V kolejka FGE:MUKS Poznań-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

V kolejka FGE:MUKS Poznań-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Postautor: ann » 03 października 2008, 19:24

04.10.08 godz. 17:00
Ostatnio zmieniony 07 października 2008, 16:09 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 03 października 2008, 20:15

No dobra- czas uśpiony nieco sukcesami Gorzów zaskoczyć i wydusić zwycięstwo, bo w tabeli ścisk i nie opłaca się w żadne sposob przegrywać.

Gorzowi z kolei jedna porazka nie zaszkodzi wiec myślę, że wszyscy będziemy zadowoleni. :wink:

Najlepiej by było dać Gorzowowi prowadzić przez większośc meczu z 10 pkt, na czwarta kwarte niby zniwelowac do 6-7 prezentując jednak ospala gre a potem Gorzowainki w toku meczu przyzwyczajone do ospałego tempa i pogodzonego z porażką MUKSu ostro zaskoczyć i wydusić zwycięstwo 2 pkt
:D :wink:

Kluczem jest jednak stworzenie apatycznej atmosfery i zasugerowanie rywalek ,że już mecz mają wygrany, nie dając jednoczesnie odskoczyć na 10 pkt

Oby to się udało :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 października 2008, 20:29

Kazde kolejne zwyciestwo Gorzowa moze byc na "wage złota" (tzn finalu):D Gdyby Lidera do konca nie oddały :lol:
Ciekawy jestem jak jutro bedzie na trybunach :?: 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
plmichal
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: plmichal » 03 października 2008, 22:04

Plan (Saletra) jest dobry:) trzeba nim tylko zainteresowac sztab szkoleniowy i po sprawie.
Szukasz szczegółowych statystyk lotka z wykresami? Zapraszamy do nas.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 03 października 2008, 22:09

no i zainteresować zawodniczki:P bo to od nich wszystko zależy. Ale wg. mnie jutro to Gorzów prędzej przegra mecz jak Muks go wygra:) Jednakże jest to pesymistyczna wersja, w którą nie wierzę!

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 04 października 2008, 16:09

Może ktoś wrzucić link do starej relacji...?

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 04 października 2008, 16:10

.
Marek1990 pisze:Może ktoś wrzucić link do starej relacji...?

Proszę bardzo:

http://live.plkk.pl/plkk/mecz.html?game_id=2077
.

friel
Kadet

Postautor: friel » 04 października 2008, 20:23

w miarę gładko brawo dla muksu za walkę naprawdę nie nudziłem się przed kompem czytając relacje świetne transfery wierzę że muks zajedzie daleko w tym sezonie a my cieszymy się z 2 pkt

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 04 października 2008, 21:16

brawo muks za walke, brawo gorzow za zwyciestwo, brawo sedziowie... za pokazanie dna... :roll:
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 października 2008, 21:41

Pewne zwyciestwo:) Chociaz w koncówce troszke MUKS doszedl akademiczki gdy wprowadzilismy juniorki na parkiet:D

Pozatym musze jutro ogladnac ten mecz... bo za wiele nie pamietam z niego :(. Jednak na trubunach zaje..fajna atmosfera:D
Podziekowania dla Leszna które wsparło nas swoim dopingiem :D :D :D
W 2 połowie co sie działo... Mmmmmmmmmmm :) i jeszcze dluuugo po meczu:D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kreglarz
Nowy na forum

Postautor: kreglarz » 04 października 2008, 22:02

No nie powiem.. ładnie było.. ^^ Pzd chłopaki!

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 04 października 2008, 22:03

Atmosfera na meczu super:D Na parkiecie tez sie troche dzialo sedziowie z d... wzięci, co do sprawy biletow to zachowali sie jak przyslowiowe poznaniaki zydzili dac 5 biletow wiecej, bo rozdali jakims piknikom ktorzy przyjechali przed nami mimo ze w faxie byla mowa o zorganizowanej ekipie:/ Kij im w krzyz niech sobie je teraz zeskrobia z szyby na kasie;]

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 04 października 2008, 22:08

Nom poczatek meczu ciekawy, pozniej juz tylko przewaga AZSu :) . TV bylo, wiec pewnie jutro pokaza skrocik na TVP INFO, tak mi sie wydaje, jak nie to poprawcie :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 04 października 2008, 22:31

Na TVP Gorzów napewno nie będzie retransmisji bo puszczą pewnie mecz Falubaz-Włókniarz.Być może na poznańskiej Tv coś będzie więc Endrju chyba sobie nie obejrzysz :D (Chyba ze poprosisz D.Maciejewskiego to Ci płytke z meczu pożyczy) :D :D :D
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 października 2008, 22:52

Gorzów wygrał bo ma praktycznie 10 wyrównanych koszykarek.

Richards grał tylko moment ale widąc było, ze ma ogromne możliwości - szczegolne wrazenie zrobiła, wchodząć pod kosz i w ekwilibrystycznej pozie zdobywając 2 pkt.

Breitreiner i Zohnova, to koszykarki, którym zostawiając trochę miejsca, skazuje sie na natychmiastowe skarcenie trójką. Ale własnie dlatego nie powinno sie im zostawiac miejsca- tego nie moge zrozumiec - akcje ze skrzydeł powielałay sie wielokrotnie, a Muksiary zamiast podbiec do wyraznie oddalonej od calej reszty koszykarki, bez sensu tłoczyły się w innym miejscu . a mozna było tym trojkom zapobiec :?

Odkąd jednak pamiętam zespoły Jabola i Iwony, zawsze zostawaiły niekrytą jakąs koszykarkę na obwodzie. Tyle ze w ekstraklasie to juz nie powinno mieć miejsca.

Teraz parę słów krytki : Kaczmarczyk - dno, bezbarwny wystep, tylko tyle, zeby zapełnić miejsce dla Polki na parkiecie.

Dalej słynna Lindsay Taylor- WSTYD - zawodniczka obdarzona takimi warunkamo fizycznymi, a jest taką żałosną cieniarą.... Statyczne to, pkt umie zdobywać tylk oz juz wyklarowanych przez kolezanki sytuacji, najczesciej będąc juz sama na sam z koszem. Bardzo ograniczony repertuar zagrań. Ale przede wszystkim Statyczne dziadostwo- dziewucho po prostu sie wstydz- taka Dydek ma 213 cm, jest tyle cm wyższa,a kordynację ruchową, motorykę i ciąg na kosz ma tysiąc razy lepszą. Taylor mogłaby Dydkowej buty wiązać. Przyznam,ze jestem zbulwersowany, ze z takimi warunkami fizycznymi można grać taka dziadówę, dając sie osmieszać Sissoko, która ma 182 cm :shock:
A mozna by te warunki przekuć na cos lepszego. jakos niby Dydkowa jescze wyższa od Taylor umei siezginać i cos sobą prezentować....
Dla porowania Taylor zbiorki - az dwie przec cały mecz... a Sissso 22...Nie wymaga to komentarza. Trzeci mecz w wykonaniu tej zaowdniczki widziałem i za kazdy mrazie gra tka samo badziesko - moze lepiej by było myć dla niej gary w Anglii niz grac w kosza? Na pewno jednak pensja w tym drugim jest lepsza.

CZubak poza jednym z akcji, reszte pkt zdobywała z wolnych - kompletny brak ciągu na kosz rywala, takiej zawodniczki w repie nie chcemy nigdy.

Podsumowując jednakze na tle naszej e-klasy Gorzów ma najbardziej wyrownany skład, a takie zawodniczki jak Richards i Breitreiner czy Zohnova, moga jeszcze wiele krzywdy wyrządzić

W Muksie nei podoba mi sie gra Beachem co to ma być jakies takie ospałe-kocie ruchy, tka jakby zawodniczka grała w ciągłym spowolnieniu mogąc wrzucić 5 biec, a jadąc cay czas nieekonomicznie na trzecim. Technika wykonczenia rzutów w tym meczu po prostu żenująca- co to ma byc jak na Amerykankę? Młoda Jabolowa miała juz tysiac razy bardziej plastyczny, przyjemny ruzt.

Sisso bardzo miło ze zbiorkami, walczy i się nie daje,. Niestety marnuje wiele sytuacji podkoszowych, co jest m.in wią tego, że rzuty wykonuje podobnie jak wolne, w charakterystyczny sposób z jendejreki....Bez sensu, teraz juz teog nie zmieni, ale sama powinna spojrzeć, ze inna technika zapewne diametralnie zwiększyłaby skuteczność.

Moda Jabolowa ładnie zagrała, ale w ataku - w obronie nie dochodziła do Niemki i Dżonowej.

Casimiro nieustepliwie i tka powinny grac mlode zawodniczki.

Co mnei denerwuje u młodyszch- Najtkowska, Skowronek itp, to kretyńskie oddawanie pilki i w 99% strata przy sytuacjach rzutowych - piłke trzeba rzucać do kosza a nei bez sensownie podawac w powietrze kolezankom, które są w innej strefie boiska.

Niepokoąca jest niestety ta nieporadnośc w ataku,kilka strat powoduje, ze zespol przeciwny odjezdza i jest jzu pozamiatane.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”