II kolejka FGE:Cukierki Odra Brzeg-Włókniarz Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

II kolejka FGE:Cukierki Odra Brzeg-Włókniarz Pabianice

Postautor: ann » 23 września 2008, 14:48

24.09.08 godz. 18:30

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 23 września 2008, 19:50

No czekam z niecierpliwoscia na jutrzejszy mecz, po falstarcie w Rybniku czas na rehabilitacje u siebie, zobaczymy co zaprezentuja nowe nabytki o ile zagrają.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 24 września 2008, 10:42

Dla kogo pierwsza wygrana?
Koszykarki Cukierków Odry Brzeg zmierzą się w drugiej kolejce spotkań Ford Germaz Ekstraklasy przed własną publicznością z drużyną PTK Aflofarm Vicard Pabianice. Obie ekipy w pierwszej kolejce doznały porażek.

Odra przegrała w Rybniku, pabianiczanki uległy w Lesznie, stąd też środowe spotkanie będzie dość istotne dla obu zespołów. - Wygrana jest naszym głównym celem - mówi Jarosław Zyskowski. - W pierwszym meczu dziewczyny były spięte, teraz mam nadzieję, że zagrają na luzie - dodał trener Cukierków Odry Brzeg.

Na dzisiejszym wtorkowym treningu w drużynie Odry pojawiły się dwie nowe zawodniczki ze Stanów Zjednoczonych. - W Rybniku mieliśmy problem pod koszem, nasze dziewczyny walczyły z zawodniczkami z WNBA. Nie najlepiej to im wychodziło. To boisko zweryfikuje, kto pozostanie w drużynie - zakończył trener Zyskowski zapytany o nowe twarze w zespole.

Początek spotkania w środę o godz. 18:30, w Brzegu, w hali przy ulicy Oławskiej.

Mariusz Kolekta-PLKK
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 24 września 2008, 17:51

narazie gra tylko Anita :(
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 września 2008, 18:29

nie no, Mircheva szaleje :shock: :shock: :shock:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 24 września 2008, 18:45

widzę, że będzie gorąco w czwartej kwarcie... :|

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 24 września 2008, 19:19

:D :D wracamy do gry :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 24 września 2008, 19:21

gratulacje dla Pabianic :) pokazuja ze nie sa druzyna tylko do bicia :) 3 kwarta koncert bravo :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 24 września 2008, 20:01

dolaczam sie do gratulacji ten mecz pokazal ze liga jest wyrownana i kazdy moze z kazdym wygrac :D pzdr.

Awatar użytkownika
Krispel_1946
Żak

Postautor: Krispel_1946 » 24 września 2008, 20:09

Odra Brzeg 61:63 Włókniarz Pabianice
Info: Daniel P-ce 8)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 24 września 2008, 20:10

Gratulacje dla Pabianic. Ja wciąż nie mogę wyjść z szoku, że praktycznie bez trzech kluczowych koszykarek (Proszczenko i Piestrzyńska nie grały, Krystofova ledwie 10 minut po kontuzji) pchnęły nasz pełny skład, który nie najgorzej zaprezentował się z mocnym Rybnikiem na wyjeździe. Dzisiejsza trzecia kwarta to chyba najgorsza jaką pamiętam z ostatnich 8 lat.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 24 września 2008, 21:46

Ech a trenowała Mircheva w Muksie i grałą w sparingach.....
Z tymze chciala 4 tysiące dolców i bez dyskusji i bez obniżek- ciekawe więc jak się Paby z nią dogadały

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 24 września 2008, 22:26

no Muks ma Sissoko i mysle ze tez zle nei wyszli na tym..jak nei lepiej ..poki co Marcheva zagral jeden mecz dobry zobaczymy :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

friel
Kadet

Postautor: friel » 25 września 2008, 00:14

Dziś pabianice z szokowały polskę jestem pod wrażeniem !! wielki szacunek za walkę Gorzowianie uwielbiają jak zespół gra z sercem wielkie brawa i ukłony

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 25 września 2008, 10:10

Już ochłonąłem więc mogę napisać kilka słów o meczu.
Pierwsza kwarta w naszym wykonaniu to jednym słowem dramat.
Dziewczyny były stremowane, usztywnione, zestrachane-no nie wiem co się z nimi działo, ale nic nie wpadało, zero zbiórki pod swoją jak i pod atakowaną deską. Dużo strat. Jeszcze raz powtarzam-dramat.
W drugiej kwarcie już trochę lepiej gra wyglądała, ale nie rokowało to najlepiej.
Przerwa. I tu musiało się w szatni stać coś ciekawego. Nie wiem co trener Depta powiedział dziewczynom, czy to były groźby (nie sądzę znając go), czy to były prośby, ale na trzecią kwartę wychodzą te same zawodniczki, jednak zespół zupełnie inny. Nie powiem, że grały koncertowo,lecz zdecydowanie lepiej. Wytrząsnęły z gatków gówienka, zaczęły trafiać, a przede wszytkim zaczęły zbierać i jeszcze raz zbierać. Tym samym prowadzenie.
Czwarta kwarta, a zwłaszcza końcowe 3-4 minuty, to już totalny chaos na boisku. My nie potrafimy wyjść z połowy, brzeżanki nie potrafią trafić do kosza. Na szczęście zbieramy prawie wszystko pod naszą deską. Ostatnia akcja gospodyń na jakieś 7 sek. do końca i niecelny rzut. Pozostała dwupunktowa przewaga i wreszcie koniec,i upragnione pierwsze zwycięstwo :D
Mecz nie stał na jakimś wielkim poziomie, ale była w nim ogromna ilość walki, ambicji i zaciętości. Te właśnie cechy pozwoliły nam odnieść pierwsze w e-klasie zwycięstwo, którego ja osobiście się nie spodziewałem.
Prawdę mówiąc, przy moim wrodzonym optymiźmie, to mimo wszystko nie spodziewałem się żadnego zwycięstwa w tych rozgrywkach, ale...
...okazało się, że mała wiara jeszcze we mnie :wink:
Wszystkie grające dziewczyna dały z siebie wszystko i wszystkim serdecznie dziękuję za emocje, a zarazem gratuluję zwycięstwa.

Jeszcze kilka słów o nowej zawodniczce Viktorii Mirchevej.
To dobry gracz, ambitna zawodniczka, potrafiąca wziąść ciężar gry w pewnym momencie na siebie. Nie boi się walki podkoszowej, nie boi sie podejmować indywidualnych akcji. Ma dobrze ułożoną "rękę" celnie trafia,choć grała na niezbyt imponującym procencie z gry.Jeszcze za dużo strat w jej wykonaniu, ale gdy juz dobrze wkomponuje się w skład będzie bardzo pomocna, a kto wie, może nawet będziemy na niej opierać schematy taktyczne. Jest jeszcze młoda i dużo pracy przed nią jak i przed trenerem. Ogólnie to chyba dobrze, że jej w MUKS-ie nie chcięli.

Kolejny mecz w Pabianicach w AZS-em Poznań i to będzie kolejny sprawdzian dla nerwów naszego młodego zespołu.
Zresztą wszystkie mecze to dla dziewczyn ciężkie sprawdziany.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”