Magdalena Kozdroń-"Zaczęło się przypadkiem..."

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Magdalena Kozdroń-"Zaczęło się przypadkiem..."

Postautor: thomas72 » 07 lutego 2005, 20:38

Witam ponownie jako reporter... hihi...
Wywiad z 24-letnią skrzydłową AZS-u PWSZ TelecomMedia Gorzów Wlkp.
Magdaleną Kozdroń.
Rozowę przeprowadziłem kilka dni po meczu z Wisłą.
Miłej lektury...Zapraszam...

Obrazek

Thomas:(T)
Witam.

Kozunia:(K)
Cześć.

T:
Może przejdziemy na TY, będzie nam sie luźniej rozmawiało?

K:
Dobrze, ale musisz zapytać mojego menagera o pozwolenie... ha ha...

T:
Jak miło... hihi... :oops:
Wiec zaczynamy...

Jak zaczęła sie zabawa z koszykówką?

K:
Zupełnie przypadkiem... robili nabór w podstawówce do sekcji sks-ów i ja też tam wylądowałam za namową tatusia ... I tak trwam do dzis!

T:
A tauś jest zapewne dumny z córeczki?

K:
Oczywiscie, choć dyskretnie mi to zawsze okazuje, żeby przypadkiem mi sie w główce nie poprzewracało...

T:
haaa, ach ci rodzice...
Masz jakiś wzór czy ideał koszykarki czy moze jest to osoba płci przeciwnej ?

K:
Dla mnie na słowo"Ideał" składa się wiele elementów... Ideal koszykarski to nie tylko talent i dobra gra... to rownież zachowanie na treningach i zachowanie poza boiskiem... Cechy charakteru, wola walki, inspiracja koleżanek w trudnych dla zespolu chwilach... Do tej pory nie grałam z osobą, która by spełniała taki wzór, a mam nadzieje, że jest kilku takich zawodników....

T:
Któremu trenerowi najwięcej zawdzięczasz?

K:
Na pewno Maciejewskiemu.... szanuje go za wiedzę i wiele jego cech... ale przede wszystkim za wielkie serce do koszykówki...które pokierowało moim rozwojem i wyzwoliło cheć wspołpracy (bo z moim charakterkiem różnie bywa). Jednak nie mogę zapomniec o trenerach z Polkowic: Janie Gambalu (1 szkoleniowiec) i Darku Fitasie

T:
Jak wspominasz Polkowice i gre w Orle
i kiedy kończy się wypożyczenie Ciebie do Gorzowa?

K:
Wypożyczenie wznawiane jest co roku na koniec sezonu...Co do wspomnień...Na pewno dzieki Polkowicom znalazlam sie w Gorzowie...Jednak nie są to wspomnienia z rodzaju gorących...Aczkolwiek okres typowej zabawy z piłką, czyli młodziczki czy kadetki wspominam bardzo cieplutko, gdyż to był okres tworzenia przyjazni, umiejetnosci współżycia w grupie... Niektóre z nich trwają po dziś dzień.

T:
Słyszałem, że w poprzednich sezonach grałaś dużo więcej niż w tym i szło ci całkiem dobrze. Czy miałaś jakiś nagły spadek formy, bo trener Maciejewski tak mało Cię wystawiał, a może były jakieś inne powody?

K:
To prawda, że w zeszłym sezonie szło mi dużo lepiej... Jednak początek okresu przygotowawczo-startowego miałam dobry, (obecnego sezonu) gdzie byłam podstawowym, liczacym sie ogniwem...Jednak później troszkę zagubiłam się w życiu, co odbiło się (nie da się ukryć) na boisku... Trener wtedy stracił do mnie zaufanie, a odbudowa, jak zapewne każdy wie, nie jest tak łatwa jakby się wydawało... to długi i powolny proces, który nieustannie trwa i myślę, że jest coraz lepiej... Dziś wiem, że nie można "obrażać" się na koszykówkę, bo ona odda ci tym samym... ale człowiek uczy się na błedach... prawda?

T:
W meczu z Wisłą rzuciłaś 12 punktów i pograłaś kilka minut więcej niż w poprzednich meczach, czy jesteś zadowolona ze swojego występu?

K:
Jasne, że się cieszę z występu w Wiśle. Jednak jak to często ze mną bywa...jeszcze wiele jest do poprawy i mogłoby być jeszcze lepiej, ale moja gra i 12 punktów wiaże się też na pewno z moim dłuższym pobytem na boisku... Z czego rownież się cieszę...

T:
Jak oceniasz wasze szanse z Brzegiem, tym bardziej, że nie bedzie na boisku Aśki Semerdy i Agnieszki Szott?

K:
Bez Aguśki i Bąbelka na pewno bedzie cieżko, jednak wierzę w to, że każda kolejna zawodniczka włoży kawał swego serducha w walke i zaangażowanie na boisku i nie oddamy zwyciestwa Brzeżankom.. Dla Agi i Bąbelka, bez Agi i Babelka...

T:
Jak oceniasz grę "szóstego zawodnika" czyli poprostu doping kibiców?

K:
Doping jest naprawde świetny. Czuć, że kibice żyją naszą grą i emocjami, które wytwarza koszykówka...Osobiscie czuję się bardzo "bezpieczna" wśród naszych kibiców, bo wiem, że są "Naszymi."..."Szósty" gracz uważam, że jest niezbędny... Bądźcie z nami na dobre i złe...

T:
Teraz zadam Ci kilka pytań od naszych forumowiczów. Może to prozaiczne pytania, ale cóż...Jak sobie radzisz w kuchni?
Chyba szukają żony hihi

K:
ha ha ha ... Ogólnie narzekam na brak czasu...I nie przepadam tam siedzieć... Jednak nie uważam, że mam dwie lewe ręce do gotowania...Kiedyś kuchnia będzie moim drugim ja (ha ha) :lol:

T:
Jakie masz zainteresowania poza koszykówką (hobby)?

K:
Dziwne zboczenie, ale lubię rozmyślać... nad wieloma rzeczami...Lubię poezję i różne życiowe znaki zapytania...Psychologią nie pogardzę...A muzyka na wieczor to obowiazek (bez szybkich rytmów)...Uwielbiam też kino, jednak czesto brak czasu ogranicza moje seanse kinowe.

T:
Widzę, że jesteś typem romantyczki... tylko pozazdrościć Twemu "Lubemu".
Koszykówka... czy to jest twój sposób na życie, czy wiążesz swoją przyszłość z tym wspaniałym sportem, czy może masz inne plany?

K:
hmmm...no wlaśnie...do niedawna traktowałam koszykowkę jako moje hobby, zamiłowanie,
a PRZY OKAZJI miałam z tego coś dla siebie...Był moment, kiedy traktowalam sport jako dodatek (paskudnie brzmi), aż do momentu skończenia szkoły....Dziś prawie ją kończe i pora odpowiedziec sobie na pytanie...Myśle, że dopoki będę miała chęci (a mam) i milość do "kosza" nie wygaśnie, to będę walczyć o siebie i drużynę na boisku i będę żyła z koszykowką.

T:
Zapewne dotarła do Ciebie wiadomość, że zostałaś ll vicemiss kkforum, nie sądzę żeby to zmieniło coś w Twoim życiu, ale powiedz jak to wyróznienie odebrałaś?

K:
hmmm... wybory...a ja taka niewymalowana :wink:
A szczerze to bardzo miłe zaskoczenie... nie spodziewalam sie, że są osoby, w których wzbudziłam takie zainteresowanie (prócz jednego)... Ucieszyłam się napewno i dziekuję wszystkim wielbicielom...

T:
Co byś powiedziała młodyszym koleżankom, które dopiero zaczynają zabawę z koszykówką?

K:
Gdybym mogła cofnąć czas... Postawiłabym wszystko na koszykówkę... (Oczywiście nie zapominąjac o nauce). Wiąże się z tym wiele rzeczy... Wiec dziewczynki zaczynające grać w ten jakże cudowny sport... Higieniczny tryb życia - to jeden z najważniejszych elementów prowadzacy do wybitnej kariery sportowca, czyli odpowiednie, regularne jedzonko, wypoczynek, (odpowiednia ilość snu) i wielkie zaangażowanie na treningach..., bo oprocz talentu najważniejsza jest praca...Robienie czegoś wiecej niż każe trener, oczywiscie w granicach rozsądku... Do tego dolożyć serducho do gry i uwierzcie... wyniki na pewno będą nie małe... Trening i wiara w siebie czyni mistrza :!:

T:
Na zakończenie nie możesz zapomnieć o kilku słowach dla naszych forumowiczów i swoich wielbicieli.

K:
Hmmm... Cześć nazywam sie Magda... ha ha

T:
Bardzo śmieszne... ha ha...

K:
A tak serio to nie wiem, co napisać... (wstydzę się) :oops: Chcę bardzo mocno pozdrowić wszystkich forumowiczów i duże uznanie dla was, że macie "swoje" forum, gdzie śledzicie poczynania koszykarek, poruszacie różnorakie tematy zwiazane z koszykówką i kibicowaniem, szukacie ulepszeń w kibicowaniu i w ogóle, że każdy z Was kogoś z boiska uwielbia (drużynę, zawodniczkę) i śledzi ich poczynania... ufff...

T:
Bardzo dziekuję za miłą rozmowę. Było mi niezmiernie przyjemnie i chciałbym zaznaczyć, że jesteś bardzo sympatyczną osóbką i cieszę się, że cie poznałem.
:oops:
K:
Thomas żartowniś...Ja też się cieszę ze znajomosci Tomeczku i rownież dzieks za rozmowę :!: Wielki buziak :cmok:

T:
Wow... :oops: Jaki słodki... hihi
Jeszcze raz dzieki Madziu i powodzenia w meczu z Brzegiem, oczywiście nie tylko dla Ciebie, ale dla całej drużyny. Będę kibicował.
Cześć

K:
Dzięki... Cześć...

THE END

Z Magdaleną Kozdroń rozmawiał Thomas
Ostatnio zmieniony 03 marca 2005, 16:31 przez thomas72, łącznie zmieniany 6 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2005, 20:50

Hmmmm..... co tu dużo mówić, wywiad wypadł extra!!!! Warto było czekać na niego tyle czasu :wink: .
Masz do tego dryg thomas, bierz się za następne zawodniczki :lol: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 07 lutego 2005, 20:56

Szymon pisze:...bierz się za następne zawodniczki :lol: :wink:

:oops: ...no cos ty, co żona powie :wink:
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2005, 21:31 przez thomas72, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 07 lutego 2005, 20:59

Wiedzialem, ze mnie Szymon wyprzedzi :D , a tak chcialem pierwszy skomentowac :wink: .
Wywiad rewelka :!: , taki normalny, na luzie :D Oplacilo sie czekac :) BRAWO thomas
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2005, 21:03

kyS pisze:Wiedzialem, ze mnie Szymon wyprzedzi :D ,

Hehe... nic nowego, ja zawsze wszystkich wyprzedzam :lol: . A wszytko to przez wrodzoną szybkość i te kocie ruchy..... :lol: :lol: :lol: :wink:

Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 lutego 2005, 21:52

ciekawy wywiad :)

foto tez ładne :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 07 lutego 2005, 21:54

"A szczerze to bardzo miłe zaskoczenie... nie spodziewalam sie, że są osoby, w których wzbudziłam takie zainteresowanie (prócz jednego)... Ucieszyłam się na pewno i dziekuję wszystkim wielbicielom... "
A co to za jeden? :twisted: Hmmm Szymek kurka znowu śledztwo Cię czeka :D :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 07 lutego 2005, 22:16

Mikey pisze:A co to za jeden? :twisted: Hmmm Szymek kurka znowu śledztwo Cię czeka :D :wink:

ha ha ha... inspektor Gadżet na tropie... a ja wiem haha... ale nie powiem... prawda Madziu? bardzo miły i sympatyczn gość i lubi karpatke... haaaaaaaaaaaaaaaaa
Obrazek

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 08 lutego 2005, 01:23

Thomas gratulacje kolejnego wywia, mamy dziennikarza na forum.
Oby tak dalej. Z kim bedzie następny??

Ja próbowałem do takiego "wywiadu" namowić Justyne, ale jest chyba nieśmiała;) może jak by zobaczyła ze jest zainteresowanie :wink:
Wygramy z Wami !!Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 lutego 2005, 14:02

Mikey pisze:"A szczerze to bardzo miłe zaskoczenie... nie spodziewalam sie, że są osoby, w których wzbudziłam takie zainteresowanie (prócz jednego)... Ucieszyłam się na pewno i dziekuję wszystkim wielbicielom... "

A co to za jeden? :twisted: Hmmm Szymek kurka znowu śledztwo Cię czeka :D :wink:

Ekkhhh.... żadnego śledztwa nie będzie.... ja tylko odwaliłem czarną robotę i promowałem Magdę w wyborach. Udało sie zdobyć trzecie miejsce i teraz usuwam się w cień.....

Obrazek

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 08 lutego 2005, 14:45

Wywiadzik super sprawa!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 08 lutego 2005, 17:54

dzisiaj już nie mam czasu ale poprawię wszystko OBIECUJĘ! :wink: i przepraszam za popsucie efektu :cry:
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2005, 20:47 przez mati, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 08 lutego 2005, 20:38

mati bardzo ci dziekuje za popsucie efektu i zameszczenie zdjęcia :(
Ja specjalnie dałem takie małe zdjecie zeby to jakos wyglądało, ty walnąłes takiego klunkra, chociaz jako zdjęcie jest fajne. wrrrr
może je zmniejszyc lub wyciąć Madzie i ją wkleic?
plisssss
Obrazek

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 09 lutego 2005, 13:21

Bardzo dziekuje za uznanie i miłe słowa :oops: ale podziekowania należą sie nie mi, tylko dziewczynom ze w ogóle chciały gadac z takim gamoniem jak ja. one to robiły dla Was, a nie dla mnie... wiec dziewczyny... Madziu i Aguniu jeszcze raz Wam serdeczne dzieki.
ps
żona...dzięki kotku za poprawienie błędów :wink: całuski
Obrazek

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”