Fantasy euroligi
Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy
Fantasy euroligi
Gramy czy nie? Bo już za niecałe 2 tygodnie ruszają rozgrywki. jeśli tak to takim systemem jak ostatnio cz może sprobować czegoś innego? Moja propozycja:
uczestników dzielimy na grupy 6 - osobowe. W każdej grupie gramy tak jak w eurolidze: każdy z każdym, mecz i rewanż. Nie ważny wiec byłby wynik całkowity, a liczyłoby sie tylko to, by zdobyć 1 pkt więcej od bezpośredniego rywala w danej kolejce.
Za zwycięstw w meczu 2 pkt, za porażkę - 1. Aby uniknąć dogrywek, gospodarz meczu w danej rundzie dostawałby ekstra 0,5 pkt (przewaga własnego parkietu). Tabela byłaby tworzona według zasad euroligowych (punkty, bezpośrednie spotkania, stosunek koszy)
Po sezonie zasadniczym 1 runda PO, w której zwycięzcy grup graliby o mistrzostwo euroligi, zespoły z kolejnych miejsc o niższe pozycje.
W każdej grupie mogłoby grać min 5 a max 6 zespołów, i przydałoby się utworzyć min 2 grupy, więc potrzebna liczba uczestników to: 10,11,12, 15,16,17,18, 20 lub więcej.
uczestników dzielimy na grupy 6 - osobowe. W każdej grupie gramy tak jak w eurolidze: każdy z każdym, mecz i rewanż. Nie ważny wiec byłby wynik całkowity, a liczyłoby sie tylko to, by zdobyć 1 pkt więcej od bezpośredniego rywala w danej kolejce.
Za zwycięstw w meczu 2 pkt, za porażkę - 1. Aby uniknąć dogrywek, gospodarz meczu w danej rundzie dostawałby ekstra 0,5 pkt (przewaga własnego parkietu). Tabela byłaby tworzona według zasad euroligowych (punkty, bezpośrednie spotkania, stosunek koszy)
Po sezonie zasadniczym 1 runda PO, w której zwycięzcy grup graliby o mistrzostwo euroligi, zespoły z kolejnych miejsc o niższe pozycje.
W każdej grupie mogłoby grać min 5 a max 6 zespołów, i przydałoby się utworzyć min 2 grupy, więc potrzebna liczba uczestników to: 10,11,12, 15,16,17,18, 20 lub więcej.
Ostatnio zmieniony 16 października 2008, 18:26 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
jimmy pisze:zgłaszma sie!!
nowy system, mozna wypróbować!! tylko co z draftem, bo jak to pójdzie jak w niektórych grupach PLKK to w 2 tygodnie tego nie skończymy...
Przy 6 osobach w grupie myślę ze realnym byłoby przeprowadzenie draftu błyskawicznego - umówienie sie o konkretnej godz. Jak nie, to draft ruszyłby w przyszły wtorek-srode, czasu powinno starczyć.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Na zgłoszenia czekam do konca niedzieli.
I jeszcze kolejność w ubiegłym sezonie:
1 Jimmy (Osesek)
2 Bartolino
3 hellraiser
4 Rosso-nero
5 fearless
6 Greebo
7 Casijas
8 Garnett
9 Ann
10 diablewcielone:P
11 sienot
12 betti
13 Ałgaja
14 Forester
I jeszcze kolejność w ubiegłym sezonie:
1 Jimmy (Osesek)
2 Bartolino
3 hellraiser
4 Rosso-nero
5 fearless
6 Greebo
7 Casijas
8 Garnett
9 Ann
10 diablewcielone:P
11 sienot
12 betti
13 Ałgaja
14 Forester
Ja też się zgłaszam.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Również się zgłaszam i jestem za spróbowaniem gry systemem zaproponowanym przez Greebo.
Mam też swoje 3 propozycje do reguł:
-zwiększenie składów z 10 do 12 zawodniczek w każdym zespole (mniejsza liczba osób w grupach temu sprzyja)
-gdyby powyższa propozycja przeszła to wystawianie na każdą kolejkę nie 7 a 8 zawodniczek (piątka w normalnym formacie plus dowolne 3 rezerwowe)
-ograniczenie w drużynie liczby zawodniczek spoza Europy, moja propozycja to 6 w drużynie, a w jednej kolejce maksymalnie 4
Mam też swoje 3 propozycje do reguł:
-zwiększenie składów z 10 do 12 zawodniczek w każdym zespole (mniejsza liczba osób w grupach temu sprzyja)
-gdyby powyższa propozycja przeszła to wystawianie na każdą kolejkę nie 7 a 8 zawodniczek (piątka w normalnym formacie plus dowolne 3 rezerwowe)
-ograniczenie w drużynie liczby zawodniczek spoza Europy, moja propozycja to 6 w drużynie, a w jednej kolejce maksymalnie 4
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
https://bartolino78.wordpress.com
- Fan KS Odry brzeg
- Żak
Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”