszcze jej nie zobaczymy poniewaz odbyla tylko jeden trening z zespolem :(

no chyba z oczywistych względów Jej nie zobaczymy :lol: :lol: :lol: ,bo ja naprzykład jestem ciekawy,gdzie ta dziewczyna przygotowywała się do sezonu? :lol: :lol: :lol: na trawce? :lol: :lol: :lol: Występ Jackie także chyba jest nierealny!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 września 2008, 19:43

wiodocznie EDO coś w niej widzi...

Trudno przypuszczać by w Toruniu dostała od razu ,,swoje minuty '' ale meczy będzie sporo - być może Puchar Polski potem... . ale to będzie też zapewne uzależnione od dyspozycji i gry podstawowych zawodniczek... .

Moim zdaniem - lepiej by było by Wilk najpierw dojrzała nieco w I lidze - wzorem Magdy Bibrzyckiej ,Mireli Póltorak , Kasi Cwiklińskiej , LIdii Kopczyk - które wybrały I ligę teraz...

No ale jesłi wybrała FGE - to znaczy że nie boi sie walki o skład... - co chyba powinno cieszyć.

a co do JACKIE - myśle że w ostatnim meczu mogłaby się zaprezentować kibicom w meczu - przecież wynik nie jest najważniejszy - a juz by miała jakieś przetarcie... Ważne by HOLIE szybko zaczaiła podstawy...

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 września 2008, 20:34

ja bym z checia ujrzal wszystkie dziewczyny na parkiecie...

ale nie ujrze bo weekend mam zajety :D :D :D :D bede pewnie w sobote na meczu z pabianicami tylko

Wróć do „Energa Katarzynki Toruń”